Bayramdan beri baba evindeyim. Evliliğim için ne yapabilirim?

Hanımlar merhaba. Hem dertleşmeye hem de akıl almaya ihtiyacım var. Yardımcı olursanız Ve fikirlerinizi söylerseniz eğer mutlu olurum.
Bir yıllık evliyim. Yedi aylık hamileyim. İsteyerek ve severek evlendik ancak çok zor geçti ilk yılımız. Sürekli kavga gürültü. Altı ay bir görüşme sonunda evliliğe karar verdik bu arada. Yani öyle yıllarca bir tanışma dönemimiz olmadı. Ne cicim ayımdan ne balayımdan ne de hamileliğimden hiçbir şey anlamadım desem yalan söylemiş olmam gerçekten. Bir sürü büyük küçük problem oldu ama ben sizlere en son yaşadığımız sıkıntıyı anlatacağım.
Geçen Ramazan bayramında nişanlı idik. Aileler küs oldukları için bayramıma gelen olmamıştı, yuttum. Daha sonra yine Geçen sene kurban bayramında yeni evliydik. Önce eşimin ailesine gittik. Onların bi bayram kahvaltısı ritueli varmış anneannesinde herkes toplanır mutlaka sucuklu yumurta yerlermiş. Neyse bizde dediğim gibi gittik elbette.
Sonra benim aileme geldik. Biraz kaldı bizde bayramlaştık ardından da telefon geldi kurban kesmeye gitti öğleden sonra. Ben annemle kaldım.
Gece bire kadar gelmedi. İlk bayramımız Ve Yen'i evliyiz düşünün. Dedim nerdesin bu kadar saat. Eee et doğradım. Sanki doğrayacak adam kalmadı. Ailesinde altı tane kadın var bunu yapabilecek. Benim bildiğim kurbanda erkek parçalar etleri geri kalanı kadın halleder. Birde dediğim gibi kalabalık ailesi kadın sayısı açısından. Yani buna sıra gelene kadar bi dolu insan var. Neyse bunu da yuttum.
Şimdi gelelim bu sene Ramazan bayramımıza. Bu bizim üçüncü bayramımız olacak yani nişanı da sayarsak.
Arife akşamı dedi ki bana sabah erken uyandırmayı unutma ben namaza giderim sende hazırlanırsın sonra bizimkilere gider bayramlaşır kahvaltı ederiz.
Bende gayet sakin bi ses tonu ile bu bayram da mı ilk sizinkilere gideceğiz dedim.
Evet anneannem hayatta olduğu sürece bayram kahvaltıları yapılacak Ve ilk bize gideceğiz dedi eşimde.
Bende bozuldum evet ama bağırmadım asla dedim ki sakinliğimi koruyarak e benimde anneannem hayatta, bende ailemle bayram kahvaltısı yapmak isterim, üstelik benim babamda hayatta. Eşimin babası vefat etmiş bu arada. Yani iki aile büyüğüm de var benim. Anneannem seksen yaşında Allah uzun ömür versin ona. Onun ki altmışbeşinde. Yani kıyas yapmıyorum ama onun verdiği cevaba karşılık benimde söyleyebileceğim şeyler bunlar elbette ve kendimce haklıyım.
Tabii bozuldu kendisi ve agresifleşti. Bağırıştık. Gelmiyorum dedim. Benimde bir ailem var sokaktan bulmadın beni. Bende isterim ailemle bayram kahvaltısı etmek falan dedim yine. Ne yani diyor siz biraraya gelip kahvaltı mı ediyorsunuz. Yani hemen çamur atma derdine düşüyor üste çıkmak için. Ki soframıza oturmuşluğu çoktur. Dedim ne saçmalıyorsun, sen ne zannediyorsun ki ailemi? Tamam dedi gelme ben kendi aileme giderim sen kendi ailene git. Öylelikle ben uyudum. Hiç
Konuşmadık. O da oyun başında sabahladı. Güya küs ya.. Her ne kadar küs olsakta sabah bi daha sorar diye düşünüyorum ben. Hani sen bi daha sor ha ben yine gelmezsem o zaman hata bende kalsın değil mi ama? Ki gidecektim de ilk onlara. Baktım uyandırmıyor, o evden çıkarken ben kalktım hazırlanacağım. Fakat ne o ne ben konuşmadık yine birbirimizle. Ama diyorum namazdan sonra gelir kesin. Ben hazırlandım namaz bitti ve gelmedi eve beni almaya. Aramadı da. Bende aramadım. Bekledim taa ki dokuza kadar baktım gelen giden Yok bende kalktım anneme geldim. Fakat ne aradı ne sordu. Hiçbir şey Yok. Bende aramadım. Akşama doğru annemlerin bayramını kutlamaya uğradı. Tabii tavırlı. Yoktu kimse evde. Oturmadı Ve gitti. Ben şok oldum. Yani hiç demedi ki hadi gidelim ya da konuşalım vs. On gündür ben ailemin evindeyim. Bende o son hareketinden sonra inat ettim aramadım. Onun de Aradığı sorduğu da yok. Böyle saçma sapan günler geçiriyorum. Ne yapacağımı da bilmiyorum hiç. Resmen Yok sayıyor beni. Babam aradı iki gün evvel yine gelen giden arayan soran olmadı. Resmen hayal kırıklığı içindeyim şu an.
Çok uzattım hakkınızı helal edin. Ama nasıl yapsam da bu yangını söndürsem bilemedim. Şu an sadece beklemedeyim.
Aşırı bir hassasiyet göstermilsiniz bence daha evlilikte ilk seneniz ve en guzel zamanlarınız belkide ve bunları gecsek bıle bebek beklıyorsunuz en azından onun için bari bu kadar büyütmemeliydiniz aynı şehirdesiniz bence kendi evinize dönüp eşinizle güzelce konusmayı deneyin 🤷🏼‍♀️

