Tesekkur ederim cok aydinlatici oldu bide bn ogretmenim galiba merkezdeki lojmanlar daha avantajli olucak... Hic beklemedigimiz bi yerdi erzurum cok uzuldum bizdw 4 yil kalicaz oradan tekrar sark omrumun 10 senesi hep memleketten uzakta gecmis olucak bunu kabullenemiyorum.simdiye kadar konustuklarim hep ii seyler anlatti insallah bizde severiz.. siz erzurum icin neler anlatirsiniz ii ve kotu yanlari nelerdir..palandöken lojmanlarında 4 sene geçirdik, şehre biraz uzak,kayak merkezine yakın. yeri askeri hastanenin ve kışlanın yanı ancak o soğukta şehre uzak olmak biraz dert oluyor. 15-20 dk da merkeze gidiliyor. içinde küçük bir kantin var sadece.tek avantajı hastanenin yürüme mesafesinde olması. şehir merkezindeki evlerin daha rahat olduğunu söyleyebilirim imkanlar açısından. palandöken lojmanlarına akşam hava da erken (kışın 3 buçuk 4 gibi) karardığı için erzurum gibi bir yerde kadın başına eve dönmek çok sıkıntılı. minibüste tek kadın kalınca ilk durakta inip yeni otobüse biniyordum ben.
Tesekkur ederim cok aydinlatici oldu bide bn ogretmenim galiba merkezdeki lojmanlar daha avantajli olucak... Hic beklemedigimiz bi yerdi erzurum cok uzuldum bizdw 4 yil kalicaz oradan tekrar sark omrumun 10 senesi hep memleketten uzakta gecmis olucak bunu kabullenemiyorum.simdiye kadar konustuklarim hep ii seyler anlatti insallah bizde severiz.. siz erzurum icin neler anlatirsiniz ii ve kotu yanlari nelerdir..
evler rütbe ve puana bakılarak sırayla veriliyor, kolejlerin servisleri oluyo bildiğim kadarıyla. çalışma imkanınız oldugunu zannetmiyorum burda çocuk gelişimi mezunu tanıdıgm var çalışamıyor. kuaför evet var kışla içinde. evler gerçekten çok bakımsız beklentinizi hiç yüksek tutmayın size tavsiyem. yerler kare taşlar varya öyle. minoflo hiç görmedm hiçbi lojmanda.bizim lojmanda duşakabin var ama olmayanlar da çok var tabiki. süpürge genelde oluyor bizim yoktu kendimiz aldık. bulaşık makinası var. bilmiyorum duydunuzmu su sıkıntısı var. sular basınçlı değil, her evin tavanında depolar var, şebekeden önce depoya su geliyor depolardan evlere su iniyor buyuzden basınçlı değil ve pis malesef. güzel saçlarınız varsa elveda deyip de gelin burda kazık gibi olacaklar malesef. ve yukardaki depolarda ısıtıcılar var, sıcak su kullanmadan 1 saat önce ısıtıcı tuşuna basıyorsunuz ısınınca sıcak su kulanıyosunuz. bizim kışın ısıtıcımız ve sıcak su depomuz patladı. yeni depo vermediler gelene kadar tam 4 ay sıcak susuz yaşadık. ketılla duş aldık ve 4 ay kabus gibi geçti. yanlış anlamayın gözünüzü korkutmak için söylemiyorum bunları olanları söylüyorum inşallah benm çektiğim sıkıntıların hiçbirini çekmezsiniz.yorum için tşk ederim biz tatvandan gelicez inşallah pahalılık burdada aynı tam kış memleketi olduğu için burasıda çok pahalıydı bizi düşündüren şeyleri sorayım kızımı koleje vercez servis varmı kuaför spor salonu falan var mı evler küçük mü bulaşık makinası varmı paşaköye uzaklığı nasıl rütbeye göre mi veriliyor puana göre mi evler ...çalışmayı düşünüyorum iş olasılığı nasıl [çocuk gelişimi okudum]duşakabin mineflo elektrikli süpürge var mı ay çok soru sordum ama merak ediyorum lojman dağıtımının tarihini biliyo musunuz bizim 2 ağustos gibi olacak oraya gelişimiz muhtemelen ...çok tşk ederim şimdiden
Bize de aynı şok oldu.Ankara hep bana sıkıcı bir yer olarak gelmiştir.Genelde orayı ya çok seversin ya hiç sevmezsin işte ben sevemeyenlerdenim.Olay sadece denizin olmaması da değil.Hem soğuk hem yeşillik barındırmayan beton yığını bir yer.Doğudan sonra insan biraz sahil kasabası tarzı bi yer hayal ediyor.Hayal işte...Bizim hayaller foça gerçekler Ankara oldu hayırlısı nediyelim.Size de hayırlı olsunBize de Ankara cikti, denizkenari kucuk bir sehir istiyodum cok uzuldum ama hayirlisi olsun...
