- 21 Eylül 2008
- 2.761
- 1.891
Asker diye istemiyorlar mesleki olarak denk görmüyorlar önyargılılar vs.erkek arkadasım batılı sınıfını özelden yazıyorum
Bir askerle evlillik nasıl zor mu birde ben bir doğulu olarak bunu soruyorum kültür farkı vs. çok mu sıkıntı yaşarım bi askeri ortamda?Erkek arkadaşm astsubay ve tayini ankaraya çıktı bende diş hekimi olcam ama ailem istemiyor evlenmemizi karşı çıkıyortecrübelerinizi yorumlarınızı bekliyorum
Daha çok asker olduğu için sorun yapıyorlar subayda olsaydı aynı tepki olurdu ama denk görmeyişlerininde büyük etkisi var tabiailen o astsubay ama sen diş hekimi olacaksın diye mi denk görmüyor? yoksa sadece asker olduğu için mi? subay olsaydı görüşleri farklı olabilir miydi; yoksa @SweetSeptember ın dediği gibi sadece asker olduğu için mi istemiyorlar?
ilk durum için örnek, bir yüksek matematikçi olarak uzman çavuşla evliyim, Allah'a şükür çok da mutluyuz. bu aşılamayacak bir durum değil.
ikinci durum için de sweetseptember a katılıyorum, aileniz genel olarak "asker" olduğu için karşıysa adamın başını yakmayın...
Sizinkide astsubay mı? Benim abi ablalarmda öyle çok iyi yerlerde okumuş insanlardır onlar karşı çıkıyorlar olmaz diyolar ailemde öyle hem kültür farkı hem meslek vs vs ama bi tanısalar herşey daha güzel olabilir ama tanımaya bile yanaşmıyorlar duygularıma saygı duymuyorlar doğu aileleri biraz katı oluyor bu konularda bilirsinBen sizi anlayabiliyorum , inanın bunu yaşayan tek siz değilsiniz , hatta benden daha ileridesiniz şu an ben yeni yeni açıklıyorumBen de Doğuluyum , erkek arkadaşımla hem kültür farkı hem de asker olmasından dolayı ailemden yana sıkıntımız var. Aynı şekilde ben de zorluk çekiyorum şu an. Ciddi giden bir ilişki, Kendisi de Bitlis'te görev yapıyor , hayırlı işimiz olcaksa malum ben de oraya gideceğim.. Görev yeri için kendisi baya bir araştırma yapıp tercih olarak yazdı ve çıktı . Ne zorluklar bekliyor ? Neler yaşadınız ?
Başını yakmayın derken?ailen o astsubay ama sen diş hekimi olacaksın diye mi denk görmüyor? yoksa sadece asker olduğu için mi? subay olsaydı görüşleri farklı olabilir miydi; yoksa @SweetSeptember ın dediği gibi sadece asker olduğu için mi istemiyorlar?
ilk durum için örnek, bir yüksek matematikçi olarak uzman çavuşla evliyim, Allah'a şükür çok da mutluyuz. bu aşılamayacak bir durum değil.
ikinci durum için de sweetseptember a katılıyorum, aileniz genel olarak "asker" olduğu için karşıysa adamın başını yakmayın...
Sizinkide astsubay mı? Benim abi ablalarmda öyle çok iyi yerlerde okumuş insanlardır onlar karşı çıkıyorlar olmaz diyolar ailemde öyle hem kültür farkı hem meslek vs vs ama bi tanısalar herşey daha güzel olabilir ama tanımaya bile yanaşmıyorlar duygularıma saygı duymuyorlar doğu aileleri biraz katı oluyor bu konularda bilirsinsen çalışıyo musun ya da okuyo musun
Ba
Başını yakmayın derken?
Anladım şöyle eğer arada ciddi bir kültür farkı yoksa sıkıntı olacağını sanmıyorum.aynı memleketin insanları arasında bile kültür farkı var.İki tarafta anlayışlıysa o kültürel farklılık kültürel zenginlik olur.Hadi bizde kültür farkını aşarız sorun değil ama ailem bide bu karışık dönemde daha çok zorluk çıkarcak bir askerle evlenmemeMerhaba , asker de Astsubay değil. Ailem denklik derecesini okul okumak veya iyi yerlerde çalışıp çalışmamak olarak görmüyor . Yani okuduğu okulu vs. problem etmezler. Onların problem ettiği şey kültür farkı . Bunu aşsak bile asker olduğu için çok farklı şehirde mesala şu anlık adresimiz olcak şehir Bitlis gözüküyor , beni Bitis'e göndermeyi kabullenemezler. Kendilerince haklılar tabi ki taa bilmediğiniz etmediğiniz memlekete , hele ki şu karışık dönemde kız vermeyi.. Ben çalışıyorum , okul bitti 26 yaşındayım .
