Bayramdan beri baba evindeyim. Evliliğim için ne yapabilirim?

Barışmadık. Aramadı. Aramadım. Bunca bekledim. Şimdi geri adım atmak dokunuyor bana.
Eşinizi seviyorsanız bı probleminiz yoksa bu konudan hariç bence uzatmayın buradaki asarim keserimli yorumlarada bakmayın bizde geçtik o yollardan ben evliligimin 6.yilindayim zor oluo ilk yıllar kavgalar tartışmalar oluo uyum süresinde inatlasmanin evliliğe hiç iyi gelmediğini anladım çok inatçı bı yapım olmasına rağmen torpuledim bu yanlarimi çünkü evlilik bunu gerektiriyor tabiki boyun eğin herşeyi kabul edin demiyorum ama ailenin evine gidip geri dönmemen esin senin ailene bayramlaşmak için gelmesine rağmen senin gitmemen hiç ama hiç olmamış hamilesiniz hassas dusunuosunuz nacizane tavsiyem uzatmayın evet oda hatalı ama bu duruma getiren siz olmussunuz.Yinede siz bilirsiniz

Hamilesin yoksa hemen kaç kurtul diyecektim. Sen hiç bir şey yapma ben bunların bin katını yaşadım hamileydim ve buradaki hanımları dinledim açıkçası içimden de gelmiyordu aramak bir şey yapmak kendi döndü geldi.Aile konusuna gelince sen ailen aileb dedikçe onlar o kadar değerlenecek eşinin gözünde

Bu ne saçma iş ya? Ne kadar öfkeli olursa olsun insan karısını böyle yüzüstü bırakır mı? Üstelik çocuğunu taşıyorken!

Hiç bir aile büyüğünüz el atmıyor mu "siz ne yapmaya çalışıyorsunuz böyle olmaz" diye?

Bazi insanlar ilk erkek ailesinin evine gidilir denmesini begenmiyor gibi hngi ulkede yasyorsunuz? Turkiyede örf adetlerin bilmem kacinda boyledir neredeyse tamamı. Ic anadoluluyuz dogulu batili gelinlr damtlar mevcut ve aynı sürüm ataerkil bir ulkeyiz sonuc olarak.
Ataerkil düzene baş kaldırıyorum. Ailemi ve beni cinsiyetimden ötürü 2.plana atan homo habilislerden kalma aptal gelenekleri 2019 dünyasına taşımayı reddediyorum ve reddedeceğim.

Herkes istediği hayatı yaşamakta özgürdür. Isteyen bir kadın elbette eşinin kendinden üstün olduğuna inanabilir ve zaten böyle inanan bir kadın bence de gerçekten 2.sınıftır..

Fakat kendinden başka hiçbir kadını bir erkekten geride tasavvur edemez. Etmemelidir.

Çünkü değildir.

Herkes kendi doğrusunu yaşasın.

Ailesinin 2.planda olduğunu iddia eden kadınlar benim ailem için asla aynısını iddia edemez. Çünkü ben böyle inanmıyorum.

Birçoğunu sonradan yakalayabiliyorum mesajların. Ancak çoğundan anladığım şu önce kocan Ve ailesi. Neden bunu saygısızlık olarak alasın hem değil mi? İç güvey mi olacak hem adam dediğin? Sen aramıyorsun diye o da aramayabilir hakkı. Evinde neden değilsin? Seni o mu bıraktı ki o alsın baba evinden? :) ah bee toplum Ve kadına durumlara bakış açısının böyle olduğunu bilmek ziyadesiyle şaşırttı beni. Kıymet bilen her daim baş üstünde tutulur oysa. Neden bu unutuluyor?
Bir kahvaltıya ne cok anlam yuklemissiniz yahu.
Ramazanda sizinkilre giderdiniz,kurbanda onunklire.
Kocanizin zaten oynamaya gönlü yok,yerim dar diyor belliki.

Hamilesiniz bir de ustelik ve 10 gundur aramiyor. Gercekten ben burdan uzuldum. Hemen yapmayin su bebekleri canlarim ya. Bir sene bi deneyin, yasayin, gorun :KK43: :KK61:

Lütfen siz bir adım atın bu gibi saçma sebeplerle yuvalar yıkılmasın. Hamileymissiniz birde...

Biraz fazla uzatmışsınız. Bizde kim müsaitse ilk ona gidilir bunu böyle düello haline getirmeyin lütfen. Gidiverin sizde. Bazen eşlerinizide anlayın. Akşam yemeğinide sizin ailenizde yiyin neden böyle bir polemiğe giriyorsunuz.

Inşallah barışırsınız bunlar ufacık şeyler yuva yikmaya değmez ki...

Ben mi ona gelin geldim o mu bana gelin geldi baba? Biraz daha sakinleşelim demiş. Yani gelmeyeceğini söylemiş..

Bu cümle o kişiye ait durmuyor.
Son derece cahilce ve çağdışı olmasından belli ki, arka planda bir doldur boşalt durumları yoksa ben de bir şey bilmiyorum..

Gerçekten bilmiyorum ki.
Salaklaştım desem yeri var.
Ne yapacağımı ne yapmak istediğimi ne yapsam daha iyi olur'u ne yapmam gerektiğini bilmiyorum hiç.

Ne kadar sabırlısınız.
Ben olsam bu kadar sürede aksiyon almıştım. Artık eve gitmek mi olur? Boşanma dilekçesi mi olur bilmem?

