Bayramdan beri baba evindeyim. Evliliğim için ne yapabilirim?

Sizde ki bu rahatlık bizi öldürecek
Baba aramış damadını. Konuşmak orta yol bulmak istemiş.
Damat bey de ;ben mi size gelin geldim.onu gelin diye aldık, demiş..

Konu sahibi de daha ne yapsın. Araya baba girmiş. Olumlu sonuç çıkmamış.
Top erkek ailesinde bence. Oğullarına sorup öğrenip büyük olarak bir çözüm arayışında olmaları beklenirdi.

Konu sahibi ya da eşi.. hakli haksız davası görmektense büyüklerin yapıcı olması gerekirdi. Ama onlardan da ses yok.

Şu an ne yapılır bilemedim ben de. Gerçekten berbat bir durum. Ben de merak ediyorum. Girip bakıyorum

Hay agzin bal yesin. Konuyu okuduğumdan beri neden anneanne diye soruyorum kendi kendime. Kimse de düşünmemiş diyorum. Demek ki düşünen varmış.

ne demek tam olarak bu. Bir kadın olarak merak ediyorum
Yanlış anlamayın onun ailesine evlendin “onun soyadını taşıyorsun” ilk olarak ritüeli bozmayıp onun dediğine gidip sonra şimdide BENİM Aileme gidelim diyip umarım ozaman giderlerdi yani hani öyle erkeklerde isteğini verip sonra yavaş yavaş almayı denemek lazım diye düşünüyorum sert oldukları icin tartışma edince kücükde olsa büyür..

Konu sahibinin eşi dönüp babasına da desin o halde baba sen mi annemi gelin aldın annem mi seni diye mantığa bak ya madem anneeanneye gidilio sormazlar mı adama.Ben konu sahibini eşi bayramda geldiği halde onun eşinin ailesine gitmemesini babasının evinden de 10 gündür donmemesini haksız buluyorum o ayri

Burda tek bana mı geldi tezatlık?? Madem ilk erkek tarafına gidilir ne diye babaaane de kahvaltı yapılmıyor da anneanne de yapılıyor?? Hadi babaanne hayatta değil diyelim yine erkek tarafından bir büyükle yapsınlar.
Konu basit ama mantıksız. Baban bile aramış adam aramamış. O gelip özür dilemeden dönme. Yoksa her kavga da aynısını yapar

@SpamKutusu Bu dediğinize hele hiç bir şey diyemiyorum evet ölen ve dayak yiyen bütün kadınlarımız Özür diliyorlar kocalarindan özgüvenli oldukları için !
Konuyu kesip paylaşmanız ironik olmuş..erkeklerin de sütten çıkma akkaşık olmadığını belirtmiştim!.benim düşüncem bu yönde ve tamamiyle arkasındayım..sırf aile yapısını bozmak için oynanan oyunun kimse farkında değil.hangi birimiz Kur an da eşlerin birbirine nasıl davranacağından haberdar?Peygamber efendimizin kocan izin vermediği müddetçe annenin babanın cenazesine bile gitmeyeceksin dediği o bayanın kötülüğünü mü istedi efendimiz?ya da niye böyle söyledi.size göre bu da ters.hadi başlayın ne demek cenazesine bile göndermeyecek boşarım demeye.bazen o kadar sığ düşünüyoruz ki.kadın bilmem ne örgütleri erkeğe muhtaç olma,erkeğin kölesi olma diye diyee ailemiz yok ediyorlar..ahh farkına varsak...neyse topa tutmaya başlarsınız.herkes kendi fikrinde özgürdür.benim fikrim bayanın da erkeğinde birbirinin fikirlerine saygı göstermesi gerektiği...kadınların ha deyince evi terketmemesi..ben kadın cinayetlerini dayağı falan savunmadım bunu da belirteyim.anlamak isteyen zaten anlar.
[/QUOTE]

Yaptığınız şey iyi niyetli belki ama fitneye sebep oluyorsunuz.
Yazdığınız hadisin senedi zayıftır.Keske önce kaynağına baksaydınız.
Kaldı ki ana baba hakkı koca iznine tabii değildir.
Allah'a itaatten sonra ikinci kesin emir ana babaya itaattir.
Ve İslam'da sıla-i rahim farzdır.Namaz gibi, oruç gibi..
Allah-u Teâlânın yap dediğini size yapma diyebilecek bir makam da yoktur.
Forumda zaten yasak ama lütfen ayet yada hadis paylaşacaksanız titiz davranın.
Faydalı olalım derken kendi inancımıza zarar vermeyelim.

Şu hadisi şerife de bir bakmanızı tavsiye ederim;
(Buhari,İlim,38)

Yaptığınız şey iyi niyetli belki ama fitneye sebep oluyorsunuz.
Yazdığınız hadisin senedi zayıftır.Keske önce kaynağına baksaydınız.
Kaldı ki ana baba hakkı koca iznine tabii değildir.
Allah'a itaatten sonra ikinci kesin emir ana babaya itaattir.
Ve İslam'da sıla-i rahim farzdır.Namaz gibi, oruç gibi..
Allah-u Teâlânın yap dediğini size yapma diyebilecek bir makam da yoktur.
Forumda zaten yasak ama lütfen ayet yada hadis paylaşacaksanız titiz davranın.
Faydalı olalım derken kendi inancımıza zarar vermeyelim.

