Kadın göstermez beni dedi ama kinlenebilir bilmiyorum şimdi hepimiz sizler gibi salak misin sen dedik işlerinde de demişler iyice delirdi pişman oldu nerdeyse yüzük alıp gidecek eveKuzeniniz, Feriha onu referans gösterse, arayanlara olumsuz şeyler söyleyecek fıtratta bence.
Bunca yazılanlardan çok net anladık.
Kuzeniniz kendini vursun, bencillik ve gereksiz ego sebebi ile. Sizin de reklam yapmanıza veya numara vermenize gerek yok illa bir iş bulur hanımefendi bir şekilde.Istanbuldalar. Anadolu yakası. Ama burdan birine verirsem öğrenip telefonunu kuzenim vurur beni :))
o süreçte kadın gitti diye kinlenip parasının üstüne yatmasın sakın15 gün beklerim içinize sinen birini bulana kadar isterseniz gelince bir kaç gün de kalır gozlemlerim demiş. Ama sonra gidicem demis
İngiliz dili mezunu biri ingilizce shakespeare falan okuyabilen biri .asalet kadinin kanina nasil islediyse gene muddet falan vermis .15 gün de müddet vermiş üstelik basıp gitse kimse bir kelime edemez resmî bir durum yok. Ya çocuklara kıyamadı ya da işverenin dili öyle uzun ki söylenmesin diye düşündü. Üstelik kendisine ısrar edileceğini bu süreçte bazı işler kilitleneceğini de biliyordur
Ben avrupadayım ama sonraki sene için düşünüyordum zaten. Hesabınızı kapatmazsanız yada bayanın numarasını silmezseniz sormak için yazarım size~♡Istanbuldalar. Anadolu yakası. Ama burdan birine verirsem öğrenip telefonunu kuzenim vurur beni :))
Valla kuzeniniz kadını yumuşak yüzlü görünce istemişte istemişMerhaba,
Konuyu sizlerden fikir almak için açıyorum. Aslında basit bir konu ama biz çözüm bulamadık. Bazı tatsız olaylar yaşandı. Ben de malesef dün akşam şahit oldum. Kuzenim de benden fikir istedi ama bugün çözümsüz kaldı.
Kuzenimin iki evladı var. Biri ilkokulda erkek 11 yaşında diğeri kız daha küçük 3 yaşında. Kreşe giden kız için bakıcı ilanı verdi. Bir hanım geldi yaklaşık 40,45 yaşlarında. Daha önce böyle bir işte çalışmamış ama kendi çocuklarını büyütmüş, üniversite mezunu. Diplomalarını, sabıka kaydını kontrol ettirmiş e devletten herhangi bir sorun yok. İstanbul üniversitesi ingiliz dili edebiyatı okumuş. Yabancı dili var. Referans gösteremem malesef ama kamera koyabilirsiniz demiş. Acil olduğu için kuzenim kabul etti. Görevi tek çocuğa bakmak, temizlik ev işi yoktu. Ama oğlan çocuğu da okuldan gelince yemek istiyor ödevleri var derken, kadin da öğretmeye yetenekli bakti çocuğu anlıyor kuzenim ses etmemiş. Kadın da çocuğun ısrarı ile ödevlerini anne baba gelmeden bitirtmis. Üstüne bir de sadece ufak tefek atıştırmalık hazırlama yönünde anlasmislar ama kadın yeğenime biseyler yaparken çocuklar da sevince başka şeyler de istemiş. Beraber yapmışlar dondurma şekersiz kurabiyeler falan. Sakin ve guleryuzlu bir kadın. Ama ipin ucu burda kaçıyor. Tek çocuk bakan kadın diğer çocuk 4 gibi evde olunca iki saat için yemek vermen yeterli denmesine rağmen onun da ödevlerine yardım ediyor, çocuk terli geliyor üstünü değişiyor. Hatta iki çocuk da kadını istiyor öyle ucu çok iyi anlaşıyor. Kuzenim de akşam ödevden yana rahatlayın büyük oğlan ablanın yemeklerini isteyince ondan ricada bulunmaya başlıyor işte çorba yapar mısın falan diye falan. Ondan sonra da devamı geliyor. Kadın da hayır demiyor. Kadın eve geldiğinden beri çocuklar daha sakin daha mutlu odalarını kendi topluyorlar dedi kuzenim. Disiplinli bir kadın değil aslında ama oyunla falan kandiriyormus oda toplama yarışması vs. Bu arada iş yükü de artıyor. Dağılan evi toplama tarzı bunları kendi yapıyor çocuklarla oynarken dokulen olduğu için. Çocuk odasını supururken kuzenim mutfagi da alsana diye rica