• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Atanmamış kadınla evlendiğin için pişman mısın?

Bunu bir arkadaşının(!) sorduğunun gerçekliğini sorgulardım yerinizde olsaydım. Nitekim, eşinizin soracağı türden sorulara benziyor bu.

"Bir arkadaş" ekolü. Uydur, anlat, "Bak başkaları da böyle bakıyor" diye alttan alta yüklen:

Eşim hediye almıyor diye konu açmıştım hatırlarsınız belki.Ekonomik siddet olduğunu düşündüğüm şeyler de yaşadığımı anlatmıştım. Mesela eşimin her ay kenara 3500 ya da 3000 tl atıp cebimde para kalmadı diyerek elimde olan 200 tl yi de istediğini yazmıştım.

Eşim ekonomik siddet uyguluyor. 2 senedir sana çalış diyorum atan diyorum diye ayri baskı uyguluyor. Baskı oldukca strese giriyorum. Derslerimi izlemek için internete ihtiyacım oluyor eve internet bağlatmıyor. Dört duvar arasında kendi çabamla çalışıyorum, ev isi yapıyorum. Eşim para lafı yaptıkca da yiyorum.

Son düzenleme:
Esimin bana söyleme nedeni "atan bak insanlar bile ne diyor" u dogrudan diyemedigi icin olabilir. Buyuk ihtimalle de böyle sanırım. Yoksa normal bi insan esime bunu soylersem üzülür diye düşünür onu uzmeyeyim diye düşünür. Insanlar her seyi konuşur ama esim normal gibi gelip bana anlatıyor. Sorun esimde sanirim
Eşiniz size atanın diye psikojik baskı uygulamıyor muydu?

Çalışmanız için eve internet bağlatmiyordu, elinizde ki az bir miktar parayı param yok diye alıyordu her ay birikim için kenara para koymasına rağmen. Ekonomik şiddet de vardı yani.

Sanırım demenize şaşırdım.
Çünkü düpedüz baskı yapmak için söylemiş.

Konuşmanın bağlamını bilmeden eşinizin niyetini sorguluyorsunuz. Bence yanlış yapıyorsunuz.

Kariyer planınızı bilmiyorum ama çalışmak gibi bir hedefiniz varsa; belki ekonomik problemlerden bahsettikleri sırada, çalışmaya başlamış olsaydı bütçeniz daha rahat olurdu anlamında söylemiş de olabilir.

Bana eşinizin niyetini sorgulamanız biraz abartılı geldi.
Benim hakkimda bir başkasının esime soru sormasi hoş degil. Karimdan pismanim mi diyecegini dusunuyor? Kendini mutlu etmek mi istiyor? Esimin bana soyleme nedeni beni uzmek degilse ne?

Eşini size atanın diye psikojik baskı uygulamıyor muydu?

Çalışmanız için eve internet bağlatmiyordu, elinizde ki az bir miktar parayı param yok diye alıyordu her ay birikim için kenara para koymasına rağmen. Ekonomik şiddet de vardı yani.

Sanırım demenize şaşırdım.
Çünkü düpedüz baskı yapmak için söylemiş.
O sorunları çözmüştük ya da ben öyle sanmışım

Eşiniz söyledi diye değil kendi kariyer planınızı atanmak üzerine kurduysanız atanmak için çaba sarf edersiniz. Özel sektörde kariyer yapmak istiyorsanız da millet konuşuyor diye canınızı sıkmayın. Bizim millette var bu atan muhabbeti, sanki özel sektördekiler taş kemiriyor. 😂
Eğer siz de atanmak istiyorsanız ve atanirsaniz bir gün eşinize akşam yemeğinde ondan daha çok kazanan bir meslek bulup, bugün iş arkadaşım x meslekte bir koca bulmadigin için pişman mısın dedi deyin. Naçizane sizin ne kadar kırıldığınızı anlar belki. Kısasa karşıyım ama bazen de lazım.
Sıkmayın canınızı Allah gönlünüze göre versin :)

İş yerinde boyle muhabbetler dönuyor ne yazıkkı çok cirkin ama yapıyorlar.

Esimde ilk işe basladığında karın ne is yapıyor demisler. esinm ögretmen diyince devlette mi demişler evet diyince kadrolu mu sözlesmeli mi ucretli mi demisler. Bende ilk duyduğumda aaa deli midir nedir bunu soran diye düsünmüstüm.

Hatta biz bankaya borçlanıp ev alınca esime sen alirsin tabi esin memur bir maas garanti sen isten ciksan esinin maası var demişler.

Halbuki biz evlendiğimizde ben memur felanda degildim memur olmak icinde ölup bitmiyordum esim de farkındaydı hatta sıralama icinde olduğum halde doğuya gitmedim ikinci atama oldu kendi ilimi yazınca atandım. yani bayaği evde oturuyordum ilk evlendiğim zaman. kime ne? bu kimi ilgilendirir.

Kafaniza takmayın bence insanlar konusup konusup dursun.

