- Konu Sahibi Asosmerve27
-
Ben konuyu başka bir tarafa çekeyim. İki kızımın ismini de ben koydum ama eşimin tek şartı vardı. Seçeceğin isimde ğçşüö harfleri olmasın, kimlikte pasaportta bu harfler olan isim istemiyorum, ne isim koyarsan koy demişti. Büyüdükleri zaman belki başka ülkelerde çalışmak isteyebilirler veya yabancı arkadaşları olur. İsimleri kolay telafuz edilsin daha kolay girerler bir ortama veya bir işe dedi. Ben de kendisini "iyi misin abicim, ne konuşuyon sen değişik" diye terslemiştim ama haklı çıktı. Kızlar daha bebekken yurtdışına gittik ve hiç isim telafuz problemi olmadı. Mesela ablamın adı Çiğdem, ama dijital alemde yazışmalarda e-maillerde Cigdem yazmak zorunda.
Bizim ailede de iki isim geleneği vardır ama ben bundan çok çektiğim için tek ve basit isimler koydum. Evde ve ortaokula kadar okulda ilk ismim söylendi; orta birinci sınıfta 2 kişi ismimiz aynı olduğu için öğretmenim ikinci isminle yazıyorum seni dedi.
Evde başka isim, okulda arkadaş çevresinde başka isimAyrıca bazen resmi yazışmalarda ismin tamamını yazman gerekiyor. İsim + ikinci isim + soy isim + evlenince eşin soy ismi.. Meksika dizilerindeki Maria Alejandra Graciela Sanchez...gibi.
Görümcem kızına Mirabel ismini verdi. Ben Türkiye'de hiç denk gelmedim bu isme, belki beğenen olur aranızda.
Kızımın adıGeçen o dede benim rüyama da geldiama nasıl nurlu nasıl ışıklı Deniz olsun dedi ve gitti
Çakırbey mi? Vapur ismi gibi2si de kötü. Modern tek bir isim bulun. Bu bu kadar zor olmamali. Gecen eşimin arkadasi oglunun adını, babasının adı Çakır diye Çakırbey koydu. Ana babaya yalakalancaz diye sacmalamayin ya. Sevimli sevimli çocuklarda tuhaf tuhaf isimler oluo. Ve hic hos olmuyo.
Çakırbey mi? Vapur ismi gibiBenim bir tanıdığım da oğluna Çakır koydu. Bir ismi daha vardı ama anımsayamadım şimdi. Kurtlar Vadisi'ni çok izliyordu baba sanırım
Vapur ismi miÇakırbey mi? Vapur ismi gibiBenim bir tanıdığım da oğluna Çakır koydu. Bir ismi daha vardı ama anımsayamadım şimdi. Kurtlar Vadisi'ni çok izliyordu baba sanırım
Benim ismim amcamın eski sevgilisinin adı amcam koymuş
Sizinki yine iyi, benim kayınvalideme dedesinin ismini vermişler
Benim isim verilme hikayem seninkini Dover
Dedemin platonik sevdiginin ismi. Sülalede herkes bilir ,neden bu ismi bana verdigini
Çok isabetli bir yaklaşım bence bir hayli güldüm çok yaşayın
Ay bizim bi akraba ikiz kızlara hamileydi. Öncekisi 2 erkekti. Kız oldukları için kadın o kadar heyecanlıydı ki. Birinin adını eslem diğerinin adını erva koyacaktı. Doğum yaptı. Gittik yanına. Hangisi eslem dedim. O isimleri koymadım dedim. Babası zor isim koyma. Birine annenin ismini birine kayınvalidenin ismini koy geç demiş. Ne oldu? Biri Ayşe bir Fatma. Kaynanası bebeklerden birini kadının hiç doğum yapmamış teyzesine vermesini istedi. Annesi de bir kaç gün kızına baktı. Sonra kadın eve geldi. Zorlanınca kız kardeşini çağırdı yardım için. Annesi de ben kızımı sana yardımcı olsun diye mi doğurdum dedi. Göndermedi. Anlayacağınız birinin ismini koyuyorsunuz diye göğe yükseltmeyecekler sizi. En iyisi hiç birinin ismini koymayın. Eşinizle farklı güzel bi isim bulun. Herkese de resti çekinMerhabalar. 2. Kızım olacak hayırlısıyla. Kayınvalidem hiçbir torununa karışmadı ama bunda benim ismimi koyun demiş eşime. Eşim zaten 1. Kızımdan beri annesinin ismini koymamı istiyordu. Ben de eşim çok istiyor diye bu sefer koyayım diye içimden geçıriyordum ne yalan söyleyeyim. Ama kayınvalidem böyle emrivaki yapınca çok sinir oldum. Eşime sırf annen arayıp istediği için koymam dedim. Bir yandan da benim annem "sen kayınvalidenin ismini koyuyorsan yanına da benim ismimi koy " dedi. Aslında annem önceden Aybike köy diyordu sonradan kayınvalidemin davranışını duyunca benimkini de koy dedi. Ne yapacam bilmiyorum. İsimler çok uyumsuz. Kayınvalidemin ismi Gülcan. Annemin ismi Hatice. Bebeğin ismi Gülcan Hatice veya Hatice Gülcan olacak. Daha bitmedi. Eğer bu iki ismi kabul edersem önde hangisinin ismi olacak tartışması da başladı . Bana akıl verin nolur. Bugün eşimle tartıştım bu yüzden. Sabaha kadar uyumadım. Çıkmazdayım. 8 aylık hamileyim son 1 ay kaldı. Ben bu isim stresine düştüm. Benim fikrimi soran dahi yok.
