Niye bilmiyorum, yazdıklarınız beni etkiledi.Şu saatte hiç üşenmeyerek size sevdiğiniz bir yemeği pişirip sunmak isterdim.Yağlı yemeyi de bırakayım dedim, ne kadar kötü besleniyorsam siz düşünün, yiyecek bir şey bulamadığımdan tüm gün biraz ceviz ve bademle idare etmeye çalışır oldum. Ve su. Hep hazır, hep abur cubur. Yemek yapmayı bilmediğim için böyle oldu. Tüm sene bir tencereye bile elimi sürmeyip, ya dışarıdan da ya arkadaşlarımın evinde yediğim için hiçbir bilgim yok.
Bayıldım, Çok doğru bir o kadarda güzel sözler.Bir kadın bakımlı olmalı derken yalnızca dış görünüşü ya da fit olmayı kastetmiyoruz bence. Bilgi ve beceri olarak kendini geliştiren bireyler olabilmeliyiz, kendini bakmak, kendini geliştirmenin bir alt kümesidir bana göre.
canım bir süre yazılarınızı sessiz takip ettikten sonra geri geldim..yine harika şeyler paylaşmışsın ve yine aynı kişileri ve sayfaları takip ediyoruzMerhaba pjy1234.
Niye bilmiyorum, yazdıklarınız beni etkiledi.Şu saatte hiç üşenmeyerek size sevdiğiniz bir yemeği pişirip sunmak isterdim.
Ceviz ve badem iyi seçimler ama onların ara öğünlerde tüketilmesi lazım. (tabi belli sayıda 1 porsiyonluk) Bütün gün nasıl dayanıyorsunuz, şaştım kaldım.Ana öğünler için marketlerden hazır dilimli ekmeklerden alıp içine sevdiğiniz ve elinizin altında bulunan malzemeleri koyup sandviçler yapın ve tüketin lütfen.İlk aklıma bu geldi.
( http://www.nefisyemektarifleri.com/kategori/tarifler/sandvic-tarifleri-tarifler/ )
Daha çok gençsiniz.Bu yaşta böyle beslenmeye devam ederseniz sağlığınızı bozmanız, hastalıklara davetiye çıkarmanız çok olası. Öte yandan durumun farkında olmanız hoş çünkü sizin yaşlarınızda olup bu farkındalığa erişememiş kişiler biliyorum.
Unutmayın ki bu durumu tam tersine çevirmek sizin elinizde.Gün gelir siz arkadaşlarınızı yemeğe davet edersiniz.
Yemek konusunda sıfırsanız en temelden başlayarak kendinizi bu konuda yetiştirebilirsiniz.Yeter ki istekli ve gayretli olun.
Youtube yada uzman.tv gibi mecralardan faydalanabilirsiniz.
Önerebileceğim Youtube kanalları ;
*Planet Mutfak - Mutfakta Tek Başına / Yağız İzgül
https://www.youtube.com/playlist?list=PLV-hkVpOjNalCIZWcWWjd2torA7tkZzOw
*İdil Tatari
*Nefis Ev Yemekleri
*Ev Yemeği Tarifleri
*Saniye Anne Yemekleri
( Bonus olarak ; ardaninmutfagi . com )
Bu kanallara şöyle bir göz gezdirebilirsiniz.Dikkatlice izleyip imkanlarınız doğrultusunda istediğiniz tarifleri deneyebilirsiniz.Bol pratik yaparsanız kısa zamanda aşama kaydedeceğinizi düşünüyorum.
Mesela şu videoları izleyip kahvaltınız için hazırlamakla başlayabilirsiniz.(Yağ seçiminiz sadece zeytinyağı olursa daha hafif ve daha sağlıklı olur.)
Sorularınız olursa yardımcı olmaya çalışırım. Kolay gelsin.
Bayıldım, Çok doğru bir o kadarda güzel sözler.
MerhabaKk'da okumuştum yine bu kürü.
yaklaşık 1 litre kaynar suya büyükçe bir tutam kuru ısırganı attım. Demledim ılık olana kadar süzdüm.
Banyodan tam çıkarken bu suyu kafama döküp hafif masaj yaptım. Durulamadan çıktım. Isırganın saç dökülmesine faydalarını çok kez duymuştum, ilk kez uygulayarak öğreneceğim inşallah.
Yüzümdeki büyükçe sivilcelerim de geçti çoğunlukla. Kapatıcıyla kapanacak kıvamdalar ama evde olduğum için kapatıcı kullanmıyorum, sivilce kremimi kullanıyorum. Aynaya bakınca hala biraz moralim bozulsa da daha iyiyim.
Eşimle konuştum, bana göre bir spor salonu bulunca gidip sporuma da başlayacağım. Artık daha sağlıklı bir insan olmak istiyorum.
Merhaba isirgan kurune devam ettiniz mi fayda gordunuz muKk'da okumuştum yine bu kürü.
yaklaşık 1 litre kaynar suya büyükçe bir tutam kuru ısırganı attım. Demledim ılık olana kadar süzdüm.