ediyor ise giderken mesela. Kadının yemekleri de güzel olunca bir kaç kere de misafir geleceği zaman rica etmiş. Bu ârada arada tartışma falan yok x hanım y hanım diye sohbetler. Biz dün akşam yemeğe çağrıldık. Kuzenim de rica etmiş yine yapar mısın diye. Kadın da sagolsun yapmış. Bu arada harikaydı cidden. Çocuklara da ayrı yemek yapmış firinda bize kızartma onlara fırında patates falan tarzı. Biz gelince kuzenim kadına çıkmadan servise yardımcı olmasını rica etti. Kadın da kalıp yardım etti. Saat bu arada 8,5. Normalde sanırım 6 gibi çıkması lazımdı. Sonra davet etti bizimle yemek yemesi için kadın da teşekkür edip geç kaldığını söyledi. Kapıdan çıkarken de kuzenime 2 hafta daha idare edeceğini ama bir bakıcı bulmasının iyi olacağını söylemiş. Yemekte durumu anlatınca da kadının haklı olduğunu söyledim. Bu ilk kez olmamış 4. defa olmuş. Bu sabah da kadın gelince özür dilemesini ve devam etmesini istediğini söyle dedim. Söylemiş ancak kadin ben dışarıda hastalık olur Çocuklara bulaştırırim diye maske ile gidip geliyorum. Saatlerime çok dikkat ediyorum, evde oyunlar arastiriyorum, sağlıklı tarifler öğreniyorum ama siz benim işime saygı duymuyorsunuz demiş. Kadının aldığı ücret 15 bin aylık. Yaklaşık 8 aydır beraber calisiyorlardi. Çocuklar onu çok seviyor. Evde tv telefon ellenmiyor falan. Kuzenim de başka birini bulurum diye düşünmüş ama iş arkadaşları da zor bulmak deyince konuşma dışında napsa ikna edebilir? Ekstra ev süpürme yemek ütü servisi derken biraz ayıp edildi kadina
Aslında iyidir ama kuzenim erken yaşta evlendi maddi durumu normaldi ailesinin eşinin de öyle. Ama iyi bir semtte ev aldılar yardımla ailelerden o çevrede biraz sosyetik olunca onlara uydu . Heveslenip kadını mağdur etmiş.Kuzeniniz nasıl bir insan?
Yani utanma,arlanma bir yana dursun,biri arayıp sorsa referansta olmayacak kadına bunca iyiliğine,emegine rağmen. Bulamazmış.
Bu kadın evinde oturup yabancı dil dersi verebilir çocuklara,yada evlerine giderek en basitinden, kuzeniniz kendine muhtaç sanıyor ama inanın öyle olmaz o işler. Allah iyilerle karşılaştırsın kadıncağızi inşallah bundan sonra. Kuzeninizin zihniyetinde insanlardan uzak tutsun. Sinir oldum yani kuzeninize.
O maaşa bu kadar donanımlı birini bulması da imkansızMerhaba,
Konuyu sizlerden fikir almak için açıyorum. Aslında basit bir konu ama biz çözüm bulamadık. Bazı tatsız olaylar yaşandı. Ben de malesef dün akşam şahit oldum. Kuzenim de benden fikir istedi ama bugün çözümsüz kaldı.
Kuzenimin iki evladı var. Biri ilkokulda erkek 11 yaşında diğeri kız daha küçük 3 yaşında. Kreşe giden kız için bakıcı ilanı verdi. Bir hanım geldi yaklaşık 40,45 yaşlarında. Daha önce böyle bir işte çalışmamış ama kendi çocuklarını büyütmüş, üniversite mezunu. Diplomalarını, sabıka kaydını kontrol ettirmiş e devletten herhangi bir sorun yok. İstanbul üniversitesi ingiliz dili edebiyatı okumuş. Yabancı dili var. Referans gösteremem malesef ama kamera koyabilirsiniz demiş. Acil olduğu için kuzenim kabul etti. Görevi tek çocuğa bakmak, temizlik ev işi yoktu. Ama oğlan çocuğu da okuldan gelince yemek istiyor ödevleri var derken, kadin da öğretmeye yetenekli bakti çocuğu anlıyor kuzenim ses etmemiş. Kadın da çocuğun ısrarı ile ödevlerini anne baba gelmeden bitirtmis. Üstüne bir de sadece ufak tefek atıştırmalık hazırlama yönünde anlasmislar ama kadın yeğenime biseyler yaparken çocuklar da sevince başka şeyler de istemiş. Beraber yapmışlar dondurma şekersiz kurabiyeler falan. Sakin ve guleryuzlu bir kadın. Ama ipin ucu burda kaçıyor. Tek çocuk bakan kadın diğer çocuk 4 gibi evde olunca iki