Bakıcı sorunu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Merhaba. Henüz küçük bir oğlum var. Bir bakıcımız var ve bazen gerçekten abartıyor muyum yoksa o mu insanı deli edecek cinsten karar veremiyorum. Bir kere yemeğe tuz atarken yakaladım direkt nazik şekilde söyledim. Oyun matını kaldırıyor tüm oyuncakları topluyor süpürdükten sonra geri sermiyor. Kaç kere uyardım. Ben anlamıyorum bu bakış açısını yıl kaç olmuş aman ev toplu olsun kafasında. Tatlı bir insan aslında, evde poğaça kek yapar bize de getirir. Samimi biri, oğlumu da seviyor farkındayım. Ama yarım yamalak, kelimenin tam anlamıyla görünen yerleri temizliyor paspaslıyor. Hadi bu bir kenara, oğlumun yemeğini uyuduğunda yap diyorum. Duyuyorum bir süre sonra oğlumla konuşurken hadi gel yemeğini yapalım diyor. Sesleniyorum uyuduğunda yapın diye. Bir saat sonra tekrar aynı şeyi duydum bugün. Mutfağa gittim oğlumu yere koymuş çorba karıştırıyor. Hani uyuyunca yapacaktık dedim. Çeşitli bahaneler işte aç kalmasın diye de bilmem ne… e dedim daha o uyuyacak falan. Ben birebir ilgilenilmesini oynanmasını istiyorum aksi halde akşam bende yere koyup yemeğini yapabilirim dedim. Aşk olsun oynatmıyor muyum çocuğumdan ayırmıyorum falan dedi. Ama bende şalterler attı tabi bir değil iki değil. Oğlum uyuduktan sonra oturdu resmen. Sonra da fazla mı tepki verdim diye düşündüm. Ama bu düpedüz kendi bildiğini yapmak gibi geliyor bir yandan kötü niyetli değil farkındayım. Sonlandırsam mı bilmiyorum düşünceleriniz nedir?
Çocuğu haftanın iki günü bakıcı ile kalan bir anne olarak sizi biraz şımarık buldum..

Kölelik yoktu hani.
Bu ķölelik değilde ne?
Hem evi üstünkörü temizliyor diyorsunuz ki bu kadın bakıcı, normalde bakıcılar ev temizlemez.
Sonra yemeğini de yapacak,onu da ne zaman yapacak siz karar veriyorsunuz şaka gibi.
3 saat oturuyor ne demek,siz nefes almadan molasız mı çalışıyorsunuz?
Salın artık şu insanları. Görev tanımları neyse onu yapsınlar. Çocuk bakıcısı çocuk bakar. Siz ev işi,yemek vs itelerseniz o da tabi ki çocuğa ayıracağı vakitten arttırıp yapacak. Ahtapot mu bu kadın?
Şaka gibisiniz.

Tek benim çocuğum var diye düşünüyor demeyelim de, annesi çalıştığı için yalnız ve içe kapanık büyüyen birinin çocuğuna daha iyi bir ortam sağlamaya çalışması diyelim.
tmm işte kadın yavrusu gibi sahiplenip almış yanında oyun oynarken çorbasını pişirmek istemiş. bunu hepimiz yapıyoruz mesela.hicbirimiz çorba veya yemek pişirmek için çocuğumuzun uyumasını beklemiyoruz. neyse...bence biraz daha ılımlı olabilirsiniz.yoksa yavrunuzun en en çok alıştığı yerde kadının canına tak edip pat diye işi bırakabilir. mağdur olursunuz uavrunuz başkasına alışmakta güçlük çekebilir. naçizane bakıcı ablanın gönlünü hoş etmeli diye düşünüyorum. tabi suistimal edilmesine açıklık birakilmadan. sağlıkla huzurla büyütün yavrunuzu. hepimizde insallah

Kölelik yoktu hani.
Bu ķölelik değilde ne?
Hem evi üstünkörü temizliyor diyorsunuz ki bu kadın bakıcı, normalde bakıcılar ev temizlemez.
Sonra yemeğini de yapacak,onu da ne zaman yapacak siz karar veriyorsunuz şaka gibi.
3 saat oturuyor ne demek,siz nefes almadan molasız mı çalışıyorsunuz?
Salın artık şu insanları. Görev tanımları neyse onu yapsınlar. Çocuk bakıcısı çocuk bakar. Siz ev işi,yemek vs itelerseniz o da tabi ki çocuğa ayıracağı vakitten arttırıp yapacak. Ahtapot mu bu kadın?
Şaka gibisiniz.
Yapmasın mesela? Ben en baştan söyledim öncelik çocuğum. Hanımefendi tam tersini yapıyor öncelik iş. Garipsiniz vallahi para veriyoruz parayı da kolay kazanmıyoruz benim 3 saat oturma gibi bir lüksüm yok evet.

10 yıldır çalışıyorum öğretmenim her sınıfta en az 30 çocuk var.bu yıl doğum yaptım şuan izindeyim bana okul mu bebek mi deseler kesinlikle okul derim.sizin bebek bakmak dediğiniz şey öyle kolay değil o uyudugunda bile ben en az bı saatte anca kendime gelebiliyorum.hem ev işi hem bebek insanı mahvediyor.