Sen onunla Evleniyorsun maalesef yaşadığımız yerde erkek önceliklidir erken sözü daha
Sen onunla Evleniyorsun maalesef yaşadığımız yerde erkek önceliklidir erken sözü daha önemli

Öyle bir şey yok. Benim yaşadığım yerde benim evliliğimde erkek daha önemli değil. Şok oluyorum bunları okudukça.

Evet ikinizde gereksiz inatlasma yapmissiniz.
Ben her arefe gunu ne yapiyoruz canim derim oda soyler once kendi ailesi akrabasi aksmaa bizimkiler. 12 yillik evliyim hic sorun yapmadim.
Tamam sen esine uysan bir sorun cikmayacakti ama.
10 gundur esini aramamasi cook yanlis hamilesin naz yapmak istemissin. Hamilelikte duygu karmasasi cok olur. Esinin kulagini hic mi kimse cekmiyor hamile karin napiyirsunuz diye. Kayinvalidene ayrica kizdim bu konuda. O hanımın git getir bakalim demesi lazim.seni aramasi lazim.
Kayinvalidesine neden kiziyorsunuz ki kadinin suçu ne bayramlaşmaya gitmeyen konu sahibi kadının bu konuyla alakası yada suclu olduğu bı durum yok

Tabikide her evde bayram kahvaltısı edilir. Ama eşinizin ailesi her bayramda tüm akrabalar anladığım kadarıyla ananesinde toplanıyor. Sizde öyle bir toplanma olmuyor. Demek istediğim buydu. Sizde buna uyum sağlasanız bi tartışma çıkmazdı. Ailenizin yanına 1 saat geç giderdiniz en fazla.

Ailem bu kadar benim. Yani sırf o kalabalık akrabaları geliyor diye mi öncelik oluyor ki?
Annem babam tek çocuk.
Babaanne dede babam evlenmeden vefat etmiş.
(Annemin babası) dedem de vefat edeli oluyor.
Bir tek anneannem hayatta aile bildiğim insanlardan.
Annem babam kardeşim ben.
Amca dayı hala teyze yok.
Anne babamın amca hala teyze dayı vs'leri de memleket ve köylerindeler.
Şimdi hâl böyle olunca onlar kalabalık Ve geliniyor diye mi hep öncelik onun?

Pardon da siz kendinizi eş ailesine adadıysanız her kadın böyle mi olmak zorunda. Benim çevrem hep sırayla gider. Hak olan budur asıl.

Siz ağaç kovuğundan mı çıktınız?
minnie mouse minnie mouse
Ben 2 senelik evliyim. Kendi aileme gittim .

Çünkü benim eşim urartulardan kalma tarihi eser niteliği taşıyan bir zihniyete sahip değil.

Birbirimizi hiçbir şeye zorlamıyoruz.

