• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aylık mutfak masrafı problemi

merhaba, istanbulda yaşıyoruz oğlum yalova da çalışıyo yumurtayı ve sütü ona aldırıyorum . köyden getiriyolarmış yumurtanın tanesi 1 tl çok da güzel
Ne güzel, biz organik aliyoruz ama marketten artik ne kadar organik o belli değil . Yumurta köyden olsa bile yeterdi. Bezen gezen tavuk aliyoruz pastaya ama yumurta konusunda hep aklimda soru işareti 'ne kadar denetleniyor.

Merhaba,

Eşimle ikimiz de evden çalışıyoruz yani üç öğün evde yiyoruz. Sabahları pek kahvaltı yapmayız tost arada basit omlet vs.. Haftada iki kere dışarıdan pizza vs söyleriz (çok pahalı şeyler değil) İki kişi için aylık mutfak masrafımız 3000 tl’yi buluyor, hatta biraz geçiyor bu normal mi? Şu an bazı sıkıntılarımız olduğu için biraz tasarruf yapmam gerekiyor ama tasarruf yapılması gerekiyor mu yoksa normal mi hiç bilemiyorum :KK43:
3000 ne ya, her gün 100 liralık siparişe denk gelir. Bence sorun sizde.

O birşeymi ben eskiden her iliskide hamile kalinabilir saniyordum. Yumurtlama zamani oldugunu 2018 yilinda 34 yaşimda bu sitede öğrendim. 😂

Kalbimden vurdun beni şuan sjdks
Korunuyorum hamile kaldım diyenler, istemiyordum kaldım diyenler, istiyorum hemen kaldım diyen size sesleniyorum :ukala::ukala:
Aylardır hepsini deniyorum yok olmuyor :D

Yanlış nerede sjdkskd

Merhaba,

Eşimle ikimiz de evden çalışıyoruz yani üç öğün evde yiyoruz. Sabahları pek kahvaltı yapmayız tost arada basit omlet vs.. Haftada iki kere dışarıdan pizza vs söyleriz (çok pahalı şeyler değil) İki kişi için aylık mutfak masrafımız 3000 tl’yi buluyor, hatta biraz geçiyor bu normal mi? Şu an bazı sıkıntılarımız olduğu için biraz tasarruf yapmam gerekiyor ama tasarruf yapılması gerekiyor mu yoksa normal mi hiç bilemiyorum :KK43:
Dünden beri ev eksiği alıyorum 350 lira harcadım içinde yicek olarak sadece 400 gr peynir 1,5 kilo tavuk var daha da bitmedi gider kuzum niye gitmesin ama 3000 de biraz fazla yahu 1000 tl maksimum diye düşünüyorum, ne alıyorsunuz mesela

Ne güzel, biz organik aliyoruz ama marketten artik ne kadar organik o belli değil . Yumurta köyden olsa bile yeterdi. Bezen gezen tavuk aliyoruz pastaya ama yumurta konusunda hep aklimda soru işareti 'ne kadar denetleniyor.
Bizim bahçe olunca herşey organik tavuk yumurta et süt ürünleri sebze bazı meyveler

Markete gittiğimde sebzelere bakıyorum gerçekten tarladan toplamayla markettedrki sebze çok farklı bu yönden şanslıyım
Hobi bahçelerine yöneldi çoğu insan apartmanan kurtulmak için en azından haftasonu o tarz yerler çoğalsa ne güzel olurdu
Daha organik daha sağlıklı olurdu hersey

Ben 2 sene once ciddi b12 sıkıntısı yasamistim, 2 3 ay cok dikkat ettim, metilkobalamin iceren damla kullandim ama asil her gune ciddi bir b12 kaynagi ekledim. Malesef somon ve ciger en yuksek icerikli kaynaklardi, o donem haftada 1 severdim balikla aram hic yok hele hamsiye oyle bir nefret yemek zorunda kalirim diye susuyorum. Ilaca doktora verecegime besin kaynaklarimi duzenlerim diyorum hala ilac niyetine alirim, o donem cok faydasini gormustum 2 ayda toparlamistim.
Bir donem carpinti sikayetim oldu git gel git gel en son vucudum kuvvetlensin diye neler aldim turlu turlu bal, pekmez, zeytinyagi, bitkisel yaglar herseye saldiriyordum
Bana cok fazla gelmedi, disardan yemek soylemek tek luksumuz; ailelerden destek yoksa ucu ucuna yeter gun geliyor sicak ekmek menemen kahvalti cayda istiyoruz ama zor hepimize zor, bebegi olanada, kalabalik aileyede, 2 kisi yasayanda zor

