• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aylık mutfak masrafı problemi

Hic denemedim araştirayim bu yıl çok ilac kullandim organları temizlemek lazim arastirayim
Ben çok seviyorum. İnternetten aldım bende . Reklama girer mi bilmiyorum instagramdan enginaryoresi ne bakın isterseniz. Ben memnun kaldım 21 adet konserve çanak enginar 110 tl idi en son aldığımda. Yapraklı falanda var..

Kalbimden vurdun beni şuan sjdks
Korunuyorum hamile kaldım diyenler, istemiyordum kaldım diyenler, istiyorum hemen kaldım diyen size sesleniyorum :ukala::ukala:
Aylardır hepsini deniyorum yok olmuyor :KK70:

Yanlış nerede sjdkskd

aceleye gerek yok

protein ağırlıklı beslenin doğal yağlar kuruyemiş ve meyveler yiyin

(şaka yaptım şaka)

olacak,:anneadayı: cidden aceleye germeye gerek yok

ben 3 kg alıp dondurucu da muhafaza ediyorum . nohut , buğday, fasulye,barbunya,yeşil mercimek . ıslayıp ertesi gün hafiften pişirip öyle koyuyorum bir şey olmuyor . pirinç, bulgur, kırmızı mercimeklere tuz ve defne yaprağı koyuyorum içlerine, serin bi yerde muhafaza ediyorum şimdye bir şey olmadı . sizde öyle deneyin isterseniz. 3 - 4 ay gidiyor .
Deneyeceğim, nişanlıma çalıştığı yerden bakliyat makarna pirinç ramazanda vermişler paketli olarak o şekilde tarihi dolmadan böceklendi mutfakta dolabın içinde duruyordu güneşe direk temas yoktu mutfakta duruyordu yani sıcaklık olarak ocağa çok yakın bi yerde değildi artık markasından mıydı neyden olduğunu anlayamadım nişanlım tek yaşadığı için yemek vs yapmıyordu , annemde pakette ya da kavanozda tutuyor dediğiniz gibi defne yaprağı koyarak hiç bozulma yaşamadık

bu sekilde kuru fasulyeyi haşlayıp koydum
tekrar pişirdiğimde tadı güzeldi ama 2. ısıttığımda koktu
buzluğa atacaksanız da tek pişirimlik koyun kalan kokuyor
evet evet . bunu belirtmeyi unuttum . Porsiyonluk olarak koymak lazım poşeti aç kapa aç kapa olunca tadı bozuluyor haklısınız . Birde kilitli poşet iyi oluyor .

Deneyeceğim, nişanlıma çalıştığı yerden bakliyat makarna pirinç ramazanda vermişler paketli olarak o şekilde tarihi dolmadan böceklendi mutfakta dolabın içinde duruyordu güneşe direk temas yoktu mutfakta duruyordu yani sıcaklık olarak ocağa çok yakın bi yerde değildi artık markasından mıydı neyden olduğunu anlayamadım nişanlım tek yaşadığı için yemek vs yapmıyordu , annemde pakette ya da kavanozda tutuyor dediğiniz gibi defne yaprağı koyarak hiç bozulma yaşamadık
Bazı evlerde gerçekten sorun oluyor nedense . Annemle ayni mahallede oturuyoruz onda böcekleniyordu , bende bir şey olmuyor . Üstelik benim ev yazın çok sıcak oluyor , annemin giriş kat olduğu için serin buna rağmen böcekleniyor . Denemek lazım .

Ben çok seviyorum. İnternetten aldım bende . Reklama girer mi bilmiyorum instagramdan enginaryoresi ne bakın isterseniz. Ben memnun kaldım 21 adet konserve çanak enginar 110 tl idi en son aldığımda. Yapraklı falanda var..

Cok tesekkür ederim muhakkak inceliyecegim

mutfakta böceklenebilir
ben serin kapalı balkonda muhafaza ediyordum . oda ısısından bi tık daha soğuk olsun mutfak genel anlamda sıcak bi alan zaten

bende tasarruf için yazdan bamya taze fasülye vs bol bol dondurucuya atarım ama aklıma takılıyor acaba sağlıksız mı hata mı ediyorum diye

Malesef ciddi. Her sey asiri pahalandi. Ama bazi insanlar israrla gormezden geliyor. Ilginc olan o.

Ben en son Aralik 2019'da Turkiye'ye tatile gelmistim ve deodorant ile ped fiyatlarina sok olmustum. Pandemi sebebiyle 1 seneden fazladir gelmedigim icin guncel fiyatlardan haberdar degilim simdi de peynire sok oldum. Bir de bizde sinirlar hala kapali gelen giden olmayinca ezine peyniri stogum bitti ruyalarimda ezine peyniri gorup marketten yunan feta peynirine talim ediyorum o yuzden hassas noktam oldugu icin dikkatimi cekmis olabilir :)

evet evet . bunu belirtmeyi unuttum . Porsiyonluk olarak koymak lazım poşeti aç kapa aç kapa olunca tadı bozuluyor haklısınız . Birde kilitli poşet iyi oluyor .

