Ablam neden böyle

Ben konu sahibi değilim ve kardeş onun kücüğü o onu kücümsemiş olsa bile ev diye biyer var orda ceker konuşur kardeşiyle orası yeri değil seviyesine inmek zorunda değildi bu ablalık değil orda zaten kendini belli etmiş çirkinliktir bu. Herkesin her yaptığına tepki verilmez bazen bazı hareketler bir tepki haketmez.
Ya allah aşkına kardeşi onun küçüğü o ablalık yapsın fln konudan bağımsız söylüyorum neden büyük küçüğü idare etsinki,neden çekip konuşsun bir köşede,herkes içinde yapılan bir hareket varsa herkes içindede cvp verilir,oldu o zaman sırf küçük diye istediğini söylesin toplum içinde ablada hep sussun bir süre sonra adı aptala çıkar,maskara olursun,bunun doğrusu şudur sen bir laf atıyorsan karşılığını yemeye hazır ol bu kadar basit,tepkinizi olgunluk bende kalsın diye yerinde vermezseniz kimse sizi ciddiye almaz,konu sahibi için söylemiyorum o bir laf üzerine olmuş bir olay,ama sürekli sürekli bu duruma maruz kalanlara söylüyorum,büyuklük sende kalsın fln onlar hep hikaye.

Ya allah aşkına kardeşi onun küçüğü o ablalık yapsın fln konudan bağımsız söylüyorum neden büyük küçüğü idare etsinki,neden çekip konuşsun bir köşede,herkes içinde yapılan bir hareket varsa herkes içindede cvp verilir,oldu o zaman sırf küçük diye istediğini söylesin toplum içinde ablada hep sussun bir süre sonra adı aptala çıkar,maskara olursun,bunun doğrusu şudur sen bir laf atıyorsan karşılığını yemeye hazır ol bu kadar basit,tepkinizi olgunluk bende kalsın diye yerinde vermezseniz kimse sizi ciddiye almaz,konu sahibi için söylemiyorum o bir laf üzerine olmuş bir olay,ama sürekli sürekli bu duruma maruz kalanlara söylüyorum,büyuklük sende kalsın fln onlar hep hikaye.
Ben öyle düşünmiyorum illaki terbiyesizlik yapana benimde onu bozacak vaktim gelir ama tanımadığım insanların ağzına laf vermem o ortamda çirkefleşmem herkes kendine yakışanı yapar çingenelik yapamam belli bir çizgim var tartar biçerim karşımdakiyle o an tartışmaya değmezse yapmam bunu:)

Ben öyle düşünmiyorum illaki terbiyesizlik yapana benimde onu bozacak vaktim gelir ama tanımadığım insanların ağzına laf vermem o ortamda çirkefleşmem herkes kendine yakışanı yapar çingenelik yapamam belli bir çizgim var tartar biçerim karşımdakiyle o an tartışmaya değmezse yapmam bunu:)
Yok anlamadınız,ben çingenelik yapıp çirkefleşmekten bahsetmiyorum,yerinde tepki vermezseniz eğer karşınızdaki bunu alışkanlık haline getirir,zamanı gelince lafını sokarım diyosunuz ya işte o zamanda durduk yere aşırı tepki vermiş gibi görünüyorsunuz,toplum içinde ezilen sonrasında durduk yere çıkış yapan pasif agrasif bir tip gibi olursunuz,ben bunu çok ciddi tecrübe ettim,yalnızken can ciger kuzu sarması toplum içindeyken sürekli göz deviren yaptıklarımı küçümseyen bir arkadaşım vardı,özsaygımı yitirdim,sürekli tepki veren aşırı çıkışlar yapan tipler tahrik ediliyordur diye düşünüyorum herzaman,o yüzden yerinde ve zamanında tepki en sağlıklısı,ha çok can sıkıyordur çıkartırsın hayatından en temizi bu zaten.

Bence de durum tek taraflı değil. Eşinizin ailesiyle konuşurken ablanız bir bilgi veriyor ve siz onunla oo prof merve diye dalga geçiyorsunuz. Onun gerizekalı demesinde değilim, çünkü ondan şikayet eden sizsiniz. Ne gibi bir sonuç bekliyordunuz? He he canım kardeşim demesini mi?
Bariz kıskançlık var aranızda. Ama karşılıklı bence. Bunu yapan da anne babanız. Artık ne yapıldıysa geçmişte kaldı. Bu yaştan sonra olacakların sorumlusu sizsiniz. O yüzden ablanızla aranız iyi olsun istiyorsanız samimi olun. Sorunu çözemiyorsanız o zaman da uzak durun.

Bazı insanlar kusura bakmayın ama aynen böyle kalleş kıskançlar.Ablan seni net kıskanıyor sende olup onda olmayan şeyler var ama bu da bahane değil seni aşağı çekmek istiyor.Aynı evde yaşamıyorsanız görüşmeyi kesin .Mecbur değilsiniz .
Aynı evdeyseniz de iletişimi minimuma indirin bir şey de anlatmayın kullanır yüzünüze vurur zaten.He he deyin geçin konuşmayın.

