bayramım zehir oldu ..

Kutopya

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2015
38
6
Bir önceki konumda sözüme bir hafta kala olan sorunlardan bahsetmiştim. erkek arkadişım abu şartlarda gelmemesi gerektiğini de söyledm ama geldiler dedim mutlu oluruz içimdeki sıkıntı gider bayram sabahı oldu.. mesajlaşırken ilk tartışma sabah çiçek çikolatadan dolayı oldu ben ona göstermiştim hangi çikolatadan istediğimi, ama gitmiş sade normal bşey ayarlattırmış. özenmemişsin dedim hiç umurunda değil benim isteklerim dedim al çikolatanı başına çal dedim bunu deme sebebim gerçekten dolmuş olmam. hiçbirşey ama hiçbirşey bana göre benim isteğime göre umurunda olmadı son zamanlarda. kardeşimle bile tercih dneminde bi kouşmuşlugu ilgilenmişliği olmadı. sen abisin 3 yıldr hayatımdasn aileler biliyor, ne bileyim hep geride durud benim isteğim kırılmam üzülmem umurunda olmadı . çikolagta mevzusunda patladım artık. hiçbirşey istediğim gibi değil yoruldum artık dedim zaten bi haftadr olanalr beni son raddeye getirdi dedim ağlamış ağlamaya başlamış . geç çıkmışlar .

- sonra geldiler aramz düzeldi o yoldayken önemli değil patladım artık dedim tek bir sorun bile beni sınır noktasına getiriyor çünkü.
- ailesi ikimizde çalıştıgımız için birimizin maaşını ev kredisine bağlamak derdindeler 3 yıldır hep sorun çıkıyor bu yüzden. isteme oldu yine açıldı bu mevzu . bizde aramızda konuşmuştuk önceden. tamam bende ev istiyordum ama düğündeki takılara taktılar . istanbulda ev fiyatlarını bilenler bilir çok fazla . şimdi daha ilk yılımızdan en az 200 bin gibi bi kredi miktarına girmek benim gözümü korkuttu. hemde 2+1 gibi küçük bir ev için . takıalrı 3+1 alırsak veririm diye yazmıştım ben erkek arkadaşıma. orda bunun tam tersini söyledi. sen ama veririm demiştin dedi ailelerin içinde . kendimi yalancı durumuna düşmüş hissettim o kadar kötü oldum ki. para hesabının derdine düşmüşler neden çalışıyorum ki dedim çalışmasam böyle hesap kitap işine girmezdi belki ailesi.

- mutfağa geçtim çok üzüldüm sonra annesi yollamış yanıma , neden böyle yapıosn falan dedi bende anlattım beni yalancı durumuna soktun dedim . ağlamaya başladım bide çiftlik kurma planalrı varmış orda öğreniyorum ben . istemiyorum hayvancılıkla ugraşılmasını ve korktum. sonra anneler geldi yanımıza bu böyle olmaz falan dediler. konu dallandı budaklandı . olay eşyalara kadar geldi . annesi bekar evindeki eşyaları getirmek zorundasın getireceksin dedi ben zorunda mıyım ya getirmek mecburiyetinde miyim sorarım size .

- tabi söz için insanlar geliyorlar eve. biz hala konuşuyoruz . yengesi kız kardeşi ayrılmıyorlar dibimizden . laf dinliyorlar anneler sordu son kararınız ne bakın yeter artık kaçtır çok yıprandık. diye erkek arkadşım bilmiyorum dedi. neys çıktı herkes biz başbaşa kaldık aileler gördü tartıştıgımızı karar veremiyorum dedi artık ne zaman iyiyiz desekte inanmayacaklar hep şüphe olacak dedi. iyi dedim ama seni seviyorum ayrılmak istemiyorum dedi. devam kararı verip çıktık odadan .

- babalarda çağırdı sonkez söyleyin geri dönüşü olmasın dediler . orda yine uzun bi sessizlikten sonra tamam dedik ve salona geçtik. yüzükler takıldı ama keyfimiz yok tabi. o gece anne babası ile aynı odada kaldı erkek arkadaşım.

- sabah oldu kahvaltıdan sonra onlar memleketlerine gidecekelrdi gitmeden salon bakalım nişan için dedik. normalde haftasonları hep dolu . gittiğimiz yerde boşalmıl bizden önce iptal etmişler. hemde istediğimz tarihi. bizim de cevremiz geniştir. kalabalık olur adam büyük salonu tutmak istemedi sığamayız diyor bizimkiler yok diretiyor . salon görevlisi de izah etmeye başladı. sonr abi baktık babası çıktı yanımızdan geçti karşıda masalara oturdu. ailem erkek arkadşım annesi ve ben diğer büyük salona bakmaya gittik. orda bakarken telefonu çaldı. dışarı çıktı. sonra beni çağırdı yanına konuşmamız gerek diye.

- işte içime sinmiyor ben yapamıycm içimde bi sızı var falan demeye başladı bende madem öyle buyur yüzüğün dedim. ailelere söyleyelim dedi.

içine sinmiyormuş buyrun yüzükleri dedim gittim ortamdan. uzaktan görüyorum ağlayarak geliyor annesi de aglıyor kendisi de. ama o istedi şimdi de çok pişman o zamanki sızı yerine yangın abıraktı diyor. babam asla seni onlara vermem artık diyor asla diyor. beni ezip geçeceksen silerim seni dedi.

kızlar kabus gibi günler geçiriyorum canım çok yanıyor ney eyanacağımı şaşırdım ..paylaşmak istedim çünkü içim kan ağlıyor kaç gündür boğuluyorum ..

Son düzenleme:
Çalışmıyor olsanız sizi istemeye bile gelmeyeceklerdi demek.

