• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğime isim krizi

Ne alaka ya onlara mi düşmüş anlamadım ben neyden rahatsizlar kimi ilgilendirir
Torunlarını da sevmiyorlar hangi devir bu insan niye evladından vazgeçsin yani bı yasima daha girdim
Hiç de bi zararları yoktur. Adam bir kere olsun babasına şöyle kötüyüz , böyle sıkışığız falan da dememiştir yani. Hani dese çocuğuna bakamıyor çocuğu ver falan derler. Yine denilmemesi gereken bsey de hani bi sebepleri olur en azından diye. O da yok. Saçma sapan konuşuyorlar sadece

Hiç de bi zararları yoktur. Adam bir kere olsun babasına şöyle kötüyüz , böyle sıkışığız falan da dememiştir yani. Hani dese çocuğuna bakamıyor çocuğu ver falan derler. Yine denilmemesi gereken bsey de hani bi sebepleri olur en azından diye. O da yok. Saçma sapan konuşuyorlar sadece
vallahi gelin yine iyi konuşuyor bunlarla

Merhabalar. 2. Kızım olacak hayırlısıyla. Kayınvalidem hiçbir torununa karışmadı ama bunda benim ismimi koyun demiş eşime. Eşim zaten 1. Kızımdan beri annesinin ismini koymamı istiyordu. Ben de eşim çok istiyor diye bu sefer koyayım diye içimden geçıriyordum ne yalan söyleyeyim. Ama kayınvalidem böyle emrivaki yapınca çok sinir oldum. Eşime sırf annen arayıp istediği için koymam dedim. Bir yandan da benim annem "sen kayınvalidenin ismini koyuyorsan yanına da benim ismimi koy " dedi. Aslında annem önceden Aybike köy diyordu sonradan kayınvalidemin davranışını duyunca benimkini de koy dedi. Ne yapacam bilmiyorum. İsimler çok uyumsuz. Kayınvalidemin ismi Gülcan. Annemin ismi Hatice. Bebeğin ismi Gülcan Hatice veya Hatice Gülcan olacak. Daha bitmedi. Eğer bu iki ismi kabul edersem önde hangisinin ismi olacak tartışması da başladı . Bana akıl verin nolur. Bugün eşimle tartıştım bu yüzden. Sabaha kadar uyumadım. Çıkmazdayım. 8 aylık hamileyim son 1 ay kaldı. Ben bu isim stresine düştüm. Benim fikrimi soran dahi yok.
Yaa nedir bu ya bu kadınların ezilmesi.Biz kadınlar bu dünyada herseyı biz göğüslüyoruz herseyı biz yapıyoruz ve yine en çokneziklenen biz oluyoruz.Kaynananız hadsızlık yapmış.Ben şöyle düşünüyorum isim konusunda aile büyükleri kesinlikle karışmamalı.Bence eş bile karışmaması.İsim anneye bırakılmalı.9 ay tasıyıp bütün sıkıntıyı çeken anne doğurması ayrı bi acı stres.baba napıyo sen doğururken anca doğumhane kapısında volta atıyo bizim canımızdan can gidiyor 😡 Hadi o bitti sütünle besleyen bi ömür büyüten bakan yine anne anne.Eğer kaynananın ismini koymak istemiyorsanız koymayın kimse karışamaz ne münasebet.eşinizede aynen bu şekilde anlatın bi zahmet annesine izah etsin karışmasın.bende üçüncüye hamileyim.kayınpederim habire diyo bemim adım olsun diğer torunlarına karoşmamıştı senin hesap.eşimde istemiyo bende zaten.Geçen kayınpeder yine konuyu açtı.düşünmüyoruz dedim koymıcazkapattı çenesini.Vallaengel olun koymayın ömür boyu inizde onun sıkıntısını yazarsınız.Ben asla koymazdım.

Türkiyenin kanayan yaralarından biride
İsim derdi. 😀
Kaçıncı yüzyılda yaşıyoruz hala daha isim sorunumuz var.

Koymayin ikisinide, aşalım artık bu sorunu.