Ben konu sahibi değilim ve kardeş onun kücüğü o onu kücümsemiş olsa bile ev diye biyer var orda ceker konuşur kardeşiyle orası yeri değil seviyesine inmek zorunda değildi bu ablalık değil orda zaten kendini belli etmiş çirkinliktir bu. Herkesin her yaptığına tepki verilmez bazen bazı hareketler bir tepki haketmez.
Ne alaka yahu memlekette bi tutturmussujuz önde buyuk abla abi, sanki buyükler kucükleri doguruyor hep bi sorumluluk önde buyükluk blabla. Gecin bu kafalari

Kendimden 8 yaş küçük kız kardeşim var, ikimiz de birbirimiz için canımızı verir, her şeyin en iyisini hakettiğimizi düşünür ve hep en iyisi olsun diye uğraşırız. Ama ne o bana birilerinin yanında prof vs der ne de ben ona gerizekalı derim, açık konuşmak gerekirse aynı kapıya çıkıyor söyledikleriniz ve ikinizinki de hoş olmamış. Ablan gayet kıskanç biri belli ama abla olmaktan bağımsız insan olarak kıskanç gibi, çok kişiselleştirme mesafeni koy devam et derim.

Kardeşte olsa beş parmağın beşi de bir olmuyor.
Hiç kafanıza takmayın, abla da olsa egoist insanlardan uzak durun.

Bence de durum tek taraflı değil. Eşinizin ailesiyle konuşurken ablanız bir bilgi veriyor ve siz onunla oo prof merve diye dalga geçiyorsunuz. Onun gerizekalı demesinde değilim, çünkü ondan şikayet eden sizsiniz. Ne gibi bir sonuç bekliyordunuz? He he canım kardeşim demesini mi?
Bariz kıskançlık var aranızda. Ama karşılıklı bence. Bunu yapan da anne babanız. Artık ne yapıldıysa geçmişte kaldı. Bu yaştan sonra olacakların sorumlusu sizsiniz. O yüzden ablanızla aranız iyi olsun istiyorsanız samimi olun. Sorunu çözemiyorsanız o zaman da uzak durun.
yani hayatım benim söylediğim bu sözcüğün karşılığı gerizekalı mı? Ben onun onurunu kalbini mi kırmışım? Bir hastalıkla ilgili yorum yapmıştı ben de oo prof dr merve demiştim kalp kırıcak bir şey değil bir de ailelerin olduğu bu ortamda söylenecek laf hiç değil lütfen yani.. benim onunla sorunum yok zaten her zaman sevgi ve anlayışla karşılık veriyorum kendisi bana istediklerini yaptırmaya çalışıyor kusura bakmayın. bakın daha bu yaz evime gelecekti bana ve eşime sormadan daha hiç tanışmadığım sevgilisini evime kalmaya çağırdı. En son bana söyledi onu da çağırdım diye. Ben evliyim bana danışmadan benim evime sevgilisini çağıramaz eşim istemedi gelmesini sonrasında o gelmezse ben de gelmem diyip trip attı. bana kendi isteklerini dayatıyor bu normal değil lütfen. benim kendi hayatım ve ailem olduğunu algılayamıyor

Ben seni anladım. Sen yıllardır bu durumun farkındasın ve aslında içten içe kinlenmişsin ablana. Herkesin için de fikrini beyan edince de istemsizce ona bozmak istemişsin. Bunu bilinçli yapmıyorsun ama içinden geçenler artık diline dökülmeye başlamış.

Bende aynı durumdayım. Üstelik üç kardeşim var ve üçü de beni kıskanıyor sanırım. Bunu ben söylemiyorum üstelik çevremizde ki yakın olan kişiler söylüyor. Ben onlarla konuşsam düzelmeyeceğini düşünüyorum ve kendi psikoloim için psikoloğa gitmeyi düşünüyorum

yani hayatım benim söylediğim bu sözcüğün karşılığı gerizekalı mı? Ben onun onurunu kalbini mi kırmışım? Bir hastalıkla ilgili yorum yapmıştı ben de oo prof dr merve demiştim kalp kırıcak bir şey değil bir de ailelerin olduğu bu ortamda söylenecek laf hiç değil lütfen yani.. benim onunla sorunum yok zaten her zaman sevgi ve anlayışla karşılık veriyorum kendisi bana istediklerini yaptırmaya çalışıyor kusura bakmayın. bakın daha bu yaz evime gelecekti bana ve eşime sormadan daha hiç tanışmadığım sevgilisini evime kalmaya çağırdı. En son bana söyledi onu da çağırdım diye. Ben evliyim bana danışmadan benim evime sevgilisini çağıramaz eşim istemedi gelmesini sonrasında o gelmezse ben de gelmem diyip trip attı. bana kendi isteklerini dayatıyor bu normal değil lütfen. benim kendi hayatım ve ailem olduğunu algılayamıyor
Ben ablanızı savunmadım. Ama siz de az değilsiniz dedim.

