• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğe isim

Yeşil elma kim tanımam etmem. O olsaydım beni @Mune @Kazen bir şekilde bulur ikaz ederdi. Hatta direk bir tekme yerdim şutlanırdım buradan. Ama sizde haklısınız beni tanımadığınızdan bu şekilde önyargılısınız. Size yapay gelen şey ofise girdiğimde beni zengin müşteri zannetmeleri mi? Bu arada o kelimeden sonradan rahatsız oldum ve sildim konumdan. ayda 3000 tl ile geçinen bir aile ne kadar zenginse o kadar zenginim bende. Ayrıca öyle bir ceket giyersin ki, ya da öyle bir ayakkabı, uzaktan zengin imajı verirsin. Öyle değilsindir aslında. Giyinmeyi becermişsindir.

Hayır ifadeleriniz gerçekten çok üstünde düşünülmüş, çok masal gibi.
Büyün konularınız dışardan bir gözle yazılır gibi masalsı bir dille yazılıyor

Hayır ifadeleriniz gerçekten çok üstünde düşünülmüş, çok masal gibi.
Büyün konularınız dışardan bir gözle yazılır gibi masalsı bir dille yazılıyor
Yazarım ben bu tarz yazmalara engel olamıyorum. Mesleki deformasyon.. Ama yapay görünüyorsa üzülüyorum işte. Bunları duymak gerçekten canımı sıkıyor. Ama öyle görünüyorsa da bu benim.

Yazarım ben bu tarz yazmalara engel olamıyorum. Mesleki deformasyon.. Ama yapay görünüyorsa üzülüyorum işte. Bunları duymak gerçekten canımı sıkıyor. Ama öyle görünüyorsa da bu benim.
Valla ilk kez bir konunuza denk geldim, sanki bdvde bir uye degil herhangi bir romanin sayfasini okuyorum gibi geldi. Biraz yapay kaciyor dogruya dogru :)

Şu erkekler aslında ne kadar saflar.. Ortaya çıkabileceğini düşünemeden tanımıyorum o isimde birini demiş :KK70:

Aslında kıza değil de eşinize gözdağı vermek için gitmiş olmuşsunuz ve de iyi olmuş. Ne yapacağınızı kestiremediği için bundan sonra tırsar valla.
Teşekkür ederim. :)

Valla ilk kez bir konunuza denk geldim, sanki bdvde bir uye degil herhangi bir romanin sayfasini okuyorum gibi geldi. Biraz yapay kaciyor dogruya dogru :)
Doğrudur.. Ne yapayım bende böyleyim. Ama gerçek olmadığımı düşünmenizdense bu fikri de kabul edebilirim

tamamını okumadım, okuduğum kısım yetti.
kendi bebeğime isim ararken de başka bebekler için isim tavsiyesi istendiğinde de yeni tanıştığım insanların isimlerine dikkat edip tutturmuşluğum vardır, ama hiçbirine aşık olmadım, isimlerini beğendim sadece.
yani birinin tipini beğendim diye ismini çocuğuma koymam, ismini beğendim diye koyarım, akıl sağlığı yerinde her insan da bunu yapar, eşinizin akıl sağlığından şüphenz varsa bilemicem.
Eşim bu ismi fazla abarttı ama. Rojda... Rojda... diyordu kulağına nasıl geldiğine bakıyordu. Bende tanıdığını öğrenince malum işte..

Gerçek olmasa keşke, 2017de hala bu numaralarla kocayı elde tutmak kendini göstermek kaldı mı...isteyen herkesin herkese rahatça ulaşabileceği teknolojinin içine doğduk, kezbanlık demode olsun artık yaa, az cool olun, kız güzel değil ama belki çok şuh, belki çok feminen, ne olacak, hergün sip sıkırdım giyinip ise mi gideceksin, eşin çıksın ya da o işten

Sözlük ve çeşitli sayfalarda tanıtılan kadın tipi bu, buraya takılan biri olarak üzülüyorum

Bu kabul edilemez bir şey işte. Madem bir durum yok ne diye yalan söylüyorsun. Bu kısım olmasaydı sıkıntı edecek bir şey yok derdim.

Tamam kadın kadınayız şurda, böyle bir durumda merak ediyoruz kadını da. Neredeyse eşinizin kadının ismini beğenmesinin faturasını kadına keseceksiniz.
Orayı da anla işte canım. Kızdım kendimce sinir oldum kıza ondan söyleyiverdim.. Kadınlık damarı tutunca. Evet yanlış tabi.

