neden ki?
Araya giriyorum ama bence bir güne gayet sığdırabilir.Sanırım zaman olarak çok kısıtlı görünüyor.. :)
Akşam Bakımım;
Saç :
[Duştan yarım saat önce]
-Saç uçlarıma sızma zeytinyağı sürdüm.
-Duşta saçlarımı yıkadım ve saç kremimi uyguladım.
[Kuruduktan ve taradıktan sonra]
-Saç uçlarına çok az Elseve extraordinary oil sürdüm.
-Saç diplerime serum (masaj yaparak) uyguladım.
Vücut :
-Günlük duşumu aldım ve sonrasında nemlendiricimi sürdüm.
Kaş - Kirpik :
[Duş öncesi]
-Kulak çubuğu ile karışım bakım yağını uyguladım.(kaşlarıma ve sadece üst kirpiklerime)
[Duş sonrası]
-Parmak uçlarımla kaşlarıma hafifçe masaj yaptım.
-Boş bir rimel fırçası ile kaşlarımı taradım. (Dipnot: Hergün nasıl saçlarımızı tarıyorsak kaşlarımızı da taramalıymışız.)
-Kıvırıcı ile kirpiklerimi kıvırdım.
Dudak :
[Duş öncesi]
-Peeling uyguladım.
[Duş sonrası]
-Parmaklarımla hafifçe masaj yaptım.
-Dudak nemlendiricimi sürdüm.
((Yatmadan önce daha yoğun bir nemlendirici süreceğim.))
Yüz :
[Duşta]
-Dermatolog'un verdiği sıvı sabunumu uyguladım.
[Duş sonrası]
-Gözaltı kremimi sürdüm.
-Dermatolog'un verdiği kremi sürdüm.
El - Ayak :
[Duş öncesi]
-Peeling uyguladım.
[Duş sonrası]
-El kremimi sürdüm.
-Ayak kremimi masaj yaparak sürdüm, pamuklu çorabımı giydim.
Ağız-Diş :
-Diş ipini uyguladım.
-Dişlerimi fırçaladım.
-Ağız çalkalama suyu kullandım.
Teşekkür ederim.Canım harikasın
El, ayak, dudak için peeling farklı mı yoksa cildin için kullandığın herhangi bi peelingi mi kullanıyorsun? Hangisi?
Merak ettim yüzün için hangi sabunu ve nemlendiriciyi kullanıyorsun bir de ?
Bu erkekler beni öldürüyor.Kendileri kıl yumağı gibi bi de bayanlara laf ediyorlarBir de bir şey sormam gerekiyor, küçükken kollarımı almak için jiletlerdim, evet kötü bir fikir biliyorum, sonuçta kollarım erkek kolu gibi oldu, lazere gittim bir iki kere, çok azaldı, pek takılmazdım ama birkaç gün önce erkek arkadaşlarımdan birisi "Ağda yaptırmıyor musun?" koluna diyince ben de "Pek önemsemiyorum" dedim ama onu dediğim andan beri gözüme batıyor, ağda yaptırmaya başlasam biraz daha azalır mı acaba?
Telveyi bende uygulardım eskiden.(yüz - dudak) Ama cilt tonunu olumsuz etkiliyor diye bırakmıştım.Bir araştır istersen.Ben de bazen türk kahvesinin telvesini sürüyorum yüzüme
Peeling olarak tüm vücuda kahveli bi krışım yaparak kullananlar var o yüzden sordum öyle bişey mi diye
Bu arada kullandığın bu ürün özel bi rahatsızlığa yönelik mi sivilce gibi filan? Benim de minik yağ bezesi problemim var biraz
Hiç duymamıştım daha önce bu ürünü
Telveyi bende uygulardım eskiden.(yüz - dudak) Ama cilt tonunu olumsuz etkiliyor diye bırakmıştım.Bir araştır istersen.Birde doktorun sözünden çıkmıyorum, kafama göre birşey kullanmamayı öğrendim. :)
Evet problemli bir cildim var o yüzden verdi.Eczaneden aldım, tanıtım fiyatı falan yazıyordu yeni çıkmış galiba.
Minik yağ bezeleri göz altlarında mı ?
Bende Türk Kahvesine bayılırım.Türk kahvesini içmeyi pek bi severim
Özellikle cildim için uygulamıyorum da iki üç haftada bir uyguluyordum canım, aklıma geldikçe yani
Ama şu cilt tonunu olumsuz etkilemesi meselesini hiç sevmedim
Zaten benimki çok eşit değil yapmam bi daha
Yüzüm için de mümkün olduğunca dermokozmetik ürünler kullanmaya çalışıyorum uzun zamandır Biodermanın yüz temizleme jelini kullanıyorum ama sanki artık etkisi durdu gibi
Değişime ihtiyacım var ve jelim bitmek üzere
Yağ bezeleri de göz altında değil de alnımda ve iki kaşımın ortasında
Minik minik beyaz pütür pütür
Bazen tamamen geçiyor gibi oluyor bazen de artıyor
Kazıyıp kurtulacam bir gün
Çok sinir bozucu olabiliyorlar
Bu arada dermatoloğa falan çok gittim krem kullandım en son bir doktor kısa bir süreliğine roaccutane vereyim dedi
Ama onun da yan etkilerinden korktum
Böyle işte
Bende Türk Kahvesine bayılırım.
