Bayramdan beri baba evindeyim. Evliliğim için ne yapabilirim?

yani bayramsa bayram benim bu tarz günlere çok önem verdiğim yok. eşimde bana geçen bayram 9 gün boyuınca kendi memleketlerine gitcez dedi. gitmedim. ama kendi aileminde yanına gitmedim. çünkü farklı planlarım vardı. zaten kimse bana bayramda benim ailemin yanına gitcez zorundasın diyemez. ben insanım kendim karar veririm. bakın kadınım demiyorum o erkek o erkek ailesi öncelik onda demiyorum. çünkü öyle bi dünya yok. ben çalışıyorum bu tarz tatiller zaten benim için büyük bir ödül. kimse kusura bakmasın kendim karar veririm..

ne alakası var. biz ağaç kavuğundan mı çıktık. çıkarın bunları kafanızdan. bizim ailelerimizde saygıyı hak ediyo. bu kadın çok haklı
Saygı bayram sabahı ilk kimin evine gidildiğiyle mi ölçülüyor? Ben söyleyeyim size büyük çoğunluğun önce benim ailem ısrarı sırf ego yarışı için. Sanki hiç gidilmiyor konu sahibinin ailesinin evine gibi garip tepkilere gerek yok. Sabah söyleseydi ben de gidecektim onunla demesinden belli zaten niyetinin ne olduğu. Bi de siz gaz vermeyin

Baştan sona hatalısın.
Eşini iç güveysi mi aldın?

Biraz kaldı bizde bayramlaştık ardından da telefon geldi kurban kesmeye gitti öğleden sonra. Ben annemle kaldım.
Gece bire kadar gelmedi. İlk bayramımız Ve Yen'i evliyiz düşünün. Dedim nerdesin bu kadar saat. Eee et doğradım. Sanki doğrayacak adam kalmadı. Ailesinde altı tane kadın var bunu yapabilecek. Benim bildiğim kurbanda erkek parçalar etleri geri kalanı kadın halleder.

Burada ki düşüncen bile çok yanlış. Kocan nerde ise sen orda olmalısın.

Hem suçlu hem güçlüsün.

Baştan sona hatalısın.
Eşini iç güveysi mi aldın?

Burada ki düşüncen bile çok yanlış. Kocan nerde ise sen orda olmalısın.

Hem suçlu hem güçlüsün.
neden ne mantıkla ? neden kendinizi ikinci sınıf bir varlık yerine koyuyosunuz. ortak karar veririz eşimle nerede oalcağımıza. o dedi diye bi yere gitmem asla istemediğim bi yere gitmem. buna beni zorlayamaz..

neden ne mantıkla ? neden kendinizi ikinci sınıf bir varlık yerine koyuyosunuz. ortak karar veririz eşimle nerede oalcağımıza. o dedi diye bi yere gitmem asla istemediğim bi yere gitmem. buna beni zorlayamaz..
Yalnız konu gene döndü dolaştı bizi birbirimize düşürdü 😅

Saygı bayram sabahı ilk kimin evine gidildiğiyle mi ölçülüyor? Ben söyleyeyim size büyük çoğunluğun önce benim ailem ısrarı sırf ego yarışı için. Sanki hiç gidilmiyor konu sahibinin ailesinin evine gibi garip tepkilere gerek yok. Sabah söyleseydi ben de gidecektim onunla demesinden belli zaten niyetinin ne olduğu. Bi de siz gaz vermeyin
hayır ben bu konularda gaz vermiyorum ben eşinin düşüncesini yorumluyorum. benim içinde zerre önemi yok oraya gidilmiş buraya gidilmişin. ama eşim de ben gibi olmalı ortak karar vermeliyiz. şimdi bu bayanın eşinin yaptığı ego yarışı değil mi yani

Sakin ol hemen saldırma.
Ben gelenekçi bir insanım. Ailem de öyle.

Ayrıca bu kendimi 2. sınıf varlığına koyuyorum anlamına gelmiyor.
Saygı diyorum buna.

Sakin ol hemen saldırma.
Ben gelenekçi bir insanım. Ailem de öyle.

Ayrıca bu kendimi 2. sınıf varlığına koyuyorum anlamına gelmiyor.
Saygı diyorum buna.
saldırmıyorum. ama bana göre yanlış geleneklerinizle kadınları seve seve aşağılatıyosunuz. iki insan evlenmişse ortak karar verilir emri vakilerin evliliklerde yeri yoktur. benim aileme gidilecek senin ailene gidilecek muhabbetleri geçmemeli. bende yapmam oda bana yapmasın yaptırmam

hayır ben bu konularda gaz vermiyorum ben eşinin düşüncesini yorumluyorum. benim içinde zerre önemi yok oraya gidilmiş buraya gidilmişin. ama eşim de ben gibi olmalı ortak karar vermeliyiz. şimdi bu bayanın eşinin yaptığı ego yarışı değil mi yani
Yani mesela konu sahibi tatile çıkalım dese eşi olmaz ailem diye tuttursa ego yarışı. Ama adamın böyle bi tavrı yok bana göre konu sahibi onun ailesine gitmemesine rağmen kalkmış yine bayramlaşmaya gelmiş onun ailesine. Ben bi gariplik görmüyorum Türk kültüründe böyleyken üstelik. Bu kültürü doğru bulduğum için değil ama illaki birinin ailesine önce gidilecek tüm bayram annemlerde oturucaz demiyorsa gidilir yani ne var bunda. Hele bunun için 10 gün annemin evinde tripli ve hamile olarak kalmazdım ben. Boşa kendine hayatı dar etmeye gerek yok

