Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Yok bence sorun çocuktan ziyade verilen ücret. Hiçbir saniyesi boşa gitsin istemiyor. Çünkü parayı kolay kazanamıyor Halbuki bize ne güzel gökten yağıyoriyi ki bakıcı değilim. ben bu şartlarda calismazdim. yani kadın çorba yaparken bebek/cocuk yanında durabilir bence. ben bu kadar buldumcuk modelleri anlamıyorum. dünyada bir tek sizin çocuğunuz yok. insanlar çalışmak zorunda kalınca işverenin kölesi olmamalılar. ne münasebet ya "biz seninle böyle konusmamistik" tarzı konuşmak. valla ben kotu bir insanım direkt işi bırakırdım ne haliniz varsa görün derdim. biraz rahat olun bakın yavrunuzu da seviyormuş ne güzel.
Sarı siteye ilan verebilirsiniz. Konuşmanızdaki alaydan ziyade aynı problemi aynı şartlarda yaşamış bir anne olarak oradan daha çabuk bulduğumu söyleyebilirim.Ben de bakıcı arıyorum aylardır bulamıyorum. Yemek temizlik hiç bir şey istemiyorum hem de. Sadece ben evde çalışırken “sadece toplantım olduğunda” çocuğu oyalasın.
Bakıcın bana transfer olmak ister mi ya bir sorar mısın
Evet bende bunu çıkardım. Para verdiği için yönetmek istiyor kadını. Yoksa çocuğun yemeğine tuz koyuyorsa tekmeyi çoktan basardı ama dert ettiği yemeği çocukken uyanık yapması, kısacası hanımefendi robot istiyorYok bence sorun çocuktan ziyade verilen ücret. Hiçbir saniyesi boşa gitsin istemiyor. Çünkü parayı kolay kazanamıyor Halbuki bize ne güzel gökten yağıyor
Bence de sonlandirin kadına yazık. Hem temizlik hem çocuk bakımı. Ustune bir de oğlum uyuyunca dinleniyor diye kızıyorsunuz. Benim çocuğum da bakıcıda sizinki abartı geldi bana.Merhaba. Henüz küçük bir oğlum var. Bir bakıcımız var ve bazen gerçekten abartıyor muyum yoksa o mu insanı deli edecek cinsten karar veremiyorum. Bir kere yemeğe tuz atarken yakaladım direkt nazik şekilde söyledim. Oyun matını kaldırıyor tüm oyuncakları topluyor süpürdükten sonra geri sermiyor. Kaç kere uyardım. Ben anlamıyorum bu bakış açısını yıl kaç olmuş aman ev toplu olsun kafasında. Tatlı bir insan aslında, evde poğaça kek yapar bize de getirir. Samimi biri, oğlumu da seviyor farkındayım. Ama yarım yamalak, kelimenin tam anlamıyla görünen yerleri temizliyor paspaslıyor. Hadi bu bir kenara, oğlumun yemeğini uyuduğunda yap diyorum. Duyuyorum bir süre sonra oğlumla konuşurken hadi gel yemeğini yapalım diyor. Sesleniyorum uyuduğunda yapın diye. Bir saat sonra tekrar aynı şeyi duydum bugün. Mutfağa gittim oğlumu yere koymuş çorba karıştırıyor. Hani uyuyunca yapacaktık dedim. Çeşitli bahaneler işte aç kalmasın diye de bilmem ne… e dedim daha o uyuyacak falan. Ben birebir ilgilenilmesini oynanmasını istiyorum aksi halde akşam bende yere koyup yemeğini yapabilirim dedim. Aşk olsun oynatmıyor muyum çocuğumdan ayırmıyorum falan dedi. Ama bende şalterler attı tabi bir değil iki değil. Oğlum uyuduktan sonra oturdu resmen. Sonra da fazla mı tepki verdim diye düşündüm. Ama bu düpedüz kendi bildiğini yapmak gibi geliyor bir yandan kötü niyetli değil farkındayım. Sonlandırsam mı bilmiyorum düşünceleriniz nedir?
Gayet anlaşan var. Ben burada bakıcı olayının bu kadar konuşulduğunu gördüm. Özellikle yabancı bakıcılar bu konuda çok çalışkanlar. Çocuk bakımı, temizlik, yemek, ütü hepsini yapıyorlar. Ha yine diyorum bence ev işi falan olmamalı ama iki taraf işin başında bu konuda da anlaşabilir, ona göre ücret belirlenir.Ayrıca bakıcı bunları da yaparım deyip anlaşıyorsa kk kadınlarına halt yemek düşer
Yanlış anlıyorsunuz uyuduğunda dinlenecek tabi ki. Ama bu iş çocuk uyanıkken hızlıca bir şeyler yapayım sonra da rahat rahat oturayım şeklinde bir şark kurnazlığına kaçıyorsa sinir bozuyor.Bence de sonlandirin kadına yazık. Hem temizlik hem çocuk bakımı. Ustune bir de oğlum uyuyunca dinleniyor diye kızıyorsunuz. Benim çocuğum da bakıcıda sizinki abartı geldi bana.