Eşiniz sizin boşanmayacağınızı çok iyi biliyor ki ona göre burnunuz sürtsün istiyor..

Tamamen evliliğin ilk yıllarında olan uyum süreci sürtüşmeleri.Bayram sabahı ilk erkek ailesine gidilir diye bir kural olmamalı.Ama ailenin bir geleneği varsa uyulabilir.Farklı şehirlerde olsanız eşiniz bayram sabahlarını kendi ailesinde geçirmek istese size bu konuda hak verebilirdim.Eşinizin babası vefat etmiş.Böyle durumlarda üzerinden yıllar da geçse bayram sabahları hüzünlü oluyor.Biraz alttan alabilirdiniz.Benim merak ettiğim husus; siz ailenize yalnız gidince veya eşiniz bayramlaşmaya gelince ailenizden yol gösteren size nasihat eden olmadı mı?

Yukarıda hep sizi eleştirmiş gibi oldum.Ama eşinize de çok kızdım.11gün hamile eşini arayıp sormamak tam bir sorumsuzluk.Babanıza verdiği cevaba da diyecek kelime bulamadım.

Keşke bu kadar inatlaşmasaydınız ama olan olmuş.Şimdi ne yapabilirsiniz?Hiç birşey olmamış gibi arasanız veya eve dönseniz sizi yola getirdiğini düşünecek.Dr kontrolünüz yakınsa bir mesajla saatini hatırlatsanız, bebeğinizi gördüğünüzde anne baba olduğunuzu hatırlayip aranızdaki buzlar eriyecektir.Çıkışta da sakince konuşup anlaşmaya çalışırsıniz.Saglık ve huzurla bebeğinizi kucağınıza almanız dileğiyle.

İki tarafta karşıdan beklerse bir çözüm olmuyor. Tartışmalarda eşinin de belki hataları vardır ama ben sizi haklı bulmuyorum.

Eşiniz sanırım şu an evinizde ama siz değilsiniz. farkında mısınız evi terkeden durumunda olan şu an sizsiniz.

Aramıyor diyorsunuz farkında mısınız sizde aramıyorsunuz yani aynı cümleyi o da sizin için kullanabilir.

Ama bir hatırlatma olsun evliliğinizi sürekli bir yarış altta kalmamlı devam ettirecekseniz zaten bir sonraki tatışmada keşke o gün ayrılsaydım dersiniz.

Hay ağızınıza sağlık yaa.. bütün suçu bayanın eşinde bulanlar o adamn babasının olmadığı gerçeğini atlıyorlar sanırım.. Babasız büyüyen çocukların ve o ailenin bağı çok büyük olur birbirilerine o yokluğu hissettirmemek için birbirlerine bağlı olurlar.. Anneanneleri belkide sahip çıktı onlara o yüzden orda bayramlarda toplanıyorlardurlar o yüzden minnet borçları vardır belki de.. Ne bilim bu.kadar keskin bir şekilde beyfendiye ahkam kesmek yerine anlamak da gerekir.. Sanırım benim eşimin babası vefat etmiş olsaydı her ne olursa olsun bayramın ilk gününü eşimin annesinin yanında geçirirdim.. Sonuçta o kadın eşi ölünce hayatla ve çocuklarını yetiştirmekte tek başına ayakta kalmak zorunda kaldı.. Her ne olursa olsun bunu hakediyor... kız hem senin baban yok benim babam var diyerek hemde bu.şekilde keskin tepki göstererek eşinin güvenini kırmış ve eşini çok üzmüş.. Yaa baba baba. BABA FAKTÖRÜ ne kadar önemli... 😔😔😔 ve bütün bunlara rağmen eşi evlerine gidip kayınpederini ve kaynanasını bayramlaşmak istemiş.. Eğer gelmek isteseydi gelirdi diye belki de hadi demedi.. Ne bilim bu konuda belki ben çok hassas davranıp yanlş.söylüyorum ama banaa konu sahibi suçlu geldi işte.. 😒

Yorumları hiç okumadım eş mi suçlanmış? bence konu sahibinin yaptığı çok ayıp zaten denir mi hiç bende de anane var baba var diye..

Bende bir şey eklemek istedim kendimden benim babam yoktu iki ailede bize uzak şehitlerdeudi ama benim x kişisi (anlaşmalı boşanıyorum az kaldı kurtulmam) önce benim ailem dedi hep evliliğini ilk yıllarıydı evlilikte sorun çıkmasın diye hep tamam dedim 2 sene sonra dedim ki bak annem kardeşimle yalnız sizinkiler maaşallah hep bir arada lar anne baba sağ annesi babaannesi vs vs bu bayram bizimkilere gidelim sonuç gidilmesi bayramın 3. Günü akşam geldik 1 gün sonra başladı bizimki hadi gidiyoz niye daha dün geldik olmaz dayımgillere gitcez zzz diye annemin evinde kavga cıkardı sonra bende kızdım vs derken aaldı başını gitti şimdi ii ne oldu tabiki biyitor bitmeli de ben ona hep evet dedim olmuyor adam adamlığını bilmezse heppp sen vermek zorunda kalırsın o yüzden ben bana anlayış göstermeyene göstermek istemem bu yüzden de eşitlikten tanayımdıt anlayana tabi

siz haklısınız bu konu da. ben hiç takılmadım bayramlarda ona gidilsin buna gidilsin diye. benim de babam yok ve her bayram hissederim yokluğunu. elini öpememek falan çok zor.. eşiniz zorbalık yapmış size

X