Banyodan tam çıkarken bu suyu kafama döküp hafif masaj yaptım. Durulamadan çıktım. Isırganın saç dökülmesine faydalarını çok kez duymuştum, ilk kez uygulayarak öğreneceğim inşallah.
Yüzümdeki büyükçe sivilcelerim de geçti çoğunlukla. Kapatıcıyla kapanacak kıvamdalar ama evde olduğum için kapatıcı kullanmıyorum, sivilce kremimi kullanıyorum. Aynaya bakınca hala biraz moralim bozulsa da daha iyiyim.
Eşimle konuştum, bana göre bir spor salonu bulunca gidip sporuma da başlayacağım. Artık daha sağlıklı bir insan olmak istiyorum.
Merhaba kitty28, yazdıkların ilham verici, ki verdi de, aşağıda anlatacağım. Teşekkürler.
Evime döneli 1 hafta olmak üzere, ama siteye girecek zamanı bulamadım. Daha doğrusu yazmaya üşendim diyelim, ama anlatabileceğim şeyler var birkaç konu hakkında :). Yazamadım ama konuyu okuyordum, bahsedilen spor dalı hakkında bir fikrim yoktu, araştırmama rağmen bana göre iyi bir video bulamadım denilebilir, sizin indirdiğiniz ya da Youtube'dan izlediğiniz bir video varsa atabilir misiniz? Bu iki gündür spor yapar halimdeyim, her saniye bir streching hareketi düşünüyorum ve yapıyorum. Şu an kelebek pozisyonundayım hatta. Evde boş boş oturmaktansa bir şeyler yapmaya çalışıyorum. Ne yaptığıma gelirsek;
- 20 dakika streching ile başlıyorum,
- Havada bisiklet sürme hareketi,
- 30 mekik,
- 2 set olmak üzere 100 squat,
- İsmini bilmediğim ama arkaya doğru bacağımızı kaldırdığımız bir hareket var, ondan 10'ar tane, 2'şer set. (İsmini bilen beni aydınlatabilir mi? Teşekkürler.)
Yağlı yemeyi de bırakayım dedim, ne kadar kötü besleniyorsam siz düşünün, yiyecek bir şey bulamadığımdan tüm gün biraz ceviz ve bademle idare etmeye çalışır oldum. Ve su. Hep hazır, hep abur cubur. Yemek yapmayı bilmediğim için böyle oldu. Tüm sene bir tencereye bile elimi sürmeyip, ya dışarıdan da ya arkadaşlarımın evinde yediğim için hiçbir bilgim yok. Bu arada ehliyet kursuna yazıldım. Bir kadın bakımlı olmalı derken yalnızca dış görünüşü ya da fit olmayı kastetmiyoruz bence. Bilgi ve beceri olarak kendini geliştiren bireyler olabilmeliyiz, kendini bakmak, kendini geliştirmenin bir alt kümesidir bana göre. Yeni bir yasa gereği bu seneden sonra ehliyet alanları zorluklar bekliyormuş diye okudum, bu yüzden şansınız varsa bu konuyu düşünmelerini istiyorum ehliyeti olmayan kişilerin. 19 yaşındayım, ve bir arabam yok ama bu bilmemiz gereken bir şey hayatta.
Hoşgeldin simsims'cim. Teşekkür ederim.canım bir süre yazılarınızı sessiz takip ettikten sonra geri geldim..yine harika şeyler paylaşmışsın ve yine aynı kişileri ve sayfaları takip ediyoruz
:)ay kızlar ben geldim :)
nasılsınız canımslar
:)Hoşgeldinnn marilyn. :) Gözüm seni arıyordu.
Biraz keyifsizim, haftasonunu keyifli geçirmeyi umuyorum.
Sen nasılsın ?
ben de merak ettim bak şimdi..neyin var canım?Hoşgeldin simsims'cim. Teşekkür ederim.
Bu topiği seviyorum, katkım oluyorsa ne mutlu.Seninde güzel bir dönüş yapmanı beklemiyor değilim.
Konuştukça ortak noktalar çıkıyor hep, sevindim.
Youtube'u baya aktif kullandığım için genelde paylaşımların çıkış noktası ordan oluyor. :)
:)Hoşgeldinnn marilyn. :) Gözüm seni arıyordu.
Biraz keyifsizim, haftasonunu keyifli geçirmeyi umuyorum.
Sen nasılsın ?