Rojda gün dogumu anlamina geliyor öncelikle. Iyi yapmissin gitmekle sinsiii aklından birşey geçiriyorsada unutmuş oldu kesin :halay: ama eşinize gelince sadece ismide beğenmiş olabilir ayrıca kızı da beğenmiş olabilir siz daha iyi bilirsiniz

Eglenceli bi durum acikcasi beni gulumsetti :)) sizede helal olsun cesaretiniz ve kocaniza sahip ciktiginiz icin hehe
Ama endise edicek bi durum yoktur , hani bu rojda coktandir onunla birlikte calisiyor olsa ve size dememis olsa suphelinilirdi ama zaten iki gun once baslamis, isimi duyunca kulagina hos gelmistirki normal bence cunku cocugunuza isim arayislardasiniz bu yuzden her yeni isim duydugunda dikkate aliyordur... bunuda size bastan dememistir cunku kiskanc bi yapiya sahip oldugunuz icin
Bizde cocuk dusunuyoruz, hamile degilim isim arayisindada degilim ama yinede arada bi hosuma giden isim duyunca not ederim, listem varda :-)
Tamda bugun calsitigim is yerine bi musteri geldi, arkadasiyla konusurken ismini duydum "Safak" ne guzel isimmis dedim kendi kendime ve not aldim, Allah nasip ederse zamani geldiginde dusunebilicegim bi isim olabilir , ama bu demek degildirki bu beyfendiye karsi bir ilgi duydum
Tabi ki haklısınız. Ama eşim burada belirttiğimden daha fazla abartıyordu bu ismi. Ben daha çok uzatmak istemedim. Rojda, Rojda diyordu diye kısa kestim. Beni rahatsız etti yani.. Teşekkür ederim yorumunuz için .

Olmayan cocuguma hergun yeni isim bulma konusunda benim ustume yoktur. :KK70:
Ben de en son aile hekimine gitmistim. Sirada beklerken birden gozum kapı isimligine takıldı. Ya bu ne guzel bir cocuk ismi olur dedim kendi kendime. O an o isme vuruldum. Doktor da uzun yillardir gorevde burda. Daha önceden de taniyorum yani. Gıcık da bir adam. :) Ama ismi o an yesil isik yakti kafamda. Yani demem o ki hemen kotu dusunmeyin. Isim bulma sureclerinde boyle seyler olabilir.

Yazar olan pek çok kişi var. Bunlar günlük hayatta kitaplarında kullandıkları dili kullanmıyorlar elbette. Köşe yazısının üslubu ayrıdır, hikayenin ayrıdır, denemenin ayrıdır, günlük konuşmanın ayrıdır; örnekler çoğaltılabilir. Nasıl bir öğretmen günlük hayatta sürekli ders anlatır gibi konuşmuyorsa, bir doktor, mühendis mesleki dilini sürekli kullanmıyorsa "Ben yazarım ondan böyle" diyerek komik bir bahane öne sürülmemeli. Hayaller Dostoyevski, gerçekler kocasının iş yerine nispet yapmaya giden Chocolita.

Gerçek olmasa keşke, 2017de hala bu numaralarla kocayı elde tutmak kendini göstermek kaldı mı...isteyen herkesin herkese rahatça ulaşabileceği teknolojinin içine doğduk, kezbanlık demode olsun artık yaa, az cool olun, kız güzel değil ama belki çok şuh, belki çok feminen, ne olacak, hergün sip sıkırdım giyinip ise mi gideceksin, eşin çıksın ya da o işten

Sözlük ve çeşitli sayfalarda tanıtılan kadın tipi bu, buraya takılan biri olarak üzülüyorum
Sadece bir kere gidip ortamı görmek istedim. Kızı gördüm, ofisi gördüm. Eşimin tepkisini gördüm. Tabi ki ebeveyni gibi sürekli çalıştığı yere gitmeyeceğim. Ayrıca ben kıskanç bir kadınım. Cool olmamakla ilgisi nedir? Amaç kocayı elde tutmak değil, ağırlığımı koymak. Benim çabamla elde duracaksa kapı hemen karşısında duruyor kendisinin. Yapmak istedim yaptım. Elbet gidecektim ofisine bir şekilde. Kezban falan nasıl bir konuşma biçiminiz var..

Sadece bir kere gidip ortamı görmek istedim. Kızı gördüm, ofisi gördüm. Eşimin tepkisini gördüm. Tabi ki ebeveyni gibi sürekli çalıştığı yere gitmeyeceğim. Ayrıca ben kıskanç bir kadınım. Cool olmamakla ilgisi nedir? Amaç kocayı elde tutmak değil, ağırlığımı koymak. Benim çabamla elde duracaksa kapı hemen karşısında duruyor kendisinin. Yapmak istedim yaptım. Elbet gidecektim ofisine bir şekilde. Kezban falan nasıl bir konuşma biçiminiz var..

Ama yaptığınız bu hareketi her ne olarak yaparsanız yapın gerekçesi ne olurda olsun kötü göründüğü gerçeğini değiştirmiyor
Denetlemeye giden kadın, bir görünmeye giden kadın dilediği kadar haklı gerekçe bulabilir karşıdan görüntüsü adam olacak kızın dediği gibi oluyor. Gerçekçilik denir buna romantik bir dille yazılınca değişmiyor karşıdan görüntüsü

Back