saat için yemek vermen yeterli denmesine rağmen onun da ödevlerine yardım ediyor, çocuk terli geliyor üstünü değişiyor. Hatta iki çocuk da kadını istiyor öyle ucu çok iyi anlaşıyor. Kuzenim de akşam ödevden yana rahatlayın büyük oğlan ablanın yemeklerini isteyince ondan ricada bulunmaya başlıyor işte çorba yapar mısın falan diye falan. Ondan sonra da devamı geliyor. Kadın da hayır demiyor. Kadın eve geldiğinden beri çocuklar daha sakin daha mutlu odalarını kendi topluyorlar dedi kuzenim. Disiplinli bir kadın değil aslında ama oyunla falan kandiriyormus oda toplama yarışması vs. Bu arada iş yükü de artıyor. Dağılan evi toplama tarzı bunları kendi yapıyor çocuklarla oynarken dokulen olduğu için. Çocuk odasını supururken kuzenim mutfagi da alsana diye rica ediyor ise giderken mesela. Kadının yemekleri de güzel olunca bir kaç kere de misafir geleceği zaman rica etmiş. Bu ârada arada tartışma falan yok x hanım y hanım diye sohbetler. Biz dün akşam yemeğe çağrıldık. Kuzenim de rica etmiş yine yapar mısın diye. Kadın da sagolsun yapmış. Bu arada harikaydı cidden. Çocuklara da ayrı yemek yapmış firinda bize kızartma onlara fırında patates falan tarzı. Biz gelince kuzenim kadına çıkmadan servise yardımcı olmasını rica etti. Kadın da kalıp yardım etti. Saat bu arada 8,5. Normalde sanırım 6 gibi çıkması lazımdı. Sonra davet etti bizimle yemek yemesi için kadın da teşekkür edip geç kaldığını söyledi. Kapıdan çıkarken de kuzenime 2 hafta daha idare edeceğini ama bir bakıcı bulmasının iyi olacağını söylemiş. Yemekte durumu anlatınca da kadının haklı olduğunu söyledim. Bu ilk kez olmamış 4. defa olmuş. Bu sabah da kadın gelince özür dilemesini ve devam etmesini istediğini söyle dedim. Söylemiş ancak kadin ben dışarıda hastalık olur Çocuklara bulaştırırim diye maske ile gidip geliyorum. Saatlerime çok dikkat ediyorum, evde oyunlar arastiriyorum, sağlıklı tarifler öğreniyorum ama siz benim işime saygı duymuyorsunuz demiş. Kadının aldığı ücret 15 bin aylık. Yaklaşık 8 aydır beraber calisiyorlardi. Çocuklar onu çok seviyor. Evde tv telefon ellenmiyor falan. Kuzenim de başka birini bulurum diye düşünmüş ama iş arkadaşları da zor bulmak deyince konuşma dışında napsa ikna edebilir? Ekstra ev süpürme yemek ütü servisi derken biraz ayıp edildi kadina
benim bakıcım var iki oğlum var gündüz okuldalar benden erken eve geliyorlar. çocuklar okuldayken evin günlük işini yapıyor yemek yapıyor çocuklar gelince onların üstünü değiştirip yemeğini veriyor ben yada eşim eve gelene kadar yanlarında duruyor. okullar tatil olunca hep evdeler. allah razı olsun çok güzel bakıyor çocuklara. aklım hiç geride kalmıyor. 20 bin + yol + sigorta veriyorum. bazen konser sinema düğün hastane özel durumlarda mesai dışı bırakıyorsam bazen kendi evimde bazen onun evinde olabiliyor. kendine veya çocuklarına bir ufak hediye vs ile gönlünü alıyorum. yada benim evimde kaldıysa evine bırakıyoruz. bana tatil olduğunda ona da tatil. resmi tatillerimiz ikimize de tatil. asgari ücret zammı ile ham maaşı zamlanıyor + kısmına yine zam veriyorum enflasyon oranında. iyi bir kadın yapma dediğim birçok işi yapıyor. geçen baktım çarşaf ütülüyor ne yapıyorsun dedim çarşafları ütülüyorum dedi. sebep dedim. bırak ütüleme dedim ama yine de yapıyor. çocuklar okula başlayınca artık bana ihtiyacınız kalmadı çıkayım ben dedi. şükür 3 yıldır bizde inşallah daha uzun yıllar çalışırızKızlar maasina üç bin lira zam teklif etmiş 18 bin. Normalde bakicilar ne kadar alır? Yani daha yüksek teklif etse şansı olur mu acaba? Özür dileyip bundan sonra da ekstra şeyler için dikkatli olsa.
