Aylık mutfak masrafı problemi

Ben KK da neler öğrendim.
Uygulayınca da cidden hayatıma artıları oldu.

Canım teşekkür ederim düşünmen yeterli

Çoğu evde öyle. Fasülyeyi nohutu zeytinyağlı yapan bir benim heralde en fazla sucuklu falan olur. Et sulu yemeğe girince mümkün değil yiyemiyorum.

kırmızı eti tas kebabı dışında sulu sevmiyorum. tavuğu sulu yemek olarak hiç yiyemem :) ama misal bir lahana yemeğine ikisi de yakışıyor bence :)

ben etli salatada çok yapıyorum mesela. jülyen kestirip peynirli bol yeşillikli, zeytinyağı soslu salatalar yapıyorum.
etoburum ben ya anlaşıldı :)

Bulguru nasıl ekliyorsunuz
Kızartırken pişiyor mu
haşlıyor musunuz?

şişmesi için suda bekletiyorum. sonra iyice süzüp ekmek yerine bulguru koyuyorum köfteyi yoğurma aşamasında.
bir mantığı var mı hiç bilmiyorum, ekmek olmayan bir gün bulgurla deniyim diyip kendim uydurdum böyle :)
ama tadı hoşuma gitti ve çok kabarık oldular

En son 5 veya 6 yaşında yemiştim balık. Şuan 30 yaşındayım, salak falan olmadım çok şükür sayısal bir bölüm okudum vejetaryen olarak bir kaptan, balık yiyemiyorsan semiz otu yiyebilirsin demişti. Çokca tüketmeye çalışıyorum

Çok güzel örnekler alıyorum burdan valla sağolun, peki kaşarın tadı buzluktan çıkınca değişik oluyor mu ya da başka ürünlerin kokusu sinmiş oluyor mu merak ettim

Aaaa somon nasıl yemezsin çok çok şaşırdımmmmm

siz de İzmirlisiniz dimi ? benim esim izmirli .baya dagda buldugu otlari kavurup aksam yemegi yapar kendine.ben boyle ot sevgisi gormedim

Avakadomu masallah yiyorsa. Bende oğluma aldim 2 tane bim den 7 tl den yemedi. Bir baktim icindeki çekirdegini topac yapmiş oynuyor . Anne krem gibi kokuyor dedi.

geçen gün olgunlaşmış avokado gördüm markette. hani bekletmeye gerek yok, hemen alıp akşama salatasını yapayım dedim. 16 tl idi tanesi.
h..ss.. dedim almadım :)
normalinden alıp evde gazete kağıdına devam.
ama aşırı seviyorum ben. soğanlı limonlu güzel bir salatasını yapıyorum

bazı ailelerde akşam yemeği aynen dediğiniz gibi kek, börek, kısırla geçiriliyor. yani haftanın 2-3 günü böyle yiyenler de epey var. e bunları kıymalı, peynirli değil patatesli yapsa, kullandığı yağ ortalama fiyatta bilindik birşey olmasa o zaman bütçe düşer kesinlikle.

Çok güzel örnekler alıyorum burdan valla sağolun, peki kaşarın tadı buzluktan çıkınca değişik oluyor mu ya da başka ürünlerin kokusu sinmiş oluyor mu merak ettim

Bende yaparım onu.
Fazla alırım kullanmadığım kısmını buzluğa atarım.
Kullanacağım günde çıkarırım.

Hiç bir şey olmuyor :)

Bende yaparım onu.
Fazla alırım kullanmadığım kısmını buzluğa atarım.
Kullanacağım günde çıkarırım.

Hiç bir şey olmuyor :)
daha evlenmeden gözüm korktu valla ,şimdilik ikimizde çalışıyoruz ama çocuk olunca çalışamazsam nasıl geçiniriz düşüncesi oldu şimdiden, allah yardımcımız olsun, evlenince denicem taktiklerinizi baştan düzen oturtmam lazım

Tek tek mutfak masrafını hic hesaplamadim ama eminim 3000 i buluyordur bizimde uc kisiyiz. Sorun sizden bizden ziyade fiyatlarda. Hayat pahalı. Et balik fiyatlarını geçtim bir peynir parası bile ateş pahasi.
Ve biz dışarıdan yemek yemeyiz. Ama düzenli balik et süt peynir kuruyemis alıyoruz. Her hafta bu ürünler mutlaka tüketilir.

Eşin iyi kazanıyorsa sorun yok ama az kazanıyorsa şuan tek maaşla geçinmek çok zor.
Her şey aşırı pahalı çünkü.
KK da çok güzel fikirler ver herkes elinden geldiğince destek olur sana da :)
Ben de yıllardır çalışıyorum.

Çocuk olunca 1 sene gibi çalışmama isteğim var ama nasıl yaparım hiç bilmiyorum.

Ben KK da neler öğrendim.
Uygulayınca da cidden hayatıma artıları oldu.

Canım teşekkür ederim düşünmen yeterli

O birşeymi ben eskiden her iliskide hamile kalinabilir saniyordum. Yumurtlama zamani oldugunu 2018 yilinda 34 yaşimda bu sitede öğrendim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…