arkadaşlar kaynanamla ilgili sıkıntıları merak edenler için açıyorum

ayni sorunlari bende yasiyorum 3 aylik oglum var her gun gelir kayinvaldem gelsin bir demiyorum ama gelip karisiyor cocugu kalin gidirme der gidirmem cocuk usur niye ince gidiryorsun der soyle yap der yaparim yaptigi ters tepsin neden oyle yapiyorsun der sanki kendi dememis gibi kizar bagirirs her seye karisir yememe icmeme giyimime gezmeme her seye kendinin sevmedigi seyi yaptikmi cildiriyor bende sesimi cikarmam ama hic konusmam suratimi asar otururum boyle yaptimi ne giderim ne gelince konusurum oda kabahatini anlar sonra bir gun duzelir gene basa doner ama esime belli etmem hep iyi davranirim 2 senelik evliyim benim esimde annesine cok dusgun ve laf soyletmezdi sen yanlis anliyorsun alinganlik yapiyorsun abartma hem desene ne olacak desin ne var derdi annesi beni gorunce farkli oglunu gorunce farkli konusan bir kadin ben hamileligimin son aylarindayken tlfon etti konusuyoruz bana gorumceme oturmaya gidecelerini benimde gelmemi soyledi bende yorgunum gelmem siz gidin dedim niye gelmiyorsun annen gil yarim saatlik yerde haftada iki kere gidiyorsun gorumcen 5 dk yerde gitmiyorsun sende havaya girdin iyce hamileyim diye hep yatiyorsun yata yata buyudun dedi halbuki gunduz atmayi hic sevmem laf soyleyecek ya nerden girsem diye atti bir sey hoperloru actim esimde duydu hepsini sonra tmm gelecem dedim ama laf soyledi diye degil oglunun yaninda ne diyecek diye gittim esimede dedim annen seni gorunce ne diyecek bakalim dedim aynisi der dedi inanmadi bana neyse gittik yanimda oturyor esimde karsimda bugun nasilsin ne yaptinki yoruldun dedi temizlik yaptim dedim aman cocukmu var evinde kizim temizleme yorma kendini sen yorulup kendini uzdukce cocukda hisseder aman gozunu seviyim yavrum dikkat et dedi esime baktim hic beklemedigim bir anda esim anne tlfonda oyle demiyordun dedi ne oldu dedi ozmandan beri annesiyle tarisma oldumu aramizda anlatiyorum ben uzuluecegime kendimi yiyecegime ogrensin annesini artik oda biliyor ama neyaparsin gormek konusmak lazim annesi benim annem nasil bana birtaneyse onunkide ona genede saygiyi elden birakmiyorum ne ekersen onu bicersin ilerde bizde kaynana olacak ins. benden sana tavsiye kaynana kizip esine tepki gosterme sakin bunun faydasini degil zararini gorursun duymamazliktan gel gene kendi bildigini oku basta nasil tanirlarsa seni oyle bilirler bir kere boyun bukmeye gor sen icinden geleni yap ama esine iyi davran. ALLAH yar yardimcin olsun zor bi durum.

bu anlattıklarının hemen hepsini benim kayınvalidem de yaptı eşimi bırak bana sordu nasıl korunacaksnız die daha 3 günlük gelinken ben yatak odama daldı hem de sabaha karsı. dogumum için geldiginde de geldi hep odamıza ben hemen yatakta dogruluyorum hoşlanmadıgımı belli etmek için o da ayy pardon diyip cıkıyor ama sonra gene yapıyor. kıyafetlerimi sıradan buluyor ayy gelinimi golgede bırakmak istemem falan diyor diyor da diyor... ben başlarda hep kocama dert yandım butun kızgınlığımı ona hissettirdim ama olan bize oldu aramız acıldı sonra karar verdim o bişey soylediginde" tabi anne sen daha ii bilirsin, aa evt hiç aklıma gelemişti, hımm olabilir,haklısın" gibi cevaplar veriyorum ama kendi bildigimi okuyorum eşime de şakalaşırken doz doz kayınvalidemin soylediklerinden ekliyorum o da kızmak yerine gülüyor :ecrin_bebek: en iyisi taktik geliştirmek kendini ve yuvanı boşuna yıpratma degmez hiç canım. ve gercekten cok onemli sorunlar deil bunlar. ben burda bazı kaynanaları gorunce inan daha bi içim ısındı benimkine daha iileri de var elbbet ama polyanna olmak gerek bu durumda ya daha kotu olsaydı...

