- 1 Mayıs 2013
- 2.235
- 7.169
amin. bu sene tayin konusunda bizde rahatız seneye var o strest bizde ama büyük bir ihtimal batıya gideceğimiz için seve seve yapacaz tercihleri
bol şanslar canım hepinizesanırım jandarmaydı değil mi eşin ve mardindeydiniz yanılmıyorsam kaç senedir ordasınız alışma süreciniz nasıldı çok zor oldu mu
bu sene tayin gördük işte temmuzdan beri buradayız. Alışma tabıkı zor her tayin döneminde olduğu gibi silbaştan yenı kişiler yeni komşular yeni bir şehir...
hala alışamadıkki valla her tayin yerimizde bir önce ki yeri arar olduk.
peki sizin eşiniz ne olarak çalışıyor ve neredesiniz.
anladım koca zorlu bir hayat seni bekliyor yani.biz henüz nişanlıyız canım nasipse bu yaz evlenmeyi planlıyoruz ben memurum nişanlımda donanmada rütbeli askeri personel istanbulda tanıştık nişanladık onun geçen yıl istanbulda garnizon süresi dolmuştu tercihlerinden biri gölcüktü ve tayini kocaeline çıkınca bede haziranda bizim tayin dönemimizde kocaeli tercihi yaptım ve evlenmeden birlikte tayin olup gelmiş oldukbizim hikayemiz böyle başladı
anladım koca zorlu bir hayat seni bekliyor yani.
ama sevince katlanıyor insan. bir saatten sonra alışıyorsun ev toplayıp kurmaya zorda olsa
peki nişanlın hiç doğu görevi yapmış mı?
hm nişanlın denizci senin şimdi anladım.sizin işiniz hem iyi hem kötü iyi yanı en doğunuz hatay. kötü yanı ise bitmek bilmez gemi seferlerimaalesef öyle ama aşk olunca sevgi olunca katlanıyor insan üstelik ben hiç asker ya da polis eşim sevgilim olsun istemezdimsanırım keçinin sevmediği ot burnunda bitermiş derler ya öyle oldu biraz nişanlım doğu görevi yapmadı canım ama bizde doğu değilde gemi görevi var en zor bizim için ve dahası o gemiyle yurt dışına gitme ihtimali var
hm nişanlın denizci senin şimdi anladım.sizin işiniz hem iyi hem kötü iyi yanı en doğunuz hatay. kötü yanı ise bitmek bilmez gemi seferleri
2 yıllık canım burasıaynen canım hatay dan doğusu yok diye düşünüyoruzşu gemi görevi bitip karaya çıksak rahat edicez gibi sizin orda görev süreniz ne kadar toplamda yeni gitmişsiniz bi çevre oluşturabildiniz mi peki
2 yıllık canım burası
çevre ister istemez oluşuyor diğer rütbeli eşleri hoşgeldıne falan geldi öylelikle tanıştık.
bırde bebeğim var 6 aylık onunla zaman geçiriyorum canımın sıkılmasına zaman yok.
ama şuda var ki evden dışarıya çıkamıyoruz tedirginlik var yani
haklısın canım haberleri izledikçe burdan ben bile tedirgin oluyorum allah yardımcınız olsun bebeğinizi de rabbim size bağışlasın sağlıklı sıhhatli büyütmeyi büyüdüğünü görmeyi nasib etsin
jandarmalarda karacılarda bu tayin ev değiştirme işi daha sıkıntılı daha sık oluyo tabi maalesef
Amin canım ileride sizede nasip etsin.
Tayin olayı bizi öldürüyor zaten bir yere tam alışiyorsun hop bi bakışsin tayincisin. Sizler kaç sene kalıyorsunuz
Hakkınızda hayırlısı. Jandarma canım eşim. Kaçıncı doğuya geliyorsunuz
Tercihlere nereleri yazdınızamin canım 2. dogu bu oncesi yuksekova ama esimin cobra ehliyeti var. o yuzden ne olur bilemiyoruz tam
Tercihlere nereleri yazdınız
hakkınızda hayırlısı. insallah dogu anadoludan çıkar oralar biraz daha sakin hiç olmmazsabitlis
erzincan
digerlerini unuttumbatman ve van galiba emin degilim
seni o kadar çok iyi anlıyorum ki vaktinde bende çok yaşadım o sıkıntıları. yabancı memleket ana babayı geçtim akrabanın ası yok.Bende asker esiyim ustelik yeni evli hamileyim... esim gorevde bense bilmedigim bi.memlekette tek basima kaliyorum... rabbim tum askerlerimizi korusun... :-(
Amin insallah cok zor iste ve en kotusu kimseye bisey diyemiyosun :-(
Karşı Komşun bile guvenemiyorsunki hele de doğudaysan
Geçenlerde kadın yoğurt mayalamış bunu bebegıne yedir diye verdi bana.
Yediremedim ki döktüm gitti çöpe