Bizim ülkede isim+ baba adı+ soyadi şeklinde kullaniliyor.
Benim adimdan sonra baba adım da yaziyor yani. 😂 Kavga olmuyor bundan herhalde. 😁 Ne önemliymiş.
Neden insanlar bunu istiyor anlamiyorum burada.

Benim büyük oğlum 3 aylıktı. Kv ye gelmiştik. Bi akraba geldi bebek görmeye. Çocuğun adı ne diye sormadı. "Çocuğun adını X (kp nin adı) koydunuz değil mi?" diye sordu direk. Olması gereken oymuş gibi.

Kv bana bırakmadı cevabı valla. "Aman aman başımıza bi tane X yetiyor maazallah çocuk ona benzer hiç gerek yok çok güzel isim koydu kendileri çocuklarına" dedi :KK70:
cok olgun kadinmis KVniz, masallah ona.

bu akrabalar da zaten sizin aranizda kavga cikarmak icin yapiyor, ne kotu insanlar var.

Merhabalar. 2. Kızım olacak hayırlısıyla. Kayınvalidem hiçbir torununa karışmadı ama bunda benim ismimi koyun demiş eşime. Eşim zaten 1. Kızımdan beri annesinin ismini koymamı istiyordu. Ben de eşim çok istiyor diye bu sefer koyayım diye içimden geçıriyordum ne yalan söyleyeyim. Ama kayınvalidem böyle emrivaki yapınca çok sinir oldum. Eşime sırf annen arayıp istediği için koymam dedim. Bir yandan da benim annem "sen kayınvalidenin ismini koyuyorsan yanına da benim ismimi koy " dedi. Aslında annem önceden Aybike köy diyordu sonradan kayınvalidemin davranışını duyunca benimkini de koy dedi. Ne yapacam bilmiyorum. İsimler çok uyumsuz. Kayınvalidemin ismi Gülcan. Annemin ismi Hatice. Bebeğin ismi Gülcan Hatice veya Hatice Gülcan olacak. Daha bitmedi. Eğer bu iki ismi kabul edersem önde hangisinin ismi olacak tartışması da başladı . Bana akıl verin nolur. Bugün eşimle tartıştım bu yüzden. Sabaha kadar uyumadım. Çıkmazdayım. 8 aylık hamileyim son 1 ay kaldı. Ben bu isim stresine düştüm. Benim fikrimi soran dahi yok.
bir tanidigimizin cocuguna da isim koyarken boyle tartisma olmus, her iki aile de karismisti, adam da en sonunda kizip kendi ismini koydu. bence siz de kendi isminizi koyun :)

Gülcan ın Gül ünü Hatice nün ce sini al. Gülce koy bence:)

Koymam. Daha cinsiyeti belli değilken ve herkes kız olacak diye heveslenirken annem ismini koyacağımı sanıyordu. Çünkü yıllar önce demiştim bunu. İnsan değişiyor sonuçta. Ben de tek benim çocuğum değil eşime sormadan yapamam dedim geçtim. Oğlan olduğunu öğrenince de vefat eden babasının adını önerdi. Hayır dedim. Net olun. İyi ki de koymamışım. Hiç kafamızda yokken eşim bir isim önerdi benim de hoşuma gitti koyduk öyle. Çocuk sizin başkasına b.k yemek düşer.

Annanem ve babannemin adı da aynı. Ablama gayet güzel modern isim koymuşlar, erkek kardeşime de. Ne nine adı ne dede adı. Bana gelince hem annane hem babanne ortak adı konmuş. Eski püskü, asıl orjinali olan isimden farklı söylenişte konmuş. İsmimden nefret ediyorum babannemi hiç sevmiyorum ayrımcı kadının tekiydi bi gün sevmedi başımızı okşamadı keşke adımı boşluk bıraksalardı da ben kendim koysaydım o derece kızgınım anne babama. Bence rest çekin 9 ay boyunca karnınızda taşıdığınız bebeğe isim koyacak kadar hakkınız olsun illa birinin ismi konacaksa kendi adınızı koyun içi geçmiş ninelerin değil. Ayrıca 2 isim de çok fazla. Tek isim her zaman daha güzel ve rahat.

