• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aylık mutfak masrafı problemi

Pazara maksimum 75 tl ayirdik haftalık. Aylık dersek 300 tl.
Geriye kalan 700 tl nin
Kışın mevsim dışı sebze ve meyve tüketmiyoruz sağlık açısından.
Evimize giren kış sebze ve meyveleri
Sogan patates pirasa yeşillik .
Meyvelerden mandalina portakal muz ve elma .
Yicegimiz kadar alıyoruz. 1 kilodan fazla almıyoruz.
Market desen abur cubursuz bir hayatimiz var o kurtaricimiz zaten.
Nohut fasulye bulgur pirinç de her ay almıyoruz bazen aldiklarimiz 2-3 ay gidiyor.
Bu ay ümitliyim basaricaz yarısı gitti bakalım elimde 500 tl kaldi 15 gün geçti bile.
Demek ki isteyince oluyor.

1 kilo kuruyemiş 120 tl . Sütün litresi 8 tl.az önce eczaneden vitamin aldım 218 tl. Biz de bir sorun var demekki harcamayı bilmiyoruz haklı olabilirsiniz😀
Bu dediklerinin hiç birini almamayi öğretti bu ülkenin ekonomisi bize. Bu noktada ayrılıyoruz. Minimal yaşamayı öğrenmek yani. Malesef.

Kismadik zaten sadece israf ediyorduk belki onu dengelemeye çalışıyoruz.
Aldıklarımı da yazicam .
Iyi o zaman ben de cips, kola, cikolata gibi seyler almiyorum artik. Sebze meyve eti de haftalik yemek planina göre almaya calisiyorum, yoksa israf oluyor. Un, seker, zeytinyagi, yumurta, tereyag onlar mutlaka olmasi gereken seyler.

Pazara maksimum 75 tl ayirdik haftalık. Aylık dersek 300 tl.
Geriye kalan 700 tl nin
Kışın mevsim dışı sebze ve meyve tüketmiyoruz sağlık açısından.
Evimize giren kış sebze ve meyveleri
Sogan patates pirasa yeşillik .
Meyvelerden mandalina portakal muz ve elma .
Yicegimiz kadar alıyoruz. 1 kilodan fazla almıyoruz.
Market desen abur cubursuz bir hayatimiz var o kurtaricimiz zaten.
Nohut fasulye bulgur pirinç de her ay almıyoruz bazen aldiklarimiz 2-3 ay gidiyor.
Bu ay ümitliyim basaricaz yarısı gitti bakalım elimde 500 tl kaldi 15 gün geçti bile.
Demek ki isteyince oluyor.
Kac kisisiniz evde?

Bugün markete yeni ürünler gelmiş tasarruf etmeyecek olsam en az 200 tl harcar da çıkardım. Ama ne kadar harcadim 26 tl o da sadece gerçek ihtiyaç .

Iyi o zaman ben de cips, kola, cikolata gibi seyler almiyorum artik. Sebze meyve eti de haftalik yemek planina göre almaya calisiyorum, yoksa israf oluyor. Un, seker, zeytinyagi, yumurta, tereyag onlar mutlaka olmasi gereken seyler.
Hepsi benim evimde de var. Zeytinyağı ailemden tedarik ediyorum o da kurtarıcı oluyor. Kendileri yapıyor.

Bu dediklerinin hiç birini almamayi öğretti bu ülkenin ekonomisi bize. Bu noktada ayrılıyoruz. Minimal yaşamayı öğrenmek yani. Malesef.
saçlarım dökülüyor avuç avuç.doktorun reçetelediği vitamini almayayım yani?kuruyemiş de yememeliyim?süt de içmeyelim.olur bundan sonra minimal yaşarım.varsın kel olayım :rolleyes:

saçlarım dökülüyor avuç avuç.doktorun reçetelediği vitamini almayayım yani?kuruyemiş de yememeliyim?süt de içmeyelim.olur bundan sonra minimal yaşarım.varsın kel olayım :rolleyes:

Dr 3 vitamin reçeteledi, burada 300 küsur lira duruyor işte,

IMG_20210312_235645.jpg

İstersem almayayım da sürüneyim iyice.

gelecek ayki alışveriş listemden çıkarılacaklar:süt et kuruyemiş dondurulmuş gıdalarmevsimi olamayan meyve ve sebzeler abur cubur vitaminler özellikle de avokado :rolleyes:

Benim ayın 25 i alısveris zamanım. Wc kağıdi , çamaşır deterjanı, bulaşık makinası deterjani, şampuan ,ıslak mendil ,ayçiçek yağı alarm veriyor . Bakalım bu ay kaç tutacak. 😨.

Back