Canım benim noktalı virgüllü, kurallı kurmadığım tek bir konum yok. Baştan savma yazmıyorum diye yapay geliyor insanlara. Ben dikkatli yazıyorum, mesleki deformasyon diyorum buna. Çünkü başka açıklaması yok. Bana kalırsa normal yazıyorum. Size bu şekilde geliyor..Yazar olan pek çok kişi var. Bunlar günlük hayatta kitaplarında kullandıkları dili kullanmıyorlar elbette. Köşe yazısının üslubu ayrıdır, hikayenin ayrıdır, denemenin ayrıdır, günlük konuşmanın ayrıdır; örnekler çoğaltılabilir. Nasıl bir öğretmen günlük hayatta sürekli ders anlatır gibi konuşmuyorsa, bir doktor, mühendis mesleki dilini sürekli kullanmıyorsa "Ben yazarım ondan böyle" diyerek komik bir bahane öne sürülmemeli. Hayaller Dostoyevski, gerçekler kocasının iş yerine nispet yapmaya giden Chocolita.
Sadece bir kere gidip ortamı görmek istedim. Kızı gördüm, ofisi gördüm. Eşimin tepkisini gördüm. Tabi ki ebeveyni gibi sürekli çalıştığı yere gitmeyeceğim. Ayrıca ben kıskanç bir kadınım. Cool olmamakla ilgisi nedir? Amaç kocayı elde tutmak değil, ağırlığımı koymak. Benim çabamla elde duracaksa kapı hemen karşısında duruyor kendisinin. Yapmak istedim yaptım. Elbet gidecektim ofisine bir şekilde. Kezban falan nasıl bir konuşma biçiminiz var..
Annem ilgileniyordu :)Vay be nereden nereye,
İkinci çocuğumuz olursa, o da kız olursa, adı ne olsun demişsiniz,
Ertesi gün ofis basmışsınız.
Eğlenceli geliyor kulağa, mevcut bebişi ne yaptınız?
Bence sadece ismi beğenmiş sonuçta sizi çok sevdiği ortadaArkadaşlar eşimle çok tontiş çok şekercik bir bebişimiz var. Biricik oğlumuz, evimizin neşesi. 6 aylık kuzum. Henüz cinsiyetini bilmiyorken eşimle aramızda konuşuyorduk. Erkek olursa şu olsun, kız olursa bu olsun gibi.. 3 gün önce falan 2. bebek kız olur mu acaba, olursa ismi ne olur diye düşünüyorduk. Tabi kız erkek fark etmez. Eşim o gün bir taktı rojda da rojda. Çok beğenmesem de fena değil dedim hevesi kırılmasın diye. Ertesi gün yine konuştuk isim mevzusunu. Kız ismi düşünürken yine ''Rojda ismi güzel bence. Kulağa hoş gelmiyor mu?'' dedi. Bende, ''Güzel isim ama daha güzel bir isim bulabiliriz. Hayırdır, çevrende Rojda isminde biri mi vardı?'' dedim. ''Yok canım kim olsun.'' dedi. ''Bilmem, akraban olabilir, eski bir arkadaşın olabilir. Çevrende duymuş olabilirsin. Kimin ismi rojda? Önceden de isim konuşuyorduk. Sen hep farklı kız isimleri söylüyordun. Bu son iki gündür bir Rojdadır gidiyor. Kimin adıymış o?'' dedim. Israrla ''Kimsede duymadım. Bir ismi beğenmek için illa ki o isimle birisini mi tanımam gerekiyor?'' dedi. İyi dedim içimden yakında çıkar kokusu.
Bu konusmadan 1 gün sonra eşim arkadaşıyla telefon konuşması yapıyor. ''Ali yeni tasarımcılar lazımdı ama yeni iki kişi aldılar işe zaten. Seni önerdiğimde çoktan bulduklarını söylediler. Onlarda 2 gün önce başladı.'' Buraya dikkat ''2 gün önce..''
Telefonu kapattılar. Eşime sordum ''Ofise yeni çalışanlar mı geldi?'' Evet dedi. Ofiste 10 kişi varlar bir çoğu erkek. Büyük bir ofis. ''Kız mı, erkek mi?'' ''Kız. Ama bunun ne önemi var. Ne fark eder ki?'' dedi. ''İsimleri ne bu kızların?'' Eşimde aptal bir gülümseme.. O gülümsemeyi bilirim. Birazdan boş kıskançlık yapacaksın gülümsemesi bu. ''Tam hatırlayamıyorum şuan.'' dedi. ''Zorla, zorla hatırlarsın.'' dedim. ''Gülbahar birinin adı'' dedi. ''Diğeri?'' Cevap yok. 20 sn falan bir bekledi. ''Rojda.''
