• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ayıp........mış

ben ilk oldugumda erken yasta olmustum anneme söylemistim annemde ilk basta belki affederseniz kasidin tahris oldu filan demisti cunku ilkokul 4 e gidiyordum aglamistim sonra gelen yogunlukla adet oldugum anlasildi ama herkesede demistik tabi herkes derken aile arasinda cunku ben cok agladigim icin herkes benmle konusmutu ne oldugunu anlatmislardi zamanini ne kadr sürdügünü,fakat lisede bir arkadasim vardi adeti lise 2 deylen olmustu o ilk fakat annesinden gizliyordu..bence ulu orta denmezsede cocuk deyincede ayip filan denilmemesi lazim...

anne ve babadan hiçbir şey saklanmamalı diyorum...
bu bir örnekti...genel anlamda akıl alacağımız,danışacağımız,
en doğru bilgiyi alacağımız kişiler en yakınımız olan ailemizdir...

Bizde de hiç konuşulmazdı bu konu. "Regl" in ne olduğunu başka birisinden oğrenmiştim.

Tatilde denize girmeyen bir abla vardı. anneme sorduğumda kendini iyi hisstmediğinden falandır demişti. sonra çekinerek de olsa ona sorup oğrenmiştim. Sonrasında ben olduğumda gerçekten korkmuştum. ilk zamanlar geçiştirmeye çalışmıştım. zamanla alışabildim.

ama kızkardeşimde oyle yapmadım. ona anlatmaya çalıştım ve o daha bilinçli yaşadı.

Şimdi anneme kalsa hala ayıp ve soylenmez. Ama biz iki kardeş çok daha rahat davranabiliyoruz.

Çünkü ayıp değil, biyolojik...

biz herşeyı konusuruz..ailece..

hatta ilk oldugumda (( annem daha önce anlatmıstı )) anneme göstermiştim..böyle birşey mi bu diye..
annem de evet demişti kızım genç kız oldu ..öpmüştü..pedimi takılışını göstermişti..

sonra içeri gecip babama fısıldamıstı ..ben içeri geçtiğimde de babam benım kzım genc kız mı olduu şimdi demiş bana sarılmıstı..ben baslamıstım ağlamaya..:kedi:

babam da anlatmıştı bunun ne kadar normal bır durum oldugunu saglıklı bır genc kız oldugumun göstergesi oldugunu..utanmamam gerektıgını ..

hala gözümün önünden gitmez o görüntümüz...:asigim:

tabi ailece oldu hala teyze akrabalara duyurmadık...

ama buralara yakın bir yerde bir parti vardı..parti kız içindi..genç kızlıga attıgı adımı kutluyorlardı..
erkek ıcın sünnet yapıldıysa kızım için de kutlama yapılmalıydı dedı kız annesi herkes eşit..

ben boyle bir paarti yapmam ama aıle ıcınde kutlaama yaparız ..ilerde kız cocgum olursa :))

bence aıle ıcınde konusulmalı boyle konular..babadan cekınılmelı..

Şeniz

valla kısa ve öz yazıcam...ayıp olgusuna ben de katılmıyorum...ama tantanayı da sevmiyorum...evlenirken düğün istemedim...oğlumun sünnetini hastanede yaptırdım...kızımın ilk adet günü de onu sevindirdim...babaya da söyledim hediyelendirdik...çünkü sağlıkla kızımız genç kız olmuştu...baba da bilmeliydi..çünkü benim babam bilmezdi ve özel günlerimde asabi olduğum için çok tartıştığımızı bilirim.. .. a.s

bu döneme girmek ayıp değil elbetteki,

anneyle,ablayla yada arkadaşınla paylaşmakta ayıp değil ama

gidipde herkese afişe etmek

herkese duyurmak ayıp bence

arkadaşım,amaç zaten billboardlarda yayınlamak değil,
ya da büyük bir eğlenceyle,
asıl konu da sadece regl olayı değil zaten,
çocuklarımızla herşeyimizi konuşmalıyız,
gerçekten ayıp olanları öğretmeli,
yaşanması şart olanları anlatmalıyız...
sevgiler...

ben ilk adetimi 14 yaşında akapunkturla oldum
onuda anneme söylemek istemedim :umursamaz: ama mecbur kaldım
sinir ediyodu beni ...pedini düzgün koy :olmaz:
arkanı kontrol et :1closedeyes:
sık sık değiştir kan dışarı çıkmasın benneyaptımki
ben ne yapmam gerektiğini zaten biliyodum :delphin:
sonra çok düzensiz adet olduğum için genç kızlık günlerim jinekoloklarda geçti :çok üzgünüm:
bırakın aileyi sülalem öğrendi :bbo: amcam beni jinekolog arkadaşına götürdü -tatlicadiarzu-
ben hiç utanmadım gayet normal bir olay
bende bir kız annesi olarak kızımla konuşuyorum
henüz 8,5 yaşında ama gelişmesi çok iyi olduğu için yakın zamanda adet olur diye tahmin ediyorum

bende annem gibi yaparmıyım acaba
arkasında dolanıp pedini düzgün koy
sık sık değiştir kafamçokkarıştı
genç kız annesi olmak zor olsa gerek

