Bebeğime isim krizi

Nickine ve yazı rengine yaraşır bir isim

Ne demek çocuğunu teyzene ver kadın ne dedi sonra gerçekten şok ooldum
Ayyy kadın neler çekti bi bilseniz. 1 kere de değil. Kaç kere söyledi. Bebekler doğdu. 6-7 aylık oldular. En tatlı zamanları tabi. Kadının kocası babasına bebekleri göstererek ‘sen olsan hangisini verirdin baba, ben bunların hangisini vereyim’ diye sitem etti. Kadının teyzesinin çocuğu yok. Kadının annesi bile sakın asla diyor. Erkek tarafına ne oluyorsa. Bu olay 7-8 sene önce oldu. Şimdi kadın tekrar hamile. Bu sefer de görümcesi söylemiş teyzene ver diye. Tabi kayınbabası söyletiyor bunu

Dedelerin ninelerin ismini koymanin anlami nedir ya ne oluyor yani koyunca başlari göğe mi eriyor, bir faydasi mi oluyor onlara? Hic birini koymazdim gönlümden ne geçiyorsa içime ne siniyorsa onu koyardim. Hem eskisi gibi 10 tane doğurulmuyor ki birine de onun adi verilsin. Bir tane iki tane artik cocuklar kimsenin de karismaya hakki yok isim koymak isteyen kendi doğursun koysun

her birey bu dunyaya kendine has ozelliklerle geldigi gibi, kendine ozgu bir ismi olmali, hatice ve gulcan hayatlarini yasiyor ve yasamislar yasayacaklari kadar... minicik yavruyu onlarin ismi ile agirlastirmayin... farkli , tek bir isme babasi ile ortak kararinizi verin bence... hayirli ve saglikli dogumlar diliyorum.. ( yorumlarda Gulce ismi onerilmis, dusunebilirsiniz belki : ). )

Ne alaka ya onlara mi düşmüş anlamadım ben neyden rahatsizlar kimi ilgilendirir
Torunlarını da sevmiyorlar hangi devir bu insan niye evladından vazgeçsin yani bı yasima daha girdim

anneniz aslında kendi ismini koyun diye dememiş o eşinize göz dağı anlamında benimkinide koyun madem o anneyse bende anneyim anlamında demiş bu kozu akıllıca kullanabilirdiniz

ne olursa olsun kim ne derse desin şahsen bana kimse istemediğim bir isimi koyduramaz, daha kendi çocuğuna istediği isimi koyamayan annenin çocuğu bu hayatda mundar olur ... çocuğunuza karşı anne olarak sorumluluğunuzu şimdi gösterin ,izin verirseniz çocuğunuz üstünde sizi söz sahibi etmezler. sırf bu yüzden kendi istediğiniz ismi koyun . babası kimlik çıkarırken değiştiremez diyelim ki gitti yaptı hemen siz geri değiştirebilirsiniz çok basit bir işlem.

ağırlığınızı koyun kadınların böyle basiretsiz durmasına dayanamıyorum ya

Ben bu konuda sansliyim. Kayinvalidem kayinpederimin ismi verilmesini istemedi. Artik kizim olsa bile isteyemez kendi ismini
Sahsen iki isimi de koymazdim. Biraksinlar herkes kendi ismiyle yasasin
İlk kızım doğduktan ve ismi konulduktan sonra (bebeğim bir haftalıktı) kaynım kayınvalidemin yanında masada bana "sen neden annemin ismini koymadın ?Annemin ismini koysaydın ilerde ben de kızım olsa senin adını koyardım " dedi."Benim adımı tabi koymak istersin..narsistlik gibi gözükecek olmasa ben de kendi adımı koyardım kızıma ama ilerde kızın olursa sen kendi annenin adını koy "dedim Oğlu oldu kaynımın.. babasının/anasının isminin bir harfi bile yok çocuğunun isminde

İnsanlar burada boşa yazıp duruyor konu sahibi bu sabah aynı konuyu bir de bebeğimizin isimleri bölümüne açmış beğenmedi galiba gelen cevapları.

