- 31 Ağustos 2018
- 8.602
- 20.329
- 298
- Konu Sahibi merllins06
İzmirde yaşıyoruz biz. Karaburuna yolumuz düşse tanesi 1 liradan bile buluyoruz köylülerden.
Bende isterim
Kargo yapabilirsin Kudra
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
İzmirde yaşıyoruz biz. Karaburuna yolumuz düşse tanesi 1 liradan bile buluyoruz köylülerden.
Hahah olur yaparım valla isteyene. Geçen gün konuşuyorduk nisan girsin bi karaburun yapalım hem bi gece kafa dinleriz hem enginar alırız diyeBende isterim
Kargo yapabilirsin Kudra
Geçen bahar 100 tane çanak 40 tane dolmalık enginar attım buzluğa. Şu an 4 tane dolmalık kaldı sadece
Hahah olur yaparım valla isteyene. Geçen gün konuşuyorduk nisan girsin bi karaburun yapalım hem bi gece kafa dinleriz hem enginar alırız diye
pandemi başında delirmiştim
burada da bol bol yazdım
evi 5 yıldızlı otel sandılar diye
günde 5-6 öğün bir de hep değişik şeyler isteniyor
yani her öğüne ayrı ayrı ara öğünlerde de ilginç şeyler
bir de yemek arttıkça bulaşık da artıyor o da zorluyor
en son baba oğul bafra pidesi yaptılar babası kıymalı içi hazırladı oğlu açtı vs
bir daha ev alırsam salonla mutfağı değiştireceğim hatta bazen takılıyorum bu evin mutfağı ve salonu bitişik duvarı yıkıp her yeri mutfak yaptırıp kocaman tezgah yaptıracağım altına da derin dondurucu koyacağım diye
İnternet üzerinden satış yapan yerler var aslında. Vakumlayıp gönderiyorlar.Benim bulundugum yerde enginar olmuyor. Markete soruyorum enginar diyince ;abla 10 yildir ilk soran sen oldun diyorlar. Ben enginarın her türlusünü severim o yüzden konservesini aliyorum ama tatmin etmiyor. Kavanozu açıp pisirmeden yiyorum. Bazende annem gelirken 10 15 tane ayıklanmamıs getiriyor. Ben eger yesil bulabilirsem yesil yerlerini sirkeli suda bekletip kaynatıp siselerle dolaba koyup hergün 1 bardak limon sıkıp içiyorum. Karaciğere inanilmaz faydali. teyzem kanseri enginar sayesinde yendi. 1 kisinin yılda en az 7 tane yemesi lazımmış. Bu sene kökünü bulup ekicem.
Aslanım çocuk beee ona alkış bana taktik ver bende böyle bir bebe yetiştirmeyim
bunlara katıldım da
yukarıdaki yorumlarda o kadar et alınmaz deniyor
yani 1 kg kıyma ile tüm ay idare edilir vs
günde tek öğün yemek yapsam içine bu denildiği gibi katsam zaten bir hafta gitmez ki bir kg kıyma
eskiden kışlık kavurma yapılırmış
yemeğe iki üç parça atılır adı etli olurmuş
mesela bizim memlekette pirinç yetişir sebze azdır
aklınıza gelen her sebzenin pirinçli yemeği vardır
etli yemek denilen bir küçük kemikli et ile bir kazan keşkektir
lakin şimdi o ortamlar o kalabalık sofralar da yok
evet ben de keşkeğe bir parça et koyuyorum 10 TL sadece eti tutuyor
İnternet üzerinden satış yapan yerler var aslında. Vakumlayıp gönderiyorlar.
Valla urla ya da karaburuna yolumuz düşerse yol kenarında köylüler oluyor zaten kovalarda enginar satan. Biz kaldığımız pansiyonun sahibine sormuştuk tarlaların yerini tarif etmişti ordan da almıştık. Geçen sene gidemedik salgından dolayı, görümcem pazardan vakumlanmış aldı geldi hep.İşin şakası o da.
Sen aldığın yerleri bana yaz bende uğrarım canım
Evet dengede olmak önemli. Ben saglikli besleneyim diye hep sebze et bakliyat sulu yemek yapıyordum. Sonra aynı yemeklerden sıkıldım. Arada borek kek kısır mercimek köftesi makarna salatasi günü yapıyorum. Her gün et de yenmez sebze de.yani tabiki 1000 tl mutfak masrafı icin az 1000 tl ye her yemege kiyma ve et konulamaz. Bunda bende hem fikirim. 1 kilo kiymayla bir ay zor. ki kofte yaptiğimizda sadece yarim kilosu 2 kisilik kofte olur.
