• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğime isim krizi

Icinizden hangi isim geciyosa onu koyun
Herkes tasidigi cocukdan mesuldur arkadasim ya
Annanne babanne bi cekilsin aradan
Bizde hamileyken esimle isim secimi yaptik 3 4 ay sonrasi annanesinin adini soyleyip durdu koymadim. Inadina degil icime sinmedi agzim donmedi
Kirilan kirilsin napim

3 kızım var, üçüde çift isimli ve eşimle beraber koyduk kimseye beğendiniz mi diye fikir dahi sormadık. Sizde gönlünüzden geçen ismi koyun çünkü o isimle hergün siz hitap edeceksiniz çocuğunuza.

Bence çocuğun ismini annesi belirlemeli. Soyadı zaten babadan alıyor, isim de anne tarafından belirlenmeli.
İsim kişiye özeldir ve kişinin kimliğidir. En çok duyacağı sözcüktür. Bu konuda eşinizi ikna etmelisiniz. Annesini kıramıyor olabilir ama isim konusu önemli sonuçta. Annesinin ismi de göbek adı olsun kimlikteki adını siz belirleyin.

Evet ve çevremde bakıyorum kendi kızları kayinvalidelerinin ismini koymuyor ama nedense orf gelenek ve adetler sadece gelinlere işliyor 😂😂
Ayy kesinlikle. Siz söyleyince şöyle bi kafamda süzgeçten geçirdim gerçekten öyle 😂😂 şaka gibi 🤦‍♀️ Asla o gelinlerden biri olmayı düşünmüyorum 😅

Merhabalar. 2. Kızım olacak hayırlısıyla. Kayınvalidem hiçbir torununa karışmadı ama bunda benim ismimi koyun demiş eşime. Eşim zaten 1. Kızımdan beri annesinin ismini koymamı istiyordu. Ben de eşim çok istiyor diye bu sefer koyayım diye içimden geçıriyordum ne yalan söyleyeyim. Ama kayınvalidem böyle emrivaki yapınca çok sinir oldum. Eşime sırf annen arayıp istediği için koymam dedim. Bir yandan da benim annem "sen kayınvalidenin ismini koyuyorsan yanına da benim ismimi koy " dedi. Aslında annem önceden Aybike köy diyordu sonradan kayınvalidemin davranışını duyunca benimkini de koy dedi. Ne yapacam bilmiyorum. İsimler çok uyumsuz. Kayınvalidemin ismi Gülcan. Annemin ismi Hatice. Bebeğin ismi Gülcan Hatice veya Hatice Gülcan olacak. Daha bitmedi. Eğer bu iki ismi kabul edersem önde hangisinin ismi olacak tartışması da başladı . Bana akıl verin nolur. Bugün eşimle tartıştım bu yüzden. Sabaha kadar uyumadım. Çıkmazdayım. 8 aylık hamileyim son 1 ay kaldı. Ben bu isim stresine düştüm. Benim fikrimi soran dahi yok.
Vala sağlıcakla alın kucağınıza bebeğinizi 🙏ikisinide koymayın bence siz kendi istediğiniz bir ismi koyuverin gitsin bende çok sinir oldum okuyunca bu büyükleri anlamıyorum cidden bırakın gençlere ya🤷‍♀️😡

Ayy kesinlikle. Siz söyleyince şöyle bi kafamda süzgeçten geçirdim gerçekten öyle 😂😂 şaka gibi 🤦‍♀️ Asla o gelinlerden biri olmayı düşünmüyorum 😅
Bızım gelın cocuklarına babamın ve annemın ismini koymadı zaten sorun degıl istediklerini koysunlar karışmadık ama gelınımız kendı gelinlerının cocuklarına ana babalarının ismini koydurdular.

Bızım gelın cocuklarına babamın ve annemın ismini koymadı zaten sorun degıl istediklerini koysunlar karışmadık ama gelınımız kendı gelinlerının cocuklarına ana babalarının ismini koydurdular.
Kimse kimseye zorla bişey yaptıramaz. Belki gelinleri kayınailesini çok seviyor, koymak istedi, sorun çıkarmadı. Sizin gelininiz aynı şekilde hissetmeyebilir. Herkesin şartları farklı. Bu yüzden “koydurdular” gibi bi düşünceye katılmıyorum.

Back