- 29 Nisan 2023
- 1.327
- 2.527
- 36
muhtemel ki verdiği paranın karşılığını oturarak almasını değil de çalışarak vermesini istiyor konu sahibi. yani ben çok duydum evde tv açılıp çocuğu karşısına koyup akşam eden bakıcılığı. o yüzden hic bu toplara/beklentiye girmeden iki çocuğumu da direkt kreşe başlattım kafam rahat etti. bakıcı tv mi açtı, yanında tuttu çorba mi yaptı, bebeklerim uyurken kendide mi uyudu(ki elbette uyuyabilir) vs vs hiç düşünmedim. bence bu da etkili bir çözümYok bence sorun çocuktan ziyade verilen ücret. Hiçbir saniyesi boşa gitsin istemiyor. Çünkü parayı kolay kazanamıyorHalbuki bize ne güzel gökten yağıyor
kreşe nasıl verdiniz, yaşından önce miydi? Benim bebeğim daha küçük, alacaklarını düşünmedim.muhtemel ki verdiği paranın karşılığını oturarak almasını değil de çalışarak vermesini istiyor konu sahibi. yani ben çok duydum evde tv açılıp çocuğu karşısına koyup akşam eden bakıcılığı. o yüzden hic bu toplara/beklentiye girmeden iki çocuğumu da direkt kreşe başlattım kafam rahat etti. bakıcı tv mi açtı, yanında tuttu çorba mi yaptı, bebeklerim uyurken kendide mi uyudu(ki elbette uyuyabilir) vs vs hiç düşünmedim. bence bu da etkili bir çözüm
benim yaşadığım ilçede 0.2 yaş kresi var. küçük kızım 15 aylıkken başladı ve sınıfında 9 aylık bebekte vardı mesela. misler gibi bakildi. tertemiz altı üstü citcitli badisi bile mis gibi gelirdi kreş dönüşü. altı özellikte değişmiş olurdu. ben çok memnundum dogrusukreşe nasıl verdiniz, yaşından önce miydi? Benim bebeğim daha küçük, alacaklarını düşünmedim.
Maaşı söylemeyi doğru bulmadım. Asgariden bir miktar yüksek.bu kadar kisi soruyorken israrla maasi hakkinda bir sey soylemiyorsunuz neden? asgari+yol mu?
Sonlandırın, imam da kurtulsun, cemaattaMerhaba. Henüz küçük bir oğlum var. Bir bakıcımız var ve bazen gerçekten abartıyor muyum yoksa o mu insanı deli edecek cinsten karar veremiyorum. Bir kere yemeğe tuz atarken yakaladım direkt nazik şekilde söyledim. Oyun matını kaldırıyor tüm oyuncakları topluyor süpürdükten sonra geri sermiyor. Kaç kere uyardım. Ben anlamıyorum bu bakış açısını yıl kaç olmuş aman ev toplu olsun kafasında. Tatlı bir insan aslında, evde poğaça kek yapar bize de getirir. Samimi biri, oğlumu da seviyor farkındayım. Ama yarım yamalak, kelimenin tam anlamıyla görünen yerleri temizliyor paspaslıyor. Hadi bu bir kenara, oğlumun yemeğini uyuduğunda yap diyorum. Duyuyorum bir süre sonra oğlumla konuşurken hadi gel yemeğini yapalım diyor. Sesleniyorum uyuduğunda yapın diye. Bir saat sonra tekrar aynı şeyi duydum bugün. Mutfağa gittim oğlumu yere koymuş çorba karıştırıyor. Hani uyuyunca yapacaktık dedim. Çeşitli bahaneler işte aç kalmasın diye de bilmem ne… e dedim daha o uyuyacak falan. Ben birebir ilgilenilmesini oynanmasını istiyorum aksi halde akşam bende yere koyup yemeğini yapabilirim dedim. Aşk olsun oynatmıyor muyum çocuğumdan ayırmıyorum falan dedi. Ama bende şalterler attı tabi bir değil iki değil. Oğlum uyuduktan sonra oturdu resmen. Sonra da fazla mı tepki verdim diye düşündüm. Ama bu düpedüz kendi bildiğini yapmak gibi geliyor bir yandan kötü niyetli değil farkındayım. Sonlandırsam mı bilmiyorum düşünceleriniz nedir?
Ve sigorta yapılmadıysa şayet bu bir suç teşkil ediyor.bu kadar kisi soruyorken israrla maasi hakkinda bir sey soylemiyorsunuz neden? asgari+yol mu?
Şirket arabası da verdim. Tr de mi yaşıyorsunuz. Şaka gibi yorumlar.Bu kadar beklentiye verdiğiniz maaş nedir bence en az 80 vermelisiniz
Evet Türkiye’de yaşıyoruz siz nerede yaşıyorsunuz, köleliğin yasal olduğu bir yerde mi?Şirket arabası da verdim. Tr de mi yaşıyorsunuz. Şaka gibi yorumlar.
kesinlikle oyle..Ve sigorta yapılmadıysa şayet bu bir suç teşkil ediyor.
Yok, maaşının karşılığını verdiğin sözünde durduğun bir yerde.Evet Türkiye’de yaşıyoruz siz nerede yaşıyorsunuz, köleliğin yasal olduğu bir yerde mi?
Yarım yamalak yapıyor dıye kım elestırdı o zaman,Yapmasın mesela? Ben en baştan söyledim öncelik çocuğum. Hanımefendi tam tersini yapıyor öncelik iş. Garipsiniz vallahi para veriyoruz parayı da kolay kazanmıyoruz benim 3 saat oturma gibi bir lüksüm yok evet.
Sigortası var hanımlar. Sorun yok.Ve sigorta yapılmadıysa şayet bu bir suç teşkil ediyor.
Yemek temizlik çocuk bakımı, asgari ücret bunu kabul edecek kadını bulmuşsunuz bir de dert yanıyorsunuz kadın 3 kişilik iş yapıyorYok, maaşının karşılığını verdiğin sözünde durduğun bir yerde.
hanimefendi peki gercekten soruyorum bu konuyu acarken iciniz rahat miydi? 25bin tl verdiginizi var sayalim ki o kadar bile oldugunu dusunmuyorum, hanimefendinin 3 ayri iskolunda hizmet vermesini bekliyorsunuz ve kusursuza yakin istiyorsunuz bu hizmeti. biraz vicdan ya..Maaşı söylemeyi doğru bulmadım. Asgariden bir miktar yüksek.