Bir anne nasıl oğluna eşiyle arasındaki cinselliği sorar ya inanamadım...

canım ben baştan sona kadar okudum haklılık yanın çok fazla gerçekten karı koca arasındaki şeyler özeldir burada eşininde hatası var ama kaynanan sanırım tüm sevgisini oğluna vermiş vede arada kimse olsun istemiyor sen bunun için hiç birşey yapamazsın aradaki dengeyi eşin sağlayacak anlattığın kadarıylada bu biraz zor ama bu konuda yapabilecek birşey yok bence artık eşinide kaynananıda öğle kabul edeceksin bir kulağını tıkayacaksın çünkü insanları değiştiremezsin canım
ama eşinin şu kelimesini hatalı buldum seninle sonumuzu göremiyorum bu yalnış bence ne demek bu
bence sen artık eşinle kayınvaliden hakkında konuşma kayınvalidenle konuşurkende kurduğun cümleleri özenle seç canım bak bebeğin var vede bir yuvan var 3,şahıslar yüzünden huzuru kaçırma olmadı bir aile danışmanına gidin beraberce
yadaaaaaaa kayınvalidenle ılımlı birşekilde paylaş(gerçi ne kadar etkili olur bilmem)
Allah yardım etsin canım
bence öncelikle bebeğini düşün canını sıkma herşey olacağına varır
hakkınızda hayırlısı olsun canım

okudum tekrar, teşekkür ederim tavsiyeniz için

ben tavsiye falan etmedim sadece bunların normal karşılanması benim garibime gitti, ama tabi herkes her olaya aynı tepkiyi verecek değil, belki kızılmayacak kadar hafife alıyosunuz ama normal olduğunu söylemesin kimse herşey bi yana bir kayınvalide bir anne, gelini ve oğlunun yatak odasına asla karışmaz, karışmamalı bunu bari normal bulmayın.

iyi de siz normal bulanlara değil sorun etmeyenlere tekrar okumasını söylemişsiniz.
normal bulanlar tekrar okusun yazsaydınız ben okumazdım; çünkü normal bulmuyorum hiçbirini.

kalkıpta annesine özel hayatınızı anlatması bile başlı başına bir olay bence.geniş düşünemiyorum.cinsel hayatıma kadar sorabilen bi kaynanaya bende çemkirirdim valla

senin yaşadıklarını hemen her gelin değişik şekillerde yaşıyor.benim kayınvalidemde seninkinin yaptığı birçok şeyi yaptı mesela doğumdan sonra nasıl korunacağımın planını bile yapıyordu evlerimiz yakın olduğundan geceleri kalkıp banyo ışığını takip ettiği günler olmuştu.her şeye karışmak ister her şeyden haberinin olması isterdi.ama ben söylediği hiç birşeyi umursamaz hiç bir cevap vermeye bile gerek görmeden kendi bildiğimi yapardım. oda sürekli oğluna beni şikayet ederdi. şimdi ise pes eden ben değil o oldu.kayınvaliden eşinin annesiyse sende onun karısısın bunu avantaja çevirmek birazda senin elinde

Arkadaşlar konusahibinin diğer konusuna eşi yorum yazmış....
Onun ağzından dinleyince de konu sahibi arkadaşın çok fevri davrandığını düşündüm ben..
burada olayları objektif dinlemiyoruz o yüzden çoğunluk belki konusahibine hakverdi..
Benlki esmeralda gibi beni de yadırgayacaksınız ama ben de fikrimi söyliyim.. Kayınvalidenin davranışları normal değil, hatta çoğu yerde haddini aşmış gibi, ama kadın 20 saat uzaklıkta biryerdeymiş...
Yani kaynanaya hergün gideceksin, onları seveceksin gibi bir dayatma yokmuş...
Ama arkadaş konuyu açarken sanki aralarında yarımsaat mesafe varmış da eşi de annemlere sürekli gideceksin gibi yansıtmış....
Diğer kilitlenen konuda eşin yazdıklarını okursanız da ooo ne fettan gelin yazın yaşlı başlı kadıncağıza da arada kalan adama da diyeceksiniz eminim...