Bazen onun ailesinde oluyoruz. Bazen benim ailemde.

Ama ikimiz de zorla bir yere gitmiyoruz. Aileme gelmek istemeseydi zorlamazdim. O da beni zorlamaz.

Ailelerimizde de önce kime gidildiğini mesele yapan anormal tipler yok.

Böyle bir kaidenin olduğundan haberim de yoktu.

Sanırım koca ailesine ziyarete giderken itiraz edemeyen kadınlar , klavye başında hemcinslerine itiraz ederken hiç zorlanmıyor.

Ailem bu kadar benim. Yani sırf o kalabalık akrabaları geliyor diye mi öncelik oluyor ki?
Annem babam tek çocuk.
Kahvaltıya oraya gidip akşama ailene yemeğe gecsen ne kaybedersin neden bu kadar katisin

minnie mouse minnie mouse
Ben 2 senelik evliyim. Kendi aileme gittim .

Çünkü benim eşim urartulardan kalma tarihi eser niteliği taşıyan bir zihniyete sahip değil.

Birbirimizi hiçbir şeye zorlamıyoruz.

Bazen onun ailesinde oluyoruz. Bazen benim ailemde.

Ama ikimiz de zorla bir yere gitmiyoruz. Aileme gelmek istemeseydi zorlamazdim. O da beni zorlamaz.

Ailelerimizde de önce kime gidildiğini mesele yapan anormal tipler yok.

Böyle bir kaidenin olduğundan haberim de yoktu.

Sanırım koca ailesine ziyarete giderken itiraz edemeyen kadınlar , klavye başında hemcinslerine itiraz ederken hiç zorlanmıyor.
Dünden beri konunun bu kısmına takıldık ama bunun konu sahibine hiç faydası yok aslında.
Çünkü eşi sabah hadi anneanneme gidelim deseydi zaten gidecekti ki, kendisi yazmış bunu. Çünkü eşinin beklemiş gelir diye.

Madem kendi ailesiyle bayram kahvaltısını yapmak istiyordu, arefe gecesi eşi konuyu açana kadar beklemek yerine öncesinde konuşsaydi bu bayram da benim ailemle kahvaltı yapalım diye.

Eşi bayramlaşmaya gelmiş kendi ailesiyle, konu sahibi neden eşinin ailesiyle bayramlaşmaya gitmiyor eşi geldiğinde, inat Edip baba evinde kalıp, sonra babası damadını sorunu çözelim diye arayınca daha mı iyi olmuş sonuç?

Şimdi konu sahibi bayram kahvaltısı üzerine yoğunlaşılınca kendi gibi düşünenlere teşekkür Edip yaptığı hataları göz ardı ediyor.

Bu olayda bir kazanan tarafta olmayacak bana kalırsa bir kahvaltı mevzusuna iki aileyide dahil edip ellerine yüzlerine bulaştırmışla karı koca.

Annem babam tek çocuk.
Hayır eşiniz öyle mutlu olacağı için öncelik onun. Tabi eşinizin mutluluğunu önemsiyorsanız. Aileniz size kızım bayramda kahvaltıya ilk onlara gitmiyorsunuz diye alındı tavır mı yaptı. Siz neden durup dururken böyle birşeyi ortaya attınız? Bayram sabahı ilk sizin ailenize kahvaltıya gitmediniz diye sizin aileniz önemsiz değersiz olmuyor. Gereksiz inat yaparsanız böyle hamile halinizle ortada kalırsınız tabi. Bi bebek getireceksiniz dünyaya yok bayramda ilk ona gittik ilk buna gittik bunları düşüneceğinize ailem için en iyisi nedir bunu düşünmenizi tavsiye ederim. Siz buraya konuyu açarken evliliğim için ne yapabilirim diye yazmışsınız. Bende kendimce fikrimi belirtiyorum. Bu konuda sizinle illa aynı şeyi düşünücem diye bi kaide yok. Evliliğinizi kurtarmak istiyorsanız kendi düşüncelerinizi kabul ettirmeye değil, acaba bendede hata var mı diye bi düşünmenizi tavsiye ederim

