• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aylık mutfak masrafı problemi

ya onlar da onu yiyip doymuyorum bunu yiyip doymuyorum valla uyuz olurdum yerinde olsam ben patlardım damdan açık konuşayım.
eşim de öyle
bak haftasonu dedim ya balık yanına patates soğan fırında
bu okey yanına da cacık buna da ok
hadi rakı diyor salata diyor sonra bir de pilaki
yani bunlar hep birlikte yenecek şeyler değil ki
zira kendi de tadımlık yiyor ben yiyemiyorum
sonra kalıyor atılıyor
artık yapmıyoruz öyle saçmalık yani 1800 çeşit yemek her hafta sonu her hafta sonu
bulaşığı da dert ki benim eşim kendi hazırlıyor tamam da
e yıkanması o mutfak pis çalışmasan bile hepsinin ayrı tenceresi tavası yani
valla sinirlendim şu an hahahah :temizlik:

doymuyoruz demeseler de iki saat sonra ne yiyelim diye dolaşıyorlar

o daha yıpratıcı

yani bir yerde parama gücüm yeter moduna girip etli doyurucu yemek yapıp koyuyorum önlerine

taze fasulyenin bile etlisi daha güzle oluyormuş vs

ben kıymalı yemek vs de sevmem esasen sebze sebzeliğini et etliğini bilecek :dondurma:

seninki tadımlık yiyormuş

biz bir öğünlük pişirip onları bitirip bir de o kadar bulaşığı yıkıyoruz

ne yapalım Almanların kadınların hayatı çocuk mutfak vs kilise (3K) etrafında geçer sözü gibi benimki de mutfak :hamarat: bilgisayar ve bulaşık makinesi arasında geçiyor :halay::halay:

Yeşil mercimek çok besleyici valla bizde tek yeriz hep . Ama oğlan tam alışamadı kandırmak için yanına azıcık makarna yapıyorum bir ondan bir ondan şeklinde 😂 benim bebe 2 köfte yiyor mesela biraz da yoğurt senin yazdığını okuyunca iyi dedim demekki yiyormuş çocuk 😂

bizim orada yeşil mercimeğe erişte katılır

annem onun modern halini arpa şehriye ile yapar

netten bol bol tarif var bir deneyin

yanına makarna yerine makarnalı yeşil mercimek de sever belki

kara şimşek der bayılarak yer benimki

yaşasın akşam yemeğinin birini bulduk en azından karaşimşek :))))

Bende öyle yapıyorum.
Soğanla kavur, mercimeği dök, kaynayınca da eriştesini dök.
Hem çok besleyici hem de çok doyucu oluyor :)

Valla et zaten başlı başına masraf ben hesaplamadim ama o civardadir. Şuanda markete ben pek gitmiyorum ama yumurta cok artmış organik yumurta aliyoruz daha önce daha uygundu. Bazen pasta böreğe organik yumurta kullanırken yazik ya diyorum ahaha
merhaba, istanbulda yaşıyoruz oğlum yalova da çalışıyo yumurtayı ve sütü ona aldırıyorum . köyden getiriyolarmış yumurtanın tanesi 1 tl çok da güzel

Toplu almak her zaman daha iyi zaten tarihleri uzun en azından bazı ürünleri her ay almazsınız 5 kilo bakliyat size uzun zaman gider her ay almazsınız.
böceklenmez mi acaba , bende evlenince böyle mi alsam diyorum ama uzun süre tüketemezsek bişey olur mu ki

duramadım baktım kg ı 20 TL yeşil mercimeğin de

o bile pahalııııı :emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek:

Ne ucuz ki?
Az önce iş yeri için havlu kağıt, su, kahve, bir iki de ara öğün için bir şey aldım. ( sadece kendime )
170 tl yle çıktım.

Aylık 650 tl ile geçinenlere sonsuz sevgi saygılarımla....

Evet erişte ile normalde bende öyle yapıyordum 😂 fakat bebe ek gıdaya başlayınca spagettiyi eline alıyor ağzına götürüp hüppp yapıyor ona heyacan veriyor bu olay 😂 o arada bende onun yemekte zorlandığı şeyleri yediriyorum arada 😂

Ne ucuz ki?
Az önce iş yeri için havlu kağıt, su, kahve, bir iki de ara öğün için bir şey aldım. ( sadece kendime )
170 tl yle çıktım.

