Merhaba, öncelikle çok iyi düşünerek kadar vermelisiniz çünkü bu tarz meslekler 8-5 memurluk gibi değil. Yeri gelecek tek kalacaksınız yeri gelecek eşinizi hiç görmeyeceksiniz. Hasta olacaksınız gelemeyecek belki, ya da gece korkuyorsanız nöbete gittiğinde tek kalacaksınız. Eğer çıt kırıldım biri iseniz evlenmeyin uzaktan çok güzelmiş gibi duruyor bazılarına sonra evlendikten bir sene sonra ağlayarak boşanmak istiyorlar ben evde tek kalamam, sen benle ilgilenmiyorsun vs vs diyerek. Bu tarz kadınlara kızıyorum çünkü bu hayatı kendileri seçtikleri halde iş ciddiye binince vazgeçiyorlar. Eşi asker ya da polis olan her kadın şunu bilmeli ki yeri gelecdl göreve gidecek yeri gelecek gece nöbete gidecek bunlar mesleğin içinde olan şeyler. Benim duam dileğim Allah eşimi başımdan eksik etmesin, canı sağ olsun. Ona bir şey olmasın. Varsın çok çalışsın yılbaşında evimde olmasın, doğum günümü dışarda kutlamasın. Bunlar benim için önemli değil. Evimizde huzurumuz olsun, eşim beni sevsin kıymet versin ben bunu önemsiyorum. Bu yüzden de eşimle mutluyum, işi çok değilse müsaitse gezmeye de gideriz. Veya doğum günümde çalışıyor olur ertesi gün kutlarız bunun gibi çözümler var. Ama hastalık durumu tabiki farklı ve zor, benim ailem yanıma gelmişti kalmaya eşim çalıştığı için. Umarım yardımcı olabilmişimdir.
Unutmadan şunu da ekleyeyim, tayin durumu benim için zor oldu. Özellikle büyük bir şehirde büyüdüyseniz küçük bir ile alışmak kolay olmuyor. Eğer çalışıyorsanız iş bulmanız da çok zor doğu görevi esnasında. Memursanız çalışmaya devam edebilirsiniz. Değilseniz o süreçte muhtemelen çalışamazsınız. Ben sırf eşimin mesleğinden dolayı memur olmak için çok zorladım atandımda şükür. Size de önerim memur olmaya çalışın eğer evlilik düşünüyorsanız, yoksa evde otur otur dağ başında günler geçmiyor. Sevgiler. Özelden bana yazabilirsiniz