Işte herkesin yemek aliskanligi farkli. benim kayinvalidem mesela cok arada alir kiyma ve eti. hergun kizartma hamur isi kek borekle goturur. heleki kizartma hergun yapar. yağ olarak aycicek kullanir. serbetli tatlilar yapar. durumu olmadigindan da degil boyle tasarruf yaptigini dusunur ama is dugune dernege gelince herkese altin goturur. kardeslerinin cocuklarina bilezik takar kiyafete cok onem verir ev mobilyasina cok onem verir.
bir ara bizde kaldiklarinda bana her yemege et mi konulur biz burdaysak diye koyuyorsan koyma demisti. Bende yok anne ben hep koyarim demistim.
ona gore de ben kari koca calismama ragmen evim cok sade mobilya almıyorum. soyle gosterisli mobilyalar. Bana diyorki oğlunun sunnet dügünunde evinin mobilyasinı degisirsin artık. sanki sunnet duğunu yapacagim da evin mobilyasinı değistirmek kaldi.
iste denge tutturmak lazım. ne hergun saf et yemek ne de hergun kizartma hamurisi tatlı yemek. önemli olan ortası.
Ben de 25 tane attım. Tanesi 3.5 tl idi burada geçen sene.oo 100 çanak almışız gözlerimde dolar işareti belirdi
zenginlik göstergesi kız o da
ben de karaciğeri yeniliyor diye yılda bi kere yiyorum hahaha
Bu sene enginar festivaline de gidemeyiz urla ya gidip almıştık pandemiden önce. Karaburun daha iyi diyorsunuz demek. Eşim beğenmiyor her enginarı urla dakini yedikten sonra. Güzel mi karaburundaki de?Burda dörtlü temizlenmiş vakumlanmış paket 10 liraydı. Görümcem sağolsun her pazara gittiğinde enginar taşıdı bize. Ben garnitürle etsiz pişiriyorum, dolmasını yapıyorum, bazen çanakları sebzeyle doldurup fırınlıyorum, doğrayıp çiğ salataya katıyorum. Üstüne limon sıkıp çiğ yiyoruz. Hatta saplarından turşu bile yapmıştım bir kere
Eşimde grade3 karaciğer yağlanması var. Enginarı etli yapsam ne faydası olacak zaten
vakum makinesi var.bozulmadan saklamak icin birebir.nette de boyle satiyorlar.ben bu yaz vakum makinesi almayi planliyirum boyle isler icinHic denemedim araştirayim bu yıl çok ilac kullandim organları temizlemek lazim arastirayim
Festival zamanı daha pahalı oluyor zaten. Bir iki hafta sonra gidin enginar almaya.Ben de 25 tane attım. Tanesi 3.5 tl idi burada geçen sene.
Bu sene enginar festivaline de gidemeyiz urla ya gidip almıştık pandemiden önce. Karaburun daha iyi diyorsunuz demek. Eşim beğenmiyor her enginarı urla dakini yedikten sonra. Güzel mi karaburundaki de?
Burda dörtlü temizlenmiş vakumlanmış paket 10 liraydı. Görümcem sağolsun her pazara gittiğinde enginar taşıdı bize. Ben garnitürle etsiz pişiriyorum, dolmasını yapıyorum, bazen çanakları sebzeyle doldurup fırınlıyorum, doğrayıp çiğ salataya katıyorum. Üstüne limon sıkıp çiğ yiyoruz. Hatta saplarından turşu bile yapmıştım bir kere
Eşimde grade3 karaciğer yağlanması var. Enginarı etli yapsam ne faydası olacak zaten
Ben de 25 tane attım. Tanesi 3.5 tl idi burada geçen sene.
daha avokado ya terfi edemedim kihiç uğraşma
benim gözümde sen de zenginsin artık
Ben de etçil evde büyüdüm. Aslında yeme bozukluğumun sebebi bile bu olabilir. Etsiz yemek yemekten sayılmazdı bizim evde. Babam yemekhane yemeğini yemediği için her öğlen eve gelirdi yemek yemeyeenginarı etli yapmayacağız
yanına ayrıca et yapacağız
biz ne anlarız enginardan
bir arkadaş vardı biz küçükken annem pazardan çiçek diye alır vazoya koyardı enginarı demişti bir seferinde, pazara yiyecek diye geliyormuş ama iç bölgelerde bilinmediği için kadın çiçek sanıyormuş
bursa ya taşındığımızda anladık onun ne işe yaradığını demişti
sen bakma bana, yukarıda da yazdım ya bizim kültür pirinç üzerine kurulu ben yılda 50 kg pirinç tüketilen 3 kişilik evde büyüdüm
eşim de içinde biraz et olan bol sulu yemeğin bulunduğu kocaman kocaman ekmekler alınan kalabalık evde
bizim mahdum da etçil yetişiyor işte
geçen okula gittiler
kıymalı karnabahar yemeği varmış
okulsuzluktan öldükleri için yemeği de bayılarak yemişler :)))