4 yıl oldu ilişkimiz.Tabikide çok zor severek ayrılmak Allah göstermesinuzmeyin anlaminda siz de uzulmeyin. severek ayrilmak zordur hele ki baglanmissan bir de
Anladım şöyle eğer arada ciddi bir kültür farkı yoksa sıkıntı olacağını sanmıyorum.aynı memleketin insanları arasında bile kültür farkı var.İki tarafta anlayışlıysa o kültürel farklılık kültürel zenginlik olur.Hadi bizde kültür farkını aşarız sorun değil ama ailem bide bu karışık dönemde daha çok zorluk çıkarcak bir askerle evlenmeme
Benim erkek arkadaşım da kkk da uzman çavuş, komando ayrıca seneye nişanlanmayı düşünüyoruz ama mesleğiyle alakalı kafamda sorular var. Biliyorum sık sık tayin çıktığını varsın az eşyam olsun o mühim değil ama sözleşmeli olması ve batıda kaydırma birliğe düşmesi vs. beni korkutan. Ne bileyim sözleşmesinin feshedilmesi komutanın elinde olması ve o kadar 5. bölgede 4-5 yıl kalması. Daha sonra 5. bölgeden batıya tayinimiz çıktığında kaydırma birliğe düşerse şayet yılın yarısı yine doğu veya g.doğuda olacak. Asker eşi olmak zordur, hele ki uzman eşiysen.. ben şimdiden onun stresini yaşıyorum. Alışırım belki bilmiyorum ama hayırlısı.. her şeyin hayırlısı.. :)
öyle english home tarzı bir evin pek olmuyor tabi ki, her yere uyabilecek mobilya seçiyorsun sonuçta; ama az eşya da olmuyor.. sonra tayin zamanı kara kara düşünüyorsun nasıl toplanacak bu ev diye
benim eşimin ilk doğusu yüksekovaydı ama şimdiki doğu görev yeri de eş gotürülebilir ama biz kızımla gitmedik biraz zaman gecsin duruma gore bakacagiz.. alışıyorsun bir şekilde, alışmaktan ziyade kabullenmek bir nevi aslında..
Ay ne kadar da zor ya.. Allah hepimizin yardımcısı olsun ben daha evlenemedim , evlenensek de kara kara düşünme kısmı devam ediyor demek kibiz eşya meselesini konuştuk mesala ; 4000 tlden başlayan gitgide tutarı yükselen düğün paketleri oluyor ya , zaten uzakta olacağız gelenimiz gidenimiz belki çoluk çocuk olursa olcaktır diye o düğün paketleri ile yapıp sadece beyaz eşya ve şahsi eşyalarımızla dönmeyi düşünüyoruz. Diğer eşyaları da kullanılabilir durumda lmaya devam ederse hayrına öğrenciye vs veririz dedil
biz de daha evlenmedik ilk önce benim okulun bitmesi lazım, onun Şırnak görevi bitince benim okul da bitiyor öyle güzel bi tesadüf oldu :) aynen mantıklı öyle. Fazla aksesuara gerek yok :)
çok sevindim sizin için :) Evlilikte hasret çekmek tabiki zordur da , Sevgiliyken de çok fena. O hasta olsa siz uzaksınız , sen hasta olsan o.. Birlikte bişey almak istiyorsunuz en basiti eşya veya ev kiralama kısmını düşünüyorum. Herşey büyük ölçüde tek taraflı olacak ya o ya ben beğencek. Birlikte çıkıp karar verdğimiz az olacak.. Ama yine de gönüller ayrı olmasın :)
Teşekkürler :) ben alışamadım da alışmaya çalışıyorum bu duruma. Zor valla Allah herkesin yardımcısı olsun. Dediğin gibi bazı şeyler tek taraflı olacak yeri gelecek sen her şeyi düşüneceksin. Aynen gönüller bir olsun :)
Elbette öyledir bizimkisi en fazla psikolojik sıkıntı.görev yeri ve getirdiği şartlar tabi bizden çok daha zor olmalı ..