Hangi marka badem yagi kullandinizBen de çatlaklar konusunda çok araştırma yaptım. Ilk hamileliğim acemiliğime geldi. Doktorum da uyarmadi özellikle göbek bölgem çok çatladi. Ama ikincisinde önlemini aldım her gece tüm vücuduma badem yağı surdum. Ve 2.de yeni çatlaklarım olmadı. Önlemini almak lazım yani. Piyasada yer alan çatlak krem lerinin hiç bi faydası yok ben önlem olarak badem yaginda buldum çareyi. O da eskilere bi çözüm olmuyor ne yazık ki. Ve piyasada da çatlak gideren bi ürün yok
Merhaba camterebentin yagi ise yaradi mi ne kadar koydunuzsen günlük yaptıklarını yazdın bende yazayım
simsims
dün duş alıp yatmıştım. şampuanın içine çam terebandi esansı koydum.saçım kolay uzasın diye.sabah işe gelip saçlarımı yaptım.hafif bir göz makyajı.ardından hafif bir kahvaltı. güzel bir lavanta çayı yaptım.diğer topiklerden gördüm bunuda.lavanta çayı hem saç uzatıyormuş hemde cildi güzelleştirip karacigeri güçlendiriyormuş.tırnaklarımın üzerindeki beyazlıkların sebebi çinko eksikliğinden kaynaklandığını düşünürek kabak çekirdeği alıp yiyorum. böle yani :)
hoşbuldum canımmsss
hayırdır, neden keyifsizsin?
iyiyim ben de, tatil yaptım, ablamı gördüm, rahatladım :) inşallah çoookkkk güzel bir hafta sonun olur :)
Sağolun arkadaşlar.ben de merak ettim bak şimdi..neyin var canım?
Marka bilmiyorum ki çoğunlukla A101 den almıştım daha indirimliydi çünkü. Aktar 5 tl iken a101 yarı fiyatiydi her gün yağlayinca çabuk bitiyorHangi marka badem yagi kullandiniz
Merhaba saclariniza nasil bir bakim yaptiniz acabaKızlar dün aylardır içimde Olduğum duyguyu bizzat yaşadım dün eşimin akrabasının. Tatlısı vardı hazırlanıp oraya gittik ablamdan ödünç aldığım bir elbise giydim sürekli bedenim Değişiyor diye markalar para vermek istemedim saçlarımı fönlettim kuaför saçlarıma hayran kaldı doğumdan sonra baya yıpranmıştı en son haline bayıldı çünkü çok Bakım Yaptım neyse asıl konu şu süslendim makyaj kırmızı öhe sürdüm süper görünüyordum ama şişmandan göbeğim çıkıyor iri bir bayandır daha doğrusu kendimi kadın olarak hissedemedim fotolarda 30 yasında gibi duruyordum Ve foto çekilmedim ondan sonra .Ben 27 yasında bir anneyim Canım çok sıkkın
Canım saçım doğuştan bakımlı parlak ve gündür ama Özel karışım yağları tatlı badem Yağı zeytin Yağı Gibi yağları sürerim sürekli bide boya yaptır mıyorum hiç Ara da 2 Seneye bir ışıltı attırıyorum okadar bide sağlıklı beslemiyorum bunların etkisi çoktur herldeMerhaba saclariniza nasil bir bakim yaptiniz acaba
Mrb canim yine ben :) basladim dun cok şükür sormak istedigim bir sey var.su yerde yapilan kalca hareketlerinde pelvis kaldirma isini nasil yapiyorsunuz daha once arastirmistim tuvaleti tutar gibi on arkayi sıkın kalcayi sıkın pelvis otomatik olarak kalkiyor demislerdi oyle deniyorum ben de ama emin degilim dogru mu diye siz nasil yapiyorsunuz?10 years younger in 10 hours ya da o tarz bir adı olanı yapıyorum.Süper i fi tarihinde laptopuma indirmiştim ama laptopum yıllar önce cortladı.10 years younger olan tabletimde kayıtlı ama ben ezberden yapıyorum hep.O aralardaki uzun anlatımlar fln olmayınca yarım saatimi alıyor sadece.
Hangi hareketi kastettiğinden emin değilim.pelvisi öne yönlendirmek için kalçayı öne itip sıkıyorsun, ayakta kademe kademe inilip yükselinen harekette ve pelvis döngüsünün hemen ardından olan dizüstü oturup kalkmalı harekette gerekiyor bu pelvis yönlendirme hareketi.Mrb canim yine ben :) basladim dun cok şükür sormak istedigim bir sey var.su yerde yapilan kalca hareketlerinde pelvis kaldirma isini nasil yapiyorsunuz daha once arastirmistim tuvaleti tutar gibi on arkayi sıkın kalcayi sıkın pelvis otomatik olarak kalkiyor demislerdi oyle deniyorum ben de ama emin degilim dogru mu diye siz nasil yapiyorsunuz?
Anladım canim cok sağol :)Hangi hareketi kastettiğinden emin değilim.pelvisi öne yönlendirmek için kalçayı öne itip sıkıyorsun, ayakta kademe kademe inilip yükselinen harekette ve pelvis döngüsünün hemen ardından olan dizüstü oturup kalkmalı harekette gerekiyor bu pelvis yönlendirme hareketi.
Yerde yan gibi oturulup bara tutunup üstteki bacağın kırık vaziyette arkaya ve ardından yana uzatılıp kaldırıldığı hareketi kastediyorsan, onda önemli olan gövdeyi mümkün mertebe düz tutmak ve üstteki kalçayı öne çevirmek.atıyorum sağ bacak hareketlerini yaparken üstteki sağ kalçan, yerdeki sol kalcandan daha önde olacak.
Umarım doğru anlamış ve ifade edebilmişimdir.