Gerçekten çevre önemliBen. Evlendiğimde bakire değildim. Yaklaşık 10 yıldır9 yıllık erkek arkadaşım vardı aynı evde yaşadığımız. Eşimle sevgili olduğumuzda bu konu geçmedi bile. Zaten bakire olduğumu düşünmemiştir bile. Evlenmeden önce de birlikte olduk. Benim çevremde bu çok çok normal ve sağlıklı bir durum. 30 yaşında evlenen biri bakire olsa acaba cinsel sorunları mı var diye düşünülür hatta. Çok da mutluyum.
Sizin için önemliymiş ki bu konuyu eşinize açmışsınız. Ben olsam söylemezdim onu ne ilgilendirir eski hayatım diye. Neyse. Eşiniz de bir daha açma konuyu demiş. Lütfen bir daha bu konuyu hiçbir yerde ve koşulda açmayın. Eksik ya da ayıplı mal değilsiniz. Sağlıklı bir kadınsınız. Kimsenin sizi değersiz hissettirmesine izin vermeyin. En çok da kendinizin sizi değersiz hissetmesine izin vermeyin.
Eş adayı esnek Zara inanan biri ama ailesinden çekindim bilmiyorum söylemeseydim de olurdu ama söyledim ya dedim bana ongünnsorsa birşey yalan da söyleyemem bir de belki onun içim önemli geçmişi anlatmamak lazım demiş çoğu haklılar ama işteNeyse konu sahibi sayfani isgal ettim kusura bakma. İnsaAllah konu dagilmaz. Karsindaki insan seni sen oldugun icin kabullendiyse tum is onda bitiyor. Carsaf bekleyen birileri olacaksa benim esimin yaptigini yapabilir kimseye karimin namusunu kanitlamak zorunda degilim diyebilir. Hersey umdugun gibi olur insaAllah mutluluklar
ilerde nasıl anne olacağım diyorum
Bu adetler hep kadınlara nedense, topikte bir arkadaş yazmıştı sanırım erkeklere de hesap sorabilsek, günah keçisi hep kadınlar oluyor diye.Evlenecegi kisininin adetlerinde carsafi gosterme olayi varmis.
Senden kanlı çarşaf bekleyen kayınbabaya az dilini çıkarsan aaaa ne ayıp diyorlar değil mi? Sigara içmen bile ayıptır şimdi yanında.Aynen gece aldiklari cevap yetmemis olmaliki birde sabahin 7sinde dayandilar kapiya
Bu adetler hep kadınlara nedense, topikte bir arkadaş yazmıştı sanırım erkeklere de hesap sorabilsek, günah keçisi hep kadınlar oluyor diye.
Kadının namusunu bir çarşafa bağlayanlar erkeğin namusuna da çarşaf adeti getirsin bir zahmet.
Kadına çarşaf kabusu yaşatanlar için evin balkonuna erkeğin çarşafı asılsın, üzerine ben göremedim ama belki gören çıkar, kocamın namusunu gören var mı yazsınlar, bu önerim ne kadar saçma ve kötüyse, namusu bir damla kan bulaşmış çarşafta aramak da o kadar saçma.
Ben okudum da noldu yanlış anladım önce çarşaf mevzusunuAdamın ailesinde çarşaflı hanımlar var sandım. Meğer ilk gece yatak çarşafına bakıyorlarmış onu kastetmiş
Konu sahibi kendisini kan tutan bir erkek bulaydı iyiydi yahahahah
hay o çarşaf ellerine ayaklarina şeylerine dolansın bi bitmedi ha ne çok meraklı millet kan akıtmaya kan görmeye
Bu adetler hep kadınlara nedense, topikte bir arkadaş yazmıştı sanırım erkeklere de hesap sorabilsek, günah keçisi hep kadınlar oluyor diye.
Kadının namusunu bir çarşafa bağlayanlar erkeğin namusuna da çarşaf adeti getirsin bir zahmet.
Kadına çarşaf kabusu yaşatanlar için evin balkonuna erkeğin çarşafı asılsın, üzerine ben göremedim ama belki gören çıkar, kocamın namusunu gören var mı yazsınlar, bu önerim ne kadar saçma ve kötüyse, namusu bir damla kan bulaşmış çarşafta aramak da o kadar saçma.
Bu nasıl izah edilir ki söylemesem de
Makul, mantığıma yatan geleneklere sözüm yok ama çarşaf gibi bir adete artık kadınların dur demesi lazım, geç bile kaldılar hatta.Mune les gibi bir adet bu ve boyle bir adetin hala var olduguna bile inanamiyor insan. O kadar cok kadin bu konudan muzdarip ki zar diktirme topikleri dolup tasiyor.
Makul, mantığıma yatan geleneklere sözüm yok ama çarşaf gibi bir adete artık kadınların dur demesi lazım, geç bile kaldılar hatta.
Sizlerin yaşı genç belki duymadınız ama bu çarşaf balkona bayrak gibi asılır, görmeyenler için kayınvalidenin sandığında saklanırmış, gelin görmeye gelenler kız mıydı diye sorunca çarşaf sandıktan çıkarılıp gösterilirmiş, ben kadını bu kadar aşağılayan adetlere karşıyım, hep karşı çıktım.
Benim özelim kadınların özeli kimseyi ilgilendirmez, kayınvalide benim çarşafımı soramaz bile feleğini şaşırtırım.
Sormasında sakınca görmeyen kocayı da adam diye yanımda tutmam.
Yıkın artık şu kötü adetleri, namus namus deniyor kanla çarşafla namus analizi yapılıyor, erkeğin namusu nerede ?
Beni çarşafla aşağılatan adam namuslu mu oluyor şimdi?
Beni sevmesi sayması değer vermesi çarşaftaki kana mı endeksli? Olmaz olsun öyle sevgi de değer de, çarşaf da kan da.
Ben de kaptırdım kendimi siz bana uymayın, dediğimi yapın gittiğim yoldan gitmeyin kavga çıkmasın :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?