Bayramdan beri baba evindeyim. Evliliğim için ne yapabilirim?

Yorumları hiç okumadım eş mi suçlanmış? bence konu sahibinin yaptığı çok ayıp zaten denir mi hiç bende de anane var baba var diye..
Bazıları eşi suçladı ama çoğunluk konu sahibine hatalı olduğunu söyledi.. Eşi suçlayan çoğunluk ataerkil topluma karşı olanlar.. Bu durumun benim gözümde ataerkillikle ilgisi yok saygıyla ilgisi var... Ve aile durumuyla durumuyla ilgisi var.. eğer tam tersi olsaydı konu sahibinin babası vefat etmiş olsaydı ve eşi aynı tutumu sergileyip benim aileme gideceğiz deseydi o zaman da eşini suçlardım.. ortada ataerkillik dışında farklı bir boyut var.
Ve konu sahibi inat edip evine gitmemekte eşiyle konuşmamakta kendini haklı görüp aramam diyor.. Konu sahibinin ailesinde de biraz suç buluyorum. Kızıyla damadını aynı ortamda oturtup.konuşup yanlışları farkettirtmiyor.. sadece aramış.. Damadını arayıp burayü geleceksin konuşacağız diyip kestirip atacak heh o zaman gelemzse bırak zaten o adamı.. ama bu durumda konu sahibi.suçlu yani.. benim gördüğüm taraftan suçlu.. Herşeyi erkekten beklemek saçmalk... eşitlik isteniyorsa bu konuda da eşitlik sağlanmalı arama yazma gitme diyenler yüzünden belki de daha çıkmaza girecek bu konu... 😒😒 Kızıyorum yavv..

Benim aslında daha çok bozulduğum yeniden sormaması ya da eve almaya gelmemesi oldu.. ne bileyim..
Bence siz kahvaltı rutinlerini bile bile benim aileme gidelim demekle haksızsınız akşam yemeğini de sizinkilerde yerdiniz. Babası olmaması böyle bir rutini daha güçlü kılıyor olabilir.
Eşiniz de agresifleşmekte haksız, sizi elinizden tutup hadi evimize gidiyoruz dememekte daha büyük haksız. Adam olsaydı sizi ikna etseydi. Bir kadın hele hamile biri haketmez bunları. Hadi siz hamilesiniz eşinizin bahanesi ne, Eşiniz ergenliği aşamamış. Yerinizde olsam ben hiç aramazdım, evime giderdim ama sonuçta onun kendi evi değil.

Yorumları hiç okumadım eş mi suçlanmış? bence konu sahibinin yaptığı çok ayıp zaten denir mi hiç bende de anane var baba var diye..
Eğer o eş onun ailesine saygı duymuyorsa benimde annem babam var demekte haklıydı konu sahibi.. Ama ortada öyle bir durum yok. sadece bayramlarda bir ritüelleri var anneannede toplu kahvaltı.. ne güzel birşey keşke bizde de öyle birşey olsa.. Benm nişanlm ve ailesi içinde büyükler çok önemli ben ailemle onların aile büyüklerini ziyarete gidiyorum .. Evlendiğim zamanda bu böyle olacak asla Senin ailen banim ailem demedim Rabbim dedirtmesinde inşaALLAH.. evlenince bir aile olur bence iki tarafta.. konu sahibi gereksiz uzatmış ve uzatp evliliğine soğikluk sokmaya devam ediyor ne yazık ki...

Eğer o eş onun ailesine saygı duymuyorsa benimde annem babam var demekte haklıydı konu sahibi.. Ama ortada öyle bir durum yok. sadece bayramlarda bir ritüelleri var anneannede toplu kahvaltı.. ne güzel birşey keşke bizde de öyle birşey olsa.. Benm nişanlm ve ailesi içinde büyükler çok önemli ben ailemle onların aile büyüklerini ziyarete gidiyorum .. Evlendiğim zamanda bu böyle olacak asla Senin ailen banim ailem demedim Rabbim dedirtmesinde inşaALLAH.. evlenince bir aile olur bence iki tarafta.. benim abimde başka şehirde oturuyor.. Bayramlarda buraya geliyorlar 2 gün kalıp eşinin ailesine gidiyoryar bir günde orda kalıp evlerine gidiyorlar.. Ne bilim bunun kavga ve ayrılık sebebi olmaması lazım.. konu sahibi gereksiz uzatmış ve uzatp evliliğine soğukluk sokmaya devam ediyor ne yazık ki...