Ooo prof.dr diyerek sen aşağılamışsın o cevabını verince mi suçlu oldu?
Bir başkasına yazdığım açıklamanın aynısını iletiyorum;

Ben ablanızı savunmadım. Ama siz de az değilsiniz dedim.
ya ben zaten gelip ablamı yerin demiyorum Ben problemimi üzüntümü burda paylaşmak istedim ve benimle aynı şeyleri yaşayan insanlar durumlarından bahsettiler iyi geldi açıkcası.

Ben seni anladım. Sen yıllardır bu durumun farkındasın ve aslında içten içe kinlenmişsin ablana. Herkesin için de fikrini beyan edince de istemsizce ona bozmak istemişsin. Bunu bilinçli yapmıyorsun ama içinden geçenler artık diline dökülmeye başlamış.

Bende aynı durumdayım. Üstelik üç kardeşim var ve üçü de beni kıskanıyor sanırım. Bunu ben söylemiyorum üstelik çevremizde ki yakın olan kişiler söylüyor. Ben onlarla konuşsam düzelmeyeceğini düşünüyorum ve kendi psikoloim için psikoloğa gitmeyi düşünüyorum
It's so fluffy I am gonna dieee 😍

Eşimin ailesiyle ilk tanıştığım zamanlar, ablam yanımda bi konu konuşuluyordu ben de dediği bir şey için ablama oo prof dr. Merve hanım demiştim
Sizde az değilsiniz. Milletin yanında niye kardesinizle dalga geçiyorsunuz orası sizin arkadaş ortamınız değilki.
İkinizde aynısınız.

Herkesin kardeşlik ilişkisi ne yazıkki iyi olmuyor, bazıları düşmandan beter, bir tane de bende var, mümkün olduğunca az görüş, duygusal beklentileri bırak

Kızlar selamm çok mutsuzum. Çoğumuzun bir kardeşi, ablası, abisi var. Bir insanın hayatında daha yakın kim olabilir ki? Çocukluğunuz, gençliğiniz beraber geçmiş aynı evde büyümüşsün seni daha iyi kim tanır?
Hayatımın her alanında ablamın zorbalıklarına maruz kaldım, ablamın ablam olmasını öyle çok isterdim ki ona iyi bir şeyimi paylaşamıyorum bile başarımı paylaştığım an susar aa öyle mi der daha fazla konuşmaz..
Şimdi yaşadıklarımı anlatıyorum
eşimle sevgili olduğumuz zamanlar kalmaya giderdim hemen anneme söylerdi şu an kendisi sevgilisinde kalıyor ben asslaa söylemem..

Ben kolay hasta olan biri değilim sabah uyandığımda çok kötüydüm sonra bir eczaneye uğrayıp tansiyonumu ölçtürdük ve çok yüksek çıkmıştı zaten ayakta zor duruyordum en yakında özel hastane vardı oraya gittik. Doktorda bu tansiyon yaşına göre normal değil hemen kontrol edelim kan tahlili vs yapalım dedi tamam dedik işte bu tahliller için önce para ödemek gerekiyor, çalışıp paramı kazanan biriyim kendi ödeyeceğim hastane masrafından zorla beni hastaneden çıkartmıştı.. Şimdi kendisi özel bir hastanede çalışıyor ve sürekli halsizim deyip vitamin serumu vs taktırıyor hastaneye aylık 10k cebinden rahat bırakıyor

Eşimin ailesiyle ilk tanıştığım zamanlar, ablam yanımda bi konu konuşuluyordu ben de dediği bir şey için ablama oo prof dr. Merve hanım demiştim onların yanında bana gerizekalı demişti herkes şok olmuştu o kadar üzülüp ağlamıştım ki size anlatamam.. ben onu aşağılamışım o yüzden bana gerizekalı diyebilirmiş?

Telefonum bozulmuştu, kendime iphone alacaktım param çıkışmayınca annem bana 1000 tl destek olmuştu annem bana yardım ettiği için günlerce ağlamış nasıl ben iphone alırım diye? Bu arada biz küçükken babam birimize samsung birimize iphone almıstı ben ablamın olsun demiştim hiç istememiştim bile

Daha neler var neler… çok üzülüyorum bir arkadaştan önce benim ablam varken kendisi düşman gibi 😔
Bu tarz sorunlar taaa bebeklikten başlıyor, anne babanız size kardeş olmayı, bağ kurmayı öğretememiş, sorun anne babada ...

Soyle basliklarin sahipleri anne babalarin yaptiklari hatalarıda yazsalarda feyz alsak azicik, 2 kizim var korkuyorum aralarinda denge kuramayacagim gelecekte boyle sacmalayacaklar diye.

X