Eşiniz söyledi diye değil kendi kariyer planınızı atanmak üzerine kurduysanız atanmak için çaba sarf edersiniz. Özel sektörde kariyer yapmak istiyorsanız da millet konuşuyor diye canınızı sıkmayın. Bizim millette var bu atan muhabbeti, sanki özel sektördekiler taş kemiriyor. 😂
Eğer siz de atanmak istiyorsanız ve atanirsaniz bir gün eşinize akşam yemeğinde ondan daha çok kazanan bir meslek bulup, bugün iş arkadaşım x meslekte bir koca bulmadigin için pişman mısın dedi deyin. Naçizane sizin ne kadar kırıldığınızı anlar belki. Kısasa karşıyım ama bazen de lazım.
Sıkmayın canınızı Allah gönlünüze göre versin :)
Haklısınız tesekkur ederim

"Atanmamış kadın ile evlendiğin için pişman mısın?" Bu soruyu eşime iş arkadaşı sormuş. Iş arkadaşı ben atanmış öğretmen buldum diyormuş. Eşime de bu soruyu sormuş. Eşim de bana söyledi. Aşırı rahatsiz oldum. O kim ki beni ağzına alıp sana sorabiliyor dedim. Ben ona gerekli cevabı verdim dedi. Önemli olan verdiğin cevap degil bunu sana sorabilmesi, demek ki sen de onun gibi düşünüyorsun veya düşündüğünü tahmin ediyor dedim. Bu dediklerimi kafasina taktı.
Bu tarz konular açılınca sevilmediğimi hissediyorum. Siz olsaniz ne derdiniz bu insana?
Çok boşboğaz eşiniz var. neden arkadaşı ile arasındaki muhabbeti size taşıyor hem de canınız sıkılacağını bile bile. Alttan alta atan artık mı diyor acaba ?

eşinizi hiç mi tanımıyor hangi niyetle size söylediğini tahmin edemiyorsunuz ..
ayrıca öğretmen maaşı ne ki erkekler bu yüzden evlenmek istesin bi kadınla , ya da eşine atan diye baskı yapsın . şaşırdım

Benim hakkimda bir başkasının esime soru sormasi hoş degil. Karimdan pismanim mi diyecegini dusunuyor? Kendini mutlu etmek mi istiyor? Esimin bana soyleme nedeni beni uzmek degilse ne?
Ben ekonomik şiddet ve eve internet bağlatma meselesinden haberdar değildim. Üstte arkadaşlar yazınca gördüm.

Sizin adınıza üzüldüm gerçekten. Ama bu sizi hırslandırsın ve ekonomik olarak eşinize bağımlı olmamak için çalışın.

Bakın illa memur olarak atanın demiyorum ama çalışın. Çünkü böylesi bir hayat sizi çok yorar.

Eşinizin böyle demesinde kendisinin de atanmanız konusunda beklentide olduğunu düşündüm. Çalışıyor musunuz? Eğer çalışıyorsanız çok sorun değil ama ben herkesim kendi parasını kazanmaya mecbur olduğunu düşünüyorum. Eğer hem çalışmıyorsanız hemse kpss hazırlanmıyorsanız rahatsız oluyor olabilir

Bu atanma olayı ne kadar önemliymiş bu sitede gördüm. Tamam iş hayatı önemlidir de sanki tedavisi olmayan ölümcül bir hastalığa tutulmuş muamelesi görüyor galiba atanamayanlar
Adamlar hayat arkadaşı ile beraber bir maaş kartı ile evlenmek istiyorlarda ondan.

Esimin bana söyleme nedeni "atan bak insanlar bile ne diyor" u dogrudan diyemedigi icin olabilir. Buyuk ihtimalle de böyle sanırım. Yoksa normal bi insan esime bunu soylersem üzülür diye düşünür onu uzmeyeyim diye düşünür. Insanlar her seyi konuşur ama esim normal gibi gelip bana anlatıyor. Sorun esimde sanirim
Ben de söylerdim eşime ama haddini bildirdim diye anlatırdım sizin esinizinki paragözlük mesela erkek arkadaşım polis mi olsam demişti ben de az para kazan ama huzurumuz olsun boşver demiştim bu toplumda ben kadın olarak bunu söyleyebiliyorsam eşiniz de size bunu demeliydi şimdi siz atansaniz 3-4 yıl zorunlu Doğu görevi var eş durumundan geçmek için kadrolu öğretmen olmak gerekiyor 1-2 yıl kpss hazırlık süreci kaldı ki onun mesleği ne kazancı ne siz calisiyor musunuz ?

Bence öyle diyor artik acik acik söyleyemiyor ima ediyor diye düşünüyorum
Tamam o zaman bilerek söyledi size. Memur olacaksınız diye mi evlenmiş beyfendi sizinle. Ne kadar ayıp. bu da yeni çıktı. Memur eş alayım da garanti paramız olsun hesabı

Bu atanma olayı ne kadar önemliymiş bu sitede gördüm. Tamam iş hayatı önemlidir de sanki tedavisi olmayan ölümcül bir hastalığa tutulmuş muamelesi görüyor galiba atanamayanlar
Çünkü memur = garanti para. Adamlar memur eş arıyor harıl harıl. Özellikle de öğretmen

Back
X