Anası, babası veya herhangi bir akrabası olmayan erkekler arar olduk. Yazık yaaa, kilitlenen konudaki eşin yorumunu okuyunca resmen içim titredi. Acıdım adamcağıza.
Ne diyeyim, bu konuda beni aşıyor malesef.

bende okudum yaziyi
gercekten objetif degerlendiremiyoruz. Onu okuyuncada yazik kaynanaya dedim.
Bazi sormamasi gereken seyleri sormus ogluna belki ama niyetide onemli.
Sanrim sizde kayinvalidenizle bir iletisim sorunu var, bende bir donem cok takistim ne
yapsa batiyordu. cunku bana yaptiklari cok fazlaydi. neyse demem oki kayinvalideyle
oturup konusulacak bir konu herkes kalbindekini ortaya dokecek
sen nelerden rahatsizsin onu diyeceksin, kendini anlatacaksin kayinvalidende anlatacak
ve icinize atmayinca herseyi konusunca daha rahat cozulecek bu durum.
birde dogum sonrasi hormonlar nedeniyle bu tur seyler oluyor kendimden biliyorum
bu arada bende tuzlatmadim ama benim kendi annem dedi tuzlayalim diye.
kendi anneniz dese o kadar zorunuza gidermi gitmiyor. on yargi oldugu ,
iletisim kopuklugu oldugu icin olaylar bu boyuta geliyor
ins bir an once cozersiniz.

bana saçma sapan yazıyorsun diyenler okusun kocasının yazdığı yazıyı.
beni bütün konuyu tekrar okumaya daver edenler okusun.
kayınvalide manyağı falan değilim.
ama eğer bir kadın çok ufak şeylerden bile -ki yazdıklarının arasında çok ufak şeyler de var- dert yanıyorsa, ölesiye nefret ediyorum diyorsa bir düşünün.
kayınvalide denenler bir ırk değil, gelinler de her zaman haklı değildir.
benim melek dediğim kocam bile annesi hakkında bunları yazdığımı görse camdan atardı herhalde beni; değil gelip ben karımı çok seviyorum demek.
tek taraflı dinleyince işler nasıl başka anlaşılıyormuş değil mi???

tam bir terbiyesizmiş..Kimse kimsenin yatak odası alanına giremez soramazda.
eşinizle bunu şekilde konusun.
Ben senin mahremin değil miyim?annen in bizim yatak odamızda bizim mahremizde ne işi var?babana da anlatıyor musun sen,yada sen anlatmasan bile annen anlatıyordur.utanc duyuyorum bu aile ilişkisine sığmaz.
eğer ki benim mahremetiyemi dile sakız yapıcaksan evet bende sonumuzu göremiyorum.gerekirse ben evden de ayrılmaya hazırım bu konudan...sadece bu acıklamayı en iyi zamanında yapın..lafınızın hepsinin arkasında olun..annesinin telefonunu acmayın.aradığında aa anne kusra bakma ocakta yemeğim var aaaa anne bir işim var ben sonra ararım..eşiniz neden anneme bunu yaptın derse,herkesin kendi evi kendi sorumlulukları var benim sorumlulum sen ve bebek..annene karsı sorumluluğum yok olmamalı de..bu sorunu hallet bir an önce yakında bosanmalarda kuyrukta sende olucaksın yoksa.

