- 17 Ağustos 2016
- 3.746
- 4.199
- 133
- Konu Sahibi merllins06
-
Bizim zamanimizda somon mu vardi, neden böyle oldugumuz anlasildi:)Çocuklar somon yemezse zekaları gelişmez diyen de gördü bu gözler bdv de.
Değil mi ya . 650 tl yeter mutfağa3000 ne ya, her gün 100 liralık siparişe denk gelir. Bence sorun sizde.
Ben sağlıksız oldugunu düşünmüyorum. Konserve, buzluğa koyma yada kurutma.bende tasarruf için yazdan bamya taze fasülye vs bol bol dondurucuya atarım ama aklıma takılıyor acaba sağlıksız mı hata mı ediyorum diye
Ben hiç atmadım buzluğa enginar ama istiyorum, çiğden mi koyuluyor? Zaten buralarda pek bulunan bişey değil bulmuşken zulalayayımGeçen bahar 100 tane çanak 40 tane dolmalık enginar attım buzluğa. Şu an 4 tane dolmalık kaldı sadece
Ben 250 liralik alışverişle 1 haftalik yemek hazirliyorum eveDeğil mi ya . 650 tl yeter mutfağa
buzluktan çıkan ürün tekrar dondurulmaz bunu biliyorum da örn; fasulyeyi çıkardım pişirdim tencerede bi tabaklık kaldı onu da yarın ısıtıp yiyeyim dersen kokuyor. bu kuru fasulyede böyle oldu ama buzluğa attığım patlıcanda aynı sey geçerli değil. pişirdikten sonra kalanı ertesi gün ısıtıp tekrar yiyebiliyorum. sağlıklı mı? şimdi durup bende bi düşündüm açıkçası
Kendin temizleyip atacaksan limonlu su yap onunla birlikte poşetle. Hiç bişey olmaz limonlu suda olunca.Ben hiç atmadım buzluğa enginar ama istiyorum, çiğden mi koyuluyor? Zaten buralarda pek bulunan bişey değil bulmuşken zulalayayım
Evde yapılan konserve şöyle sağlıksız; en ufak bir aksilikte içinde çok ciddi zararlı bakteri üreyebiliyor. Dikkatli yaparsanız sorun olmaz. Biz bir laborant titizliğiyle çalışıyoruz konserve yaparkenBen sağlıksız oldugunu düşünmüyorum. Konserve, buzluğa koyma yada kurutma.
Evet son zamanlarda sağlıksız diyenler var ama eskiden hazır konserve çok tüketiliyordu şimdi herkes evde yapınca onlar fazla alınmıyor bence bu söylemler bu yüzden de çıkıyor.
Ben sağlıksız oldugunu düşünmüyorum. Konserve, buzluğa koyma yada kurutma.
Evet son zamanlarda sağlıksız diyenler var ama eskiden hazır konserve çok tüketiliyordu şimdi herkes evde yapınca onlar fazla alınmıyor bence bu söylemler bu yüzden de çıkıyor.
konserveden cok korkuyorum ben.her yil bir suru olen haberi goruyoruz.ben domatesi falan kavurup koyuyorum derin dondurucuyahazir konservelerin icine tanpon cozelti dedikleri cesitli kimyasal tuzlarin cozuldugu sula koyularlar ve bizim evde yaptiklarimiza gore bayagi kimyasal iceriyorlar. zaten konserve ve hazir gida fabrikalarinda kimyagerler bu yuzden calisir.
Evde bizim yaptigimiz konservelerin mantigi kaynar kaynar cam kavanoza koyup agzini kapatmak yani havayla temasını kesmek. kaynayan gidanin icinde bakteri olmaz daha kaynarken kapagini kapatip havayla temasini kesince icinde bakteri uruyemez yani bozulamaz.
kanser atlattiktan sonra (10 yıl once) doktorum artik bana hazir konserve urun yemeyeceksin demisti. buna hazir konserve salcada dahil. bu yuzden hep ev yapimı salca kullanirim.
konserveden cok korkuyorum ben.her yil bir suru olen haberi goruyoruz.ben domatesi falan kavurup koyuyorum derin dondurucuya
Tamamen neyi, ne kadar aldığınıza bağlı. Ben de 100 tl harcarım. Ama acaba nerden ne yerim?Ben 250 liralik alışverişle 1 haftalik yemek hazirliyorum eve
Ben de asagi yukari bir hesap cikarcam simdi merak ettimTamamen neyi, ne kadar aldığınıza bağlı. Ben de 100 tl harcarım. Ama acaba nerden ne yerim?
Et tüketiminiz bu düzeydeyse eş dost akraba neyse artık, ortak hayvan kesip stoklamanız çok daha ucuza gelir. Bence bunu bir değerlendirin.ben buna takıldım sana da az takılayım dedim
kaç kg sınız siz
oğlum hani 10 yaşında ya önüne 2 köfte koysam devamı gelir diye bekler
dün yazdık ya babası yarım kg dan ikisine hamburger yapmış yemişler diye
282 gram düşmüş adam başı hesaplamışlar ben yazdıktan sonra anlattı
onlarınkinde ekmek de var tabii
yani köfte yanına fırın sebze desek hatta o fırın sebzeye patates de eklesek en az yarım kg ekmekli köfte lazım 3 kişiye
ben köfte yediğimde ekmek vs yemem yanında da brokoli karnabahar vs olur bu durumda da 2 köfte ile kessen doymam
tamam biliyorum kiloluyum da 47 kg olduğum dönemde de hiç o kadar az yemedim
işte ben bu sırrı soruyorum
sebze yemeği deniyor da taze fasülyeyi tek başına yiyemezler ki
yani yerler de acıkıverirler
taze fasülye pilav ile yenir onda da acıkılır bir süre sonra yanında da koca bir salata ile
mesela dün lahana sarması yaptım buradan aldığım gaz ile bir bardak pirinç ile kocaman bir tencere
evet herkes onu yedi, yanında da baklava yapmıştım onu da yedi ama ilerleyen saatlerde ben meyve yedim oğlum börek yedi
şimdi burada oğlum oğlum yazdım da okul önünde anneler bizimkiler çok kilo aldı seninki hala çubuk kraker modunda
günde mutlaka bir öğünü hatta iki öğünü etli beslenen çocuk bu durumda
kereviz sapından çorbaya da bayılır ama onunla tek başına asla doymaz ki
ben de kıymalı etli yemek sevmem bu arada
et dediğin et gibi yenmelidir :)))
haşlama da olur kavurma da fırınlama da olur ama et tadı gelsin başka şeylerin arasında kamufle edilmesin :)))
bu da bize aylık 3000 in üzerinde mutfak masrafı olarak döner
her gün 50 TL lik et masrafı olsa zaten 1500 TL eder
Et tüketiminiz bu düzeydeyse eş dost akraba neyse artık, ortak hayvan kesip stoklamanız çok daha ucuza gelir. Bence bunu bir değerlendirin.
1 kilo kuruyemiş 120 tl . Sütün litresi 8 tl.az önce eczaneden vitamin aldım 218 tl. Biz de bir sorun var demekki harcamayı bilmiyoruz haklı olabilirsinizBen 250 liralik alışverişle 1 haftalik yemek hazirliyorum eve
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?