Terbiyesizlik yapmayın. Çok yediğimi nereden çıkardınız? Mantığı sizden öğrenecek değilim.
Bunda terbiyesizlik yaptığımı düşünmüyorum. "Az yiyip kendine bi uşak tut” diye bi söz var hiç duydunuz mu?
Mantığı benden öğrenecek değilsiniz tabi ki, zira mantık öğrenmek isteseydiniz çocuğunuza bakıcı diye bulduğunuz kadınında bir insan olduğunu, dinlenmeye ihtiyacı olduğunu düşünebilirdiniz.
Yapılan yorumdan hoşlanmadınız diye ben terbiyesiz olmuyorum ayrıca. Bilin istedim.

Biraz daha konuyu abartırsanız ben hanımefendinin ayaklarına kapanıp eve geldiğinde rahat ettireceğim 😄 sormak hataydı tamamen muhalefet olmaya gelmişsiniz.
Ama hayatım seninkisi su ıtıcısından çay, yemek, temizlik yapmasını beklemek gibi değil mi😂 ısıtıcı görevini yapar su ısıtır…

Merhaba. Henüz küçük bir oğlum var. Bir bakıcımız var ve bazen gerçekten abartıyor muyum yoksa o mu insanı deli edecek cinsten karar veremiyorum. Bir kere yemeğe tuz atarken yakaladım direkt nazik şekilde söyledim. Oyun matını kaldırıyor tüm oyuncakları topluyor süpürdükten sonra geri sermiyor. Kaç kere uyardım. Ben anlamıyorum bu bakış açısını yıl kaç olmuş aman ev toplu olsun kafasında. Tatlı bir insan aslında, evde poğaça kek yapar bize de getirir. Samimi biri, oğlumu da seviyor farkındayım. Ama yarım yamalak, kelimenin tam anlamıyla görünen yerleri temizliyor paspaslıyor. Hadi bu bir kenara, oğlumun yemeğini uyuduğunda yap diyorum. Duyuyorum bir süre sonra oğlumla konuşurken hadi gel yemeğini yapalım diyor. Sesleniyorum uyuduğunda yapın diye. Bir saat sonra tekrar aynı şeyi duydum bugün. Mutfağa gittim oğlumu yere koymuş çorba karıştırıyor. Hani uyuyunca yapacaktık dedim. Çeşitli bahaneler işte aç kalmasın diye de bilmem ne… e dedim daha o uyuyacak falan. Ben birebir ilgilenilmesini oynanmasını istiyorum aksi halde akşam bende yere koyup yemeğini yapabilirim dedim. Aşk olsun oynatmıyor muyum çocuğumdan ayırmıyorum falan dedi. Ama bende şalterler attı tabi bir değil iki değil. Oğlum uyuduktan sonra oturdu resmen. Sonra da fazla mı tepki verdim diye düşündüm. Ama bu düpedüz kendi bildiğini yapmak gibi geliyor bir yandan kötü niyetli değil farkındayım. Sonlandırsam mı bilmiyorum düşünceleriniz nedir?
Hem ev işi yapıp hem bebek mi bakıyor?

Ben şunu anlamadım bu kadın bakıcı mı yoksa full time hizmetçi mi? Yani böyle bir anlaşma mı yaptınız evde çocuğa bakacaksın evi de temizleyeceksin yemeği de yapacaksın tarzında? Yoksa hem yalnız bakıcı parası verip hem bu tarz şeyler de mi bekliyorsunuz kadından?
Direkt bakıcı diye bahsetmişsiniz konuda, eğer öyleyse o kadının yazdıklarınızdan yalnızca çocukla oynama görevi falan var. Başka yok. Siz kadından farklı şeyler bekliyor üstüne azarlıyorsunuz bir de.

Ben şunu anlamadım bu kadın bakıcı mı yoksa full time hizmetçi mi? Yani böyle bir anlaşma mı yaptınız evde çocuğa bakacaksın evi de temizleyeceksin yemeği de yapacaksın tarzında? Yoksa hem yalnız bakıcı parası verip hem bu tarz şeyler de mi bekliyorsunuz kadından?
Tabii ki hayır. Ben en başta açık açık konuştum. Ücreti ona bıraktım, mantıklı noktada anlaştık. Beklentilerimden, çocuğuma öncelik vermesi gerektiğinden haberi var.

anlattiginiz kadariyla kadincagiz samimi bir sekilde evladinizi seviyor ve ilgileniyor. isverenlerin stajyer calisanlara yasattigi mobbingi kadina uyguluyorsunuz resmen. yazik uzuldum kadina,calisip para kazanmak icin boyle kotu muameleye ses bile cikartamiyor ah ah..

Peki, bebeğime tuzlu yiyecek yedirmiyorum. İnat eder gibi tuz eklemesi? Tuhaf yorumlar yapılıyor da bu insanla başta her şey konuşuldu az paraya çok iş gibi bir durum yok.
Ben yeni anne oldum şu tuz koymasında hemen tekmeyi basardım. Benim çocuğum. Ama çocuğu yanına alıp yemek yapması neden rahatsız ediyor seni? Çocuğu tek bırakıp yapmasından daha iyi. Uyutup yapsın demişsin, sonuca mı gidişata mı bakarsın hayatında? Gidişat bizi ilgilendirmez ki ilgilendiriyorsa sen köle arıyorsun demektir.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X