Çok şanslısınız.Memleketim sayılır.Hayırlı olsun şimdiden.Denizin,güneşin,sıcakkanlı insanların tadını çıkartınBizde izmire gidiyoruz ..herkesin tayini hayırlı olsun...
Canım benim eşim daha önce orda görev yaptı.Akşam sorayım sana özelden mesaj atarım istersenKizlar selam bizim tayinimizde tunceliye cikti. Esim jandarma.simdi ilce tercihi yapicaz.. Tuncelide gorev yapan varsa yardmci olabilirmi acaba hangi ilcelri yazabiliriz? Lojman durumu nedir.hangi ilcelerde var.
Cok memnun olurum :)Canım benim eşim daha önce orda görev yaptı.Akşam sorayım sana özelden mesaj atarım istersen
Tesekkur ederim.eşim İzmirli evimizde orda senelerce bekledik en sonunda oldu.Çok şanslısınız.Memleketim sayılır.Hayırlı olsun şimdiden.Denizin,güneşin,sıcakkanlı insanların tadını çıkartın
Ne güzel...bize de sıra gelir mi bir gün bilemiyorum hep mi dağ bozkır of offff.Tadını çıkarın sevindim sizin adınıza.Herkesin memleketi kendine güzeldir tabi ama İzmir bambaşka.Tesekkur ederim.eşim İzmirli evimizde orda senelerce bekledik en sonunda oldu.
Tesekkurler benim ogrenciligim 5 yil orada gecti o yuzden degisiklik istiyordum kismet. Ankaradan sonra dogu yapicaz biz de.Bize de aynı şok oldu.Ankara hep bana sıkıcı bir yer olarak gelmiştir.Genelde orayı ya çok seversin ya hiç sevmezsin işte ben sevemeyenlerdenim.Olay sadece denizin olmaması da değil.Hem soğuk hem yeşillik barındırmayan beton yığını bir yer.Doğudan sonra insan biraz sahil kasabası tarzı bi yer hayal ediyor.Hayal işte...Bizim hayaller foça gerçekler Ankara oldu hayırlısı nediyelim.Size de hayırlı olsun
Ne güzel...bize de sıra gelir mi bir gün bilemiyorum hep mi dağ bozkır of offff.Tadını çıkarın sevindim sizin adınıza.Herkesin memleketi kendine güzeldir tabi ama İzmir bambaşka.
en başta hayırlısı olsun ben kıbrıs lefkoşaya yakınım pirhanı görmedim açıkçası dörtyol magasoya yakın bildiğim kadarıylaherkese hayirli olsun.bizimde kibris pirhan a cikti tayinimiz cok tedirginim cok iyi seyler duymadim bilgisi olan arkadaslar varsa icimi rahatlatacak bir kac cumleye ihtiyacim var
en başta hayırlısı olsun ben kıbrıs lefkoşaya yakınım pirhanı görmedim açıkçası dörtyol magasoya yakın bildiğim kadarıyla
en azından bizim gibi şanslılardan merkezlere yakınsınız .bir çok yerde apartman yok eski rum evlerinde kalıyoruz.evler ve eşyalar olarak çok büyük beklentiniz olmasın, kıbrıs a pahalı derler buda türkiyenin neresinden geldiğinize bağlı biz trakyadan geldik fiyatlar uçuk değildi hatta bazı ürünler daha ucuzdur neyi nerden alacağınızı bilene kadar sormak istediğiniz genel sorular varsa sorun yardımcı olurum