Şu hadisi şerife de bir bakmanızı tavsiye ederim;
(Buhari,İlim,38)
[/QUOTE]
Sonraki yorumlarımı okumuş olsaydınız keşkedüzenleyip o kısmı sileceğim inşallah.amacım fitne oluşturmak değildir.Allah korusun.teşekkürler yorum için

Hanımlar, konu sahibesi, biraz taktiksel olun ya. Bayramda ilk eşinizin ailesine gidin 2-3 saat takılın sonra annenizin evine gidin günü orada bitirin. Vallahi ben kayınvalidemlerde günü bitirmemek için ilk eşimin ailesine gidiyorum ya. Siz de böyle yaparsanız hem kavga etmemiş olursunuz hem de evliliğinize zarar vermemiş olursunuz. Her türlü siz kârlı çıkarsınız.

Konu sahibi bir kaç mesajla yargıya varmak doğru değil tabi ama kadın-erkek eşitliğine çok inanan biri gibi durmuyorsunuz mesajlarınızdan anladığım kadarıyla .Kadınlar bayramda et kesmeli , araya küslük girmiş babanız arıyor falan. Bayramda ilk erkek veya kadın ailesine gidilir diye bir kural benim için yok. Şartlar neyi gösterirse. Onların ailesinde böyle bir gelenek var benim ailemde yoksa sıkıntı değil. Zaten hepiniz aynı şehirdeymişsiniz ama sizin için sorunsa tabi bir şey diyemem. Beni aramadı deyip siz de aramamışsınız. Böyle sürekli bir sana bir bana diye puan yazarak evlilik nasıl ilerler ben anlayamadım. İkiniz de büyük bir aşkla evlenmemişsiniz anladığım kadarıyla yoksa 10 gün konuşmadan hangi çift dayanır. Üzüldüm , umarım düzelir.

Babanız eşinizi niye aradı da ailesini aramadı.. hala küsler mi... büyükler araya girse daha iyi olurdu belki... belkide ailesinin olaydan tam haberi yok..

Esimle sabahtan beri sizi dusunup uzuluyoruz. Benim tersime o esinizi aramamaniz gerektigini dusunuyor. Bu kadar basit konuda bu kadar keskin hareket edilmez cok.yanlis yapmis dedi. Hele ki hamile oldugunu ogrenince iki kati uzuldu.

Esinin ailesine tez zamanda insaf.esine de akil fikir diliyoruz. O aile gercektwn ogullarini dusunse simdiye kadar hamile karin orada ne yapiyoe deyip zorla da olsa gonderirlerdi.

Umarim esin bir an.once yaptigi hatadan doner. Sabirlar diliyoruz.

Senin ailen, benim ailem. Ilk oraya gidilecek yok buraya gidilecek. Senin ki benim ki. Ben cidden anlayamayorum. Sidik yaristirmak için evleniyor artık galiba. Kadinlarda erkeklerde böyle. Insan birbirini anlamak desteklemek, karşındakinin yaralarını sarmak için evlenir benim bildiğim. Ama artık öyle bir evlilik kurumu ortada kalamamis hiç galiba.

Herkes söylemiş söylenebilecekleri.
Ne diyeyim bilemedim ama,
Sağlıcakla alın bebeğinizi kucağınıza.
Öyle kıymetli, öyle özel zamanlar ki bunlar.
Bu zamandan sonrasını hatırlayınca,
Ya utanarak anacak,yada güzel bir özlemle..
Üzüldüm.

Ben olsam uzun uzun bu şekilde mesaj atardım. Üstelik hamilesiniz ya çocuğa bi şey olsa? insan arar sorar. eşiniz çok katı bi insanmış gerçekten.

Babası ölmüş eşinize benim babam da hayatta ayrıca demeniz bir tek bana mı kırıcı ve abes geldi? Kimse fark etmedi mi bunu?Yani babası ölene ilk gidilmemeli mi? Ben bu konuda sizi haksız buldum.Evlilik denge oyunudur.Siz dengeyi kuramıyorsunuz.

İlk gittik,son gittik olayına da neden bu kadar takılıyor kadınlar anlayamıyorum.Ziyarete ilk gidilen taraf daha mı değerli anlayışı var? Bırakalım bu saçmalıkları artık.Kim bilir her bayramda bu saçma inat yüzünden kaç kişi eşiyle küsüyor ya da boşanıyor.

Ayrıca ben gelmeyeceğim diyen birine de eşinizin verdiği tepkiyi verirdim.Sabah da hiç gidelim diye ısrar etmezdim.Ego tatmini mi bu? Kendiliğinden u dönüşü yapmamak adına kocanın ısrarlarını kılıf olarak kullanmak mı?

Onun haricinde sen de eşin de birbirinize deli divane değilsiniz.İkiniz de haydi evlenelim nasılsa bir gün evleneceğiz mantığıyla evlenmişsiniz.Çünkü her olayda karşılık bekleyen bir kadın ve hamile karısını günlerce arayıp sormayan bir koca büyük bir istekle evlenmiş olamaz.

Ben de kimse benim babam hayatta cümlesini fark etmedi mi diyordum ki fark edilmiş.Bir eşe böyle laf edilmez.Sevdiğin kişiyi en hassas yerinden vurmazsın çünkü.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…