babama dair beklentilerimi aşmayı bilmiyorum ve hala kırılıyorum

su an çok öfkelisiniz ama ben sizin yerinizde olsam

1) mutlaka terapiye başlardım. çünkü su an kaotik sekilde yasadiginiz dyygularinizi ve tetiklenmelerinizi, terapiste gidince kontrollu bir sekilde yasayacaksınız. Tv deyi gibi olmuyor terapiler. Mesela yasadiklarinizin %1ini anlatıyorsunuz, anlattiginiz olayların tetiklediği duygularla nasıl basedeceginizi konuşuyorsunuz

2) Ergen gibiyim diye yazmissiniz, babanızın davranislari yanlış , ama siz de çok tepkisel bir durumdasınız. mesele belge bulunamadı diye sinirlendiyse, siz ortadan kaybolmaya calisin. evden çıkabilirseniz bir bahane ile disarm dikin (market, arkadasla buluşma vs). kızarsa kısa cevaplarla sinirlendirmeden savuşturmaya calisin. su an evlilik arefesinde iseniz, göstermelik de olsa ailenize ihtiyacınız var. düğünde sorun cikarirlarsa bir de onunla uğraşmak zorunda kalirsiniz. o yüzden ben olsam kısa sureli zamanda sen iyisin sen haklisin deyip kendi isimi halletmeye calisirdim.

Durumunuza çok üzüldüm ama bir o kadar da size kızdım o videoda izlediğiniz küçük kızı evet babası sevmemiş ama şu an siz de sevmiyorsunsunuz gerçekten o masum küçük kızı sevseydiniz ona o kadar acı çektirmiş adamdan ilgi dilenmezdiniz o kendini koruyamamiş gücü yetmemiş ama şimdiki hâli ona ihanet eder gibi hâlâ bir şeyleri unuttum bahanesiyle yara aldıkça alıyor.Ne olmasını bekliyorsunuz?Adamın açık açık suratiniza seni sevmiyorum demesini mi? Merak etmeyin şu hayatta kimse baba sevgisi olmazsa ölmüyor ,hayat devam ediyor.Sozlerim ağır mı geldi? gelsin birinin sizi sarsması gerek .Kızı ölümden döndüğü halde bir tepki vermeyen adam için çok fazla kafa yoruyorsunuz.Boyle giderse tek zararlı çıkan siz olursunuz

emdr demişler ona bakıyorum psikolog mu psikiyatr mı sizce en iyisi nedir.
Psikolog bence daha iyi bir seçim ilaç kullanımı zor. Ben ilaçlardan çok çektim sadece çok kritik durumlarda (aşırı intihar düşünceleri vs) işe yarıyor bence. Düşünce şekliniz değişmezse ilacı bıraktığınızda aynı yere dönüyorsunuz. En azından benim tecrübelerim böyle oldu. 13 sene aralıklarla ilaç kullandım. Son iki senede terapiyle birlikte götürdüm. İlacı geçen ay bıraktım şükür durumum iyi ama terapiye devam ediyorum. Emdr duymuştum ama onun kararı biraz da psikoloğa kalıyo. Tanıya göre en doğru terapi şeklini seçer. Ben bilişsel davranışçı terapi ve şema terapi aldım dönem dönem. Meditasyon ve öz şefkat uygulamaları da çok iyi fayda sağladı bana. Bunların hepsi bütünün parçası birlikte yapıldığında tamamlıyorlar birbirlerini. Sizin için en doğru yönlendirmeyi zaten psikoloğunuz yapacaktır

Kendi yaşadığım tecrübelerden nacizane bir uyarı yapayım ek olarak. Sırf ailenizden uzaklaşmak için alelacele evlenmeyin. Şansıma eşim iyi bir insan ama evliliğimizi oturtana kadar çok sıkıntı çektik. Gerek benim psikolojik durumum kötü olduğu için gerek erken evlendiğimiz için. Eşiniz olana kadar nişanlınıza babanızın tavrından çok bahsetmeyin derim. Ben de nişanlılık dönemimde babamı iyi tutmaya çalıştım. Düğün arifesi çok kötü patladık ve düğünüme gelmedi. Yine de düğünüm çok güzeldi.

Çok üzüldüm ağır şeyle yaşamışsınız,ama inanın bizde babalar genelde dayakçı.Ben babamdan küfür dahi işitmedim ne bize ne sokaktakine o ayrı ama emsal değil tabi ki.Yine de sizi anlıyorum.Babalar döver de sever gibi yanlış algı oluşmuş.Babanızda bunu bayağı abartılı uygulamış.Şimdi kafanızın derinlerine inen sizi bu sıkıntılardan kurtaran tedavi yöntemleri varmışBence onu araştırın psikologlar tarafından yapılıyormuş.Ben bu yöntemle tedavi olan birini biliyorum.