Songülcüm, ilk sayfayi okudum, diger sayfalarda arkadaslar ne demisler bilmiyorum ama ilk sayfadaki yorumlara baktigimda, sanki anlatmak istedigini anlamamislar.
Yada herkes istedigi gibi anlamis diyelim.

Adet olmak ayip kelimesi tamemen birbirine uzak tutulmali aslinda.
Ayip olan ne? Allah'in verdigi birsey mi? hasa..
Bende ilk adet oldugum zamanlarda, babamin bilmesini istememistim.
Ama eminim annem babamla bunu paylasmistir.
Bende olsam, bende esimle kizimin ergenlige girdigini paylasirim.

Ama kültür acisindan baktigimiz zaman, bu tür seylerin ulu orta konusulmasi pek dogru birsey olarak görülmüyor.
Aslinda ayip olan adet olmak degil, ayip olarak görülen sey, adet oldugunu sözlü olarak bir erkekle paylasmak. Ben aslinda bu kismini yanlis bulmuyorum. Ben babamla veya erkek kardesimle adetim hakkinda ne konusabilirimki bu konu evde acilsin? Bana bu konuda ne gibi bir faydalari dokunabilir ki? Sonucta onlar böyle birsey yasamiyor, en iyi bilen ya abladir yada annedir.

Adet oldugumu bilecek olan ve bu konuyu konusabilecegim tek erkek esim olmali.
Bu kacinilmaz zaten.

Yani herhangi bir bayan ve evliysem esim disinda, bu konuyu kimseyle konusma geregi duymam.
Cünkü gereksiz.

Sünnete gelince. Erkek cocuklarinin bir yerlerinin kesildigini ilan edercesine neden sünnet dügünü yapildiginida hic bir zaman anlamis degilim.

Son düzenleme:
tabiki ayıp değil bir annenin evladına bu tür konularda bilgilendirmesi kesinlikle zorunlu
kimse çocukla konuşmazsa ne yapacak ilk defa olduğunda korkucak belkide ped istemeye bile çekinecek.bu konuları aşmış olmamız gerek zaten erkekler bile bu konularda bilinçli böyle ulu orta konuşulucak konu değil elbet ama çok ayıp kimse duymasın diye de bir şey yok.

benim adet dönemim çok sancılı geçer geçen gün dayanamadım patronumdan izin istedim
rengin solmuş iyimisin hastaneye götürelim dedi karnım ağrıyor geçer diye cevap verdim
patronum benim üç tane kızım var artık tecrübeliyim sende benim kızım sayılırsın anladım ben senin derdini al şu ilacı iç yat dinlen dedi

aaaaa patronum adet olduğumu anladı tüh çok utandımmı diyeyim yani?

ben oglumu uc bucuk aylıkken sunnet ettırdım...

sunnetını bır cok kısı bakıp gordu...

Sunnetle genc kızlıga adım aynı şey degıl..

Erkek cocuklarımızda ilk ruyasını gorunce babasına anlatınca o gun kutlama yapılmıyor...

Onceden marketten or..d alamazdık..Bu ayıp degıl

Suan rahatca utanmadan alıyorum..
Ama kızım olsa genc kızlıga adım atsa tum herkese duyurmam...

kadınların ozel hallerı dıyoruz ..Kelıme ııcnde bıle kullanırken..
Bu ozellık kadınlara verılmışş..Oyle de kalmalı..

Neden aynı şey değil açıklarmısınız? Farkı sadece kadın/ erkek ayrımcılığımı?

evet tabiki konuşulması gerekenler konuşulur
ama bence bu sünnetle aynı durum değil..
bayanlara özgü biyolojik birşey..
örneğin regl günlerimizde herkese ben bugun reglim diyebiliyor muyuz?
bu zaten biyolojik birşey her genç kız olur
duyurmaya bencede gerek yok

Ne kadar kompleksliymişiz ya, neden sünnet kutsal bişey peki erkeğin pipisinin kesilmesi neden kutlanıyor? Şahsen ne kızımın adet oluşunu ne de oğlumun pipisinin kesilmesini kutlamayacağım, bunda kutlanacakta saklanacak ta bişey göremiyorum..