Aylık 650 tl ile geçinenlere sonsuz sevgi saygılarımla....
Ekonomi bakanı yapalım onları. 6 aya kalmaz bizi de zengin ederler bu ekonomi bilgileriyle😀

enginarı etli yapmayacağız

yanına ayrıca et yapacağız

biz ne anlarız enginardan

bir arkadaş vardı biz küçükken annem pazardan çiçek diye alır vazoya koyardı enginarı demişti bir seferinde, pazara yiyecek diye geliyormuş ama iç bölgelerde bilinmediği için kadın çiçek sanıyormuş :KK49:

bursa ya taşındığımızda anladık onun ne işe yaradığını demişti :halay:

sen bakma bana, yukarıda da yazdım ya bizim kültür pirinç üzerine kurulu ben yılda 50 kg pirinç tüketilen 3 kişilik evde büyüdüm

eşim de içinde biraz et olan bol sulu yemeğin bulunduğu kocaman kocaman ekmekler alınan kalabalık evde

bizim mahdum da etçil yetişiyor işte

geçen okula gittiler

kıymalı karnabahar yemeği varmış

okulsuzluktan öldükleri için yemeği de bayılarak yemişler :)))

Tam bunu diyecektim, yemek kültürü cok farkli bisey, bizim taraf hem hayvancilikla ugrasmis gecmiste, o yuzden löp löp et yeme kültürü var, etli yemek yok pek, ya et yenir ya sebze.
Esimin ailesi ise ic anadolulu, ben onlara gittiğimde cok sasirmistim, 10-12 kisiye sofra kurdular, bir sulu yemek, yaklasik 1 kilo da et haslanmis pilavin ustune serpilmis, yoksulluktan degil bu, aliskanliktan, oyle gormus olmaktan kaynakli.
Trakyali bir arkadasim vardi, onlarin da mutfagi komple hamur işiydi mesela, pirincli borek bile yapiyorlar (ki ben bayilmistim)
O yuzden bana mutfak harcamasi cok az olan da garip gelmiyor cok fazla olan da, sadece spesifik orneklerle her cesit meyveyi kuruyemisi yiyoruz, bir kus sutumuz eksik diyip normalin yarisina tum ayi kapattigini söyleyenlere inanmiyorum ve kotu niyetli buluyorum.

Ekonomi bakanı yapalım onları. 6 aya kalmaz bizi de zengin ederler bu ekonomi bilgileriyle😀

Bizde bir terslik var ceycey :D
Ben ne zaman markete gitsem en az 100 tl yani.
Hafta da 3 market 300, ayda 1.200 tl yapar yine tutmaz.
650 tl ne ya.

Her gün gevrek yesen gene yetmez.

Bizde bir terslik var ceycey :KK70:
Ben ne zaman markete gitsem en az 100 tl yani.
Hafta da 3 market 300, ayda 1.200 tl yapar yine tutmaz.
650 tl ne ya.

Her gün gevrek yesen gene yetmez.
Bilmiyorum valla. Kurufasulye pilav bile çok maliyetli pişiyor bizim evde. Taş mı yiyelim tasarruf için😂

Geçim zor, iki kişiyiz, dışarıdan yemek yemeyiz ama yinede 1500 ü geçiyor mutfak. Eşim işe kahvaltı ve öğlen yemeği götürüyor, bende evde kahvaltı yapıyorum. Her öğüne sürekli bir hazırlık var. Marketten aylık alış veriş yapıyorum, ay içinde sadece yumurta ve su alıyorum genelde. Her hafta pazara gidiyorum, hafta içi tencere yemekleri ve bir gün tava balık, hafta sonu fırın büyük balık ve et yemekleri şeklinde yapıyorum. Ceviz, badem, fındık şeklinde ara öğünlerimiz oluyor. Kışlık yapıyorum, yoğurt, reçel, turşu yapıyorum, elimden ne gelirse yapıyorum ama yine de masraf çığ gibi büyüyor, o yüzden artık kimseye müsrif falan diyemiyorum, hayat pahalı

Keşke bir araya gelsek.
Kekler, börekler, kısırlar, çaylar bol sohbettt :confused:
Aynen
Burda sohbet hoşuma gidiyor karşılıklı fikir paylaşımı okuyorum arada yazıyorum

Yakın olsak ben bahçemden size salça yada kuru dolma gönderirdim malesef yakın değiliz
Tek olmayan çay kahve kısır kek ha bide zeytinyağlı yaprak dolmasi🥰

Back