• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aylık mutfak masrafı problemi

1 kilo kuruyemiş 120 tl . Sütün litresi 8 tl.az önce eczaneden vitamin aldım 218 tl. Biz de bir sorun var demekki harcamayı bilmiyoruz haklı olabilirsiniz😀

Ya eskiden çekirdek alır yerdik çekirdek bile almış başını gitmis. Bizmi fakirleşiyoruz anlamadım.

Ya eskiden çekirdek alır yerdik çekirdek bile almış başını gitmis. Bizmi fakirleşiyoruz anlamadım.
Devlet kendi 4 kişilik açlık sınırı 2500 ün üstünde diyor ama k.k kadınlarının bazısı fazla buluyor ne diyeyimm😅

Geçinemiyorum yetmiyorr konusu açacaktım ama benden önce davranan olmuş bugün. Bayılıyorumm bu konulara 650 tl aylık mutfak masrafı olan aile bile varmış. Çok müsrifiz kızlarrr çok. Mor sakın o konuya termosları yazma linç ederler seni pinciğini bile bulamayız😇🤣

Benim 1500 ama benim yazdan stoklarim çok oluyor. Onun dışında 650 benim icin imkansiz.günde
Ekmek 5 tl den 150tl
Su 4 dabacana 60tl
1kg çay +şeker 40tl
Her öğünde 1 er yumurta yesek sadece günde 9 tane ayda 270 tane 225tl
1 teneke yağ 75tl
650 mümkünmü yok valla. 3 ögüne sadece 1 yumurtaya ancak yetiyor

Ben de asagi yukari bir hesap cikarcam simdi merak ettim
Yok ben ironi yaptım. Ben yettiremem 250 falan çok net. Şimdi şu kadar et tüketiyorum desem ooo dana al kes derler. Tercih meselesi tabi ancak tanesi 2 tl den yumurta, 1 kg mı 80 tl olan tereyağından yemek bir lüks değil. Her gün et/etli yemek de lüks değil. Hayret etmenin anlamı yok.

Bilmem ev konservesinden olen hic duymadim.

simdi soyle bir durum var. mesela bizim apartmanin alt katinda siginak var. kim ne bulduysa doldurmus. eski kiyafet mi dersin eski mobilya mi dersin eski buz dolabimi dersin tabi yıllardir temizlenmiyor. bir kere oğlumun bisikletini koydu diye esim onu almak icin girdim etrafta bocekler cirit atıyor. bir baktim konserveler var dolu konservede var bos yikanmamis konserve siseleride var koymuslar oraya sonra alip evlerine nasil o konserve siselerini mutfaklarina sokacaklar bilmiyorum resmen midem kalktı.

Benim annem yıllarca yapar. bir kere siseleri kaynatir. her seferinde sifir kapak koyar onlari da tertemiz yikar tek tek kurular. Ben annemden baska kimsenin konservesini yemem. ev yapimi salcayı bile annem yaparsa gonul rahatlığıyla yerim annem yapmazsada annemin tanidiğı cok temiz dedigi akrabalarimiz var onlardan alirim. cunku ev yapimi salcayi camasir kaynattiklari kazanlarda kaynatarak yapanlar var.

tabiki herseyin konservesini yapmayiz sadece domatesin yapariz annemle sukur simdiye kadar en ufak zehirlenme bir problem yasamadik.
Var maalesef:Hastaneye gitmeyen komaya giriyor! evde yapmak isterim ama bu haberlerden çok korkuyorum

Meyve sebzeleri mevsiminde tüketin. Hem bütçe hem sağlık açısından iyi gelecektir.

Var maalesef:Hastaneye gitmeyen komaya giriyor! evde yapmak isterim ama bu haberlerden çok korkuyorum

haberi okudum. tam tahmin ettiğim gibi hijyenik olmayan ortamda besin tam kaynatilmadan yapilan ve paslı kapakla yapilan konservelerden bahsedilmiş.

Biz konserve yapacağımız şiseleri bile kaynatiriz ve her sene sıfir uretim kapak kullaniriz domateste kaynarken hic bekletmeden konulur sıselere hatta havluyla tutar metal temiz kuru kepceyle siseleri doldururuz havluyla tutmazsak kaynar domates elimizi yakar. aninda kapagı kapatilip ters cevrilir kapak tutsun diye. zaten soguduktan sonra kapak kolay kolay acilmaz bicakla sagdan soldan hava aldirarak zor acariz.

Salca yine oyle salca daha cok kaynar kaynarken sislenir.

annem 60 yasinda anneannemden ögrenmis bunları yapmayı akrbaya da dagitir akrabalarimiz bayılir. sukur hic sorun yasamadik bu kadar senedir.

Annem olmazsa ben tek basıma yapmazdim herhalde annemle yapıyoruz sağolsun.

Back