Derin bir bocalama,cöküş,arayış

Kesinlikle haklısın,yapılan söylenmez ama bende böyle denk gelince Yapiyorum sürekli ve gerçekten Allah karşılığını 3 5 kat veriyor ve hiç zaman gecmeden,gerçekten niyet önemli🙏
böbürlenme için değil sonuçta fikir vermek için konuşuyoruz canım. mesela kurban olarak kıyafet, ayakkabı vs. bırakıyorum sokağa, paketin üzerine yazıyorum içinde ne olduğunu ve niyet ediyorum ihtiyacı olan birini bulsun diye, öyle de olduğuna inanıyorum. bu tarz ufak şeyler yapabiliyorum yalnızca. sizin imkanınız varsa birinin eğitimine destek olursunuz mesela. derdi olan birini dinleyecek bir çift kulak olmak ya da ona acı gerçeği söyleyen ses olmak bile kıymetli. iyilik çok çeşitli, kimin hayatında nerede görevli olduğunuzu, kelebek etkisiyle neye vesile olduğunuzu bilemezsiniz. hatta bazen görünürde kötü olan bir davranışınız, konuşmanız bile iyiye hizmet eder, bana insanlık dışı kötülük edenlere bile teşekkür ettim sonradan, benim kafama balyozlar vura vura uyandırdılar diye. yani kimin nerede görevli olduğu belli değil, özgür irademizle biz seçiyoruz o kötülüğe-iyiliğe nasıl baktığımızı. toplumlar da kendi kaderlerini böyle tayin ediyor işte ve derin uykuda yaşıyor çoğumuz. sistem de böyle özgür bırakıyor bizi..

Bende arkadaşlar gibi manevi olarak boşluk olduğunu düşünüyorum önce namazi aksatmamakla başlayın yeni hayatınıza bu sizi rahatlatacaktir daha sonrasında zikir ve Kur'an. Yardımcı olabileceğim birşey olursa burdayım. Namaz Kur'an hakkında eğitim aldım naçizane.

Bende arkadaşlar gibi manevi olarak boşluk olduğunu düşünüyorum önce namazi aksatmamakla başlayın yeni hayatınıza bu sizi rahatlatacaktir daha sonrasında zikir ve Kur'an. Yardımcı olabileceğim birşey olursa burdayım. Namaz Kur'an hakkında eğitim aldım naçizane.
Cok teşekkür ederim,eksik olmayın takildigim bir şey olursa sorarım elbette🙏🫶

Back
X