ewt arkadaşlar ne yazıkki eşim haberim olmadan girmiş ve yazmış bazı şeyler ...
ewt söyledikleri doğru annesinin konuşma tarzı bu olabilir ama önemli olan niyettir ben bu olaylar yaşanmadan önce aradın onu bak anne ben sunu sunu sevmiyorum sen ordan konuşuyorsun ben b urdan olan oğluna oluyor dikkat et lütfen artık dedim .... kadın oğlunu elinden alıp bir daha görüştürmeyeceğimi düşünüyor ve oğluna ii niyetliymiş gibi etek altından beynini yıkıyor ama ben olayın farkındayım diğer gelişnleri öle yapmış çünkü çok akıllı bi kadın o bakın eşim nasıl anlatmış mübarek kanatları eksik ben herzamen adaletli olmadan yanayım hakkına girmek günahını almak istemem adım gibi emnim o kadının niyet olarak ii olmadığına

ne olursa olsun hiç kimse bana yatak odamı soramaz. kaynanamın bana sorması imkansızdıilk günden sınırları koydum çünkü. yeni evliyken bebek kıyafetleri örmüş milletin içinde bana gösteriyor torun istiyorum diye ben kaşlarımı çattım sadece eşime söyledim oda kızmış annesine bir süür borç ödüyoruz ne çocuğu diye. birkaç kez yanımda eşime dolaylı yoldan sordu yine eşim tersledi seni ilgilendirmez dedi. erkekten bitiyor hepsi kaynanalar dengesiz oluyor ama eşlerimiz annelerinin ağızlarını kapatmazlarsa böyle iyice arsız olurlar. benim birde işyerimdeki bayan sorup durudu her gün duş alırım sabah geldiğimde saçlarım nemli olur hııı yine iş becermişsiniz felan derdi onuda tersldim birkaç defa soramadı bir daha. böyle insanlara yüz vermemeiz gerekiyor kime ne bizim ev halimiz yatak odamız

arkadasım benim iki gündür üzüntüden sütüm kesildi dört aylık bebeğime mama elimde geziyorum memede uyumak istiyor süt gelmeyince yarım saat ağlıyor biboronda tutmadı hersey öle kocamın anlattığı gibi toz pembe deil sürekli konuyu kapatmaya calışan benm bak sinirliyim bi müddet konuşamayalım bu konuları diyen benm duruyo duruyo annemle aran ii olmazsa sonumuz yok diyor ben ne yapım şimdi oo çirkef içtenm pazarlıklı annesini unutmaya çalışıyorum oda tekrar tekrar hatırlatıyor hiç beni düşünen yok ne kadar stres yaşadığımın farkında deil kayınpederbile ne olmuş yani laf tasıdıysa demiş karısını korumuş beni hiç koruyan yok yok annem haklı yok annem haklı bırakın arkamda yüzüme bile savunmuyor adam beni deil işte annesi haklı deil bu kadar kafaya takmazdım haklı olsaydı göz var nizam var

YORUMSUZ YAZIYORUM
YAZIKLAR OLSUN
ANNE ne demektir şöyle bir silkinin arkadaşlar ve kendi annenize gösterdiğiniz inceliği birazda eşinizin annesine gösterin lütfen.
zamanında tuzlayarak büyüttüğü oğlunu hiç garipseyerek koca diye seviyorsunuz evleniyorsunuz.
size yakın olmak istemiş belki samimiyetin dozunu kaçırdığın anlamamış ama allah aşkına.
dinimizde erkek evlat, eğer bakıcı yoksa düşkünken, anasının altından almak zorunda.komşuma kızı yoktu oğlu hastanede aynen böyle altından alarak baktı.yıllardır da eşiyle hala evde bakıyor.
SORUYORUM
evlenince hemen kocanızın anası ortadan yok mu olsun, ölsün mü, torun sevgisi yaşamasın, mı
bence
konu sahibinin kayınvalidesi yumuşak huylu, aksine rahatsız olan gelin, yani bize dert yanan arkadaş, saldırgan, kocasının anasını kıskanan bir hallerde.
bizler çocuk doğurmadıkmı, büyütmedik mi, ne ümitlerle evlendirmedik mi.
gelin gelsin bizlere böyle duygular beslesin diyemi.
KONU SAHıBı ARKADAŞI DA, ONA YORUMLARINDA DESTEK VERENLERı DE KINIYORUM.
allah vicdan versin diyorum.
zamanı geldiğinde de kendileri gibi gelinleri olsun , yaptıklarının aynını görsünler diliyorum.