şurdan anlıyorum ki kuzeniniz -hadi berbat demeyelim ama- epey epey üstünkörü bir anneÇocuklara üzülüyorum bende. Küçük kız elinde tabletle gezerdi şimdi oyun oynamaktan yoruldu gündüz uyuyor erkenden. Büyük oğlan dersleri düzeldi. Odaları toplu sebze yemeye başladılar. Şimdi düzenleri yine eskiye donecek. Kizin kilo sorunu vardı o bile gitmişti. Tek derdim cocuklar
Oha yani! Kadın İstanbul taraflarındaysa ben kendisine talibim bu arada. 6 yaşında tek çocuk; kresten sonra, seneye de okuldan sonra ilgilenmesi, ödevlerine yardım etmesi kafi.O da çok pişman oldu kadın bisey demeyince üstüne gitmişim diyor. Ütü falan da yaptırmış
Kuzeniniz yanlış anlamayın ama kaşınmış. Ayranı yok içmeye atla gider gezmeye diye bir tabir var. Evde personel var diye bakıcı olarak suyunu çıkarmış. Referans falan diyor gelir durumu madem o kadar iyi değil tepeye niye çıkmış kendi halinde çalışan kadının şaşırmış herkes. Sinirlendim vallahi yaYok öyle değil sigorta ücretini karsilayamiyor yani
Ben çok cektim bakicilardan. Çok iyi anlıyorum gezmeden kisarim çocuğum küçük olsa bakicidan kismam. Sadece çocuklara uzuluyorumBenim anneannemin yanında bir ablamız kalıyor. Hiç evlenmemiş tek yaşayan bir kadın bunu şu yüzden söylüyorum evde erkek yok ve kadın bu açıdan rahat bir çok yeri kabul etmemiş. Asgari ücret arti yoldu ama bisikleti ile gitti geldi hatta annem fazla hesaplamis ve çoğunlukla annem bıraktı
Kadın bazen gündüz anneanneme pide fln söylüyor evde eksik varsa sabah gelirken alıyor yada su gelse evdeki paraya asla dokunmuyor. Temizlik yapıyor ztn 2 kişiler annem de yapıyor haftasonu. 6 gün çalışıyor. Bu asgari ücret zammını istemedi sonra sadece zammı aldı yol ücretini bıraktı. Bize hediyeler alıyor kurabiye kısır yapıyor annem bana bile yemek yaptirmis son dk cikan planlar oldu - ciddi hasta olduğum günler vardı
Annem ile kaç kere hediye aldik nasıl mutlu etmeye çalışıyoruz anlatamam
Anneannem ile kahve yapıp içiyorlar çok keyifliler
Iyi bir insan olsa az utanir yaptigina. O referans bulamaz ,benden başkasi işe almaz kafasında olmaz.Aslında iyidir ama kuzenim erken yaşta evlendi maddi durumu normaldi ailesinin eşinin de öyle. Ama iyi bir semtte ev aldılar yardımla ailelerden o çevrede biraz sosyetik olunca onlara uydu . Heveslenip kadını mağdur etmiş.
Kendisi 25 bin alıyor maas o yüzden veremez sanmam valla. Eşi kaç alıyor bilmiyorum ama ikisi de lise mezunuKuzeniniz yanlış anlamayın ama kaşınmış. Ayranı yok içmeye atla gider gezmeye diye bir tabir var. Evde personel var diye bakıcı olarak suyunu çıkarmış. Referans falan diyor gelir durumu madem o kadar iyi değil tepeye niye çıkmış kendi halinde çalışan kadının şaşırmış herkes. Sinirlendim vallahi ya
Yüz bulunca astar falan bırakmamış komple sömürü bir de işi bırakınca trip atmışValla kuzeniniz kadını yumuşak yüzlü görünce istemişte istemiş
Onlara parası yetmez zaten sanmıyorum. Yani iyi geliyordu bana öyle sert yapıda biri değil ama adam kullanır. Gülümseyerek ister biseyleri. Benden de çok aldı elbise makyaj malzemesi falan zamanında geri gelmediIyi bir insan olsa az utanir yaptigina. O referans bulamaz ,benden başkasi işe almaz kafasında olmaz.
Bunları yapan birinin iyi biri olduğuna beni kimse inandıramaz. Sonradan görme olması da benim nazarımda bu durumu değiştirmiyor.
Sosyetik dedikleriniz genelde yabancı bakıcı alıyorlar yatılı, onlara uydu,uymaya çalıştı diyeceğim bu da olmuyor
Sigortasız çalışırken bakicinin başına birşey gelirse o zaman anlarlar Anya nerde konya nerdeYo yapar nereden uyduruluyor bu şeyler vallahi, 1 gün için bile sigorta yapıyor insanlar.