başlık yok.

Aslinda sorunuzun cevabini vermişsiniz.
Niye sevmiyor? Aslinda sevmemek değil, nazi SADECE size geciyor.
- abiniz 14 evine almamış, annenize gözdağı vermiş... biliyor ona cekirse ayni olaylar başa sarar.
- kardeşiniz kocasini ön planda tutuyormuş... yani ona nazi gecmez

Sonuc olarak siz kalıyorsunuz. Size nazi geciyor ve asla onu terk etmeyeceğinizi bıliyor. Tüm stresini sizin üzerinizden atiyor.

Ayni sorunu ablamla yaşıyorum (annemiz yok, yani bana baya annelik yapdi) kimseye giki cikmaz, kedi gibidir. Bana gelince saçma beklentiler, cemkirmeler filan.

Psikologla görüşmüştüm bu konu hakkinda bana yukarda yazdiklarimi söyledi. Ben şahsen hehe diyip geciyorum...
Tabi konu anne olunca daha sıkıntılı ama sizi sevmedigini düşünmüyorum. Ablam benim icin canini verir ama verdiğini kepçeyle geri alir. Bu sebepden dolayı mesela birşey istemem ondan (yardim amacli)

anneme sorsam, o da beni seviyor.
ben de sadece bana nazı geçer diye düşünüyordum ama artık dolmuşum demek ki.
çocukluktan bu yana maruz kaldığım evlat ayrımı, bunalttı iyice.
ruh sağlığımın bozulmaya başladığını farkettim.
o yüzden, mesafe candır.

Tabiiki. Bende 5 yaşında başladı. Annem babam boşandıktan sonra ablam bana sardı.
Mesefa bende koyuyorum ama söylemiyorum. Başka şehire taşındım Uni icin... okul biteli yillar oldu ben hâlâ dönmedim memelekete. Sorunca orda iş yok diyorum ama gercek sebebi o. Yakininda olunca daha kötü oluyor. Böyle uzakdan baya mutluyuz:)

Asla kendini bunaltma. Annenizin, ayni ablam gibi, bazi konularda piskolojisi bozuk. Bu sizinle alakalı değil. Kendi hayatiniz ve aileniz var. Annenize mesafe koymak yapılacak tek doğru haraket

ben de 7 ay önce başka şehire taşındım.
annem ve kardeşlerim küstü.
huzurum arttı, bir köşem kırgın olsa da.
Allah yardımcımız olsun.

Allah yardımcımız olsun.

Küsmeleri bilirim.
Mesela ablam 5 gün aramaz, ben ararim ama cikmaz telefona. 6ci gün cikar ve miymik miymik konuşur. Ne oldu dersem " sen vefasizsin, arayip sormazsin... ölsem haberin olmaz" der ve tehdit eder "sen görürsün" der. İki hafta kendi kendine küser sonra barişir...

Bu döngüyü ben kiramadim. Artik takmiyorum.

Sağol canim. İnşallah

Katılıyorum.İnsan doğasında,öfke,kin,sevgi,merhamet,tabi olma,tabi etme duyguları az ya da çok bulunur.Bir anne bunları her çocuğuna yeri geldikçe yansıtırsa,öfkeli halini;gösterdiği sevgiyle,bazen hükmetse de,ardından yumuşaklığıyla dengeler.
Fakat genelde böyle olmaz,cam ,plastik ve kağıt kumbaralarının ayrı ayrı olması gibi sevgi birine,öfke birine aktarılır rutin olarak.Ama bunu dile getirmek suçtur,böyle bir şey nasıl denebilir,hiç öyle şeyler olmamıştır,"yazıklar olsun emeklerime"dir.

Zaman her şeyin ilacıdır.sessizliginizi koruyup bekleyin.illaki arayıp sorup iletişime gececeklerdir

aslında düşününce her ailede yaşanan şeyler bence ama annemin tepkileri çok büyük.
ve inkar etse de evlat ayırır.
Evlat ayrımı çok kötü. Teselli edemedim bu konuda kendimi. Sizi de teselli edemem. Allah bizleri böyle ayrımcılık yapan anneler olmaktan korusun.

Merhaba,
Tabiri caizse yarama tuz bastınız. Son birkaç senedir benzer durumlar yaşıyorum annemle. Gün içinde tekrar tekrar dusunuyorum,sebepler bulmaya çalışıyorum. Bazen kendimi de haksız çıkarmaya çalışıyorum hatta. Ama olmuyor. Neticede 3 aydan fazladır annemin sesini bile duymadım. Zaten üç ay önce oğlumu kucağıma aldım. Doğumdan sonra küstü bana. Ve sebebi eşim. Eşimi sevmemesi,ona göre bı şeylerin yanlış olması. 3,5 sene once kızımı kucağıma aldığımda da aynı şey oldu. İki kez doğum yaptım ikisinde de lohusa dönemim ağlayarak geçti. Aynı şehirlerde değiliz. Senede bir kere ya da iki kere yüz yüze gelebiliyoruz. Zaten öyle sık sık da aramaz.Ne zaman bir araya gelsek sen mutlu değilsin cümlesiyle karşı karşıyayım. Kendimi kendi anneme anlatma çabalarım... Üstüme başıma evime eşyama bakıp mutlu olup olmadığıma karar veren bir annem var. İki tane evladım var Allah'a şükür mis gibi. Eşimle büyütüyoruz kimse yok yanımızda. Eşim olmasa asla yapamazdım biliyorum. Ben onun varlığına sukrederken annem nerdeyse evliliğimi bitirmemi bekliyor.
Yorumları okudum benzerlerini yaşayan ne çok insan varmış dedim. Şaşırdım biraz. Ben altında psikolojik sebepler olduğunu düşünüyorum. Acısı geçmiyor demişler ya gerçekten geçmiyor. Şu ara iki çocuk büyütme telasindayim günler çok yoğun ve zor geçiyor ama boş kaldığım nadir zamanlarda bile aklımı kalbimi yoruyor bu mesele. Kaç kez ağladım bunun için. Rüyamda annemi görüyorum sık sık. Psikolojim iyi değil. Nefesim sıkışıyor bazen. Ne olacak bilmiyorum. Aramiyicam bu kez diyorum o da aramaz biliyorum. Zaten aramadigi her gün için ayrı kızıyorum ona. Neyse rabbim yüreğimize ferahlık versin ne diyeyim.
Siz iç dökmek için açmışsınız ben de dökmüş oldum içimi. Affınıza sığınıyorum.

