- 30 Ağustos 2014
- 1.195
- 5.176
Bak ya :)) İmrendiriyorsun resmenBi denemelisin
Başka bişey gerçekten
Daha fazla konuşamıcam bu konuyla ilgili
Teşekkür ederim desteğin için
Kullandığın ürünün çay ağacı yağı içermesi olması özellikle dikkatimi çekti
Çay ağacı yağı içeren bi kızarıklık kremi almıştım oriflame'dan faydasını görmüştüm aslında o zamandan aklımın bi köşesinde
Açıkçası dermatologlar -ilaç harici- bu tarz ürünleri kendilerine tanıtıldığı kadarıyla biliyorlar bence
Üç beş ürünü bildiklerini ve bana içlerinden en uygun olanı vereceklerini sanmıyorum
Şimdiye kadarki gittiklerimde hep öyle oldu en azından
Aslında çok geri bildirim aldıklarını da düşünmüyorum
Genelde pahalı ürünler olduğu için çoğu hasta alıp kullanamıyor çünkü
Aslında dediğin gibi, uzun zamandır bi tedaviyle uğraşmıyorum; fakat uzan zamandır cildime iyi bakmaya çalışıyorum ve bana istediğim oranda cevap vermiyor
Sitemim buna
Çay ağacı yağı her cilt tipine iyi gelir mi bilmiyorum.Kullanmayı düşünüyorsan da doktoruna danış derim.
-
Yazmayacaktım ama tekrar bakınca duramadım umarım açık konuştuğum için darılmazsın.Hatalı düşündüğün noktalar var Mavi Terlik'cim.
Güvendiğin hekimlere denk gelmemişsin bu yüzden olsa gerek genelleme hatasına düşüyorsun.
Tedavide en önemli noktalar; hekime güvenmektir ve iyileşeceğine olan inançtır ve de kontrolleri aksatmayıp tedaviyi sonuna kadar sürdürmektir. Güvenmezsen ve bu düşüncelerini değiştirmezsen yol kat edeceğini sanmıyorum açıkçası.
Elbette kendilerine tanıtıldıkları kadar bilecekler.Ya da kendileri kullandıkları kadarıyla hastalarına o yönde olumlu yada olumsuz görüş bildirecekler. Yüzlerce markayı nasıl bilip nasıl deneyebilirler ki?
Pahalı ürünler demişsin ama dermokozmetik ürünler zaten belli standartların üzerindedir. Üzgünüm ama Gratis'ten alınan 25 liralık nemlendiricinin performansı ile Eczaneden alınan 250 liralık nemlendiricini performansının aynı olmasını bekleyemeyiz.
Seni de anlıyorum senin bütçene göre pahalı gelmiş olabilir ama dermatolog'lara yüklenmek yanlış. Çözüm olarak ne yaparsın gereksiz harcamaların varsa (abur cubur,kola,sigara vs) onlardan kısarsın indirimleri takip edersin para biriktirip hemencecik olmasada alırsın nihayetinde.Mesela makyaj malzemesi almazsın bir süre nemlendirici kat kat daha önemli çünkü.
Yine genellemişsin çoğu hastanın alamadığını dolayısıyla kullanamadığını nerden biliyorsun?
Cildine dikkat etmen, iyi bakmaya çalışman tabi güzel birşey.Ama bunun en doğru şekli bir doktordan yardım almaktır. Nasıl ki dişimiz ağrıdığında doktora gitmeyip evde kendimiz ağrıyı geçirmeye çalışmıyorsak cildimiz saçımız rahatsızlanmışsa da doktora gidip yardım almalıyız. Üzgünüm ama sonuç alamaman gayet doğal.
Ne sitem et ne ümitsizliğe kapıl.Bu düşüncelerine değiştir ve yeni bir hekime git derim ve de susarım.