benim kızım olursa ilk adetini söylediği zaman ailecek yemeğe çıkmayı ve kutlamayı düşünüyorum.. bunun için açıkca durumu sözlü ilan etmek zorunda değilsiniz herkese..
kadın olmanın doğurganlığa adım atmanın utanılacak bişi değil muhteşem bişi olduğunu hissettireceğim ona..
ve merak edeceği herşeyde onu aydınlatabilmeyi arzu ediyorum..
ilk beraberliği yine ona kalmış.. fakat bunu 18inden sonra iyi bir erkekle yaşamasını isterim.. ve onu da böyle yetiştirmeyi düşünüyorum.. yani seçimlerini yapabilmeli, ve cinselliğiyle mutlu olabilmeli.. bu çok çok temel bir özgürlük maalesef türkiyede inanılmaz kısıtlanıyor..
ve şimdiki kızlar inanılmaz rahat.. herkes aslında birbirini kandırıyor.. kızlığını bozdurmuyor arkadan veriyor vs inanılmaz saçma sapan şeyler.. ama gerçek..

neyse, bence kızınız geç kızlığa adıma attığında onu kutlayın.. eşinizle kızınızı alın yemeğe çıkın, onunla gurur duyduğunuzu, artık büyüdüğünü, bunun güzel bişi olduğunu ama sorumluluklarının da arttığını hissettirin.. eşiniz açıkca bişi söylemek zorunda değil ama kızının genç kızlığa adım atmasından mutluluk duyduğunu ifade eder böyle bir yemek.. mesela bir gün anne-kız birlikte kuaföre gidin, güzel kıyafetler alın, yemek yiyin birlikte.. annem bana yapmadı ama ben kızım olduğunda bunları mutlaka yapacağım opuyorumnanaktan

Son düzenleme:
olala ya sen amma saf tiriksin ha
bu halle kizina sen erkek bulursun
ama rabbim birgün cocugun olursa ona
akil fikir versin senin aklina birakmasin
amin
slm

amin
slm

Asıl saftirik olan sizin gibi fi tarihinden kalma düşünceye sahip olanlar, sizin gibi anneler yüzünden kadınlar kendinden bedeninden ve cinselliğinden utanarak yaşıyor, türkiye de ki kaç kadın cinsel hayatında mutlu sizce? Bunlar hep kız çocuklarına "ayıp, sus, konuşma" erkek çocuklarına" amcaya pipini göster" vss muhabbetlerinden.. Sizin kızınız varsa asıl ben ona ve eşi olacak insana acıyorum şimdiden hayatı boyunca tabuları ile yaşayacak aynı şu anda bizim olduğumuz gibi...

yuh diyorum başka bişi demiyorum
namustan bahsediyorsun terbiye anlayışına bak..

amin
slm

Son düzenleme:
terbiyesizlik etmişsin.. terbiyeni takın..
dünya görüşün seni bağlar..
benimkisi de beni..

bastırarak namus olmaz,
anca yalan dolan olur..
ayrıca bence namus apış aranda değil beyninde ve yüreğindedir, dilindedir..

siz böyle düşündükçe koca istanbul'un emniyet müdürü çıkar siz kızınıza sahip çıkamadınız ondan öldürülmüş der.. zanlıyı bulmaktır oysa görevi..
ankara igdaş müdürü çıkar yılbaşı gecesi doğalgazdan ölen gençlere üstleri çıplaktı der..
kızlar tecavüzcüleriyle evlendirilir..
hüzeyin üzmez 70 küsur yaşında 14 yaşındaki kızı becerir tutuklanmaz bile aklanır paklanır..
sonra en namuslu ülke biz oluruz..

biliyormusunun 18 yaş altı çocuk yaşta evlenmeler hala türkiyedeki evliliklerin en az yarısını oluşturuyor.. bunların bi kısmı imam nikahı.. yani aslında evlilik bile değil...
ayrıca yeni neslin ahlak anlayışı uçmuş durumda..
ama yalanla dolanla yağımızda kavrulup gidiyoruz işte.. namusta bir numarayız..allah sonumuzu hayretsin..

amin
slm

Sünnet olmak 1400 yıllık bir islam geleneğidir.peygamber efendimizin sünnetidir adı üstünde,erkekliğe adım atmak değil,sünnetsiz çook erkek var:kahve:
Şimdi burda ergenliğe giriş dersi vermeye luzüm yok.Kızların yaşadığını erkeklerde yaşar yani regl in karşılığı sünnet değildir...ozaman 1yaşındaki bebekler erkekmi oluyorsırnaşık şeysünnetle regli bir tutan zihinler kadınıda sünnet etmeli ozaman...delikafadulden

Back