geçen gün olgunlaşmış avokado gördüm markette. hani bekletmeye gerek yok, hemen alıp akşama salatasını yapayım dedim. 16 tl idi tanesi.
h..ss.. dedim almadım :)
normalinden alıp evde gazete kağıdına devam.
ama aşırı seviyorum ben. soğanlı limonlu güzel bir salatasını yapıyorum

Ben oglumu 2 yil önce doktora götürdüm yemiyor diye. doktor ben avakadoyla brokoliylemi büyüdüm tarhanayla bulgurla büyüdüm bak doçent oldum dedi. Yinede insan evladı herseyden tatsın istiyor

asgari ücretliler zaten ya karıkoca çalışıyor yada aileler destek oluyor çevremden gördüğüm, başka türlü geçinme imkanı yok artık
asgari ücretliyim çok güzel geçiniyorum diyenler ailesinden köyden vs destek aldıklarını saklıyorlar
Asgari ücretle geçiniyorum diyenin ağzına biber sürerim vallahi ben de.
Dolabı açıp istediğim yemeği pisiremiyorsam , ve iş boğazdan kısmaya kadar gelmişse orda bi sorun vardır bu da kişisel değil maalesef hayat şartları.

Çok güzel örnekler alıyorum burdan valla sağolun, peki kaşarın tadı buzluktan çıkınca değişik oluyor mu ya da başka ürünlerin kokusu sinmiş oluyor mu merak ettim
kesinlikle olmuyor her urun buzdolabi posetlidir zaten benim buzluğumda.

ayrica taze taze atarsam cikip buzu cozuldugunde ayni tazelikte oluyor. yani bekletip bekletip bayatlamaya yakin buzluga atmamak lazim.

Kalbimden vurdun beni şuan sjdks
Korunuyorum hamile kaldım diyenler, istemiyordum kaldım diyenler, istiyorum hemen kaldım diyen size sesleniyorum :ukala::ukala:
Aylardır hepsini deniyorum yok olmuyor :KK70:

Yanlış nerede sjdkskd

Rabbim tez zamanda saglikli evlatlar nasip etsin. Ben oglumda hic anlamiyordum ama oglumdan sonra yapmadigim kalmadi. Yemedigim kür icmedigim ilac kür kalnadi. Bir evdeki laminantlar kaldi inanki. Sonra bıraktim olmaz dedi doktor tüp bebek dedi kendinden oldu. Sanada nasip olsun 3 aylarin hürmetine

böceklenmez mi acaba , bende evlenince böyle mi alsam diyorum ama uzun süre tüketemezsek bişey olur mu ki
ben 3 kg alıp dondurucu da muhafaza ediyorum . nohut , buğday, fasulye,barbunya,yeşil mercimek . ıslayıp ertesi gün hafiften pişirip öyle koyuyorum bir şey olmuyor . pirinç, bulgur, kırmızı mercimeklere tuz ve defne yaprağı koyuyorum içlerine, serin bi yerde muhafaza ediyorum şimdye bir şey olmadı . sizde öyle deneyin isterseniz. 3 - 4 ay gidiyor .

ben 3 kg alıp dondurucu da muhafaza ediyorum . nohut , buğday, fasulye,barbunya,yeşil mercimek . ıslayıp ertesi gün hafiften pişirip öyle koyuyorum bir şey olmuyor . pirinç, bulgur, kırmızı mercimeklere tuz ve defne yaprağı koyuyorum içlerine, serin bi yerde muhafaza ediyorum şimdye bir şey olmadı . sizde öyle deneyin isterseniz. 3 - 4 ay gidiyor .
bu sekilde kuru fasulyeyi haşlayıp koydum
tekrar pişirdiğimde tadı güzeldi ama 2. ısıttığımda koktu
buzluğa atacaksanız da tek pişirimlik koyun kalan kokuyor

Back