Hanımlar merhaba. Hem dertleşmeye hem de akıl almaya ihtiyacım var. Yardımcı olursanız Ve fikirlerinizi söylerseniz eğer mutlu olurum.
Bir yıllık evliyim. Yedi aylık hamileyim. İsteyerek ve severek evlendik ancak çok zor geçti ilk yılımız. Sürekli kavga gürültü. Altı ay bir görüşme sonunda evliliğe karar verdik bu arada. Yani öyle yıllarca bir tanışma dönemimiz olmadı. Ne cicim ayımdan ne balayımdan ne de hamileliğimden hiçbir şey anlamadım desem yalan söylemiş olmam gerçekten. Bir sürü büyük küçük problem oldu ama ben sizlere en son yaşadığımız sıkıntıyı anlatacağım.
Geçen Ramazan bayramında nişanlı idik. Aileler küs oldukları için bayramıma gelen olmamıştı, yuttum. Daha sonra yine Geçen sene kurban bayramında yeni evliydik. Önce eşimin ailesine gittik. Onların bi bayram kahvaltısı ritueli varmış anneannesinde herkes toplanır mutlaka sucuklu yumurta yerlermiş. Neyse bizde dediğim gibi gittik elbette.
Sonra benim aileme geldik. Biraz kaldı bizde bayramlaştık ardından da telefon geldi kurban kesmeye gitti öğleden sonra. Ben annemle kaldım.
Gece bire kadar gelmedi. İlk bayramımız Ve Yen'i evliyiz düşünün. Dedim nerdesin bu kadar saat. Eee et doğradım. Sanki doğrayacak adam kalmadı. Ailesinde altı tane kadın var bunu yapabilecek. Benim bildiğim kurbanda erkek parçalar etleri geri kalanı kadın halleder. Birde dediğim gibi kalabalık ailesi kadın sayısı açısından. Yani buna sıra gelene kadar bi dolu insan var. Neyse bunu da yuttum.
Şimdi gelelim bu sene Ramazan bayramımıza. Bu bizim üçüncü bayramımız olacak yani nişanı da sayarsak.
Arife akşamı dedi ki bana sabah erken uyandırmayı unutma ben namaza giderim sende hazırlanırsın sonra bizimkilere gider bayramlaşır kahvaltı ederiz.
Bende gayet sakin bi ses tonu ile bu bayram da mı ilk sizinkilere gideceğiz dedim.
Evet anneannem hayatta olduğu sürece bayram kahvaltıları yapılacak Ve ilk bize gideceğiz dedi eşimde.
Bende bozuldum evet ama bağırmadım asla dedim ki sakinliğimi koruyarak e benimde anneannem hayatta, bende ailemle bayram kahvaltısı yapmak isterim, üstelik benim babamda hayatta. Eşimin babası vefat etmiş bu arada. Yani iki aile büyüğüm de var benim. Anneannem seksen yaşında Allah uzun ömür versin ona. Onun ki altmışbeşinde. Yani kıyas yapmıyorum ama onun verdiği cevaba karşılık benimde söyleyebileceğim şeyler bunlar elbette ve kendimce haklıyım.
Tabii bozuldu kendisi ve agresifleşti. Bağırıştık. Gelmiyorum dedim. Benimde bir ailem var sokaktan bulmadın beni. Bende isterim ailemle bayram kahvaltısı etmek falan dedim yine. Ne yani diyor siz biraraya gelip kahvaltı mı ediyorsunuz. Yani hemen çamur atma derdine düşüyor üste çıkmak için. Ki soframıza oturmuşluğu çoktur. Dedim ne saçmalıyorsun, sen ne zannediyorsun ki ailemi? Tamam dedi gelme ben kendi aileme giderim sen kendi ailene git. Öylelikle ben uyudum. Hiç
Konuşmadık. O da oyun başında sabahladı. Güya küs ya.. Her ne kadar küs olsakta sabah bi daha sorar diye düşünüyorum ben. Hani sen bi daha sor ha ben yine gelmezsem o zaman hata bende kalsın değil mi ama? Ki gidecektim de ilk onlara. Baktım uyandırmıyor, o evden çıkarken ben kalktım hazırlanacağım. Fakat ne o ne ben konuşmadık yine birbirimizle. Ama diyorum namazdan sonra gelir kesin. Ben hazırlandım namaz bitti ve gelmedi eve beni almaya. Aramadı da. Bende aramadım. Bekledim taa ki dokuza kadar baktım gelen giden Yok bende kalktım anneme geldim. Fakat ne aradı ne sordu. Hiçbir şey Yok. Bende aramadım. Akşama doğru annemlerin bayramını kutlamaya uğradı. Tabii tavırlı. Yoktu kimse evde. Oturmadı Ve gitti. Ben şok oldum. Yani hiç demedi ki hadi gidelim ya da konuşalım vs. On gündür ben ailemin evindeyim. Bende o son hareketinden sonra inat ettim aramadım. Onun de Aradığı sorduğu da yok. Böyle saçma sapan günler geçiriyorum. Ne yapacağımı da bilmiyorum hiç. Resmen Yok sayıyor beni. Babam aradı iki gün evvel yine gelen giden arayan soran olmadı. Resmen hayal kırıklığı içindeyim şu an.
Çok uzattım hakkınızı helal edin. Ama nasıl yapsam da bu yangını söndürsem bilemedim. Şu an sadece beklemedeyim.
annemlerle aynı mahallede olmama rağmen sabah erkenden kayınvalidenin evine 2 saatlik yola gidiyoruz önce keşke böyle şeyleri sıkıntı etmeseydiniz

