- 28 Aralık 2017
- 2.834
- 9.783
- 158
evladına yenilmek.
çok ilginç bir tabir.
doğruysa bile külliyen haksız.
yani zaten yenilmiş olmuyor mu?
maalesef öyle.İşte devenin dikeni sevmesi gibi
37 yıldır böyle.Siz yine üzerinize düşeni yapın evlat olarak ama fazlasına gerek yok diye düşünüyorum.Yıpranırsınız ve siz de bir annesiniz.Sizin iç huzurunuz da önemli çocuklarınız için.Yani buzdolabına herkesin fotoğrafını koyup sizinkini koymamak filan bunlar bilinçli bence ve sizi üzmüş belli ki.
inşallah kızlarıma bu durumları yaşatmam.Aynen oyle haklisiniz.
Ama bazilari icin gurur sevgiden once geliyor anneniz de oyle biri olabilir.
Siz kendi evlatlarinizla hayatiniza bakin ne guzel evlatlariniza muameleniz kendi elinizde.
Ne denir bilmiyorum , ergenlik dönemindeki bir genç kıza söylenecek en son şeylerden biridir dış görünüşüyle ilgili olumsuz yorumlar.Haklısınız ama bizim kültürümüzde anne iyi de olsa kötü de olsa kutsaldır.Yanlış anlamayın anneniz kötü demiyorum ama bişey deseniz "Anayım ben ana !! " moduna giriyorlar haklı da olsalar haksız da olsalar.Bu sebeple kendinizi düşünün , bunları unutmaya çalışın ve bundan sonra da ona göre davranın bence.Agresif olmayan bir tavırla mesafenizi koymanız bence en sağlıklısı.37 yıldır böyle.
17 yaşındayken bana görücü gelmiş.
babam yaşım küçük diye hayır demiş.
annem komşuya "çirkin ama görücü geldi" diye anlatıyor.
Ben arada anlattıklarınızdan yola çıkarak babanız sağken babanızla aranızın çok iyi olduğunu sizi çok sevdiğini ve annenizin de bu durumdan rahatsız olduğunu, babanız ölünce de bu gıcık olma ve kıskançlık işini devam ettirdiğini düşündüm.düşünüyorum.
abim evine kabul etmiyor.
kardeşim kocasıyla bir olup bir ara kartına el koymuşlardı.
benim eşim onlara habem kredi çekti, hem kefil oldu. ödeyemedikleri borçlar yüzünden eşim davalarla uğraşıyor.
ama ben ve eşim dünyanın en kötü insanıyız.
babam çok iyiydi, mekanı cennet olsun.aileyi seçemiyorsun ki ... senle ayni duruma duşen seni anlar başkasi anlamaz acınıallah yardım etsin cok zor aileyle sınanmak
evet.
beş parmağın birbirinden farkı yokmuş.
et tırnaktan ayrılmazmış.
benim aklımın erdiği zamanlardan beri ayrım yapardı.Peki sebep ne?
Eşinize neden takık bu kadar anneniz?
Uzaktasınız,ayda alemde bir görüşüyorsunuz anladığım kadarıyla özlemesi gerekirken böyle davranması tuhaf.
Hani aranızda kavga olmuştur,anlasmazlik olmuştur,eşinizle evlenmenizi onaylamamıştır vs bundan dolayı mı böyle davranıyor anlamında soruyorum.
Her ne olursa olsun böyle davranmamalı o ayrı ama sebepsizse çok garip.
Siz böyle bir anne asla olmazsınız. Ne yaşadığınızı,size ne hissettirdiğini en iyi bilen sizsiniz. Asla yaşatmazsınız evlatlarınıza bunu eminim.
sütünü, analık hakkını haram eder.Ne denir bilmiyorum , ergenlik dönemindeki bir genç kıza söylenecek en son şeylerden biridir dış görünüşüyle ilgili olumsuz yorumlar.Haklısınız ama bizim kültürümüzde anne iyi de olsa kötü de olsa kutsaldır.Yanlış anlamayın anneniz kötü demiyorum ama bişey deseniz "Anayım ben ana !! " moduna giriyorlar haklı da olsalar haksız da olsalar.Bu sebeple kendinizi düşünün , bunları unutmaya çalışın ve bundan sonra da ona göre davranın bence.Agresif olmayan bir tavırla mesafenizi koymanız bence en sağlıklısı.