Şark kurnazı olarak görüyorsanız o zaman yolları ayırın madem.Yanlış anlıyorsunuz uyuduğunda dinlenecek tabi ki. Ama bu iş çocuk uyanıkken hızlıca bir şeyler yapayım sonra da rahat rahat oturayım şeklinde bir şark kurnazlığına kaçıyorsa sinir bozuyor.
Evet konudaki bakıcı da yaparım deyip anlaşmışsa o zaman yapsın. Madem yapamayacaktı baştan söyleseydi ben sadece şunları yapabilirim, bunları yetiştiremem deseydi.Gayet anlaşan var. Ben burada bakıcı olayının bu kadar konuşulduğunu gördüm. Özellikle yabancı bakıcılar bu konuda çok çalışkanlar. Çocuk bakımı, temizlik, yemek, ütü hepsini yapıyorlar. Ha yine diyorum bence ev işi falan olmamalı ama iki taraf işin başında bu konuda da anlaşabilir, ona göre ücret belirlenir.
Bunca kişi sizi haksız buluyorsa haksızsınız hanımefendi.Biraz daha konuyu abartırsanız ben hanımefendinin ayaklarına kapanıp eve geldiğinde rahat ettireceğim sormak hataydı tamamen muhalefet olmaya gelmişsiniz.
Tam zamanlı mı geliyor 9-5 gibi? Ne kadar ücret ödüyorsunuz? Çocuğuna bakıcı bakan çok çevrem var fakat bebeklik döneminde olanlar 0-3 yaş sadece çocuk bakımı, 3ten büyük olanlar yemeğide eklediler (tek öğünlük). Okullu olanlar yarım gün çocuk okuldayken yemek+temizlik istediler çocuk bakımı yok çünkü aile gelene kadar yanında duruyor sadece büyük oldukları için.Sarı siteye ilan verebilirsiniz. Konuşmanızdaki alaydan ziyade aynı problemi aynı şartlarda yaşamış bir anne olarak oradan daha çabuk bulduğumu söyleyebilirim.
Olaylara bakış açımız farklı. Bende aksine olur el alışkanlığıdır, hatadır yapar diye uyardım ilk olarak. Yoksa o yokken de temizlik halloluyordu şimdi de yapmasa olur. Neyse konu yanlış yerlere çekildi daha fazla açıklam yapamayacağım.Evet bende bunu çıkardım. Para verdiği için yönetmek istiyor kadını. Yoksa çocuğun yemeğine tuz koyuyorsa tekmeyi çoktan basardı ama dert ettiği yemeği çocukken uyanık yapması, kısacası hanımefendi robot istiyor
Yazdığın yansıttığın kadar bilip yorum yapıyoruz uzun uzun da yazabilirdin detay verebilirdin…Olaylara bakış açımız farklı. Bende aksine olur el alışkanlığıdır, hatadır yapar diye uyardım ilk olarak. Yoksa o yokken de temizlik halloluyordu şimdi de yapmasa olur. Neyse konu yanlış yerlere çekildi daha fazla açıklam yapamayacağım.
Çocuğuma öncelik verilsin tüm işlerim de yapılsın Vileda önemliTabii ki hayır. Ben en başta açık açık konuştum. Ücreti ona bıraktım, mantıklı noktada anlaştık. Beklentilerimden, çocuğuma öncelik vermesi gerektiğinden haberi var.
Dediğiniz gibi sözcüğü yanlış seçmiş olabilirim. Ara ara açıklamalar yaptım ama geneli muhalefet derdinde olduğu için anlayacaklarını düşünmüyorum. Yorum için teşekkürler.Bence sorunuzda bakıcı sozcugunu kullandiginiz icin herkes madem bakici aldiniz niye ek işler yukluyorsunuz demis. Ama sizin anlasmaniz farkliymis. Onuda belirtseydiniz bence daha farkli yorumlar alabilirdiniz. Tabii bazen yinede elestirenler oluyor. Neyse eger cocuk 3 saat uyuyorsa bu uzun zaman ve siz o uc saatin icinde dinlenme arti yemek diye anlastiysaniz vede ucret olarak hakkini veriyorsaniz kadinin kafasina göre takilmasina bozulmakta haklisiniz. Ama cocugunuzada iyi bakiyor seviyor yazmissiniz o yuzden orta yolu bulun. Hemen gondermek yanlis olur.
Yok Vileda kullanmıyorum, elle dizlerini yere sürte sürte sildiriyorum. Pes vallahi.Çocuğuma öncelik verilsin tüm işlerim de yapılsın Vileda önemli