Bazıları eşi suçladı ama çoğunluk konu sahibine hatalı olduğunu söyledi.. Eşi suçlayan çoğunluk ataerkil topluma karşı olanlar.. Bu durumun benim gözümde ataerkillikle ilgisi yok saygıyla ilgisi var... Ve aile durumuyla durumuyla ilgisi var.. eğer tam tersi olsaydı konu sahibinin babası vefat etmiş olsaydı ve eşi aynı tutumu sergileyip benim aileme gideceğiz deseydi o zaman da eşini suçlardım.. ortada ataerkillik dışında farklı bir boyut var.
Ve konu sahibi inat edip evine gitmemekte eşiyle konuşmamakta kendini haklı görüp aramam diyor.. Konu sahibinin ailesinde de biraz suç buluyorum. Kızıyla damadını aynı ortamda oturtup.konuşup yanlışları farkettirtmiyor.. sadece aramış.. Damadını arayıp burayü geleceksin konuşacağız diyip kestirip atacak heh o zaman gelemzse bırak zaten o adamı.. ama bu durumda konu sahibi.suçlu yani.. benim gördüğüm taraftan suçlu.. Herşeyi erkekten beklemek saçmalk... eşitlik isteniyorsa bu konuda da eşitlik sağlanmalı arama yazma gitme diyenler yüzünden belki de daha çıkmaza girecek bu konu... 😒😒 Kızıyorum yavv..

sakin olun :)) nasıl dayanıyorlar bilmiyorum böyle saçma sebepten baba evinde mi kalınırmış :)))

Bazı aileler bu tip Bayram rutinlerini önemser, sever. İki ailede de varsa böyle bir rutin sırayla katılmak mantıklı. Ama sadece birinde var diğerinde yoksa önce ona katılınıp sonra diğerine gidilebilirdi. Eşinizin ailesi ataerkil bir aile olsa anneanne evinde toplaşmazlardı, ben erkeğim benim aileme geleceksin gibi bir yaklaşımı olduğunu sanmıyorum. Gereksiz büyütmüşsünüz meseleyi. Haksızsınız bence. Şimdi de köprüde karşılaşmış inatçı keçi olmuşsunuz. Aşağı düşmeden anlaşmaya varmalısınız.

Voov voov! ilk erkeğin mi ailesine gidilirmis?Ne fark eder? Yok artik ailesine giriyormussun da soy adini aliyormussun da bir evlilik akdine anca bu kadar yobaz manalar yüklenilebilirdi.

Kimse hayatından taviz vermiyo nenesinin sucuklu yumurtasından bile vazgeçmiyor ama kadın yerini bilecek, bu sefer bizimkilere gidelim ailemle bayram kahvaltısı etmek istiyorum diyemeyecek öyle mi? Kadıncağız tartışmamış etmemiş bu konuda fikrini anlatmış. Adamın yaptığı ne şimdi karnı burnunda karısını aramamak sormamak nedir? Gunlerce ayri kalmak nedir? Bu kadinin hic mi nazi cekilecek hatri yok?
15 yaşındaki liseli ergen çocuklar bile ilişkisine sevdiğine daha ciddi manada sahip çıkıyor. Bu ne sevgisizlik, umursamazlık. Yani konu sahibinde asla tolare edilmeyecek bir tavır görmedim. Çok da güzel ifade ediyorsunuz kendinizi bence.
Bu durumun tuhafligini sizden başka fark eden dile getiren olmuyor mu? Anası babası yok mu eşinizin, sen kendinde misin karın nerde, napiyosunuz siz diyen yok mu? Hiç olmadı siz konuşun konuşmaktan bir şey kaybetmezsiniz. Yine kendinizi ezdirmeden ifade edebilirsiniz ama bu büyük bir travma umarim onu da atlatırsınız.
Çok yerinde bir soru sormuşsunuz .

" sen kendinde misin, senin karın nerde?"

Önce buraya gelinecek diyen pek saygıdeğer erkek ailesi; gerikafalılıklarına ters düşecek şekilde gelinlerinin nerde ve ne yapmakta olduğunu sormak,aramak gibi zahmetlerde bulunmuyor

Çünkü aslında her biri homo habilis. Ve evrimlerini henüz tamamlayamamış olmalarından mütevellittir ki sebep sonuc ilişkisini kuramıyorlar ve gelenek denilen zırvalıkları yalnız kendi çıkarlarına hizmet ettiği zaman hatırlıyorlar.

Niye duruyorsun ben de onu anlamadim. Kafana göre annenin evine gittiysen kafana göre de dönersin. Niye onun çağırmasını bekliyorsun. Evin ora sonuçta.