canım eşinin yazdıklarını okudum kendi bakımında haklı.
Sende haklısın.eşler zaten annelerin niyetini pek görmez.
Benim eşimde aynı seninki gibi anlatırdı dediğin gibi kanatsız melek sanarsan.
Felaket bir kadın değildir kç.validem
ama geline dünyayı dar edebiliyor.
Kayınvalşideler akıllı, oğulların yanında açık vermezler.
Benim eşimde annesinin hatayla bana saldırdığnı görene dek bana inanırmış gibi yapardı
ama annesinin melek olduğunu sanardı.
Birgün kardelşiyle annesi saldırdı
ve k.validem oğluna aynen şunu dedi,benim odadan çıkmamı fırsat bilerek
OĞLUUUMMM SEN NE BıÇıM Bı ıNSANA DÜŞMÜŞSÜN
ALLAH SANA BOL SABIR VERSıN BUNUNLA NASIL ÖMÜR GEÇıRıRLıR DıYE
tabiki dayanamadan müdahale ettim, senin oğlunda melek değil
bizim aramıza girmeyin diye,
eşimde dedi anne benimde hatalarım var, bende zor bi insanım yanlış konuşuyosun diye.
Ondan beri eşim annesinin çift yönlü olduğunu anladı
eskisi kadar savunamıyor.anlattıklarımla hareketlerini bağdaştıkmaya başladı çünkü.
Neden yazıyorum eğer eşiniz okursa bu yönden bakmasını öneririm.
Eşinizin yazısından bende bazı şeyleri çıkardım kendisine teşekkür ederim
göremediğimi gösterdi.
Benim herzaman söylediğim birşey, SENAı DEMıRCı den alıntı.
Bir insan çok iyi olabilir yaşamında.
Ama evlendiğinde iyi bir eş, iyi bir gelin, iyi bir kayınvalide olması anlamına gelmez.
Bu ilşişkiler özeldir, iyimserliği arka sıraya atar.
O yüzden anneler oğullara baktığı gözde gelinlere bakamazlar.
Lafta hep söyleselerde içten yapmazlar.
Oğullarının olmadığı yerde canını yakarlar gelinlerinin.
O yüzden erkek olmakta zor vesselam
Bir yanda yar, bir yanda ana.
ıkisindende geçilmez ki...
Gelinlerede kayınvalideler rabbim adalet versin (kendim dahil)

KARDELEN45: Bnece sizin tutumunuzda hoş değil, ,insanları fikirlerinden dolayı yargılayamazsınız.
Şunu hatırlatırım ki size: ATEŞ OLMAYAN YERDEN DUMA ÇIKMAZ.
Bu arkadaş herşeyi kafasından kurgulamadı heralde,
Ha fesat insnlarda yok değil, onlara ne yapsan kötü gelir.
Bu arkadşı hiçbirimiz tanımayız, o yüzden ithamlarınızda kırıcı olmayın bence.

Kayınvalide kısmına gelince; Kardeşim eden bulur, gelin yaptıysa gelin çeker, kaynana yaptıysa kaynana çeker.
Yüce rabbişm büyüktür, yaptıklarını dünyada yaşatmadan, canını almaz.
Önce dünyada belasını bulur sonra ahirette.

Vicdanı olan insan zaten Allahıın rızasını bilerek yapar bazı şeyler.
Yok eşin anası babası fasa fiso bunlar.
Yapmayan adam kendi anasına babasına yapmıyorr.
Az merhamet varsada dışardakini bile buyur edior yuvasına.
Rabbim ehli kullarından etsin hepimizi, yargısız insafsız olabilmek ne güzel olurdu değil mi ......

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…