Son düzenleme:
aslında düşününce her ailede yaşanan şeyler bence ama annemin tepkileri çok büyük.
ve inkar etse de evlat ayırır.
grill,
bazen olayları, aile ilişkilerini olduğu gibi kabul etmek gerekiyor, bazı anneler tüm çocuklarını sarıp sarmalarken, bazı anneler evlat ayrımı yapabiliyor, kimi oğullarına düşkün oluyor, kimi kızlarına, kimi büyük çocuğunu severken kimi de küçük olanı seviyor.
Evet, belki bu sizi incitiyor yaralıyor, ki hayatınız boyunca annenizle bir türlü dengede tutmayı başaramadığınız ilişkiyi sorgulamak zorunda kalacaksınız ama bırakın olduğu gibi kalsın zira anne evlat ilişkileri de dahil, bir ilişki baştan dikiş tutmamışsa sonradan da düzelmiyor fakat kardeşlerinizin tavrına mana veremedim, anne baba ilişkileri ne kadar kötü olursa olsun kardeşler birbirini tutar genelde, sanırım küçüklüğünüzden beri anneniz tarafından dışlanmanızı kanıksadıklarından onunla olan ilişkileri bozulmasın diye size tavır alıyorlar, boşverin sağlık olsun, siz yuvanızda evlatlarınız ve eşinizle sağlıklı, huzurlu olun, gerisini önemsemeyin.

seni anlıyorum.
ben ameliyat oldum, 3 kez doğum yaptım ve üçünde de burnumdan getirdi. eşimi bahane etti, evli değilken de zıt düşüyorduk halbuki.

Üzülme. varlığı eziyet olunca, uzak durması daha hayırlı oluyor ruh sağlığımız için.

Allah eşine ve çocuklarına bağışlasın.

maalesef öyle.
kardeşlerim annemle tartıştıklarında ben daima ara bulucu oldum ama onlar bunu yapmadı.
onların ve çocuklarının fotoğrafı her yerdeyken, benim fotoğrafım bile yok.

bu kadarı çok fazla artık benim için.

herkes yerinde sağ olsun.
ne yapalım.

artık ciddi ciddi nefes alamadığımı farkedince boş verdim.
ben elimden geleni yaptığıma inanıyorum.
ilerde ne olur bilmem ama kırgınlığım geçmez.

Ben sizi anlıyorum benim de annemle aramda hiç bir zaman ana-kız ilişkisi olmadı olamayacak da sanıyorum. Çünkü her derdimi anlattığımda sır verdiğimde 2 sn sonra sırrı en söylememesi gerekenlere söyledi, sadece para odaklı ilişkisi yani para verirken iyi, onun isteklerini yaparken iyi, gerisi kötü.

Dün doğumgünümdü ve sadece whats uptan iyi yıllar yazdı o kadar..Aynı şehirdeyiz bir de.Bir telefon açabilirdi. Kardeşime aşırı düşkün, küçüklüğümüzden beri herkes farkında benim yanımda da söylerlerdi hep.

Ben şu an onlar bana ne verirse o kadar veriyorum kendi hayatıma bakıyorum. Düşünün annem lüks evde oturmuyorum diye kızıyor bana, hırsları var hep böyle.Yeme içme gezme lüks evde otur millete hava at mantalite bu. Anlaşamıyoruz.

benim annem de rahatına düşkündür.
onun rahatını bir tek ben bozuyorum nedense.

Allah yardımcımız olsun.

benim annem de rahatına düşkündür.
onun rahatını bir tek ben bozuyorum nedense.

Allah yardımcımız olsun.

Yani ben çok sorguladım, neden neden neden diye?

Bilmiyorum kıskançlık mı nedir anlayamıyorum sebebini...

Allah yardımcımız olsun.
grill çok üzüldüm yaşadıklarına. Fotoğraf meselesi taşındığınız için tepki gibi bence, yoksa önceden de mi yoktu fotoğraflar?
Annen nazını sana geçirdiğini bildiğinden sanırım yanlış yol izlemiş, sonuçta seni uzaklaştırmış. Eşin de iyiymiş allahtan, evlatlarına çok güzel annelik yaptığına eminim. Kendi yuvanda çok çok mutluluklar, huzurun daim olsun. Sevgiler

Yani ben çok sorguladım, neden neden neden diye?

Bilmiyorum kıskançlık mı nedir anlayamıyorum sebebini...
sanırım sinir stres atabileceği bir hedef belirliyor.
kadere bak ki, o hedef evladı oluyor.

mantıklı hiçbir gerekçesi olamaz bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…