Bakıcı sorunu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Tabii ki hayır. Ben en başta açık açık konuştum. Ücreti ona bıraktım, mantıklı noktada anlaştık. Beklentilerimden, çocuğuma öncelik vermesi gerektiğinden haberi var.
Ama hem ev temizleyip yemek yapıp hem çocuğa nasıl öncelik verecek ki?
Çocuk uyurken yemeğini yapsın istiyorsunuz oturmasından da şikayetçisiniz. Yani kadın çocuk uyanıkken hep çocukla ilgilenmeli, o uyuyunca da diğer işleri yapmalı. Bu kadarı fazla değil mi?

Bu şekilde davrandığımı düşünmüyorum, üzmeyin kendinizi. Başta siz iş tanımını konuşursunuz ve ona göre hareket edersiniz ya belli ücrete de anlaşırsınız, hanımefendiyle de o şekilde oldu.

Rahatsız etme sebebi, çocuğum durmuyor durmak istemiyor mızırdanıyor. Evden çalışıyorum bunları duyuyorum yanına gidip ilgilenemiyorum üzüyor.

Rahatsız etme sebebi, çocuğum durmuyor durmak istemiyor mızırdanıyor. Evden çalışıyorum bunları duyuyorum yanına gidip ilgilenemiyorum üzüyor.
O parayı havadan kazanmadığına eminim, şikayetin varsa neden yolu göstermiyorsun?
Tuz bile yeterli bir sebep iken sen katlanıp yine şikayet ediyorsun?

hanimefendi ben bu soylediginizi zaten biliyorum :) kadincagizin demek ki baska sansi yokmus ki kabul etmis. yemek yapmasini, temizlik yapmasini ve cocugunuzla ilgilenmesini istiyorsunuz hangisini ne ara yapicak gun icerisinde gunler bu kadar uzun bizim mi haberimiz yok? ayrica ben bakici tutsam dahi cocugumun yemegini kendim yaparim,bu elestiri degil tavsiye niteliginde.

Hayır oturmasından şikayetçi değilim konu oraya nasıl evrildi anlamıyorum. Hatta ben kahve yaparım müsaitsem, oturur içeriz oğlum uyurken. Ama 2 saat uyuyorsa 1 saatinde yapacağını yapabilir oğlumdan vakit çalmasına gerek yok diye düşünüyorum.

Yapmasın ama bekliyorsunuz hanımefendi. İlk cümlelerinizden beri evi yarım yamalak temizliyor gibi birşeydi. Siz dört dönsün yana yakıla,robot gibi iş yapsın istiyorsunuz sanırım ama öyle bir bakıcı iş tanımı yok. Para veriyorsunuz diye insanları da satın almıyoruz köle gibi.
Memnun degilseniz gönderin bize ne ama bulamazsınız bu dediklerinizin hepsini dört dörtlük yapacak birini. İmkansız zira.

Bakıcının görev tanımında çocuğu besleme, beslenmesi için yemeği pişirme, çocuğun kıyafetlerinin yıkanması ve ütülenmesi, çocuk oyuncakları vs gibi şeylerin düzeninin sağlanması vardır. Yemek pişirme olayına herkesin neden bu kadar tepki verdiğini anlamadım. (Ayrıca çocuğun yaşına göre çocuğu kursa götürüp getirmek vs gibi ev dışında da sorumlulukları vardır. )

Senelerdir çalışma hayatındayım. Daha günde 3 saat mola verip dinlenebileceğim bir iş ne duydum ne gördüm. Ha bence çocuğuma bakan biri evin temizliğiyle ilgilenmesin tamam ama çocuk uyurken de 3 saat oturmasın. 3 saatte yeterince dinlenip çocuğun yemeğini ütüsünü vs yapabilir gayet.

Konuda bir yerde yazıyor çocuk uyuyunca oturuyor diye. Bence ya gerçekten haksızsınız ya da konuyu açarken yeterli detayları güzelce vermediniz o yüzden tepki alıyorsunuz

Konuda bir yerde yazıyor çocuk uyuyunca oturuyor diye. Bence ya gerçekten haksızsınız ya da konuyu açarken yeterli detayları güzelce vermediniz o yüzden tepki alıyorsunuz
Dediğiniz gibi yanlış ifade etmiş olabilirim. Çocuğumdan vakit çalıp işleri sıkıştırmak yerine uyuduğu sürenin bir kısmında bu işleri yapabilir demek istedim.

Ayrıca bakıcı bunları da yaparım deyip anlaşıyorsa kk kadınlarına halt yemek düşer

Ben anneleri olarak bütün ev işlerini çocuklarım ayaktayken yapardım. Çocuk uyanıkken oynatacak, uyurken yemek yapacaksa bu kadın ne zaman dinlenecek??
Uyuduğu zamanın bir kısmında dinlenir. Birde şu var siz evinizin işini yapmak durumundasınız ama bakıcımız öyle değil. Bunu söyledim. O işlere öncelik veriyor gibi. Bırak kalsın temizlik diyorum kenara koyar süpürürüm diyor mesela bunu istemiyorum. Böyle yaptığı içinde acele iş oluyor.

temizlik beklediğinizi bildiği için yapmaya çalışıyor. Beklemiyor olsanız yapmaz

Kadın aşçı mı temizlikçi mi yoksa bakıcı mı? Resmen üç işi bir kişiye yüklemişsiniz. E öyle olunca da hepsi eksik kalır. Çok şeye odaklanan hiçbirinde mükemmel olamaz işte.
Bence ya fazlasını beklemeyin ya da iş yükünü hafifletin.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…