O zaman hep böyleydi.benim aklımın erdiği zamanlardan beri ayrım yapardı.
babamla ilişkimizi bile kıskanırdı.
babam vefat edince dozu arttı.
başkasıyla evli olsaydım çok bir şey değişmezdi bence.
inşallah evlatlarım iyi insan olsun. başka amacım yok.
aslında ben çok sağlıklı olduğuna inanıyorum.
Hiç görüşmemek de bir mesafedir.Size Nasıl iyi geliyorsa öyle yapın o halde.Ama şunu da aklınıza getirin Allah korusun başına bişey gelirse ne hissedersiniz? Sonradan pişman olucağınız şekilde de davranmayın.Sonra yine siz üzülürsünüz vicdan azabıyla.sütünü, analık hakkını haram eder.
mesafe koymak, soğuk durmak hiçbir işe yaramadı.
inan, gece uyumak için gözümü kapatınca nefesim tıkanıyordu.
uzaklaşmak ve hiç görüşmemek iyi geldi bana.
cok kirici bir durum. Senden ozur dilemesi gereken yerde bu sekilde davranmasi da uzucu. Ayrica kardeslerinin taraf olmasi cok yanlis.2-3 yaşından beri böyle.
tüm kardeşlerim yanındayken beni anneanemlere gönderrmiş her fırsatta.
milletin yanında çok ezerdi çirkin, beceriksiz diye.
bir sürü olaylar yani.
zaten babamı çok seviyorum dedikçe bana sinirlenirdi.Ben arada anlattıklarınızdan yola çıkarak babanız sağken babanızla aranızın çok iyi olduğunu sizi çok sevdiğini ve annenizin de bu durumdan rahatsız olduğunu, babanız ölünce de bu gıcık olma ve kıskançlık işini devam ettirdiğini düşündüm.
Siz kafaya takmamaya çalışın artık lütfen, evlatlarınızı en güzel şekilde yetiştirmeye ve çekirdek ailenizde mutlu olmaya çalışın.
Çok zor olduğunun ve ne kadar kötü hissettirdiğinin farkındayım, insan ne olursa olsun çekirdek ailesinde ne kadar huzurlu olsa da ana babasının hiç değilse de kardeşlerinin dağ gb arkasında olduğunu bilmek istiyor.
Olmayınca yapacak birşey yok, artık sinir harbi yaşamayın. Kendi hallerine bırakın, inan bundan sonra bu ilişki iflah olmaz hatta zorlarsanız daha da sarpa sarar. Bırakın kıymetli evlatlarından kazık yiyerek kendisi idrak etsin durumu(idrak ettikçe size daha çok bilenecek muhtemelen...)
onu anneme ben dedim :)Annemle hiç bir zaman anne-kız ilişkisi kuramadım ben de.
Bir gün tartışırken
Hani 5 parmağın 5 i birdi? Dedim
Cevap olarak 5 parmağını yüzüme doğru göstererek
Bak bakalım birbirlerine benziyorlar mı? Dedi :)
En azından dürüst davrandı.
Biz hiç bir zaman kopma noktasına gelmedik.
Ben bir noktadan sonra hep alttan aldım.
Babam arayı biraz buldu.
Evlendim, uzak kalınca daha iyi bir ilişkimiz oldu.
Ama derdimi paylaşmam, kendimi anlatmam. Bana sorarsan annem beni pek tanımıyor da :)
Çok zor bir bebekmişim. İlk çocuk.
Beni büyüttüğü dönemde maddi olarakta zor bir donemden geçiyorlarmış.
Babaannemle oturmak zorunda kalmış ve sanırım istediği gibi bir olmadığımı düşünüyor.
Diğer kardeşlerimde kendi evinde, yanında yardımcısı, altında arabası vardı.
Ve ben hala benim bebekliğimdeki travmalarından ötürü bana kızgın olduğunu görüyorum.
Suçum var mı? Yok.
Ben ona bir şey yapmadım. Yanlış zamanda doğma kararı da bana ait değildi :)
Şimdi bu durumla barışık olabiliyorum ama çok çok çok zor bir çocuk ve ergendim.
Onun hırçınlığı bana yansıdı, ben hırçınlaştıkça her şey kötüye gitti.
Şimdi süt liman.
Aramızda al ver ilişkisi yok.
Özlüyoruz birbirimizi.
Geçen kötü günleri pek anmıyoruz. Anarsak büyük kavgalar :)
Ama kardeşlerimle hep iyiyiz.
Benim Herşeylerim.
Kardeşlerin en azından yanında olmalı.
Aksi durumda hayatın boyunca yaralı kalıyorsun...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?