Bebeğimi Kaybettim Ölüyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Siz konuya gelip de ''neden bebeğine üzülmedin'' yazarsanız bunun anlamı ne olur sizce ? Ya da ''zaten bebeğine de üzülmemişsin'' yazınca ? Yemeyin burada beni,ne demek istediğiniz çok açık.İnsanlar size keyfi olarak yorum atmıyorlar,biraz özeleştiri yapsanız keşke.
Diğer yorum sahibi kendisi bile yazdı ''bebeğine üzülmemiş ben de ona üzülmem'' diye,ne diyelim size tebrikler bu yorumu attığınız için mi ? Hoşunuza gitmiyorsa konu,bu konuda hassassanız görmezden gelin madem,neden zaten kötü hisseden bir insanı daha da aşağı çekmek için uğraşıyorsunuz,ne geçiyor elinize ? İnsan psikolojisi sadece sizin düşündüğünüz gibi mi işliyor zannediyorsunuz,yeri gelir bir anne de kendi canı için endişe duyabilir bu onu kötü hissettirme hakkı veriyor mu size ?
bak işte siz şu ayrımı yapamıyorsunuz.
ben diyorum ki, bir insan panik atak halinde, ve suni sancı ile bebek düşürürken (ben böyle bişey yaşamadım. suni sancı ile bebek aldırınlar yazsın madem) nasıl burada konu açar ve yorum yazar. daha hastane odasında ?
ben bunu inansam zaten sizce buraya bu haldeki bi insanı üzecek bişey yazar mıyım?
yani ben hiç görmedim. düşük yaparken elinde telefon olan birini?
ha herşeye rağmen ben kötü niyetliysem. ben suni sancı vs konusunda bişey bilmiyorsam da Allah affetsin ne diyim.

Siz konuya gelip de ''neden bebeğine üzülmedin'' yazarsanız bunun anlamı ne olur sizce ? Ya da ''zaten bebeğine de üzülmemişsin'' yazınca ? Yemeyin burada beni,ne demek istediğiniz çok açık.İnsanlar size keyfi olarak yorum atmıyorlar,biraz özeleştiri yapsanız keşke.
Diğer yorum sahibi kendisi bile yazdı ''bebeğine üzülmemiş ben de ona üzülmem'' diye,ne diyelim size tebrikler bu yorumu attığınız için mi ? Hoşunuza gitmiyorsa konu,bu konuda hassassanız görmezden gelin madem,neden zaten kötü hisseden bir insanı daha da aşağı çekmek için uğraşıyorsunuz,ne geçiyor elinize ? İnsan psikolojisi sadece sizin düşündüğünüz gibi mi işliyor zannediyorsunuz,yeri gelir bir anne de kendi canı için endişe duyabilir bu onu kötü hissettirme hakkı veriyor mu size ?
Ya tabi zaten siz empati yapan tarafsınız sadece. Eşinin tarafından düşündünüz mü peki. Konu sahibi bebeği tek başına yapmadı ve kendi hatası yüzünden hamile kaldığını söylüyor. Ama adama söylemediğini de bırakmamış. Yememiş içmemiş suni sancı falan filan konu açmış gerçekten çok mu mantıklı bu işleyiş?
Siz burda yemeyin bence bizi. Ay bebeği düşürüyor kadın ölücek korkusuna girmiş hastaymış falan. Yani gerçekten ölüm korkusu olan biri canı için endişelenir burada konu açmaz bunu ne derseniz diyin mantıklı bulamıyorum ben. Neyse uzatmaya gerek yok siz öyle biz böyle birbirimize fikirlerimizi kabul ettirmek gibi bir zorunluluğumuz yok. Ben başta sadece bebek açısından yaklaşmıştım ama eşinin açısından da bakınca durum daha da vahim.

Çok çok çok iyisin, çok teşekkür ederim, o kadar anlamlı ki benim için yazdıkların❤

Benim dusuk yapan iki arkadasim da bu donemi atlatti, coook eminim sen de atlacaksin, aci yasaman, uzuntu yasaman, hissizlesmen, ofkelenmen, hepsi normal, hepsi bir surec bildigim kadariyla... Sadece mantikli kalmaya calis, gelen ic sesleri, yikici dusunceleri mantik suzgecinden gecir, tabi hislerini bastirmadan, ve insallah esinle de birbirinize bu surecte destek olur, kenetlenirsiniz canim :KK200: :KK200: :KK200:

Bazen bu kadar iğrenç kadınların olduğu bir forumda bu kadar zaman geçirmekten utaniyorum
Bu da tam öyle bir konu olmuş.
Bir insanın sizin gibi hissetmemesi onun kötü bir insan olduguna mi işaret ediyor?
Kanama geçiren bir kadının korkup kendini düşünmesi normal değil , korkunç da sadece 6 haftalık hamileyken sizin 'beni değil onu kurtarin' modunda olmanız çok mu normal,çok mu saglikli??
Siz hayatı boyunca bebek seven, küçükken evciliklerde karnına yastık koyan, erkenden evlenip bebek hayali kuran, folik asitlerle / ovulasyon takipleriyle hamile kalan, ailesi bebek haberini duyunca lokma dağıtan anaç insanlarsiniz diye herkesin aynı olmasi mi gerekiyor??
Sizin şartlarınızda olmayan, sizin gibi hissetmeyen tonla insan var. Bu onların eksikliği mi?
Onlar eksik de siz fazla misiniz?
Hiç sanmıyorum.
Şu annelik guzellemeledinden de gına geldi. 13 yaşından beri vücuttaki yumurta her ay anne olabilme adina yolculuğuna çıkıyor. Bu dönemde korunmadan sevişip yumurtaniz bir spermle buluştu diye birden ilahi bir varlık mi oluyorsunuz?
İnsan beynindeki tümöre bile hemen alisamiyor, kısa bir süre de olsa inkar süreci yaşıyor. Ama ne hikmetse testte iki çizgi görüldüğü anda birden dünyanın en anaç, cocuk için yaşayan,canını feda etmeye hazır hale gelmeniz bekleniyor.
Ne kadar saçma... Adetin üç gün geçti diye bir anda bütün duygu durumun degisemez ki,bir anda kendi canından önceye koyamazsin.
Cocuğa alışmak için bağ kurman gerekiyor. Bağ kurmak için de zaman gerekli (doğmamış çocuğuna mektup yazan, yıllarını anne olma ümidiyle geçirenler ,bağını zaten önceden kuran anne adayları haric)
Konu sahibinin hazir olmadigi bir bebekti. Ama yine de bence süreci güzel idare ediyordu, ki yavaştan ona alışveriş yapıp her gün göreceği yere koymuş,evinde yer açmış...
Şimdi hisleri cok karışık. Tabii ki vücudunda daha önce deneyimlemediği şeyler olan her insan gibi panik olup kendi canını düşünmüş. Ki bundan daha doğal ne olabilir ki? Uçaklarda bile 'tehlike anında oksijen maskesini önce kendinize sonra çocuğunuza takin' uyarısı geçerler. Eski insanlar 'once can,sonra canan' demişler.
Canıyla ilgili endişesi bittiğinde o da bebeği düşünmeye başlayacak...
Ne denir ki
Hayırlısı buymuş.
Yaşanması gereken buymuş...
Belki de konu sahibi bu kısa süren gebelikte anladı ki kalbinde bir bebeğe de yer var . Bu fikir o kadar da korkunc değil. Ve bundan sonraki süreçte tamamen hazır şekilde severek ve isteyerek hevesle bebeğini bekleyip daha iyi anne olacak.
Ya da belki konu sahibi anladı ki annelik gerçekten ona göre değil, hayatına boyle büyük bir şeyin girmesine, hastanelere girip acıyla doğum yapmasına gerek yok. Ve bundan sonraki süreçte hiç anne olmama kararına daha da sahip çıkacak...
Her ne seçeneğini secerse seçsin umarım her şey çok daha güzel olur konu sahibi için...
Sonsuz teşekkürler, yazamadıklarımı yazmışsınız❤️

• Beğen
Reactions: 000
ben diyorum ki, bir insan panik atak halinde, ve suni sancı ile bebek düşürürken (ben böyle bişey yaşamadım. suni sancı ile bebek aldırınlar yazsın madem) nasıl burada konu açar ve yorum yazar. daha hastane odasında ?
ben bunu inansam zaten sizce buraya bu haldeki bi insanı üzecek bişey yazar mıyım?
ha herşeye rağmen ben kötü niyetliysem. ben suni sancı vs konusunda bişey bilmiyorsam da Allah affetsin ne diyim.
Ama siz geçen gün kınadığınızı yaşamadan ölmezsiniz güzellemesi yapıyordunuz ne oldu ? bu konuya inanmayasınız mı tuttu ? beddua ediyordunuz bana :işsiz:

Cok dogru yazmıssınız.... Kadın kadının düşmanı malesef cok acı bir durum bu....kadın kadına destek olacağı yerde yazdıkları cok adaletsiz

Ama siz geçen gün kınadığınızı yaşamadan ölmezsiniz güzellemesi yapıyordunuz ne oldu ? bu konuya inanmayasınız mı tuttu ? beddua ediyordunuz bana :işsiz:
ay bu da rövanşa gelmiş :KK70:
ben konunun başından beri kınamadığımı üstüne basa basa söyledim.
sadece konu inandırıcı gelmedi. bilmem anlatabildim mi.
bi de ben size beddua falan etmedim. o sizin algınız. ortada bi beddua yok

İnanmıyorsanız adminlerimiz sürekli diyor ki ''KİBLEYİN''.Tek yapmanız gereken bu yani.
Ha ayrıca madem tek derdiniz bu neden o zaman bebeği de kattınız işin içine ? ''bebeğine üzülmeyen anneye de ben üzülmem'' yazmanızın amacı neydi pekala ?

ay bu da rövanşa gelmiş :KK70:
ben konunun başından beri kınamadığımı üstüne basa basa söyledim.
sadece konu inandırıcı gelmedi. bilmem anlatabildim mi.
o konuda bana gelmemişti belki ? Ne fark var şimdi bu durumla. Şimdi sizde kürtaj mı olacaksınız :KK14: konu sahibinin yaşadıklarını mı yaşayacaksınız ? yoksa empati yeteneğiniz erkekler tarafından tekme vurulmayı içine sindiremeyen kızlara mı özel ?