''Bak sen demek Rojda? Öyle mi, Rojda mı? Her şey oturdu şimdi. Bu nasıl bir tesadüftür acaba?'' dedim. Burnumdan soluyorum tabi. Kolumu tuttu ''Aşkım yanlış anladın. Şimdi hemen parçaları birleştiriyorsun yanlış düşünüyorsun.'' dedi. Çektim kolumu yüzüm oldu kıpkırmızı. '' Kız işe gireli 2 gün olmuş, sen 2 gündür Rojda ismi koyalım diye tutturuyorsun bana. Ne diyorsun sen ya? Ne var bu kızda çok mu hoşuna gitti. Sakın bana gereksiz kıskançlık yapıyormuşum gibi davranma. Kendini yerime koysana bir dedim.''
Savunması şu kızlar, ''O her kimse benim umurumda bile değil. Ama ilk defa bu isimde birini duydum ve söyledim bu isim olsun dedim. Bunda art niyet arama. Sen seni ne kadar sevdiğimi senden başka birisini gözümün görmediğini bilmiyor musun? Bebek bekliyoruz. Nasıl yakıştırıyorsun.'' dedi. Ama ben taktım bir kere bu Rojdaya. Dedim ki ''Aynı yerde çalışmak zorunda olduğun bir kız var burada, sürekli görmek zorundasın. Ve onun ismini beğendiğini biliyorum. Ben şimdi sürekli sen ona hitap ederken rahatsız olacağım. Hadi tamam sen haklısın diyelim. Bunu da mı düşünmüyorsun.'' dedim. Haklısın falan dedi.
Sosyal medyada ne kadar aradım taradımsa kızı bulamadım. Merak ediyordum neye benziyor bu kız. Ertesi gün giyindim hazırlandım kızlar, eşim orada yeni başlamış sayılırdı, ilk defa ofisine gidecektim. Çok şık giyindim. Topuklular, takılar.. Özenliydim. Amaç Rojda her kimse ona bir gözükmek. Sanırım bayağıdır da aynada kendimi bu kadar beğenmedim.. (Tamamiyle duruma hakim olmanız için bu şekilde detay veriyorum)
Ofise gittim. Kapıdan girdim.. Tüm gözler üstüme çevrildi. Eşim şaşırdı beni görünce. Habersiz gittim çünkü. Adresi internetten buldum da gittim. El sıkıştım herkesle. 2 bayan vardı. Biri gülbahar diye seslenince çıktı ortaya Rojda hanım. Onunlada el sıkıştık. Önce herkes beni bir müşteri sanmış. Adamın biri ''Buyrun şöyle geçelim.'' dedi. Bende ''..... beyin eşiyim. Buralardaydım kendisini ziyaret etmek istedim dedim. Sıcak karşıladılar. Eşim hem kıyafetimin şıklığından hem dün ki tartışmamızdan oraya neden geldiğimi çoktan anlamıştı tabi.. ''Gel aşkım çay içer misin?'' dedi. Oturdum çay içiyordum. Eşime bakarken Rojdayı da görüyordum. Baştan ayağa beni süzmekle meşguldü. Elimde olmadan döndüm ona ''Buyrun, bir şey mi diyecektiniz?'' dedim. ''Yok, öyle baktım sadece.'' dedi. ''Anlıyorum.'' dedim. Bu bir havalarda.. Öyle güzel bir kızda değil. Ama sinsiiiii belli. Sonra eşimin arkadaşı Ramazan ''Eşiniz burada size hiç toz kondurmuyor. Bazen konuşuyoruz. Bebek için heyecan yapıyor. Hayırlı olsun.'' dedi. Bunu duyduğuma sevindim aslında.. Ama eşime hala kızgındım. ''Bende eşime toz kondurmuyorum. O benim başıma gelen en güzel şey. Biraz da zor oldu evlenebilmek. Bu yüzden birbirimizin kıymetini biliyoruz'' dedim. Herkes bir ''Oooo'' çekti. Eşim utandı. Sandı ki ona olan kızgınlığım geçti. Saf kocam işte.. Tabi söylediklerimde gerçeklik payı var yok değil, ama biraz oynadım açıkçası. Sonra ofisten çıktık. Eşim ''Aşkım neden haber vermedin geleceğini? Çok güzel görünüyorsun da beni de çıldırtma istersen. Erkek arkadaşlarımla doluydu orası.'' dedi. Ne bileyim ben öyle olduğunu.. Aman iyi oldu yine. İyi ki gitmişim. Hiç yüzüne bakmadım yol boyunca. ''Ofiste söylediklerin ne oldu, en güzel şeydim falan'' dedi. ''Sus istersen senin yüzünden bugün bir sürü şey düşüneceğim.'' dedim.
Kafam karışık.. Neden Rojda.. O kızla gerçekten bir ilgisi olabilir mi bu ismi beğenmesinin.. Bilemiyorum. Eşime güveniyorum. Ama durduk yere aklıma bir şey soktu işte.