Bana sorarsan bir ön araştırma yapıp daha önce gitmediğin iyi bir dermatolog'a git derim.Dermokozmetik doğru tercih ama doktorun muayene edip senin cildine uygun ürünler önermesi daha doğru.Yüz temizleme jeli ve peeling önermesini rica edebilirsin. Ben doktorumdan göz altı kremi ve güneş kremi önermesini rica etmiştim. Ona göre gittim aldım. Yağ bezelerinin oluşmasının bir sebebi vardır muhakkak, sakın dokunma sakın :) Hekim onlar içinde bir krem verebilir.Bakarsın bu sefer işe yarar ve geçer. Bende çok doktora gittim gide gide iyi doktora ulaşıyorsun işte.
Bende Türk Kahvesine bayılırım.
Bana sorarsan bir ön araştırma yapıp daha önce gitmediğin iyi bir dermatolog'a git derim.Dermokozmetik doğru tercih ama doktorun muayene edip senin cildine uygun ürünler önermesi daha doğru.Yüz temizleme jeli ve peeling önermesini rica edebilirsin. Ben doktorumdan göz altı kremi ve güneş kremi önermesini rica etmiştim. Ona göre gittim aldım. Yağ bezelerinin oluşmasının bir sebebi vardır muhakkak, sakın dokunma sakın :) Hekim onlar içinde bir krem verebilir.Bakarsın bu sefer işe yarar ve geçer. Bende çok doktora gittim gide gide iyi doktora ulaşıyorsun işte.
Benimde canım çekti şimdi :)ahh kokusu burnuma geldi resmen
peki kahve çekirdeğini yemeyi de sever misin çıtır çıtır
mm canım çekti
Tekrar bi gitmeliyim hatta gitmişken bir de hormon tahlili yaptırmalıyım canım genel bi kontrol anlamında haklısın
Dokunuyorum bazen malesef
Kan aldırma konusunda sıkıntım var
Bi fırsatını bulup cesaretimi de toplayıp giderim inşallah
Neden ümitsizliğe kapılıyorsun ki? Hekime gidersin,uzun bi tedavi sonucu sonuç alamazsın hadi anlarım bir derece. Şu an bir tedavi görmüyorsun diye anlamıştım. Ne cilt hastalıkları var, alt tarafı iki tane minik yağ bezesi yahu. Takılma bu kadar.Bir de emin olamıyorum acaba o minik bezeler geçer mi
Ümitsizim inan
Çünkü bi güzellik uzmanı cilt bakımı yaptırman lazım demişti hani onlar bi yöntemle sıkıyor filan..
Senin problemin neydi canım
Kullandığın sabun nasıl bir probleme yönelik
Benimde canım çekti şimdi :)
Yok kahve çekirdeği yemedim, bağımlılık yaptığını duymuştum. :)
Zaten kahveyi günde 2 fincandan fazla içmemeye dikkat ediyorum ondan çekirdeğine hiç bulaşmadım. :))
Tahlili ertelemeden bir an önce yaptır derim.
Neden ümitsizliğe kapılıyorsun ki? Hekime gidersin,uzun bi tedavi sonucu sonuç alamazsın hadi anlarım bir derece. Şu an bir tedavi görmüyorsun diye anlamıştım. Ne cilt hastalıkları var, alt tarafı iki tane minik yağ bezesi yahu. Takılma bu kadar.
Bu arada güzellik uzmanlarını ben pek kaale almıyorum açıkçası. Hem dermatolog'lar onca sene boşa okumuyor. Benim akne ve gözenek problemim var.Kullandığım sıvı sabunda cildime uygun olan bir ürün.(çay ağacı yağı içeriyor) Şimdilik memnunum.
Göz altına sürdüğün yağ, yağlı bir krem, yağlı makyaj temizleyicisi vb varsa onu hmn bırak, yağsız temizleyicilere ve jel formundaki kremler kullan.o bezelere elinle masaj yaparak dağıtmaya çalış.zaman içinde etkisini göreceksin.Bir de emin olamıyorum acaba o minik bezeler geçer mi
Ümitsizim inan
Çünkü bi güzellik uzmanı cilt bakımı yaptırman lazım demişti hani onlar bi yöntemle sıkıyor filan..
Senin problemin neydi canım
Kullandığın sabun nasıl bir probleme yönelik
Göz altına sürdüğün yağ, yağlı bir krem, yağlı makyaj temizleyicisi vb varsa onu hmn bırak, yağsız temizleyicilere ve jel formundaki kremler kullan.o bezelere elinle masaj yaparak dağıtmaya çalış.zaman içinde etkisini göreceksin.
Bir arkadaşımda yoğun şekilde vardı bu yağ bezelerinden, acı badem sütüyle temizliyormuş makyajını, bunu kullanmayı kesince düzeldi zamanla.Ki genetik bizde diyordu, yine de geçti.
Yine bir zamanlar indirimden rastgele bir göz kremi almıştım ve 4-5 gün kullanımdan sonra bende de yağ bezeleri olmuştu.Meğer krem ileri yaşlar içinmiş.Eskime döndüm ve masaj yaptım hep.Bir kısmı kendiliğinden geçti, bir kısmını beyaz nokta temizlemek için bi çubuk var, banyo sonrası gözeneklerim açıkken onunla temizledim.Bir tane inatçıyı da ucunu ateşe tuttuğum iğne ile delip sıkmak suretiyle kurtuldum.çubuk gibi şeyin fotosunu ekleyeceğim.