Atanmamış kadınla evlendiğin için pişman mısın?

Birkadiningunlugu

Üye
Kayıtlı Üye
10 Ağustos 2020
554
529
18
32
"Atanmamış kadın ile evlendiğin için pişman mısın?" Bu soruyu eşime iş arkadaşı sormuş. Iş arkadaşı ben atanmış öğretmen buldum diyormuş. Eşime de bu soruyu sormuş. Eşim de bana söyledi. Aşırı rahatsiz oldum. O kim ki beni ağzına alıp sana sorabiliyor dedim. Ben ona gerekli cevabı verdim dedi. Önemli olan verdiğin cevap degil bunu sana sorabilmesi, demek ki sen de onun gibi düşünüyorsun veya düşündüğünü tahmin ediyor dedim. Bu dediklerimi kafasina taktı.
Bu tarz konular açılınca sevilmediğimi hissediyorum. Siz olsaniz ne derdiniz bu insana?

Kendi de böyle dusunmese bu lafi size getirmezdi bence

eşiniz normalde patavatsız mıdır?

yani doğruya doğru gerçekten sadece atanmış olduğu için, hele de öğretmense, evlenen erkekler var. tamamen erkek dolu bir işyerim vardı bir zamanlar ve nişanlandığı kızın vesikalık fotografını gösterip "ıyyy maymundan hallice ama atanmış, maaşlı, ayrıca tayin gerekmiyor" diyen adamı ve bunu teyit eden kankalarını bizzat kulaklarımla duydum. para sen nelere kadirsin.

yani "olmaz öyle şey" diyemem, var çok iyi biliyorum.

ancak eşiniz belki "bak neler neler diyorlar sen benim kadrimi kıymetimi bil" demek istemiştir kendince?

bu ne ya pazardan mal mı alıyorlar??
ben şurdan 58 kg kadar atanmış öğretmen alayım, yeri de iyi olsun.
aaa seninki atanmamış mı? çürük resmen neden aldın ki? işe de yaramaz??
evliliği ne sanıyor bu dallamalar?

Esimin bana söyleme nedeni "atan bak insanlar bile ne diyor" u dogrudan diyemedigi icin olabilir. Buyuk ihtimalle de böyle sanırım. Yoksa normal bi insan esime bunu soylersem üzülür diye düşünür onu uzmeyeyim diye düşünür. Insanlar her seyi konuşur ama esim normal gibi gelip bana anlatıyor. Sorun esimde sanirim

Konuşmanın bağlamını bilmeden eşinizin niyetini sorguluyorsunuz. Bence yanlış yapıyorsunuz.

Kariyer planınızı bilmiyorum ama çalışmak gibi bir hedefiniz varsa; belki ekonomik problemlerden bahsettikleri sırada, çalışmaya başlamış olsaydı bütçeniz daha rahat olurdu anlamında söylemiş de olabilir.

Bana eşinizin niyetini sorgulamanız biraz abartılı geldi.

Ya ne sacma muhabbet. Belki de esiniz sacma bulduğu icin paylasti. Anlam cikarmaya calismayin. Size oyle bir his uyandirmadiysa daha once takilmayin.

Arkadaşınin evliliği maas karti gibi görüyor demek ki. Aynisi basima geldi. Bir arkadas ki kendisi atanmis değil (atanmış memuru da begenmiyor yani) doktor bir talip arıyordu.
Eşimin ozelde çalıştığıni duyunca cok şaşırmış ayni seyi sormustu.
Oyle insanlarin evlilik aşk ve beşeri erdem gibi manevi seylerden pek haberi olmuyor. Takilmayin.

Duzenleme: onceki mesajlarda esinizin size bu konuda cok kez baski yaptığını yazmissiniz. Malesef mesaj vermeye çalışmış gibi duruyor

Son düzenleme:
Eşim patavatsız değildir konusmadan önce düşünür laf taşımaz dedikodu yapmaz pek fazla. Ama maddi mevzulara kafayi takar. Atanmis olmamı isterdi eminim. Kendi dusuncesi olduğunu da düşünmüyor değilim. Normalde bu bunu dedi şu şunu dedi diye anlatmaz çünkü

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…