• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aylık mutfak masrafı problemi

Aynen
Burda sohbet hoşuma gidiyor karşılıklı fikir paylaşımı okuyorum arada yazıyorum

Yakın olsak ben bahçemden size salça yada kuru dolma gönderirdim malesef yakın değiliz
Tek olmayan çay kahve kısır kek ha bide zeytinyağlı yaprak dolmasi🥰

Ben KK da neler öğrendim.
Uygulayınca da cidden hayatıma artıları oldu.

Canım teşekkür ederim düşünmen yeterli :KK200:

Çoğu evde öyle. Fasülyeyi nohutu zeytinyağlı yapan bir benim heralde 😂 en fazla sucuklu falan olur. Et sulu yemeğe girince mümkün değil yiyemiyorum.

kırmızı eti tas kebabı dışında sulu sevmiyorum. tavuğu sulu yemek olarak hiç yiyemem :) ama misal bir lahana yemeğine ikisi de yakışıyor bence :)

ben etli salatada çok yapıyorum mesela. jülyen kestirip peynirli bol yeşillikli, zeytinyağı soslu salatalar yapıyorum.
etoburum ben ya anlaşıldı :)

Bulguru nasıl ekliyorsunuz
Kızartırken pişiyor mu
haşlıyor musunuz?

şişmesi için suda bekletiyorum. sonra iyice süzüp ekmek yerine bulguru koyuyorum köfteyi yoğurma aşamasında.
bir mantığı var mı hiç bilmiyorum, ekmek olmayan bir gün bulgurla deniyim diyip kendim uydurdum böyle :)
ama tadı hoşuma gitti ve çok kabarık oldular

Benim oğlan balığı ağzına surmüyor onu ne yapacağız? alamadığimizdan degil esimde bende balik cok severiz biz yerken mutfağa bile girmezki ona teklif etmeyelim diye.

Desenize benim oğlumun zeka geri kalacak:KK53: halbuki daha 1 saat once ogretmeniyle toplanti yaptik bilissel gelisimi gayet iyi her soruma cevap veriyor dedi.

Hos babasida ben de kucukken somonlarla avakadolarla buyumedik. ikimizde universite sınavinda sayisal bolumden ilk 20 bindeydik. desene somon yeseydik ordinaryus olurduk herhalde :halay:
En son 5 veya 6 yaşında yemiştim balık. Şuan 30 yaşındayım, salak falan olmadım çok şükür 😂 sayısal bir bölüm okudum vejetaryen olarak :21: bir kaptan, balık yiyemiyorsan semiz otu yiyebilirsin demişti. Çokca tüketmeye çalışıyorum

Temizlik urunleri olmadan 2 kisi 3000 fazla geldi. temizlik urunleriyle 3700 diyorsunuz.

Size tavsiyem bir ay kalem kalem yazin. cabuk bozulan cope giden urunlerden az alın. tuvalet kagidi gibi depolanabilecek urunleri indirimde yakalarsanız cok alın.

Buzluğa atılabilecek seyleri indirimde bulursaniz alıp buzluğa atın.

Mesela gecenlerde bizim buradaki markette vurallar kars kasarında indirim vardı. internet sitesinden baktık esimle kars kasarinda unlu bir marka internette kilosu 50 tl idi. Bizim buradaki market 39 tl ye getirmis stant kurmus satıyor. 1 er kiloluk 3 tane alıp 2 sini buzluğa attım bir tanesini kahvaltida yiyoruz.

Gecenlerde kasaba köfte almaya girdim baktım ayın urunu kuzu gerdan 42 tl ki ben kuzu gerdan haslamasini cok severim aldım iki kilo 1 ek kilo olarak paketlettirdim getirdim buzluğa attım. birgun cikartip duduklude haslarim icine birkac sogan patates havuc mis gibi yemek olur.

Ayrıca camasir deterjanlarimi hep 7.5 kilo alirim renkli ve beyaz olarak. tuvalet kağidini 32 li. sirf toplu alıyorum diye camasir odama dolap yaptirdim icine yerlestiriyorum aldigim deterjanları bana bayaği yetiyor her ay almıyorum.

Bizim eve aburcubur girmez. et sut sebze meyve kuruyemis aliriz. sütü bizim burdaki sarkuteriden alıp kendim mayalıyorum 5 kilo sutu kaynatip daha kaynarken 1 er litrelik cam siselere koyup dolaba koyuyorum acip icmek icin geriye kalan 3 kiloyuda yogurt yapıyorum. 1 hafta yetiyor bize. 5 kilo sut 25 tl 1 ayda 100 tl yapıyor ayda. hem ev yogurdu daha sağliklı oluyor.

Dısarida genellikle hafta sonu yeriz. her seferinde 100 tl tutar ayda 500 yapıyordur. aydan aya degisir. hepsini topladan 2.500 ancak yapar deterjan dahil. 2 kisi birde cocukla. 3700 fazla geldi bana.
Çok güzel örnekler alıyorum burdan valla sağolun, peki kaşarın tadı buzluktan çıkınca değişik oluyor mu ya da başka ürünlerin kokusu sinmiş oluyor mu merak ettim

En son 5 veya 6 yaşında yemiştim balık. Şuan 30 yaşındayım, salak falan olmadım çok şükür 😂 sayısal bir bölüm okudum vejetaryen olarak :21: bir kaptan, balık yiyemiyorsan semiz otu yiyebilirsin demişti. Çokca tüketmeye çalışıyorum
Aaaa somon nasıl yemezsin çok çok şaşırdımmmmm😅🤪

