Gebeliğe Hazırlık Bat NİSAN 2018'i bekleyenler...

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Hormonlarınız nasıl peki ?? Benimde öyle hormonlarım normal adetim oldukça duzenli kilo sorunum yok a
Şuan tam hatırlamıyorum ama hipotroidi varmış onu farkettiğimizde çok dengesizdi hormonlar endokrin doktoruyla troidler yoluna girince diğerlerindede düzelme oldu o sırada doğum kontrolde kullandım. Kilo sorunum benimde yok aksine zeyıf katogorideyim

Her ay yumurtlama olmadığını nerden anlıyorsun canım?
Yumurtlama olmadan adet olduğunda normal zamanda mi oluyorsun, yoksa gecikme mi oluyor.
Seninle bat tarihimiz aynı ve ikimizde adet olmadık. :)
İnşallah bebişlerimiz vardır canım :)) bebek istediğimizden beri adet olunca 3. Gün hormon testi yaptırdım geçen ay lh biraz yüksekti yanlış hatırlamıyosam oda birçok yumurta gelişmeye çalıştığını gösteriyor ve sonucunda bir yumurta olgunlaşamıyor ve çatlamıyor. Ama bu ay lh ve fsh düzeyleri daha birbirine yakındı bu aydan bende çok umutluyum. Çünkü adete tahmini bir hafta kala progesteron testi istedi doktorum ve bu ay yumurtlama olmuş dedi. Yumurtlama olduğunu progesterondan anlayabilirsin canım bu şekilde

8 Aydır evliyim hiç korunmadık yaklaşık 5 aydır da düzenli ilişkiye dikkat ediyoruz
Kist ve pko olanların her ay yunurtlamayabildiğini duymuştum. Takip açısından ovulasyon testi size yardımcı olur diye düşünüyorum. Ama tabi ki tercih. Düzenli ilişkiyle de yumurtlamayı yakalarsınız.

Kist ve pko olanların her ay yunurtlamayabildiğini duymuştum. Takip açısından ovulasyon testi size yardımcı olur diye düşünüyorum. Ama tabi ki tercih. Düzenli ilişkiyle de yumurtlamayı yakalarsınız.
Evet doktor bana yılda 2 en çok 3 kez doğal yolla yumurtlarsın demişti

Ben şey duymuştum yumurtlama oluyor ama çatlama oluyor mu o belli olmaz ultrasonla gorulur demişlerdi :) demek ki yanlış biliyormuşum

Anladım peki yumurtladınız ama çatlama oldu mu bunu nerden anlıyoruz :) çok sordum bilmeyince insan öğrenmek istiyor
Yumurta çatlaması nedir?
Yumurta çatlaması kadında yumurtanın yumurtalıktan dışarıya salınması demektir.
Yumurta çatlaması = Yumurtlama = Ovulasyon = Folikül çatlaması = Folikül yırtılması = Folikül rüptürü --> Bu terimler tamamen aynı olayı ifade ederler.
Alıntı yaptım canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…