Yani millet hep yalakalik yapiyim derken ne güzel sacmaliyor degil mi? Ben ilk ogluma ikinci isim olarak rahmetli babamin ismini verdim. Ama sonradan düsündüm ki bunu duygusalliktan yapiyoruz ama ne gideni böyle yasatabiliyoruz, birde her cocugun bagimsiz kendi hikayesini yasama hakkina sahip oldugunu düsünüyorum. Oy yüzden ikinci ogluma tek isim sectim.

Erkek tarafı tam bir mal.
Dümdüz mal ama.
Akrabaları bile olmayan kadının derdine düşmüş bebek arıyorlar
Çok istiyorlarsa görümce kendi doğursun versin

ben prensip olarak bile Gülce koymazdim.

Su ailede gelenek gibi anne baba adi koymayi hic anlamayanlardanim. Benim adim babaanemin yada annanemin adi olsun hic hosuma gitmezdi isimler güzel olsun olmasin. Niye bana "özel" bir isim aramamislarda zaten ailede olan bir isim.

Kizimin adini ben koydum kimse ne karisti ne birsey dedi :) Ikincisini babasi koyacakmis. Begendigim ismi asilamaya calisacagim :)

Koymayin allah aşkına

İlk çocuğunuz kaç yaşında? Biz hamileliğimi öğrendiğimiz gibi ilk çocuğuma "kardeşinin ismini sen koyacaksın abla hakkı " demiştik
Akrabamızda vardi abisi koydu kardeşinin ismi illa olacak demiş degiştiremediler şimdi de çok kıskanıyor kardeşini bence abla abi isim koyma hakkı yok

Cikmazda olacak bir sey yok. Isim hakki annenin babanindir. Bize anlattığı gibi anlat bastan düşünüyordum ama ima et emri vakiyi annemde istedi 2 si yakismaz artik oluru yok nokta. Emin konus. Delilik yapma. Sırf ego millete gösteriş doguracak buyutecrk sensin. Baskasina ne düşermis. Ben 42 yaşındayım. Annem hala ben sana su ismi koycaktim babannen babana baski yaptı bende ugrasamadim der. Ben ismini sevmiyorum eski bi isim diye. Kiz kardeşlerimin isimleri hala modern ve güncel isimler. Al sana bi örnek. Bence boyun egme

Banada şu ismi bu ismi koy dediler dinlemedim kendi istediğimi koydum. Hatta eşime söylediler şu ismi koyun diye eşimde annesi bilir dedi kestirip attı. Çocuğu ben doğurdum ben bakıyorum şekil olsun diye isim koydurmam. Hala bile onu niye koydum bunu koymadın diyen var umrumda değil ben doğurdum ben koydum ismini nokta.

Benim büyük oğlum 3 aylıktı. Kv ye gelmiştik. Bi akraba geldi bebek görmeye. Çocuğun adı ne diye sormadı. "Çocuğun adını X (kp nin adı) koydunuz değil mi?" diye sordu direk. Olması gereken oymuş gibi.

Kv bana bırakmadı cevabı valla. "Aman aman başımıza bi tane X yetiyor maazallah çocuk ona benzer hiç gerek yok çok güzel isim koydu kendileri çocuklarına" dedi

İsim hakkı Anne babaya ait olmalı
Ne anneniz ne kayınvaldenizin çok istiyorlarasa geriye kalan ömürlerinde onlar baksın onlar seslensinler o zaman
Bir gün bir kaç günlük bir işim var bakması için rica ettseniz.
Cevap:"severiz ama sorumluluk almayız"olur
O zaman bırakın çocularına istediği isimle seslensinler sorumlukğu kime aittse o da simini koysun

Erkek tarafı tam bir mal.
Dümdüz mal ama.
Akrabaları bile olmayan kadının derdine düşmüş bebek arıyorlar
Çok istiyorlarsa görümce kendi doğursun versin
Öyle valla. Yazık kadının bebeğinden ne istiyorlarsa. Şuan ki hamileliği o kadar zor geçti ki bi de. Sürekli kanama geçirdi. Kadın o haldeyken kaynanası bi arayıp sormadı nasıl oldun diye. Kızına bebeği versin diye laf söyletiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…