Ben bahsettiğiniz iki tipte değildim orada. Pardon siz orada mıydınız? Anlattığım kadarında bu yok çünkü. İnsanlarla selamlaştım. Eşimle evliliğimizle ilgili bir şeyler konuşuldu bende söylemek istediklerimi söyledim. Şuh kahkahalar atıp kocama abanmadım. masada oturup adabımla çayımı içtim.Oğuz Atay tarzı bi konuşma biçimim var, ağırlığı koyma şeklin kezbanlik oluyo zaten, çok bariz anlaşılıyo benim kocam havaları, bizim ofise de zaman zaman konkenden gelen Firdevs Hanım kılıklı kadınlar gelir kocalarını öper okşar şuh kahkahalar atar giderler, onlar canlandı gözümde, bazıları da gayet kot tişört arkadaşlar kolay gelsin diye girerler odaya, aradaki fark coolluk oluyo
Ben bahsettiğiniz iki tipte değildim orada. Pardon siz orada mıydınız? Anlattığım kadarında bu yok çünkü. İnsanlarla selamlaştım. Eşimle evliliğimizle ilgili bir şeyler konuşuldu bende söylemek istediklerimi söyledim. Şuh kahkahalar atıp kocama abanmadım. masada oturup adabımla çayımı içtim.
Ben bahsettiğiniz iki tipte değildim orada. Pardon siz orada mıydınız? Anlattığım kadarında bu yok çünkü. İnsanlarla selamlaştım. Eşimle evliliğimizle ilgili bir şeyler konuşuldu bende söylemek istediklerimi söyledim. Şuh kahkahalar atıp kocama abanmadım. masada oturup adabımla çayımı içtim.
Ben burayı samimi bulduğum için kafa sesimle yazdım bunu. Kasmadım açıkçası. Hani diyorlar ya masalımsı yazmışsınız yapay mısınız diye, ne dilde yazarsam yazayım anlaşılmıyor sanırım. Egolu biri değilim.Ben sizi fazla egolu gördüm... Ne demek "merak ediyordum neye benziyordu bu kız"... İnsana benziyordur herhalde.
Eşimde kıskançtır. Kısa, açık ya da kokoş değildim. Fazla bir şey de konuşmadım orada. Kıskançlığı orada bulunmamdıBetimlemenden ben onu çıkardım, çok abartmışsın ki eşin odada erkek arkadaşlarım vardı beni çıldırtacak misin falan demiş yoksa erkeklerin de orda olmasının sakıncası ne? Niye öyle dedi esin
''hep böyle ot çöp şeylerin etrafında döner hayatınız'' sizin kadar kaba bir kullanıcıyla daha karşılaşmadım ben bu platformda.2.çocuk yok ortada olsa kız olacağı ne belli, konu gerçekse dilerim Allah size ölüm hastalık maddi sıkıntı manevi çöküntü falan vermez hep böyle ot çöp şeylerin etrafında döner hayatınız
''hep böyle ot çöp şeylerin etrafında döner hayatınız'' sizin kadar kaba bir kullanıcıyla daha karşılaşmadım ben bu platformda.
Olay noktada virgülde değil, üslup Ömer Seyfettin kitapları okuyor hissi veriyor. Tabii ki özensiz yazmaktan daha iyi. Yalnız yazarlıkla bir ilgisinin olacağını sanmam, en azından olmamalı, çünkü gerçek bir yazar nerede nasıl bir konuşma dili kullanması gerektiğini bilir. Kadın sitesine roman diliyle yazmak açıkçası sırıtıyor.Canım benim noktalı virgüllü, kurallı kurmadığım tek bir konum yok. Baştan savma yazmıyorum diye yapay geliyor insanlara. Ben dikkatli yazıyorum, mesleki deformasyon diyorum buna. Çünkü başka açıklaması yok. Bana kalırsa normal yazıyorum. Size bu şekilde geliyor..
Hayır değilim.. Bende bunu anlatmaya çalışıyorum işte. Garip bir şeyler vardı durumda.Yazar hanımımız gelmiş :)
Neyse ben asla öyle süslenip püslenip işyerine falan gitmezdim bence utanç verici hele kadına birşey mi var demenizkalkıp dövseydiniz bide
Ha şunuda söyliyeyim kızınıza o ismi koysanız kadın sorsa adını ne koydunuz diye rojda dese eşin, çok garip bir durum olur diye düşunüyorumkürt kökenlimisiniz?
Karşılaşmamayı umuyorum. Bir insan eleştirisini yaparken kabalaşıyorsa bu onun problemidir. Konumla ilgili eleştirinizi yaptınız. Yaşadıklarıma ot çöp demenizin anlamı nedir? Kendi kendinize bu hakkı verip saygısızlık ediyorsunuz. Bu konu çok mühim olmayabilir. Ama eşimi kıskandım. Konum çöp olacak kadar önemsiz değil. Buna siz karar vermiyorsunuz. Sert kelimeler kullanınca kendinizi yürekli sanıyorsunuz sanırım.Karşılaşırsın zamanla
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?