şimdi adam size en başında demiş ki böyle bir klasik bayram kahvaltımız var her sene ama anladığım kadarıyla siz de yok, o yüzden eşinizle çatışmak yerine ben bu bayram annemler de yapayım diyebilirdiniz.
tavşan dağa küsmüş dağın haberi olmamış.

eşinizin babası hayatta değilse zaten ilk olarak onlara gitmeniz gerekir ailede babanın yokluğu fazlasıyla hissedilir kendi ailemden biliyorum ama siz o konuda da anlayışsız davranmışsınız. sizin babanız hayatta olduğu için size gitmesi gerekmiyor ama kendi babası hayatta olmadığı için annesine gitmesi gerekiyor..
Bende bir şey eklemek istedim kendimden benim babam yoktu iki ailede bize uzak şehitlerdeudi ama benim x kişisi (anlaşmalı boşanıyorum az kaldı kurtulmam) önce benim ailem dedi hep evliliğini ilk yıllarıydı evlilikte sorun çıkmasın diye hep tamam dedim 2 sene sonra dedim ki bak annem kardeşimle yalnız sizinkiler maaşallah hep bir arada lar anne baba sağ annesi babaannesi vs vs bu bayram bizimkilere gidelim sonuç gidilmesi bayramın 3. Günü akşam geldik 1 gün sonra başladı bizimki hadi gidiyoz niye daha dün geldik olmaz dayımgillere gitcez zzz diye annemin evinde kavga cıkardı sonra bende kızdım vs derken aaldı başını gitti şimdi ii ne oldu tabiki biyitor bitmeli de ben ona hep evet dedim olmuyor adam adamlığını bilmezse heppp sen vermek zorunda kalırsın o yüzden ben bana anlayış göstermeyene göstermek istemem bu yüzden de eşitlikten tanayımdıt anlayana tabi

Yani mesela konu sahibi tatile çıkalım dese eşi olmaz ailem diye tuttursa ego yarışı. Ama adamın böyle bi tavrı yok bana göre konu sahibi onun ailesine gitmemesine rağmen kalkmış yine bayramlaşmaya gelmiş onun ailesine. Ben bi gariplik görmüyorum Türk kültüründe böyleyken üstelik. Bu kültürü doğru bulduğum için değil ama illaki birinin ailesine önce gidilecek tüm bayram annemlerde oturucaz demiyorsa gidilir yani ne var bunda. Hele bunun için 10 gün annemin evinde tripli ve hamile olarak kalmazdım ben. Boşa kendine hayatı dar etmeye gerek yok
adamın böyle bi tavrı var çünkü her bayram ilk bize gidilecek ananemlerde kahvaltı yapılacak demiş

adamın böyle bi tavrı var çünkü her bayram ilk bize gidilecek ananemlerde kahvaltı yapılacak demiş
E yapılsın ne var bunda gerçekten merak ediyorum :KK70: Yani böyle bayram düğün olaylarını abartmak aşırı saçma geliyor bana normal bi gün işte neyin inadı bu. Valla erken yaşlanırsınız bunca takıntı ve inatla 😂

onların ailesinin bayrma ritüeli varmış, sizin yok.
herkes orada toplanıyorken eşinizin de orada olmak istemesi çok doğal.
sizin de olsa diyeceğim ki bir oraya bir diğer tarafa gidin. ama sizin ki sırf inat.
bir de ben zaten onunla gidecektim ki yazmışsınız.
pardon da madem gideceksiniz, hobi olarak mı kavga çıkardınız? bayramı zehir ettiniz?

hayır anlamadığım vayram sabahı ailenizin evine tek gittiniz. aileniz ne dedi şu duruma?
son olarak o sizin ailenizin ayağına küs olmanıza rağmen bayramlaşmaya gelmiş, siz gittiniz mi?
öyle bedavaya evlilik yürümüyor kusura bakmayın.
hem her fırsatta kavga çıkarın, hem nazınızdan geçilmesin, hem kocan her dediğinizi yapsın...

(unutmadan yüce rabbim erkeklere de bir çift el, 10 parmak vermiş. et doğramak için ailenin kadını olmak gerekmiyor. erkekler de pekala yapıyor)
Aynen öyle bide eşi büyüklük gösterip eşine kirgin olmasına rağmen bayramlaşmaya kvdesine gitmiş konu sahibi eminim gitmeyi bırak aramadı bile bayramlaşmak icin

E yapılsın ne var bunda gerçekten merak ediyorum :KK70: Yani böyle bayram düğün olaylarını abartmak aşırı saçma geliyor bana normal bi gün işte neyin inadı bu. Valla erken yaşlanırsınız bunca takıntı ve inatla 😂
işte bende diyorum ki bu inadı karşı taraf yapıyo zaten. bende gereksiz ve saçma buluyorum bu saçmalığıda tamam diyemem. erken yaşlanmamak için de kabul etmiyorum :KK70:

Baristiniz mi konu sahibi inşallah daha fazla uzatmamissinizdir 10gundur hicbi iletişim olmadan baba evinde olmak evliliğin temelini sarsar

Birçoğunu sonradan yakalayabiliyorum mesajların. Ancak çoğundan anladığım şu önce kocan Ve ailesi. Neden bunu saygısızlık olarak alasın hem değil mi? İç güvey mi olacak hem adam dediğin? Sen aramıyorsun diye o da aramayabilir hakkı. Evinde neden değilsin? Seni o mu bıraktı ki o alsın baba evinden? :) ah bee toplum Ve kadına durumlara bakış açısının böyle olduğunu bilmek ziyadesiyle şaşırttı beni. Kıymet bilen her daim baş üstünde tutulur oysa. Neden bu unutuluyor?

X