- 14 Ekim 2016
- 7.050
- 47.507
-
- Konu Sahibi askimunteha
Baba aramış damadını. Konuşmak orta yol bulmak istemiş.Sizde ki bu rahatlık bizi öldürecek
Hay agzin bal yesin. Konuyu okuduğumdan beri neden anneanne diye soruyorum kendi kendime. Kimse de düşünmemiş diyorum. Demek ki düşünen varmış.Her bayram önce erkek evine gidiyoruzu savunan arkadaşlar konuyu kendi üzerlerinden cevaplıyor ama Muallime hanım’ın eşinin ailesinin böyle bir derdi yok. Eğer olsaydı eşinin annesi de önce kendi eşinin aile büyüklerinden sağ olan varsa babaanne dede gibi ona giderdi. Anneanneye değil. Bunun için babanın sağ olması gerekmiyor. Soyadını almış ya... Bu arada soyadınızı evlendikten sonra eşinize de verebilirsiniz yani. Kanunda bu var.
Yalnız kendi ailenize sonra gidin. Bayramdan sonra da günler var diyen insanların ailesine verdiği değere ve bırak adam erkekliğini göstersin diyen arkadaşlara hala inanamıyorum ve çoğu yorumu okumadım o yazıdan sonra.
Yanlış anlamayın onun ailesine evlendin “onun soyadını taşıyorsun” ilk olarak ritüeli bozmayıp onun dediğine gidip sonra şimdide BENİM Aileme gidelim diyip umarım ozaman giderlerdi yani hani öyle erkeklerde isteğini verip sonra yavaş yavaş almayı denemek lazım diye düşünüyorum sert oldukları icin tartışma edince kücükde olsa büyür..ne demek tam olarak bu. Bir kadın olarak merak ediyorum
Konu sahibinin eşi dönüp babasına da desin o halde baba sen mi annemi gelin aldın annem mi seni diye mantığa bak ya madem anneeanneye gidilio sormazlar mı adama.Ben konu sahibini eşi bayramda geldiği halde onun eşinin ailesine gitmemesini babasının evinden de 10 gündür donmemesini haksız buluyorum o ayriBaba aramış damadını. Konuşmak orta yol bulmak istemiş.
Damat bey de ;ben mi size gelin geldim.onu gelin diye aldık, demiş..
Konu sahibi de daha ne yapsın. Araya baba girmiş. Olumlu sonuç çıkmamış.
Top erkek ailesinde bence. Oğullarına sorup öğrenip büyük olarak bir çözüm arayışında olmaları beklenirdi.
Konu sahibi ya da eşi.. hakli haksız davası görmektense büyüklerin yapıcı olması gerekirdi. Ama onlardan da ses yok.
Şu an ne yapılır bilemedim ben de. Gerçekten berbat bir durum. Ben de merak ediyorum. Girip bakıyorum
Konuyu kesip paylaşmanız ironik olmuş..erkeklerin de sütten çıkma akkaşık olmadığını belirtmiştim!.benim düşüncem bu yönde ve tamamiyle arkasındayım..sırf aile yapısını bozmak için oynanan oyunun kimse farkında değil.hangi birimiz Kur an da eşlerin birbirine nasıl davranacağından haberdar?Peygamber efendimizin kocan izin vermediği müddetçe annenin babanın cenazesine bile gitmeyeceksin dediği o bayanın kötülüğünü mü istedi efendimiz?ya da niye böyle söyledi.size göre bu da ters.hadi başlayın ne demek cenazesine bile göndermeyecek boşarım demeye.bazen o kadar sığ düşünüyoruz ki.kadın bilmem ne örgütleri erkeğe muhtaç olma,erkeğin kölesi olma diye diyee ailemiz yok ediyorlar..ahh farkına varsak...neyse topa tutmaya başlarsınız.herkes kendi fikrinde özgürdür.benim fikrim bayanın da erkeğinde birbirinin fikirlerine saygı göstermesi gerektiği...kadınların ha deyince evi terketmemesi..ben kadın cinayetlerini dayağı falan savunmadım bunu da belirteyim.anlamak isteyen zaten anlar.@SpamKutusu Bu dediğinize hele hiç bir şey diyemiyorum evet ölen ve dayak yiyen bütün kadınlarımız Özür diliyorlar kocalarindan özgüvenli oldukları için !
Konuyu kesip paylaşmanız ironik olmuş..erkeklerin de sütten çıkma akkaşık olmadığını belirtmiştim!.benim düşüncem bu yönde ve tamamiyle arkasındayım..sırf aile yapısını bozmak için oynanan oyunun kimse farkında değil.hangi birimiz Kur an da eşlerin birbirine nasıl davranacağından haberdar?Peygamber efendimizin kocan izin vermediği müddetçe annenin babanın cenazesine bile gitmeyeceksin dediği o bayanın kötülüğünü mü istedi efendimiz?ya da niye böyle söyledi.size göre bu da ters.hadi başlayın ne demek cenazesine bile göndermeyecek boşarım demeye.bazen o kadar sığ düşünüyoruz ki.kadın bilmem ne örgütleri erkeğe muhtaç olma,erkeğin kölesi olma diye diyee ailemiz yok ediyorlar..ahh farkına varsak...neyse topa tutmaya başlarsınız.herkes kendi fikrinde özgürdür.benim fikrim bayanın da erkeğinde birbirinin fikirlerine saygı göstermesi gerektiği...kadınların ha deyince evi terketmemesi..ben kadın cinayetlerini dayağı falan savunmadım bunu da belirteyim.anlamak isteyen zaten anlar.
Ben de oraya takılmıştım. Yazamadan edemedim.Hay agzin bal yesin. Konuyu okuduğumdan beri neden anneanne diye soruyorum kendi kendime. Kimse de düşünmemiş diyorum. Demek ki düşünen varmış.
Ben olsam uzun uzun bu şekilde mesaj atardım. Üstelik hamilesiniz ya çocuğa bi şey olsa? insan arar sorar. eşiniz çok katı bi insanmış gerçekten.
bakın muallime hanım, Allah kimseyi annesiz babasız bırakmasın fakat bir gün hepimiz yaşayacağız. Allah uzun ömür versin babanız şuan hayatta olduğu için o boşluğu anlayamazsınız. hele babası ölen bir insana benim de anneannem var hatta babam var demeniz kadar ayıp hatta çirkin bir cümle daha olamaz. eşim bana benim babam var dese bana babamın yokluğunu ima etse onu asla affetmem
eğer içiniz de uyumlu olma niyeti olsaydı kahvaltınızı yapar ben anneme gidiyorum derdiniz.
asıl tuhaf olan da ne biliyor musunuz? eşiniz söyledikten sonra bende de anneanne var baba var demeniz, sizin o güne kadar klasik bayram kahvaltılarınız olur muydu? olsaydı en başında derdiniz bizde de var o zaman sıraya koyalım diye..
bir de kurban bayramında siz kurban kestiniz mi? diyorsunuz ki ailenin kadınları çok onlar yapsaydı, siz neden gitmediniz? kesmemiş olsanız bile 1 e kadar oturup kocanıza tavır yapacağınıza siz de gitseydiniz..