Nasıl bir ailesi varmış, sizin maaşınıza göz koymuşlar hemen. Takılara da cabası.

Ucuz kurtulmuşsunuz, sadaka verin.

Sözlünüz de henüz olgunlaşamamış belli. Uzak durun. Kendinizi sevin, kendinizin kıymetini bilin.

Babanızın sözünden çıkmayın.

yol verin gitsin..
onlarlamı uğraşacaksınız ?
yüzüğü takmadan çiftlik derdine düşmüşler, onlar içinmi sabahtan akşama çalışıyosunuz..
ailenizi arkanıza alın, değerinizi bilecek insanlarla muhattap olun...

Böyle ayrılma kararından son anda dönüp, hiçbir şey olmamış gibi söz mü yaptınız ben mi yanlış anladım?

Bunlar hayatının en güzel anları olmalı, böyle tereddütle hadi bari bu seferde ayrılmaktan dönmüşken yüzükleri bir takalım kafasında sözlenirseniz tabi hayrını göremezsiniz.

Bir de daha şimdiden sizin maaşınız üzerinde nasıl söz sahibi olmaya kalkıyorlar anlamadım. Onlara ne? Hele bir evlenin bakalım. Her şeyi yoluna koyun, sonra evi de arabayı da düşünürsünüz. Önceliğiniz böyle şeyler olmamalı şu an. Maaşınızı verip vermemeniz de sizin özgür iradenize kalmış, zorlayamazlar.

Nişan salonunu kim tutuyor peki? Benim bildiğim nişanı kız tarafı yapar ama sizde erkek tarafı yapacak sanırım. Belki durumları yeterli değildir çok büyük bir salon tutmaya. Ben ona takılmazdım şahsen. N
işan bu, düğün gibi değil neticede. Hatta salonda değil evde aile arasında bile olması yeterli benim gözümde.

Ayrıca sizde sanırım ki bu ilişkiden yıpranmışsınız her şey gözünüze batıyor. Gelen çikolataya falan takılıp en güzel gününüzü zehir etmeye kalkışmışsınız. Yüzüklerin atıldığı iyi olmuş gibi sanki.

Cnm durduk yere içime sinmiyor diyerek o başlatmış
ayrıca anlasamiyorsunuz ayrilmaniz yarariniza

Evlenirken ev almak için 200 bin borca girmek mi? Çok tuhaf hesaplar yapılmış. Bence bittiğine sevinmelisiniz. Her işte bir hayır vardır diyin ve alışmaya çalışın.

senin kazancınla ilgili plan yapamazlar böyle bir hakları yok !
hazır fırsat ayağına gelmiş zaten seninde içine sinmeyen şeyler varmış bırak böyle kalsın.
sizin bitiremeyeceğiniz şeyin baban bitirmiş bence senin için en iyisi bu olmuş.

dha söz takılırken bu hesap kitap işi çok çirkin olmuş
harbiden çalışmasanız sizi istemeye bile gelmiycekler gibi
sözlendiğiniz adamda daha napcağını bilemeyen 17 yaşında çocuk gibi .
söz taksam mı yok yok takmıyım anne acaba napsam ......
ailenizi çiğnemeyin bence
bitmişken bitsin bırakın ne çirkef aile

çok içli dışlı olunmuş baştan..aileler yanında tartışmalar hadi bakalım son kararınız nedir deyip yüzük takmalar falan..
iki taraftada hatalar var..ve bu evliliğin olmaması her iki tarafında yararına...

Evlat mi evlendiriyorlar, holding mi birlestiriyorlar anlamiyorum ki ya... Yemin ederim dugunumde her gelen kisi basi kendi parasini odesin, altin para hediye hicbir sey istemem yeter ki tadimiz kacmasin diyecegim. Tamam ailedir falan da bi rahat birakin insanlari, size ne kimin maasi ne kredisine gidecek oooof

salona bakmaya gittiginizde resmen korkmuslar.
babasi istemeyince oda hemen istememis büyük ihtimallede o disariya ciktiginda babasiyla görüsmüstür.
daha anne ve babasinin sözünden cikamiyor - birak ne hali varsa görsün.

duygularindan bile emin degil baksana.
ilerde de icime sinmiyor diye cik git diyebilir - o kapasite var.

aile herseyi görür inan bana ilerde babana cok dua edersin.

konunun gerisine çok yorum yapmak istemedim.
ama nasıl olursa söz gününüzde, eve gelen çikolata istediğiniz değil diye, evleneceğiniz adama başına çal dersin..
işte bu yüzden, evliliğin temelleri sağlam atılmıyor.. saygıdan yoksun ilişkiler..

geri kalan kısım ise, bu çocuktanda ailesindende bir cacık olmaz.. sürekli ezecekler seni.. sen değersizmisinde kendine bunları laik göreceksin?

Bence bu ilişki fazla darbe yemiş. İleride sen bu adama o sana sürekli bugünleri kakacak o yetmicek analar babalar da kakacak. İlişki iki kişi arasında olmalı ama sizinki 10 kişilik bir ilişki olmuş.

Burada suçlu aramaya gerek yok, iki tarafta hem haklı hem haksız. Bence temeli sağlam olmadan inşaat çıkmanın anlamı yok. Bir sarsıntı herşeyi yerle bir eder...

Cukulata işi ayıp olmuş ne önemi vardı onu almış...erkekler ayrıntılardan anlamazki.nisani kız tarafı yapar diye biliyorum ama onlar yapacaksa maddi durumlarina göre bir yer tutulabilir anlayışlı olunabilir.evlenmeden önce evdir çiftliktir altindir eşyadir bu konular lacka hale gelmiş duygusal boyut sanki olmuş anonim şirket. Bir de adam niye sürekli ağlıyor orayı anlamadım sızısı mi varmış?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…