Ben de etçil evde büyüdüm. Aslında yeme bozukluğumun sebebi bile bu olabilir. Etsiz yemek yemekten sayılmazdı bizim evde. Babam yemekhane yemeğini yemediği için her öğlen eve gelirdi yemek yemeye 😂

Eşim egeli. Onun annesi bahçeden ot yolar yemek yaparmış. O kadar ilerleyemedim henüz ama ben kesinlikle otçul insanım. Baharda çayırlarda otlamak istiyorum bazen 😂😂😂
siz de İzmirlisiniz dimi ? benim esim izmirli .baya dagda buldugu otlari kavurup aksam yemegi yapar kendine.ben boyle ot sevgisi gormedim :rolleyes:

Avakadomu masallah yiyorsa. Bende oğluma aldim 2 tane bim den 7 tl den yemedi. Bir baktim icindeki çekirdegini topac yapmiş oynuyor . Anne krem gibi kokuyor dedi. :110:

geçen gün olgunlaşmış avokado gördüm markette. hani bekletmeye gerek yok, hemen alıp akşama salatasını yapayım dedim. 16 tl idi tanesi.
h..ss.. dedim almadım :)
normalinden alıp evde gazete kağıdına devam.
ama aşırı seviyorum ben. soğanlı limonlu güzel bir salatasını yapıyorum

yani tabiki 1000 tl mutfak masrafı icin az 1000 tl ye her yemege kiyma ve et konulamaz. Bunda bende hem fikirim. 1 kilo kiymayla bir ay zor. ki kofte yaptiğimizda sadece yarim kilosu 2 kisilik kofte olur.

Işte herkesin yemek aliskanligi farkli. benim kayinvalidem mesela cok arada alir kiyma ve eti. hergun kizartma hamur isi kek borekle goturur. heleki kizartma hergun yapar. yağ olarak aycicek kullanir. serbetli tatlilar yapar. durumu olmadigindan da degil boyle tasarruf yaptigini dusunur ama is dugune dernege gelince herkese altin goturur. kardeslerinin cocuklarina bilezik takar kiyafete cok onem verir ev mobilyasina cok onem verir.

bir ara bizde kaldiklarinda bana her yemege et mi konulur biz burdaysak diye koyuyorsan koyma demisti. Bende yok anne ben hep koyarim demistim.

ona gore de ben kari koca calismama ragmen evim cok sade mobilya almıyorum. soyle gosterisli mobilyalar. Bana diyorki oğlunun sunnet dügünunde evinin mobilyasinı degisirsin artık. sanki sunnet duğunu yapacagim da evin mobilyasinı değistirmek kaldi.

iste denge tutturmak lazım. ne hergun saf et yemek ne de hergun kizartma hamurisi tatlı yemek. önemli olan ortası.

bazı ailelerde akşam yemeği aynen dediğiniz gibi kek, börek, kısırla geçiriliyor. yani haftanın 2-3 günü böyle yiyenler de epey var. e bunları kıymalı, peynirli değil patatesli yapsa, kullandığı yağ ortalama fiyatta bilindik birşey olmasa o zaman bütçe düşer kesinlikle.

Çok güzel örnekler alıyorum burdan valla sağolun, peki kaşarın tadı buzluktan çıkınca değişik oluyor mu ya da başka ürünlerin kokusu sinmiş oluyor mu merak ettim

Bende yaparım onu.
Fazla alırım kullanmadığım kısmını buzluğa atarım.
Kullanacağım günde çıkarırım.

Hiç bir şey olmuyor :)

Bende yaparım onu.
Fazla alırım kullanmadığım kısmını buzluğa atarım.
Kullanacağım günde çıkarırım.

Hiç bir şey olmuyor :)
daha evlenmeden gözüm korktu valla ,şimdilik ikimizde çalışıyoruz ama çocuk olunca çalışamazsam nasıl geçiniriz düşüncesi oldu şimdiden, allah yardımcımız olsun, evlenince denicem taktiklerinizi baştan düzen oturtmam lazım

Tek tek mutfak masrafını hic hesaplamadim ama eminim 3000 i buluyordur bizimde uc kisiyiz. Sorun sizden bizden ziyade fiyatlarda. Hayat pahalı. Et balik fiyatlarını geçtim bir peynir parası bile ateş pahasi.
Ve biz dışarıdan yemek yemeyiz. Ama düzenli balik et süt peynir kuruyemis alıyoruz. Her hafta bu ürünler mutlaka tüketilir.

daha evlenmeden gözüm korktu valla ,şimdilik ikimizde çalışıyoruz ama çocuk olunca çalışamazsam nasıl geçiniriz düşüncesi oldu şimdiden, allah yardımcımız olsun, evlenince denicem taktiklerinizi baştan düzen oturtmam lazım

Eşin iyi kazanıyorsa sorun yok ama az kazanıyorsa şuan tek maaşla geçinmek çok zor.
Her şey aşırı pahalı çünkü.
KK da çok güzel fikirler ver herkes elinden geldiğince destek olur sana da :)
Ben de yıllardır çalışıyorum.

Çocuk olunca 1 sene gibi çalışmama isteğim var ama nasıl yaparım hiç bilmiyorum. :KK76:

Ben KK da neler öğrendim.
Uygulayınca da cidden hayatıma artıları oldu.

Canım teşekkür ederim düşünmen yeterli :KK200:

O birşeymi ben eskiden her iliskide hamile kalinabilir saniyordum. Yumurtlama zamani oldugunu 2018 yilinda 34 yaşimda bu sitede öğrendim. 😂

Back