Bayramdan beri baba evindeyim. Evliliğim için ne yapabilirim?

Ben de kimse benim babam hayatta cümlesini fark etmedi mi diyordum ki fark edilmiş.Bir eşe böyle laf edilmez.Sevdiğin kişiyi en hassas yerinden vurmazsın çünkü.
Hayattayken kıymet bilinmeli. Yanlış bi şey demedim ki. Evet hayatta Ve hâlâ yaşıyorken güzel zamanlar biriktirmek önemli. Allah istemiş yanına almış kayınpederimi. Keşke tanısaydım keşke hayatta olsaydı orası ayrı.ama bende mi ölünce babam Yok hadi bize gidelim diyebilicem?

Ben de kimse benim babam hayatta cümlesini fark etmedi mi diyordum ki fark edilmiş.Bir eşe böyle laf edilmez.Sevdiğin kişiyi en hassas yerinden vurmazsın çünkü.
Ayrıca söylemeye çalıştığım şey onun yarasına dokunmak değildi benim iki aile büyüğümde bekliyor demekti. Anneannem anneannesinden yaşça fazlasıyla büyük.80inde var. Babam deseniz 60ında. Eee yanlış olan nedir?

ilk defa bu konuda görüyorum ki herkes kocacı olmuş, önce onun tarafına gidilmeliymis falan

başka konuda da hep dediğini yaptım, gittim ellerini öptüm özür diledim diyen kıza demediklerini birakmadilar

bazıları ne dediğini, ne istediğini bilmiyor net!

bana göre hamile karısını günlerdir aramayan adamdan bir halt olmaz. Bu hiç bir sekilde affedilmez.

ama şunu anlamadim. Bayram akşamı neden eve gitmedin?
yani ben olsam sanırım hiç yoktan yanına es ya almadım diye dönerdim. Sen evden çıkarken eşyalarını alıp mi çıktın?

su saatten sonra özür dilemeden dönme Evet, dönersen lafını yemiş olursun ama ilk gün için böyle olmazdı. Ben bir tek burda haksız buldum seni

Eşyalarımı alıp çıktım ne bileyim birkaç parça çamaşır Ve eşofman o kadar.

Ve evet kimse neden benim hamile olduğumu görmüyor.
Bu durumda bi kadın her şeyden evvel kocasına ihtiyaç duyar.

Eve gitmedim neden bilmiyorum o sabah almaya gelmeyince bende sanırım öyle bi inat ettim

çok zor ya.
ortada bir sebep bile yok neredeyse

ama tek gerçek var ki şuan tek başına eve dönersen her seferinde zaten gidemezsin diye düşünüp yaptıklarının dozunu arttıracak.

baban arayınca ne konuştu orayı kaçırmışım.
ama o da olumsuzsa bekle dur bence.
pis adam ya, sınır oldum.

canim merak ettigim bisey var, bir tek bu sorununuz mu oldu? Başka problemler vardı da bahane mi oldu?

Ama o cümleden babasını kaybetmiş birisi sizin söylemek istediğiniz şeyi anlamaz.Yanlışınız söylemek istediğiniz şeyi yanlış cümlelerle ve üslupla söylemeniz.

Adam sana ailene git ve orada kal dememiş ki? Evine gitmemeyi tercih eden sensin.Kendi kendine yapmışsın.

Ama o cümleden babasını kaybetmiş birisi sizin söylemek istediğiniz şeyi anlamaz.Yanlışınız söylemek istediğiniz şeyi yanlış cümlelerle ve üslupla söylemeniz.

Babanız hayatta mı bilmiyorum ama ben kaybettim ve öyle düşünüp bozulmazdım. Üstelik 54 yaşında ve 4 yıl önce kaybettim. Doğru bir bakış açısı işe söylemiş bence.

Orası sizin de eviniz. Keşke hiç umursamayıp dönseydiniz.
Şimdiye kadar dönmemeniz de bu noktaya getirmiş durumu.

önemli olan ne tarafa gidilecegi değil bence sabah oraya gidersiniz, aksama kendi ailenize.
sizde haklısınız, beraber gecirmek istiyorsunuz.
ama bi sekilde ortak noktada bulusmanız gerekiyor ki sorun cıkmasın.
sabah gitmek istemişsiniz. o size adım atmamış ama keşke siz hadi gidelim deseydiniz.
olan olmuş eşinin bu kadar uzatmasıda hata.
sen hamilesin, insan bi merak eder yahu.
nasil aramaz eşini? bence o adım atmadan donmeyin.

Bayramda ilk erkek tarafına gidilir yazanları hayretle okudum. Kadınların kendilerini ve kendilerini yetiştiren ailelerini neden ikinci planda gördüklerine anlam veremedim. Anlayış gösterdikleri için mutlu olduklarını yazan üyelerin çoğu hep kendilerinden verdiklerinin farkında değiller. Ayrıca aile ritüeli varsa var, kanuni ya da dini bir emir değil bu sonuçta. Bir ailenin ritüeli var diye kadının ilk bayram sabahını hiç ailesi ile geçiremeyecek olmasını düşünmek çok ilginç. Evlilik karşılıklı fedakarlıktır. Sürekli tek tarafın fedakarlığı ile yürür mü yürür ancak sağlıklı bir evlilik olmaz ve muhakkak bir yerde tökezler. Bir bayram karşı tarafın aile geleneğine uyuluyorsa, diğer bayram diğer tarafın ailesini ziyaret etmek bu kadar zor olmamalı.