Bence çok saçma bi sebepten ötürü inatlaşmışsınız. Her bayram birlikte kahvaltı etme gelenekleri varmış. Sanırım sizin ailede öyle bi durum yok. Neden inatlaştınız ki boşuna. Sizin ailenize bayramlaşmaya gitmiycem demiyor sonuçta. Ailenizle bayramlaşmaya gelmiş. Belki geldiğinde sizide alıp götürecekti. Yani sizin onunla birlikte ordan dönmenizi bekledi. Ama nasıl bi tepki verdiniz bilmiyorum. Ona göre suçlu sizsiniz. Ve ailesiyle bayram kahvaltısınada tek başına gitti yeni evliyken ordada çok mahcup olmuştur ailesine karşı. Bu yüzden bu duruma baya bi kızmıştır. Sizde o aradı diye neden aramıyorsunuz anlamıyorum. 10 gündür öyle gelsin alsın diye mi bekliyorsunuz. Hamilesiniz yeni evlisiniz. İnatlaşmayı bırakıpta evliliğinizi kurtarmaya bakın.

Özür dilerim neresi ayıp? Onda ana baba anneanne kardeş varsa bende de var? İlla kıymet bilinsin diye benim babamda mı toprağa girsin Allah korusun. O zaman mı demeliyim benim de babam Yok bize gidelim önce diye. Öncelik sonralık değil asıl mesele yanlış anlaşılıyor hep benim ailem demesi sorun olan. Benim ailem neden hep ikinci planda kalıyor gelin olduğum için mi? E o da damat ona bakılırsa..

Bazı aileler bu tip Bayram rutinlerini önemser, sever. İki ailede de varsa böyle bir rutin sırayla katılmak mantıklı. Ama sadece birinde var diğerinde yoksa önce ona katılınıp sonra diğerine gidilebilirdi. Eşinizin ailesi ataerkil bir aile olsa anneanne evinde toplaşmazlardı, ben erkeğim benim aileme geleceksin gibi bir yaklaşımı olduğunu sanmıyorum. Gereksiz büyütmüşsünüz meseleyi. Haksızsınız bence. Şimdi de köprüde karşılaşmış inatçı keçi olmuşsunuz. Aşağı düşmeden anlaşmaya varmalısınız.
Babaanne hayatta değilse anneannede toplanmaları normal görünüyor

Evet ikinizde gereksiz inatlasma yapmissiniz.
Ben her arefe gunu ne yapiyoruz canim derim oda soyler once kendi ailesi akrabasi aksmaa bizimkiler. 12 yillik evliyim hic sorun yapmadim.
Tamam sen esine uysan bir sorun cikmayacakti ama.
10 gundur esini aramamasi cook yanlis hamilesin naz yapmak istemissin. Hamilelikte duygu karmasasi cok olur. Esinin kulagini hic mi kimse cekmiyor hamile karin napiyirsunuz diye. Kayinvalidene ayrica kizdim bu konuda. O hanımın git getir bakalim demesi lazim.seni aramasi lazim.

Yahu kahvaltı kahvaltıdır. Yani onda var sizde sanırım Yok ne demek? Bayram kahvaltısı her evde olan bir durum değil mi?
Tabikide her evde bayram kahvaltısı edilir. Ama eşinizin ailesi her bayramda tüm akrabalar anladığım kadarıyla ananesinde toplanıyor. Sizde öyle bir toplanma olmuyor. Demek istediğim buydu. Sizde buna uyum sağlasanız bi tartışma çıkmazdı. Ailenizin yanına 1 saat geç giderdiniz en fazla.

Şu beğenmeyenler bekar herlde 🤣 evliyseniz kaç kere gittiniz bayramın ilk günü kendi ailenize

Pardon da siz kendinizi eş ailesine adadıysanız her kadın böyle mi olmak zorunda. Benim çevrem hep sırayla gider. Hak olan budur asıl.

Siz ağaç kovuğundan mı çıktınız?

Yahu kahvaltı kahvaltıdır. Yani onda var sizde sanırım Yok ne demek? Bayram kahvaltısı her evde olan bir durum değil mi?
Yanlız siz kahvaltıya takılıp kendi hatalarınızı es geçiyorsunuz, hadi o konuda anlaşamadınız kendi ailenize gittiniz, eşiniz babanızın evine bayramlaşmaya geldiğinde niye onunla kayınvalidenizle bayramlaşmak için gitmediniz?

Esinize kızdınız da ailesinin suçu ney? Gitmedinizde ne oldu, babanız eşinizi aradı sorunu çözmek için daha mı iyi oldu böyle?

X