• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğime isim krizi

Eşim oğlum olursa babamın ismini koymak isterim gibi bir şey söylemişti.
"Hiç kusura bakma iki anne, iki baba var.
Hepsinin gönlünü etmek istesem 4 çocuk, bir tanede gönlüme göre isim koyayım desem 5 çocuk doğurmam lazım.
Herkes adıyla yaşasın ben koymam" deyip kapatmıştım konuyu.

Resti çekin eşinize "senin annen değerliyse benimki de değerli. Birinin gönlünü ederken ötekini kıramayız. İsmi biz seçeceğiz" de kapat konuyu. Küserse de çok sürmez emin ol.
Kv laf söylerse doğurup büyüteceğim çocuğumun ismini de ben koyarım de kapat konuyu.

Merhabalar. 2. Kızım olacak hayırlısıyla. Kayınvalidem hiçbir torununa karışmadı ama bunda benim ismimi koyun demiş eşime. Eşim zaten 1. Kızımdan beri annesinin ismini koymamı istiyordu. Ben de eşim çok istiyor diye bu sefer koyayım diye içimden geçıriyordum ne yalan söyleyeyim. Ama kayınvalidem böyle emrivaki yapınca çok sinir oldum. Eşime sırf annen arayıp istediği için koymam dedim. Bir yandan da benim annem "sen kayınvalidenin ismini koyuyorsan yanına da benim ismimi koy " dedi. Aslında annem önceden Aybike köy diyordu sonradan kayınvalidemin davranışını duyunca benimkini de koy dedi. Ne yapacam bilmiyorum. İsimler çok uyumsuz. Kayınvalidemin ismi Gülcan. Annemin ismi Hatice. Bebeğin ismi Gülcan Hatice veya Hatice Gülcan olacak. Daha bitmedi. Eğer bu iki ismi kabul edersem önde hangisinin ismi olacak tartışması da başladı . Bana akıl verin nolur. Bugün eşimle tartıştım bu yüzden. Sabaha kadar uyumadım. Çıkmazdayım. 8 aylık hamileyim son 1 ay kaldı. Ben bu isim stresine düştüm. Benim fikrimi soran dahi yok.
İklsinide koymayacaksınız net. Hiç sevmediğim bir durum büyüklerin isminin koyulması. Herkesten çok annenin hakkı bence bebeğin ismini koymak.

Bu mantığı cidden anlamıyorum. Yaşarkende vefat etmiş olsa da koyulmasını doğru bulmuyorum. Heleki erkek olursa aman mutlaka eşin babası adının koyulmasını bekliyor. Neden ? Çok önemli bir şahsiyet mi, uzayı mı fethetmiş hayır.

Siz siz olun çocuğunuza her seslendiğinizde mutlu olacağınızı ismi seçin. Kendinizi bu konuda zorunlu hissetmeyin. İkisininde adını koymayın. Bu sefer hangi eve giderseniz çocukla anneniz kendi ismiyle, kayınvalideniz kendi ismiyle seslenicek çocuk afallayacak.

Annenizinde böyle demesini çok görmüyorum. Neden kocanın eşinin adı koyuluyor ben anne değil miyim diye içerlemiş olabilir. Ay acayip sinirlendim cidden herkesi kırar dökerdim bu konuda. Çocuk benim, hak benim bitti.

Bir yandan da benim annem "sen kayınvalidenin ismini koyuyorsan yanına da benim ismimi koy " dedi. Daha bitmedi. Eğer bu iki ismi kabul edersem önde hangisinin ismi olacak tartışması da başladı.

Allah'ım.... Bu nedir! :KK12:
Sen bu kurtlar sofrasından çıkamazsan ona yanarım :D
Lütfen ikisini de koyma. Yapma bunu çocuğa.

Ben konuyu başka bir tarafa çekeyim. İki kızımın ismini de ben koydum ama eşimin tek şartı vardı. Seçeceğin isimde ğçşüö harfleri olmasın, kimlikte pasaportta bu harfler olan isim istemiyorum, ne isim koyarsan koy demişti. Büyüdükleri zaman belki başka ülkelerde çalışmak isteyebilirler veya yabancı arkadaşları olur. İsimleri kolay telafuz edilsin daha kolay girerler bir ortama veya bir işe dedi. Ben de kendisini "iyi misin abicim, ne konuşuyon sen değişik" diye terslemiştim ama haklı çıktı. Kızlar daha bebekken yurtdışına gittik ve hiç isim telafuz problemi olmadı. Mesela ablamın adı Çiğdem, ama dijital alemde yazışmalarda e-maillerde Cigdem yazmak zorunda.