Evet sağlıklı olması icin ve kullanim kolaylığı buzluğa atılan her ürunün tek porsiyonluk olması lazım. Cıkar cozdur birazini kullan geri dondur bakteri uremesine sebep olur. çıkarıp çozdurdugun urunun hepsini kullanmak lazım.

Evet sağlıklı olması icin ve kullanim kolaylığı buzluğa atılan her ürunün tek porsiyonluk olması lazım. Cıkar cozdur birazini kullan geri dondur bakteri uremesine sebep olur. çıkarıp çozdurdugun urunun hepsini kullanmak lazım.
buzluktan çıkan ürün tekrar dondurulmaz bunu biliyorum da örn; fasulyeyi çıkardım pişirdim tencerede bi tabaklık kaldı onu da yarın ısıtıp yiyeyim dersen kokuyor. bu kuru fasulyede böyle oldu ama buzluğa attığım patlıcanda aynı sey geçerli değil. pişirdikten sonra kalanı ertesi gün ısıtıp tekrar yiyebiliyorum. sağlıklı mı? şimdi durup bende bi düşündüm açıkçası

Merhaba,

Eşimle ikimiz de evden çalışıyoruz yani üç öğün evde yiyoruz. Sabahları pek kahvaltı yapmayız tost arada basit omlet vs.. Haftada iki kere dışarıdan pizza vs söyleriz (çok pahalı şeyler değil) İki kişi için aylık mutfak masrafımız 3000 tl’yi buluyor, hatta biraz geçiyor bu normal mi? Şu an bazı sıkıntılarımız olduğu için biraz tasarruf yapmam gerekiyor ama tasarruf yapılması gerekiyor mu yoksa normal mi hiç bilemiyorum :KK43:
Merhab,
Cevapların hepsini okuyamadım. Genel pahalılık malum ondan yeteri kadar yakınılmıştır muhtemelen geçiyorum oraları 🙈 Tutar, yeme içme alışkanlıklarına bağlı tamamen. O 3000 ya aldığınız her şeyi hiç ziyan etmeden tüketebiliyosanız sorun da yok bence Benim de önceden çok yüksek tutardı mutfak harcamam. Ama çöpe de çok şey giderdi. İlk evlendiğim zamanlar bilinçsizdim hesap kitap konusunda 🙈 Şu an o döneme göre nispeten daha bilinçli olduğumu düşünüyorum. Şöyle ki bozulmayacak şeyleri toplu almak gerçekten önemli. Hem toplu fiyat daha uygun oluyor hem de her ay olabilecek olası zamlardan paçayı kurtarmış oluyorsunuz :) Kağıt peçete, diş macunu, şampuan, hijyenik ped, deterjan uzar gider toplu alınabilecekler listesi. Kuru bakliyatı da fazla alıp serin yerde muhafaza ederseniz ya da haşlayıp dondurucuya atarsanız o da epey fark eder. Bunları toplu alınca sadece sebzeyi yoğurt gibi çabuk bozulacak şeyleri günlük almış oluyorsunuz. Bir de listeyle giderseniz ve ona bağlı kalırsanız hesapta olmayan, belki de kullanılmayıp unutulacak şeyleri almamış olursunuz. Ben Sodexo kartımı toplu alışverişe ayırıyorum genellikle onun dışında sebze, meyve vs. Mi, haftada bir şarabımı ( köpek öldüren :D) ve olmazsa olmaz kuruyemişimi ( makbul, maksul ve benzeri yerlerde çok uygun) alıyorum artık. Deterjan masrafını beş yıldır çamaşır suyu ve türevlerini kullanmadığım için epey düşürdüm. Elde bulaşık deterjanı, sirke karbonat bunlarla temizleyemeyeceğim yer yok bir de sivenio marka bir yüzey temizleyicisi kullanıyorum hem temiz içerikli hem de memnunum :) Zevklerinizden ödün vermeden mutfak harcamalarınızı düşürebilmeyi başarırsınız umarım. Kolaylıklar :)

böceklenmez mi acaba , bende evlenince böyle mi alsam diyorum ama uzun süre tüketemezsek bişey olur mu ki
Yasadıgım şehir çok sıcak yazları nemle 50 derece ama böceklenme olayı olmuyor dışarısı sıcak ama ev serin oluyor kavanozlara koyup buzdolabınada koyabilirsiniz

Back