Bakıcı sorunu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

veradera

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Ekim 2016
78
-10
Merhaba. Henüz küçük bir oğlum var. Bir bakıcımız var ve bazen gerçekten abartıyor muyum yoksa o mu insanı deli edecek cinsten karar veremiyorum. Bir kere yemeğe tuz atarken yakaladım direkt nazik şekilde söyledim. Oyun matını kaldırıyor tüm oyuncakları topluyor süpürdükten sonra geri sermiyor. Kaç kere uyardım. Ben anlamıyorum bu bakış açısını yıl kaç olmuş aman ev toplu olsun kafasında. Tatlı bir insan aslında, evde poğaça kek yapar bize de getirir. Samimi biri, oğlumu da seviyor farkındayım. Ama yarım yamalak, kelimenin tam anlamıyla görünen yerleri temizliyor paspaslıyor. Hadi bu bir kenara, oğlumun yemeğini uyuduğunda yap diyorum. Duyuyorum bir süre sonra oğlumla konuşurken hadi gel yemeğini yapalım diyor. Sesleniyorum uyuduğunda yapın diye. Bir saat sonra tekrar aynı şeyi duydum bugün. Mutfağa gittim oğlumu yere koymuş çorba karıştırıyor. Hani uyuyunca yapacaktık dedim. Çeşitli bahaneler işte aç kalmasın diye de bilmem ne… e dedim daha o uyuyacak falan. Ben birebir ilgilenilmesini oynanmasını istiyorum aksi halde akşam bende yere koyup yemeğini yapabilirim dedim. Aşk olsun oynatmıyor muyum çocuğumdan ayırmıyorum falan dedi. Ama bende şalterler attı tabi bir değil iki değil. Oğlum uyuduktan sonra oturdu resmen. Sonra da fazla mı tepki verdim diye düşündüm. Ama bu düpedüz kendi bildiğini yapmak gibi geliyor bir yandan kötü niyetli değil farkındayım. Sonlandırsam mı bilmiyorum düşünceleriniz nedir?

Çocuğunuzun yemeğini neden siz yapmıyorsunuz ?

Birebir ilgilenilsin istiyorsanız ev isi yaptırmayın kadına. Çocukla birebir ilgilensin, cocuk uyuyunca ev isi yemek yapsın. Ne ara dinlenecek bu kadın.
Ben çocukların atistirmaliklarini bile hazırlıyorum ablamız yorulmasın, pozitif bi enerjiyle gune devam edebilsinler diye, degil ki yemek yaptırmak..

Abartiyorsunuz gibi geldi... Çocuğu odada tek bırakmamış gel beraber yapalım demiş,yani hepimiz çocuklarla,bebeklerle yemek yapıyoruz,Çorba kaynatirken çocuk da onu izleyebilir, şarkılar söyleyebilir falan..Bana samimi gibi geldi hatta bu lafinizla istifa etmemesi, çocuğu düşündüğunu dusundurdu

bakıcınız evi temizlemek zorunda değil paspas atmak zorunda değil yemek yapmak zorunda değil.bakıcınız sadece bakıcılık yapmak için tutulan kişidir!
Nasıl anlaştığımızı nereden biliyorsunuz? Şartlarını biliyor musunuz? Bakıcının mesai saatinin tümünde oğlum onla kalmıyor biri oluyor.

Bence de sonlandırın kurtulsun kadın yazık. Az yiyip kendinize bi temizlikçi bulun mesela, yada çocuğun yemeğini akşamdan kendiniz yapın, bunlar mantıklı bence bi düşünün.

Nasıl anlaştığımızı nereden biliyorsunuz? Şartlarını biliyor musunuz? Bakıcının mesai saatinin tümünde oğlum onla kalmıyor biri oluyor.
kadın bakıcıysa yemek ve temizlik yapmamalı! bakıcı diye tuttuğunuz kişi bakıcı olmaz, ev yardımcısı olur. hangi birine yetişebilir bir kadın? oturdu diye laf ettiniz bütün gün ayakta dursun birşey yapsın maaşı da asgari ücret olsun belki daha düşük. beklentiniz çok fazla bence

Kadin bakici mi temizlikci mi asci mi bir karar verin. Cocugunun yemeklerini siz yapin, temizlik de yaptirmayin. Siz evdeyken cocuk uyuyunca oturup dinlenmiyor musunuz, bu kadin da robot degil insan.
Siz evinizin bir işini mi yapıyorsunuz bir gün içinde? Ben öyle değilim tüm gerekli işleri yaparım bakıcıyla da öyle anlaştım. Uyku saati uzun 3 saat uyuyor 3 saat mi otursun mesela? Bende çalışıyorum 3 saat oturmuyorum.

iyi ki bakıcı değilim. ben bu şartlarda calismazdim. yani kadın çorba yaparken bebek/cocuk yanında durabilir bence. ben bu kadar buldumcuk modelleri anlamıyorum. dünyada bir tek sizin çocuğunuz yok. insanlar çalışmak zorunda kalınca işverenin kölesi olmamalılar. ne münasebet ya "biz seninle böyle konusmamistik" tarzı konuşmak. valla ben kotu bir insanım direkt işi bırakırdım ne haliniz varsa görün derdim. biraz rahat olun bakın yavrunuzu da seviyormuş ne güzel.

Tek benim çocuğum var diye düşünüyor demeyelim de, annesi çalıştığı için yalnız ve içe kapanık büyüyen birinin çocuğuna daha iyi bir ortam sağlamaya çalışması diyelim.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…