Konu sahibi size tamamen hak verdim. Yalnız neden ailenizi ziyaret ettikten sonra evinize dönmediğinizi anlayamadım. Ailenize gidip gece eve dönmeliydiniz. Ertesi gün de eşinizin ailesini ziyaret ederdiniz. Eşinizin bayram sabahı giderken size ikinci kez teklif etmemesi ev terkedecek bir konu değil çünkü. Fazla ısrarcı olmamak için teklif etmemiş de olabilir. Eşinizin evden çıkarken yanınıza uğramaması, bunca zaman sizi aramaması hiç normal değil, orası ayrı. Ama bu saatten sonra yapılacak şey beklemek gibi geliyor bana da. Bundan sonra eşinize nasıl güveneceksiniz bilemiyorum tabi.

Son düzenleme:
Hamilelik vs. bunun hassasiyeti olabilir sizi de anlıyorum. Haksızsınız da demiyorum. Yazınızı okurken sonuçta benim babam hayatta gibi bir cümle yazmışsınız. Bunu dile getirmeniz bile çok incitici. Özellikle babası yok diye anlayış gösterirdim. Böyle günler bu tarz kayıpları olan aileler için çok daha anlam yüklü oluyor. Benim de iki aile büyüğüm var demek filan hoş bir bakış açısı olmamış. Umarım yüzüne değilde içinizden geçirmişsinizdir. Aslında bir adım atmış eşiniz gelmiş ailenizin yanına sizde kalkıp onun kendi ailenize gittiğiniz gibi onun ailesini ziyaret edebilirdiniz. Sorun çözülürdü gibi. Hakkınızda hayırlısı olsun. Çözülmeyecek bir sorun değil aşarsınız umarım.

Herkes böyle söylüyor ancak affınıza sığınarak şöyle olmaz mı yani parayla değil sırayla neticede böyle şeyler
Bence siz kahvaltınızı evde yapın iki aileye de gitmeyin. Çok büyük sorun haline getirmişsiniz. O gün değilde öncesinde konuşsaydınız belki sırayla yapalım diye eminim eşiniz anlayış gösterirdi. Son anda söylemek yerine, önceden o da ailesine söylerdi. Son anda gelemiycez demeye utanmış olabilir. Sabah neden ısrar etsin ki. Ben de olsam sormazdım gelmek istemeyen kişiyi zorla niye götürmeye uğraşayım. Ama sonrada arayıp sormaması çirkin olmuş o konuda haklısınız.

ıyi de son anda ailesine gelmeyeceğiz demeye utanmış olabilir diyorsunuz, ona bakarsanız gitmeden önce de kadına sormamış ki gidelim mi diye, kendi kendine karar vermiş oluyor.
kadın son anda söylemişse adam da son anda söylemiş yani. Eşinin anlayış göstereceğine nasil emin oldunuz?

askimunteha son durum nedir acaba?
bir de babanız aradığında tam olarak ne konuşuldu? onu yazdıysanız da okumamışım

Muhtemelen daha öncede gittikleri için ondan böyle bir tepki beklememiş adam. Bu konunun bu kadar rahatsız edeceğini düşünmemiştir. Bence her şey zamanında dile getirilip böyle güzel günler zehir edilmemeli. Şuradan son anda olmadığı için her şekilde konuşup anlaşırlardı. En kötü ihtimal anlayış göstermese bile adam başına geleceği bildiği için ailesini de ona hazırlardı. Aileler işin içine girmediği için uzamazdı yine olay. Her şekilde bu noktada olmazlardı.

Benim aslında daha çok bozulduğum yeniden sormaması ya da eve almaya gelmemesi oldu.. ne bileyim..

54 sayfa olmuş okuyamadım hali ile

Ama buna yorumumu yazayım

Sen Ada'ma ben gelmeyeceğim demişsin o da sana saygı duymuş ve ailene kahvaltıya git demiş

Bir daha sormaması doğru, sıkboğaz etmemiş

Üstelik aileni sayıp bayramlaşmaya gelmiş senin o aşamada çantanı alıp onunla annesine gitmem lazımdı

Bu arada Adamın babası da önceden vefat etmiş ise bayram sabahında annesinin yanında olmak istemesi doğal değil mi, senin annen baban birlikte

Aile olacaksanız gerektiği yerde önce ben dememeyi öğrenmek lazım

Bayram konularında hep yazdım uzak olana gidilmeli vs diye yani sıra değil durumun gereği önemli

siz aynı şehirde imişsiniz kahvaltıya gidip ailenize de uğramanız size birşey kaybettirmez aksine saygılı sevgili diye ikinize de artı getirirdi zira eşin bu kadar olaya rağmen bayram kutlamaya gelmiş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…