- 8 Mayıs 2008
- 571
- -1
- 39
- Konu Sahibi ocfngk
Şunu da bilin ki; avaz avaz bağırılan; milletin ağzına sakız olan "Ortak Nokta" dedikleri kavram; evlilikte, olmazsa olmaz değildir...
Evliliğin yapı taşları, bunlardan çok öte birşeydir..
Benim eşimle müzik zevlerimiz asla uymaz...
Eşim fantazi, arabeks dinler; ben tiksinecek kadar nefret ederim...
Siyasetimiz bir değildir...
Düşünce yapımız bir değildir... O yüzeysel yaklaşır; ben irdeleyici...
Zevklerimiz bir değildir; o sade giyinmeyi sever; ben renkli...
O, kitap okumayı sevmez; ben bayılırım...
O, mutfağa bile yürümeye üşenir; ben saatlerce yürümekten inanılmaz zevk duyarım...
O, boş muhabbeti sever, ben sevmem...
Ama bunların hiç biri, bir tek gün sorun olmamıştır... Ufak tefek problemler olduysa da, hepsi başka sebeplerden dolayıdır...
Evliliğin yapı taşları: Güven duygusudur; Kabullenmedir; Benimsemedir; Sevmedir; Saygı duymadır; Farklı bir birey olduğunu, kendisiyle her zevkin uyamayacağını içine sindirmedir...
"Partnerim" dediğin şahsiyet, bunu iyi kavrasın...
Evet aslında sen çok haklısın arkadaşım!!!
Bütün suç; severek evlendiği o adamdan, utanmadan çocuk peydah eden; bi de üstüne üstlük, çocuğu için yuvasını, ne olursa olsun kurtarmaya çalışan o zavallı aciz kadında...
O adam; evliyken, başka kadına numarasını verdiğinde tamamen suçsuzdu, günahsızdı...
Daha ilk tanışmadan, yarım saat sonra ararken günahsızdı...
Başka bir kızı, gecelerce kollarına sarıp uyurken günahsızdı...
Daha yeni konuşmaya başlayan, belki ilk defa adımlarını atan, babanın ne demek olduğunu henüz yeni kavramaya başlayan çocuğu evde beklerken; sevgilisinin teninde huzur bulmayı tercih eden o adam, tamamen günahsızdı...
Sen de; o kadar yüksek lisanslar, onca tahsiller, onca kültürler, onca bilmişlikler içinde yetişip, kendini geliştirirken; seviştiğin adamın evli olup olmadığını öğrenme zahmetinde bulunmadığın için günahsızdın...
Evli olduğunu öğrendiğinde; seni bunca oyunlarla kandıran adamı affedip, devam ettiğin için günahsızdın...
Çocuğu olduğunu öğrendiğinde, o çocuğun babasına ne kadar ihtiyacı olduğunu düşünemediğin için günahsızdın...
2. kadın olmayı kendine yedirebildiğin için günahsızdın...
Başkasının tenine, bir hırsız gibi sokulacak kadar onurunu çiğnettiğin için günahsızdın...
O adam da; "Karımın artık dünya görüşü değişti, yok kapandı, yok evde ilahiler çalıyor, yok içki içmeye gidemiyorum artık.." diye aşkı bu kadar ucuzlaştırarak, kendisine bir evlat vermiş kadını, salak bir angut kafa yerine koyarken günahsızdı...
Onuruyla ayrılmak yerine, adice başka tenlerde mutluluk ararken günahsızdı...
Zaten tek günahkar; evliliğini kurtarmaya çalışan o aşşağılık kadındır; bir de onun "Baba!!" diye telefonlara koşan; 10 günde bir bile olsa babasının yüzünü gördüğünde bayram sevinci yaşayan çocuğu günahkar...
Siz masumsunuz kardeşim... Hem de ilk andan itibaren...
Bırakın ne olur; bu tanıma göre yemin ederim ben "günahkar" olmak istiyorum...
düşünceleriniz çok mantıklı
bu konuda yorum yapmak bile istemiyorum tek kelimeyle iğrenç.....kötükedihüsokafamçokkarıştı