yok ilişkim uzun süredir var 4 yıldır. babamın aşırı zıttı birdir. seviyorum sırf babam yüzünden evlenmiyorum. 18 yaşından beri zaten iletişim azdı. ayrı evde yaşadım. bahsetmem zaten görünüyor ams her şey az çok. şiddeti anlatmadım ama ilgisiz olduğunun farkında

hangi yöntemle biliyor musunuz peki

Tedavi ol,ayıp değil
niye kız dikkat eksikliğim olduğu halde senden daha başarılı oldum diye dert mi oldu en azından benim sebebim var senin kasiyerligi bile beceremiyo olmanın hasta babandan hala bu yaşında destek görüyor olmanın sebebi ne? çok oturdu herhalde geçen söylediğim şeyler burda bu yaşında gelip kendince tedavi olmayı küçümsüyorsun. çok düşündün günlerce geldin bunu hortlattın. sen de tedavi ol bu kin tutma seviyesi normal değil böyle konuda bile kötülüğünü belli ediyorsun. engelledim seni göz adı ettim. benim tedavi gerektiren halime gelmek için anca dua edersin ayrıca

Son düzenleme:

Siz yasadiklarinizi hep bastirip hayatiniza devam etmissiniz cünkü hayatda kalma stratejiniz buydu cocuk olarak. Öyle siddet gören bir cocuk görünmez olmaya gayret etmeye baslar. Babaniza karsi hala bir ümit beslemeniz de normal. Kendinize bu konuda yüklenmeyin. Bileklik konusunda ama bakis acinizi degistirmenizi tavsiye ederim. Her baktiginizda "bunu babam bana almadi" demek yerine "ben kendi emegimle, kendime deger verdigim icin bunu kendime aldim" demeniz gerekir. En cok da bahsettiginiz o kücük kiz o bileklige sevinecektir.

evet ve hiç silik biri olmadım ya hep aşırı özgüvenli birisi oldum ama şimdi aklıma geldikçe yerin dibine giriyorum çok utanıyorum aşırı derecede kötü hissediyorum. ondan belki de hayatım boyunca ilk defa bir şey istemiştim bu arada. bilmiyorum. evet hala beklentim var arkandayım desin istiyorum. kaç yaşına geldim çocuk gibiyim aynı. ama yok taş olsa söze gelirdi ama babamda yok. nasıl gaddar anlamıyorum. yaşlanınca elime düşecek bu huysuzlukla bir yere sığmaz.

bu babalar yaşlanmayacak sanırım
Yaşlansınlar ikisine de bir damla su bile vermem. Kendi babamla zaten birkaç yıldır görüşmüyorum düğünüme bile çağırmadım. Zaten eşimin tarafını günahım kadar sevmem hepsi de çıkarcı insanlardır. Bir damla bak bir damla su bile göremezler benden hem maddi hem manevi. O yüzden sizde yuvanızı kurmaya bakın. Kapınızı kapatıp oturun boşverin geçmişi

ben de bakmam ki ne annem ne babam kendi anne babasına baktı benim dedem sürünerek öldü tabiri caizse annem gitmedi anneannem babaannem umurlarında değil. ben kuracağım aileye üzülüyorum. bir de aynı şehirde yaşayacağız. ilerde çocuğum olursa dede diyecek bu adama. onlara da ayrımcılık yapar üzer. zaten nişanlım dışlanmıs durumda evdeyken selam bile vermiyor ne yaptı bu çocuk sana. deprem oldu sevgilim Malatyalı. nişanlıyız. Ara dedim nolur benj rezil etme aramadı ya aramadı

Görüşmek zorunda değilsin. Çocuğunu da göstermek zorunda değilsin. Düğüne kadar mecburen aynı evde yaşadığın için sabret. Düğünden sonra iletişimini kopartabilirsin.

EMDR tekniği diye bir yöntem..araştırın isterseniz
bu tekniği çok duydum. peki cidden iyi geldi mi? eskiden önyargım vardı ama aştım sanırım. hangi psikolog hangi şehirde? ben ankaradayım burada seçenek çok ama karar veremedim bir türlü. özele gitmeyi düşünüyorum. ama arkadaşım direkt psikiyatra git ilaçsız ol dedi. psikologlar çok iyi değil dedi

artık bunu yapamıyorum ne dese bana batıyor sürekli kavga çıkarıyorum. sürekli sürtüşme halindeydiz

çok haklısınız ve evet çok ağır. tam bir korkak gibiyim yapmam gereken şeyi yapmıyorum. hala ondan medet bekliyorum. normalde asla böyle birisi değilimdir başka insanlarla ilişkim böyle değildir. ama babamla ilişkim böyle. hala ona muhtaç gibiyim. istiyorum ki bana kızım desin beni tebrik etsin benimle gurur duysun. yanımda olsun. düğünümde dans edelim. çocuğum olunca benimle mutlu olsun. nişanlımla bir sofrada otursun. yok. o kadar üzülüyorum ki. kendime çok kızıyorum. o küçük kız 26 yaşında hala küçük kız ben maalesef ki sevmiyorum sevemiyoruum ona hala eziyet ediyorum. inandırıcı gelmiyor olabilir ama cidden ben bunları unutmuştum. lisede hiç aklıma gelmiyordu. babamın kötü olduğunu görmüyordum. şimdi düşündükçe yüreğim ağrıyor çok kötü ezik hissediyorum özgüvenim kırılıyor tir tir titriyorum. ama eksiden böyle değildi. bu eve yeniden girene kadar böyle değildi ya. kayınpederimle ilişki kurana kadar böyle değildi. şimdi her şey çok üzüyor. terapi alacağım kafaya koydum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…