Yurt dışında doğmuş büyümüş bir Türk efendim kendileri. Benim büyük kızım 2007 doğumlu. O zamanlar nüfus müdürlüğünce kabul edilmeyen isim olayı hala var mıydı bilmiyorum çünkü ben Selin koydum ismini.Eşiniz yabancı mı ? Yanlış anlaşılmasın , görümcenizin isim seçiminden dolayı sordum. Mirabel ispanyol ismiydi sanırım.
Yurt dışında doğmuş büyümüş bir Türk efendim kendileri. Benim büyük kızım 2007 doğumlu. O zamanlar nüfus müdürlüğünce kabul edilmeyen isim olayı hala var mıydı bilmiyorum çünkü ben Selin koydum ismini.
Görümcem bize ismi söylediğinde ben kabul edilmez sandım hatta kendisine başka alternatif isim düşündün mü diye sordum ama bebek doğduktan sonra gidip nüfusa kaydettiler. Artık herkes her ismi koyabiliyor galiba. Evet Mirabel İspanyol ismi hatta Disney'in filmi var (Encanto - Sihirli Dünya) oradaki kızın ismi Mirabel Madrigal.
Diğer kızının ismi de Melinda.
Konu sahibi konunuzu sulandırdım kusura bakmayın. Benim çocuğuma ben ve babası dışında kimse isim koyamaz. Bir arkadaşın dediği gibi sorun ve dram yaratan sizsiniz. Ben koyacağım ismi hazırladım bile yine de sağolun öneriler için teşekkür ederim, bitti gitti.
Ne demek çocuğunu teyzene ver kadın ne dedi sonra gerçekten şok oldumAy bizim bi akraba ikiz kızlara hamileydi. Öncekisi 2 erkekti. Kız oldukları için kadın o kadar heyecanlıydı ki. Birinin adını eslem diğerinin adını erva koyacaktı. Doğum yaptı. Gittik yanına. Hangisi eslem dedim. O isimleri koymadım dedim. Babası zor isim koyma. Birine annenin ismini birine kayınvalidenin ismini koy geç demiş. Ne oldu? Biri Ayşe bir Fatma. Kaynanası bebeklerden birini kadının hiç doğum yapmamış teyzesine vermesini istedi. Annesi de bir kaç gün kızına baktı. Sonra kadın eve geldi. Zorlanınca kız kardeşini çağırdı yardım için. Annesi de ben kızımı sana yardımcı olsun diye mi doğurdum dedi. Göndermedi. Anlayacağınız birinin ismini koyuyorsunuz diye göğe yükseltmeyecekler sizi. En iyisi hiç birinin ismini koymayın. Eşinizle farklı güzel bi isim bulun. Herkese de resti çekin
Hahahah kayık hatta. Rezalet bi isim oglan da dünya tatlisi. Burdan anababalara sesleniyorum. Yapmayın etmeyinÇakırbey mi? Vapur ismi gibiBenim bir tanıdığım da oğluna Çakır koydu. Bir ismi daha vardı ama anımsayamadım şimdi. Kurtlar Vadisi'ni çok izliyordu baba sanırım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?