Dünden beri konunun bu kısmına takıldık ama bunun konu sahibine hiç faydası yok aslında.
Çünkü eşi sabah hadi anneanneme gidelim deseydi zaten gidecekti ki, kendisi yazmış bunu. Çünkü eşinin beklemiş gelir diye.

Madem kendi ailesiyle bayram kahvaltısını yapmak istiyordu, arefe gecesi eşi konuyu açana kadar beklemek yerine öncesinde konuşsaydi bu bayram da benim ailemle kahvaltı yapalım diye.

Eşi bayramlaşmaya gelmiş kendi ailesiyle, konu sahibi neden eşinin ailesiyle bayramlaşmaya gitmiyor eşi geldiğinde, inat Edip baba evinde kalıp, sonra babası damadını sorunu çözelim diye arayınca daha mı iyi olmuş sonuç?

Şimdi konu sahibi bayram kahvaltısı üzerine yoğunlaşılınca kendi gibi düşünenlere teşekkür Edip yaptığı hataları göz ardı ediyor.

Bu olayda bir kazanan tarafta olmayacak bana kalırsa bir kahvaltı mevzusuna iki aileyide dahil edip ellerine yüzlerine bulaştırmışla karı koca.
Aslında bizler burda tartışırken amacımız fikrimizi beyan etmek. Direkt konu sahibini hedef alarak konuşmuyordum.

Evet sevgili konu sahibi sütten çıkma ak kaşık değil. Hic şüphesiz.

Ama adamın da 10 gündür hamile karısı öldü mü kaldı mı sormaması ve erkek ailesinin de çözüm amacıyla bir adım atmaması büyük yanlış.

Tamam. Gençler bir hata ettiler. Olay uzadı. Büyüklerin bir araya gelip barıştırması ve nasihat vermesi gerekirdi.

Kızın babası aramış. Ama karşı taraftan dönüş yok.

Bu çözüm odaklı bir yaklaşım değil. Olgunluk değil .

Aslında bizler burda tartışırken amacımız fikrimizi beyan etmek. Direkt konu sahibini hedef alarak konuşmuyordum.

Ama adamın da 10 gündür hamile karısı öldü mü kaldı mı sormaması ve erkek ailesinin de çözüm amacıyla bir adım atmaması büyük yanlış.

Tamam. Gençler bir hata ettiler. Olay uzadı. Büyüklerin bir araya gelip barıştırması ve nasihat vermesi gerekirdi.

Eşimle güzel bir evliliğimiz var çok şükür ama şu gün konu sahibinin yaptığını yapsam, benim ailemle bayramlaşmaya geldiğinde gurur yada inat adı her neyse kalkıp eşimle gitmesem ailesiyle bayramlaşmasam ve babamın evinde kalsam o anlayışlı adamı bulamam karşımda, bu kadar uzamasada eşimde tepki verirdi bana.

Aileye gelince benim eşimin ailesi de böyle umarsız olurdu muhtemelen o yüzden çok göremiyorum :)

Birde sebepsiz yere bayramlaşması da aileyi olumsuz etkilemiştir. Birinci gün olmadı ikinci tek başına da olsa kayınvalidesini ziyaret etmeliydi çünkü konu sahibi.

