Bakıcı sorunu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Peki sadece cocuk baksaydi bebek uyuduğu sürede ne yapmasını isterdiniz?

Yok bence sorun çocuktan ziyade verilen ücret. Hiçbir saniyesi boşa gitsin istemiyor. Çünkü parayı kolay kazanamıyor Halbuki bize ne güzel gökten yağıyor

Sarı siteye ilan verebilirsiniz. Konuşmanızdaki alaydan ziyade aynı problemi aynı şartlarda yaşamış bir anne olarak oradan daha çabuk bulduğumu söyleyebilirim.

Yok bence sorun çocuktan ziyade verilen ücret. Hiçbir saniyesi boşa gitsin istemiyor. Çünkü parayı kolay kazanamıyor Halbuki bize ne güzel gökten yağıyor
Evet bende bunu çıkardım. Para verdiği için yönetmek istiyor kadını. Yoksa çocuğun yemeğine tuz koyuyorsa tekmeyi çoktan basardı ama dert ettiği yemeği çocukken uyanık yapması, kısacası hanımefendi robot istiyor

Bence de sonlandirin kadına yazık. Hem temizlik hem çocuk bakımı. Ustune bir de oğlum uyuyunca dinleniyor diye kızıyorsunuz. Benim çocuğum da bakıcıda sizinki abartı geldi bana.

Ayrıca bakıcı bunları da yaparım deyip anlaşıyorsa kk kadınlarına halt yemek düşer
Gayet anlaşan var. Ben burada bakıcı olayının bu kadar konuşulduğunu gördüm. Özellikle yabancı bakıcılar bu konuda çok çalışkanlar. Çocuk bakımı, temizlik, yemek, ütü hepsini yapıyorlar. Ha yine diyorum bence ev işi falan olmamalı ama iki taraf işin başında bu konuda da anlaşabilir, ona göre ücret belirlenir.

Bence de sonlandirin kadına yazık. Hem temizlik hem çocuk bakımı. Ustune bir de oğlum uyuyunca dinleniyor diye kızıyorsunuz. Benim çocuğum da bakıcıda sizinki abartı geldi bana.
Yanlış anlıyorsunuz uyuduğunda dinlenecek tabi ki. Ama bu iş çocuk uyanıkken hızlıca bir şeyler yapayım sonra da rahat rahat oturayım şeklinde bir şark kurnazlığına kaçıyorsa sinir bozuyor.

Evet konudaki bakıcı da yaparım deyip anlaşmışsa o zaman yapsın. Madem yapamayacaktı baştan söyleseydi ben sadece şunları yapabilirim, bunları yetiştiremem deseydi.

Biraz daha konuyu abartırsanız ben hanımefendinin ayaklarına kapanıp eve geldiğinde rahat ettireceğim sormak hataydı tamamen muhalefet olmaya gelmişsiniz.
Bunca kişi sizi haksız buluyorsa haksızsınız hanımefendi.
Adı üstünde bakıcı sadece çocuk bakar.
Bende kızıma bakıyorum şuan çalışmıyorum çorbasını o uyanıkken yapıyorum ki uyuduğunda bende dinleneyim diye. Kadın robotmu? Yüz tane iş istiyorsunuz. Eminim çok az bir ücret ödüyorsunuz. Kadınında ihtiyacı var bütün işleri yaptırmaya çalışıyorsunuz.

Sarı siteye ilan verebilirsiniz. Konuşmanızdaki alaydan ziyade aynı problemi aynı şartlarda yaşamış bir anne olarak oradan daha çabuk bulduğumu söyleyebilirim.
Tam zamanlı mı geliyor 9-5 gibi? Ne kadar ücret ödüyorsunuz? Çocuğuna bakıcı bakan çok çevrem var fakat bebeklik döneminde olanlar 0-3 yaş sadece çocuk bakımı, 3ten büyük olanlar yemeğide eklediler (tek öğünlük). Okullu olanlar yarım gün çocuk okuldayken yemek+temizlik istediler çocuk bakımı yok çünkü aile gelene kadar yanında duruyor sadece büyük oldukları için.
Kadından her şeyi beklediğiniz için birazda eski yetiştirilmiş biriyse önce eve öncelik veriyordur, bu kişi ileriki dönemde çocuğunuzla oyun kurup etkinlik yaptırabilcek mi

Olaylara bakış açımız farklı. Bende aksine olur el alışkanlığıdır, hatadır yapar diye uyardım ilk olarak. Yoksa o yokken de temizlik halloluyordu şimdi de yapmasa olur. Neyse konu yanlış yerlere çekildi daha fazla açıklam yapamayacağım.

Yazdığın yansıttığın kadar bilip yorum yapıyoruz uzun uzun da yazabilirdin detay verebilirdin…

Bence sorunuzda bakıcı sozcugunu kullandiginiz icin herkes madem bakici aldiniz niye ek işler yukluyorsunuz demis. Ama sizin anlasmaniz farkliymis. Onuda belirtseydiniz bence daha farkli yorumlar alabilirdiniz. Tabii bazen yinede elestirenler oluyor. Neyse eger cocuk 3 saat uyuyorsa bu uzun zaman ve siz o uc saatin icinde dinlenme arti yemek diye anlastiysaniz vede ucret olarak hakkini veriyorsaniz kadinin kafasina göre takilmasina bozulmakta haklisiniz. Ama cocugunuzada iyi bakiyor seviyor yazmissiniz o yuzden orta yolu bulun. Hemen gondermek yanlis olur.

Dediğiniz gibi sözcüğü yanlış seçmiş olabilirim. Ara ara açıklamalar yaptım ama geneli muhalefet derdinde olduğu için anlayacaklarını düşünmüyorum. Yorum için teşekkürler.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…