Bizim ailede de iki isim geleneği vardır ama ben bundan çok çektiğim için tek ve basit isimler koydum. Evde ve ortaokula kadar okulda ilk ismim söylendi; orta birinci sınıfta 2 kişi ismimiz aynı olduğu için öğretmenim ikinci isminle yazıyorum seni dedi.
Evde başka isim, okulda arkadaş çevresinde başka isim😣 Ayrıca bazen resmi yazışmalarda ismin tamamını yazman gerekiyor. İsim + ikinci isim + soy isim + evlenince eşin soy ismi.. Meksika dizilerindeki Maria Alejandra Graciela Sanchez...gibi.

Görümcem kızına Mirabel ismini verdi. Ben Türkiye'de hiç denk gelmedim bu isme, belki beğenen olur aranızda.😉

Benim rüyama ak sakallı dede falan gelmedi ama ismini ece koydugumu gördüm. Esime begendiremedim ismi. Ruyada gorulen ismin koyulması gerekiyomus diyorum ama istemiyo 😂

rüyalarımda neler görüyorum neler ben. böyle saçmasapan bir isim görsek mesela onu da koymak zorunda değilizdir inşallah sjdj

Merhabalar. 2. Kızım olacak hayırlısıyla. Kayınvalidem hiçbir torununa karışmadı ama bunda benim ismimi koyun demiş eşime. Eşim zaten 1. Kızımdan beri annesinin ismini koymamı istiyordu. Ben de eşim çok istiyor diye bu sefer koyayım diye içimden geçıriyordum ne yalan söyleyeyim. Ama kayınvalidem böyle emrivaki yapınca çok sinir oldum. Eşime sırf annen arayıp istediği için koymam dedim. Bir yandan da benim annem "sen kayınvalidenin ismini koyuyorsan yanına da benim ismimi koy " dedi. Aslında annem önceden Aybike köy diyordu sonradan kayınvalidemin davranışını duyunca benimkini de koy dedi. Ne yapacam bilmiyorum. İsimler çok uyumsuz. Kayınvalidemin ismi Gülcan. Annemin ismi Hatice. Bebeğin ismi Gülcan Hatice veya Hatice Gülcan olacak. Daha bitmedi. Eğer bu iki ismi kabul edersem önde hangisinin ismi olacak tartışması da başladı . Bana akıl verin nolur. Bugün eşimle tartıştım bu yüzden. Sabaha kadar uyumadım. Çıkmazdayım. 8 aylık hamileyim son 1 ay kaldı. Ben bu isim stresine düştüm. Benim fikrimi soran dahi yok.
Okurken sinir geldi. Anası benim, karnımda taşıyan benim , doğurann benim, büyütecek olan benim. Kaynana zımbırtısı çekilsin kenara. Sanki büyük bi şahsiyet de adını yaşatacak. Asla katiyyen kabuletmezdim. Konu açılır açılmaz tıkardım lafı ağzına. Sevgili kocanız da istediği kadar ağlasın. Hatta anasıyla birlikte ağlaşsınlar. Kendiniz koyun, çocuğa o isimle hitabedin, doğunca da gidin kimliğini çıkarın. Kayanana beyinsizlerinden illallah geldi. Ne kaprisleri biter ne lüzumsuzlukları yırtık çoraptan fırlamış gibi her an her b.k un içindeler.

niye bilmiyorum ama iki isim koymayı saçma buluyorum kalabalık geliyor, şuan ortada çocuk yok ama eşimde erkek olursa iki babamızın adını koyalım demişti bende ben öyle sevmiyorum dedim, inşallah böyle bi durumla karşılaşmam 😂

Benim adımı koyun nedir yahu bitmedi bu büyüklerin saçmalıkları. Bütün sıkıntıları anne çeksin ismi başkaları koysun. Oldu. Lütfen taviz vermeyin. Kendiniz bir isim seçin başta laf ederler ( asla hakları olduğu için değil, kendilerini bilmediklerinden) zamanla da alışırlar.

Gülce çok güzel bir isim ama siz isterseniz koyun konu sahibi anneleri memnun etmek için değil. Sağlıkla kucağınıza alın inşallah.

niye bilmiyorum ama iki isim koymayı saçma buluyorum kalabalık geliyor, şuan ortada çocuk yok ama eşimde erkek olursa iki babamızın adını koyalım demişti bende ben öyle sevmiyorum dedim, inşallah böyle bi durumla karşılaşmam 😂
Hele ikiz olup 2 şer isim koyanlara ne diyorsun 😃🤦🏻‍♀️

Back