Tek çözüm ikisinin ismini de koymamak.

Senin yerinde olsam he koyacam isminizi derdim bebek doguncada kimliğe istediğim ismi yazdirirdim kimsede birşey diyemez konuda kapanmis olurdu bi annenin babanin evladina isim koymasi kadar dogal birşey yok insanların böyle her konuya atlamamasi lazim saygi duymalari lazim

Ayyy kadın neler çekti bi bilseniz. 1 kere de değil. Kaç kere söyledi. Bebekler doğdu. 6-7 aylık oldular. En tatlı zamanları tabi. Kadının kocası babasına bebekleri göstererek ‘sen olsan hangisini verirdin baba, ben bunların hangisini vereyim’ diye sitem etti. Kadının teyzesinin çocuğu yok. Kadının annesi bile sakın asla diyor. Erkek tarafına ne oluyorsa. Bu olay 7-8 sene önce oldu. Şimdi kadın tekrar hamile. Bu sefer de görümcesi söylemiş teyzene ver diye. Tabi kayınbabası söyletiyor bunu

Kadın diyemiyor mu ; " bir daha bana böyle bir cümle kurarsanız bebeğimi zorla elimden alıp evlatlık vermeye çalışmaktan sizi polise şikayet edeceğim " diye. Çok arzu eden kendi bebeğini versin , iyice şaşırmış bu insanlar , pes.

Arkadaşınız eşiyle , çocuklarıyla bu insanlardan uzağa taşınsın. Akraba da olsalar görüşmesin , çocuklarını da göstermesin.

Annanem ve babannemin adı da aynı. Ablama gayet güzel modern isim koymuşlar, erkek kardeşime de. Ne nine adı ne dede adı. Bana gelince hem annane hem babanne ortak adı konmuş. Eski püskü, asıl orjinali olan isimden farklı söylenişte konmuş. İsmimden nefret ediyorum babannemi hiç sevmiyorum ayrımcı kadının tekiydi bi gün sevmedi başımızı okşamadı keşke adımı boşluk bıraksalardı da ben kendim koysaydım o derece kızgınım anne babama. Bence rest çekin 9 ay boyunca karnınızda taşıdığınız bebeğe isim koyacak kadar hakkınız olsun illa birinin ismi konacaksa kendi adınızı koyun içi geçmiş ninelerin değil. Ayrıca 2 isim de çok fazla. Tek isim her zaman daha güzel ve rahat.

İsim değişikliği yapma hakkınızı kullanın. Bir ömür sevmediğiniz bir isimle yaşamak zorunda değilsiniz. 40 yaşından sonra dahi ismini değiştiren var. Üstelik nüfus müdürlüğünden değiştirebiliyorsunuz 2022 Aralık ayına kadar. Detayları nette mevcut.

Kadın diyemiyor mu ; " bir daha bana böyle bir cümle kurarsanız bebeğimi zorla elimden alıp evlatlık vermeye çalışmaktan sizi polise şikayet edeceğim " diye. Çok arzu eden kendi bebeğini versin , iyice şaşırmış bu insanlar , pes.

Arkadaşınız eşiyle , çocuklarıyla bu insanlardan uzağa taşınsın. Akraba da olsalar görüşmesin , çocuklarını da göstermesin.
Bu son söylediklerini görümcesi söyledi ama kadın ilk başta hayırlı olsun falan demiş. Bi sonraki aramasında böyle demiş. Dedirttirilmiş yani. Kadının kocası da babam direk bana söylerse ağzının payını veririm demiş. Duruldu o olay şimdi. Doğumuna az kaldı

İsim hakkı anne ve babanın hakkı,asli görevidir.Fakat bizim toplumumuzda hala bu bilince erişememiş babalar ve hala kendini hak sahibi sanan kayınvalideler anneler var.Size tavsiyem eşinizle beraber makul ve orta bir yol bulmanız.Bu çok güzel bir hayatın ve olayın başlangıcı olacak bunu hep güzel hatırlamak adına yarışları egoları bir kenara bırakıp anne baba olmanın gerekliliğini yaparsanız daha iyi olur

Back