Eş ve ailesi suçsuz demiyorum ama ben bir olay yaşadığında kendi hatalarıma yoğunlaşmaya çalışırım. Karşımdakini suçlayıp sadece onun hatalarını görmenin çözüme hiçbir faydası yok çünkü.

Sen onunla Evleniyorsun maalesef yaşadığımız yerde erkek önceliklidir erken sözü daha önemli
Sen onunla evleniyorsun mu? O kiminle evleniyor, Sarı Çizmeli Mehmet Ağa ile mi? Evlilik iki kişilik bir kurum değil mi? Kadın kendi kendine mi evleniyor? Kafamda deli sorular...

Erkek ailesini adam yerine koymamis onlar neden ugrassin.Kendi dusen aglamaz.Hicbir seyden haberleri yokmus ama birileri hincini onlardan cikarmis.Bir kere arayip buyuklerinden ozur dilemesi hata yaptigini kabul etmesi gerekiyor.Biraz saygi duymali.Ama inadim inat bek hakliyim edalari hala.

Yazık olmuş 2019 yılının ramazan bayramını
Zehir etmissiniz kendinize
Siz bu inatla çocuğu bile dogurmzsiniz
Oysa siz hem yeni evli hemde bebek bekleyen
Ciftsiniz ayrı kalmamalisiniz kalamıyor olmalısınız
Senin o adama çok ihtiyacın var bebeğin icin

O yine akşam bayramlaşmak için ailenizin yanına gelmiş evde bulamamış o ayrı.
Ama siz onun ailesiyle bayramlaşmamışsınız bile.

Ben öyle koca köylü kadınlardan değilim.
Bu bayram eşimi ailesinin yanına tek gönderdim hatta inadımdan.

Ama sizinki çok gereksiz bir inatlaşma olmuş.

Bayram kahvaltısının diğer kahvaltılardan farkı nedir?
Tüm akrabalar bir araya başka zaman da gelebilir..
Zaten ben bir araya gelmek için bayram, düğün, cenaze gibi günleri beklemenin
saçma olduğuna inanıyorum.

Gider eşinin ailesinde kahvaltı edersin akşam yemeğini kendi ailende yer.
2. günün sabahı kahvaltıya kalırsın ya da ne bileyim.

Hamile halinizle sizin kavga etmeniz, onun da bu derece uzatması çok yanlış.

Keşke hamilelik için bu kadar acele etmeseydiniz.
Nikah kıymış kadını bir şeylere gebe gören zihniyet çok malum.
Siz bir de gerçekten gebesiniz :)

Muhtemelen karşınızda ''Hadi bebesiyle boşanmaya götürsün işi görelim. Tıpış tıpış kendi gelecek. '' zihniyeti var :S

Bir yıllık evlilikte 6 aylık hamilelik ne kadar saçma,? Ne ara güvenip çocuk düşündünüz Allah aşkına adam kaçıyor mu? Evlilik oturmadan çocuk niye?

Bu arada önce kocanın ailesine gidilmeli diyenlere
''Yok yaaaa!'' diyorum.

Şu saçma geleneklere yüz vermeyin Allah aşkına.

Arefe akşamından toplanıp bayramın 2. gününün akşamına kadar birlikte olup sonra gelinin ailesine
sıra veren pis benciller var. Bir de buna anlayış gösteren gelinler, ve anlayış göstermediği için
uyumsuz ilan edilen gelinler var..

Oğlu olmayan insanlar ne yapsın, kahrından ölsün mü bayramın ilk günü?

Ben bu düzeni bozarım gardaaaaş yaparım tüm akrabalarının önünde.
Bir daha kendileri istemez beni o bayram buluşmalarına valla.

Sustum yuttum diyorsun bi kaç yerde pekte öyle alttan almış gibi göremedim seni erkek işte onun ailesine gidilsin önce ne olacak sanki kurban bayramında geç gelmişmiş benim eşim olsa et doğramaya beni de götürürdü sen yine iyi annenin yanında beklemişsin ve en son bayramda pek samimi olmasa da gelmiş ailene sen ne yaptın peki onun ailesine hiç gitmedin mi ya bu deveyi güdeceksin yada bu diyardan gideceksin evlilik yürüsün diyorsan alttan alıp beklentilerini düşük tutacaksın geçinmek gerçekten çok zor bebeğin olacakmış ne güzel bebeğine odaklan eşinle de aranı sıcak tut inat yapma Allah kolaylık versin

X