O istemediğim ve üzülme duygumun olmadığı çocuk var ya, evde aynanın önünde patiği duruyor şu anda, hiç giydiremeyeceğim patiği. Ve ben eve gidip onu göreceğimi düşündükçe dehşete kapılıyorum
Yedi aylık erken doğum yaptım bebeğim bir hafta yaşadı bir valiz dolusu kıyafeti Ve onca şeyi kaldı elim de beterin beteri var sezaryen ameliyat oldum sütüm geldi sağıp sağıp döktüm bunun gibi bir sürü acı o yüzden dua edin daha ileriki evre de olmamış rabbim hepimize sağlıklı çocuklar nasip etsin acılarını göstermesin

Bende bebeginiz öldu diye dayanamiyosunuz zannettim
O istemediğim ve üzülme duygumun olmadığı çocuk var ya, evde aynanın önünde patiği duruyor şu anda, hiç giydiremeyeceğim patiği. Ve ben eve gidip onu göreceğimi düşündükçe dehşete kapılıyorum
Patiği vardı biliyor musun? Beyaz, konçlarında ponponlar vardı. Daha iki gün önce gelmişti kargo. İnternette görünce hoşuma gitmişti, sempatik gelmişti. Alayım mı diye çok düşündüm. Daha çok var doğmasına dedim. Ama sonra o kadar hoşuma gitti ki nasılsa giyecek diye aldım. Geldi aynanın önüne koydum. Gözümü açınca onu görüyordum. Ayaklarının o kadar küçük olacağına inanamıyordum. Şimdi eve gideceğim, yine aynanın önünde duruyor olacak. Bunu düşünmek beni deli ediyor
Evet 5 dakika önce damardan bir ilaç verdiler. Artık ölecek gibi hissetmiyorum, daha düzgün nefes alabiliyorum. Ama ölüm korkusu yok olunca salt acıyla baş başa kaldım. Hayatımda asla bir şey için bu kadar üzüldüğümü hatırlamıyorum. Bir insanın bu kadar üzülebileceğini bilmezdim
Acı çektiğimi kanıtlamam için yapmam veya söylemem gereken başka bir şey var mı?

Konu sahibi arkadaşım özür dilerim senden, ben tüm konularını okudum. Ama sana katacak bişeyim olmadığımı düşündüm. Savaştığın birçok alan var, bebeği kaybetmen talihsizlik. Ama her şerde hayır var. Allah yardımcın olsun. Birisi gelse kalp krizi geçiriyorum dese nasıl destek oluruzZ Sizde de belli ki ruhsal bir sıkıntı var destek olmak gerek. Allah yardımcınız olsun.

İnanmıyorsanız adminlerimiz sürekli diyor ki ''KİBLEYİN''.Tek yapmanız gereken bu yani.
Ha ayrıca madem tek derdiniz bu neden o zaman bebeği de kattınız işin içine ? ''bebeğine üzülmeyen anneye de ben üzülmem'' yazmanızın amacı neydi pekala ?
neden kib leyim ki, konu doğru olmasa bile paylaşmış olabilir. bence sıkıntı yok.
konuyla ilgili sorular sordum. kaldı ki bu bile vicdansızlık ilan edildi.
ayrıca bebeğe üzülme meselesini sizin gibi vicdansızlıkla suçlayanlara yorum olarak yazdım.
yani konuya yorum olarak yazılmadı o bebek meselesi.

Bir kadın ne kadar hazır değilim dese de annelik içgüdüsü bize doğuştan verilmiş.Aslında sen de bebeğine çok alışmışsın ve onu çok sevmişsin.İnşallah Allah tekrar nasip eder ve kucağına almak nasip olur.Kadın doğuştan annedir ama erkek çocuğu dünyaya gelmeden baba olmuyor senin kadar duyarlı olmasını bekle maalesef bu böyle

Konu sahibi arkadaşım özür dilerim senden, ben tüm konularını okudum. Ama sana katacak bişeyim olmadığımı düşündüm. Savaştığın birçok alan var, bebeği kaybetmen talihsizlik. Ama her şerde hayır var. Allah yardımcın olsun. Birisi gelse kalp krizi geçiriyorum dese nasıl destek oluruzZ Sizde de belli ki ruhsal bir sıkıntı var destek olmak gerek. Allah yardımcınız olsun.
Çok teşekkür ederim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X